Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 281266 444

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 281266

Odpowiedzi 444

Uriziel1

Uriziel1

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślisz, że ten trick z kodem może pomóc? Sprawdzę to i dam znać, jednak dopiero w przyszłym tygodniu, bo mam wyjazd i nie będe miał niestety dostępu do Gothica.

A jakie ma znaczenie ilu ludzi jest zabitych w koloni? Grałem wielokrotnie w orginalną wersję i nie miałem tego zjawiska, natomiast to moja pierwsza gra w MT i nieco mnie to zdziwiło. Mam zabitych około 100 ludzi - tyle co questy wymagały + powybijałem ludzi z przed wejścia do wolnej kopalni.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Po pierwsze nie masz buga
Po drugie juz od pierwszej wersja nagroda za 100 zabitych osobników typu ludz jest umiejętność asasynacji czyli zabijanie bez dobijania nie da się tego cofnąć. ewentualnie można to objeść bronią obuchowa w ca wątpię.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak jak mowil Tizgar, jeśli zabijesz 100 ludzi to pózniej nie musisz dobijac, zabijales tyle co do questow + najemnikow/kretow sprzed wolnej kopalni, tylko ze w wolnej kopalni jest około 30 osób... Mam nadzieje ze w moim reworku udało mi się problem wybijania obozów przez beziego rozwiązać :|

Uriziel1

Uriziel1

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdzałem trick z pc_hero, niestety w moim przypadku to nie działa. Najwidoczniej będę musiał się przyzwyczaić do tej zmiany dodanej w modyfikacji, tylko dziwi mnie, że nigdzie dotąd nie mogłem znaleźć informacji na ten temat. Owszem, dzisiaj po tygodniowym wyjeździe przejrzałem internet raz jeszcze i znalazłem jakiś temat na forum PoziomkaZ, ale jak napisałem w pierwszym poście, w czasie kiedy ten problem pojawił się u mnie, forum "poziomek" było czasowo zamknięte.

xVister

xVister

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie znalazłem takiego samego tematu więc pisze, otóż byłem sobie w starej kopalni, chodziłem tam biłem kopaczy. Nagle wywaliło mi grę, ok, odpalam i przy wczytywaniu zapisu crashuje mi i tak cały czas, inne zapisy działają, tylko ten jeden, jakieś rady?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wczytaj wcześniejszy save?  :hmmm: Na 100% jest zepsuty.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Możesz się pobawić plikami z zapisu tylko pamiętaj o kopii :D kiedyś tak mi się udało naprawić save więc może coś zdziałasz oczywiście jak masz wcześniejszy zapis to proponuje na wcześniejszym zapisie dojść do tego momentu na nowo.

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, prowadzę LP z Gothic: Mroczne Tajemnice i Diego nie dał mi nawet cynku o Przemytnikach. W sensie nie mogę wejść do obozu, bo Korth próbuje mnie zabić, a Diego milczy.
Co robić?

Zapraszam na mój kanał YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=RathgarGame

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Jesteś pewien, że zapytałeś go o Inne Obozy?

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie zapytałem :/

Nie da się tego jakoś odkręcić?
może jakimś kodem nawet?

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Przede wszystkim idź sprawdź czy na pewno nie ma u Diega opcji ddialogowej "A co z pozostałymi obozami?" gdyż po tej kwestii Diego mówi o Przemytnikach.

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdzałem, mam aktualnie 2 rozdział i Diego milczy jak grób.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
No to stary, takie rzeczy robi się od razu. Raczej nie sądzę aby były kody na przywołanie dialogu.

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W gothic`u podstawce zawsze dokończałem dialog w zamku wiec myślałem, że teraz też tak zrobię.
A ciekawy jestem czy jak cofnę rozdział do 1 i ew. przywołam 2 Diego będe w stanie to zrobić.
W każdym razie dziękuje za pomoc,

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Byłbyś w stanie, jeśli byłbyś bez przynależności do gildii,

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
W gothic`u podstawce zawsze dokończałem dialog w zamku wiec myślałem, że teraz też tak zrobię.
A ciekawy jestem czy jak cofnę rozdział do 1 i ew. przywołam 2 Diego będe w stanie to zrobić.
W każdym razie dziękuje za pomoc,
To, że przywołasz Diego po raz drugi nic ci nie da, bo dialog jest już wczytany/zablokowany. Musiałbyś ew zmienić gildię na 0 (NONE/BRAK) i nie wiem czy nie cofnąć do 1 rozdziału story helperem. Gothic 1 pod względem moddingu ssie bardziej niż wszystkie pozostałe części.

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra przywołałęm pc_hero i udało mi się zagadać do Diego, teraz natomiast pojawił się kolejny problem. Nie mogę używać łóżka moją postacią. Co robić?

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, wcześniej pisałem o bugu który dotyczył przemytników. Zaradziłem tym, że przywołałem pc_hero i wzialem questa od Diego(wczesniej zapomnialem wziac i w 3 rozdziale dopiero moglem z nim porozmawiac) nastepnie wrocilem do mojej postaci. Mogę gadać z postaciami jednak nie mogę spać, później postacie zniknęły i strażnicy sami zaczeli sie mordować:
https://www.youtube.com/watch?v=wqHuRgZrvm0
około od 4minuty do konca mówię o bugu,.
Przy przywołaniu pc_hero i zmianie w niego mogę spokojnie się przespać i wszystko się normuję.
Da się jakoś sprawić moją postać jako postać domyślną ala pc_hero?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
To na chuj grałeś na kodach, reinstall i od nowa :D

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Żaden reinstall. To jest jeden ze słynnych bugów Gothica. Tak się właśnie kończy przywoływanie drugiego PC_Hero. Prawdopodobnie nic poza nową grą nie pomoże.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry