Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 281156 444

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 281156

Odpowiedzi 444

Horrilon

Horrilon

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć! Mam problem z Gothiciem. Otóż kilka tygodni temu zainstalowałem sobie do Gothica, Mroczne Tajemnice. Doszedłem już dość daleko. Będąc w Starej Kopalnii w 4 rozdziale zapisałem grę, po czym wyszedłem. Teraz, gdy próbuję wczytać grę i pasek wczytania dochodzi do końca, gra crashuje się wraz z komunikatem:

D: zArchiver(::ReadObject)

:objRef, illegal object index:8193768

Jako, że jestem debilem, obydwa savy są w tym samym miejscu i obydwa nie działają, a gry nie chcę zaczynać od początku. W każdym razie w internecie znalazłem, że usunięcie niejakiego pliku gothic.rpt dałoby mi kilka minut na wyjście ze zbugowanego obszaru i szybki zapis w bezpiecznym miejscu. Problem w tym, że nie mogę tego pliku znaleźć. Wie ktoś gdzie mógłby być? A może zna ktoś, jakiś inny sposób na naprawienie save'ów? Już reinstallowałem Gothica wraz z MT, wklejając save'y, ale to także nie pomogło.

Jeżeli wysłanie save'ów pomogłoby w rozwiązaniu problemu, proszę dać znać.

gothic1210
  • Gość
Plik Gothic.rpt powinienes mieć na dysku z Gothicem. Bez żadnych folderów. Ma sobie tak po prostu leżeć. 

Horrilon

Horrilon

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po wyszukaniu, pliku nadal nie znajduje ; / Dzięki jednak za zainteresowanie się. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Może ten plik u mnie mógłby mieć inną nazwę niż G1.RPT/gothic.rpt?

gothic1210
  • Gość
Czemu używasz szukajki zamiast po prostu wejść w dysk i sprawdzić czy znajduje się sam plik rpt?
Spróbuj też ustawić w Windowsie wyświetlanie ukrytych plików. Tak na wszelki wypadek.

Horrilon

Horrilon

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Używam szukajki, bo "ręcznie" nic nie znalazłem. Po ustawieniu wyświetlania ukrytych plików nadal nic nie ma. Jakieś pomysły?

gothic1210
  • Gość
No to skoro nie ma to widocznie takiego pliku nie ma. :< 

Rebarok

Rebarok

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam więc mam problem, ponieważ nie mam opcji dialogowej (HANDEL) z nim i co mam zrobić żebym miał tą opcje?

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To ten za chatą cavalorna? tez nie miałem a mam wersje 2.02 nawet przepisu na rudę nie mam bo nikt nie miał. rudę przeznaczyłem na wykuwanie ostatniej broni.

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś potrafi to wyjaśnić?

ze 3 dni nie byłem w grze, dziś tylko wykuwanie, przywołanie mobów, zabicie rączki i obsługa pożeracza dusz.

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tą pałkę to pewnie zapierdoliłeś innemu NPC?

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jedynego jakiego dziś zabiłem to rączka.

Altair342108998

Altair342108998

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Witam, po roku roku przerwy od Gothica 1 postanowiłem do niego wrócić i pograć w MT. Załadował się podziemny świat ale wszystko było na różowo łącznie z bohaterem. Wszystkie inne lokacje z moda działały normalnie tylko ta nie działa. Posiadam wersję 2.02 z wgranym patchem. Dzięki za wszelką pomoc.

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi tam działało normalnie ta sama wersja, i chyba 12 leveli przy questach u pradawnych se nabiłem. Chociaż stone raz się zrobił niebieski to mi zscrashowało, potem miał magiczną zbroje ale było ok. Może wczytaj inny save?

Ps wiesz jak się dostać do pokoju poziomek?

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A mianowicie mój piewca zagłady ma 60dmg, a wydaje mi się że powinien mieć 120+, dodatkowo czytałem że podpala, a mój nie.

Drugie pytanie: gdzie w dużej ilości mogę znaleźć najlepsze zioła lecznicze i orkowe ziele(na ziemiach orków są pojedyncze), potrzebuję do mikstur na HP.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na bagnach, za obozem bractwa jest dużo ziela.

= D

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jakieś inne miejsce? Bo tam już wyczyściłem.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mało ich jest w gothicu  :F ale poszukaj na ziemiach orków i w lesie  :P

= D

Quadarion

Quadarion

Użytkownicy
posty17
Propsy42
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Znalazłem sporo podobnych wątków, aczkolwiek 0 odpowiedzi. Zauważyłem, że pomimo 50% broni dwuręcznej i tytule adepta, posługuję się nią jakbym był na poziomie 0.
Przez ani sekundę nie zauważyłem żebym walczył nią inaczej, bezi wciąż trzyma lewą ręką za ostrze i uderza powoli.
Próbowałem już wielokrotnie zmieniać broń, restartować grę, zapisywać i wczytywać, w momencie gdy broń ma wyciągniętą, jak i schowaną, lecz nic nie pomogło.
Próbowałem też użyć komendy "Apply overlaymds humans_2hst1" czy też nawet "...2hst2", ale pomimo, że komenda została zatwierdzona, to zmian w zachowaniu bezimiennego nie zauważyłem.
Czy wie ktoś co jeszcze mógłbym spróbować?

Hamilton23

Hamilton23

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.Mam problem z questem ,,Droga do Świątyni Śniącego''. Po oddaniu Ulu-Mulu temu orkowi mam wpis w dzienniku ,aby udać się do łowców orków.Idę zabijam orki,które atakują obóz łowców orków. Valkir rozpoczyna ze mną dialog o szturmie na obóz orków,lecz on każe abym dowiedział się skąd przybywają nowe oddziały orków.Wiem,że trzeba się udać do Strażnika Portalu tylko problem w tym,że ja z Strażnikiem Portalu już rozmawiałem przed rozpoczęciem questa.Strażnika Portalu nawet przyzywałem kodami,ale już nie ma żadnych opcji dialogowych,ponieważ już wcześniej z nim rozmawiałem.Co mam zrobić ? :hmmm:

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Witam.Mam problem z questem ,,Droga do Świątyni Śniącego''. Po oddaniu Ulu-Mulu temu orkowi mam wpis w dzienniku ,aby udać się do łowców orków.Idę zabijam orki,które atakują obóz łowców orków. Valkir rozpoczyna ze mną dialog o szturmie na obóz orków,lecz on każe abym dowiedział się skąd przybywają nowe oddziały orków.Wiem,że trzeba się udać do Strażnika Portalu tylko problem w tym,że ja z Strażnikiem Portalu już rozmawiałem przed rozpoczęciem questa.Strażnika Portalu nawet przyzywałem kodami,ale już nie ma żadnych opcji dialogowych,ponieważ już wcześniej z nim rozmawiałem.Co mam zrobić ? :hmmm:

Grać od nowa albo wczytać zapis przed gadaniem czyli zgaduję że od nowa :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry