Leinnan skin- SMF 2.0 108805 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.11.2015 roku

Wyświetleń 108805

Odpowiedzi 361

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Leinnan skin- SMF 2.0
#80 2016-01-05, 15:49(Ostatnia zmiana: 2016-01-05, 17:11)
czy to jest zamierzone czy przypadkowo wygląda epicko?  :hmmm:
[img ]http://s2.ifotos.pl/img/Bez-nazwy_snxphws.png[/img]
Moglibyście pomyśleć coś w ten deseń, bo całkiem fajnie wygląda, a obecnie moim zdaniem jest jakoś pustawo na głównej.
Albo chociaż powiększcie czcionkę przy ostatniej wiadomości i dacie(no i brakuje mi informacji kto napisał ostatni post). Wszystkie inne teksty są wielkie, tylko te dwa jakieś malutkie.

EDIT: W ogóle moim zdaniem obecna czcionka przy wiadomościach i w kilku innych miejscach jest za mała. Mam domyślnie ustawione Chrome by powiększało wszystko do 120%, a i tak trochę ciężko się czyta. Czcionka 10pt(nie wiem ile w px) byłaby dobra.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
http://prntscr.com/9mfg5p

Licznik propsów czasami sie nie wyświetla poprawnie  ;=(

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie lepiej by było, gdyby ta ikona nie była widoczna dla osoby, która nie posiada uprawnień moderatora/administratora?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie lepiej by było, gdyby ta ikona nie była widoczna dla osoby, która nie posiada uprawnień moderatora/administratora?

...
Ale ci którzy moderatora mają niech nadal tą ikonkę mają = |
Edit: jakby ktoś się nie domyślił - mam moderatora w kilku(nastu?) działach i znikła mi ta ikona.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
@Caesum Już.
@Mark56 Będę jeszcze tam patrzył, sam do końca nie jestem pewien co to powoduje.
@Splash & @Sawik już.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Damn, nie zauważyłem, że jest oddzielna belka nazwana "ostatnia wiadomość". :F Chodziło mi o to:

Aczkolwiek to na dole też jest ok.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Kilka spraw:
-z jakiej przeglądarki korzystasz?
-dobrze myślę, że nie zmieniałeś widoku na jedno/dwukolumnowy?

Co do twojej prośby zrobiłem tak:
-czcionka nazwy tematu zwiększona
-czcionka daty napisania bez zmian

Pasuje?

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, nic nie zmieniałem. Korzystam z Google Chrome. Właśnie odświeżyłem z shiftem i pokazały się informacje o ilości postów i wątków.

Teraz jest ok, tylko dalej mi brakuje informacji o tym, kto napisał wiadomość.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko przejrzałem pobieżnie poprzednie posty, więc jeżeli jakiś temat został już poruszony, to proszę o wybaczenie.

Bardzo mi się podoba kierunek, w którym zmierza skin, szczególnie nowy wygląd postów czy wyróżnianie tych propsowanych. Paru rzeczy bym się jednak czepił:
- Podczas przeglądania tematów, zwykłem otwierać je wszystkie klikając śpm na ikonę 'nowe' przenosząca mnie do nowych postów. Coś tu zostało schrzanione, bo tym razem kliknięcie śpm otwiera temat w aktywnej karcie, przez co otwarcie wielu tematów wiąże się z otwieraniem strony działu wielokrotnie.
- Centrum Informacji jest zbyt duże - przynajmniej z punktu widzenia schowanego pod nim shoutboxa. Proponuję przenieść go nad owe centrum. To coś co powinno zostać zrobione już dawno prawdę mówiąc. Można je też zresztą odchudzić, jeśli nie przez wywalenie niektórych informacji, to przez zmniejszenie odstępów między wierszami/informacjami.
- Nie przenoś przycisku i oceniania propsów z poprzedniego skina - przypominam, że tam zostało to tak zrobione 'żeby było w jakiejś formie'. W obecnej jest raczej brzydkie i nieestetyczne. Osobiście podobało mi się rozwiązanie z IPB, ale tym razem nie mamy do tego dolnej belki... Może chociaż przeniesienie licznika do prawej krawędzi górnej belki i kciuka w górę po jego lewej? Może ktoś inny ma jakiś inny, lepszy pomysł? Byle nie tak.
- Nie jestem przekonany do rozwijania informacji o użytkowniku po najechaniu na jego nick, ale już to mówiłem Ci przy którejś okazji. Najechanie na nick jest nieintuicyjne (lepszy byłby chociażby avatar). Ta cała koncepcja jest jeszcze do przebudowania, może później zaproponuje coś graficznie, lub poczekam aż wprowadzisz swoje rozbudowane profile.
- Treść nie zawsze mieści się w wyznaczonym dla niej miejscu. Problem zauważyłem w SB i sygnaturach:
http://s2.ifotos.pl/img/sbjpg_snxnprr.jpg | http://s10.ifotos.pl/img/2jpg_snxnprn.jpg
- Avatary w proporcjach innych niż 1x1 dziwnie rozciągają się w podglądzie profilów:
http://themodders.org/index.php?action=profile;u=13330 | http://s2.ifotos.pl/img/profiljpg_snxnprw.jpg
Podobają mi się okrągłe avatary, także nie próbuj tego naprawiać wywalając je :D
- W przypadku podglądu obrazków informacja o skalowaniu wchodzi i zasłania część obrazka. Wystarczy przenieść belkę nad obrazek. Nie ma też podglądu filmów YT, ale ufam, że to akurat zauważyłeś.
- Szybka odpowiedź była chyba gorącym tematem ostatnio... ja czepię się tylko, że chciałbym chociaż podstawowe przyciski, takie jak cytat czy coś. Jeżeli przeszkadzają Ci w estetyce, daj je w rozwijanym menu a'la spoiler.

Na razie chyba tyle, potem ewentualnie napiszę więcej, jeżeli mi się coś przypomni/znajdę to.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

Leinnan skin- SMF 2.0
#89 2016-01-05, 22:59(Ostatnia zmiana: 2016-01-05, 23:09)
https://www.youtube.com/watch?v=nkoSrIZYEOw

Więcej takich postów  :D

No to lecimy z tematem:
- Podczas przeglądania tematów, zwykłem otwierać je wszystkie klikając śpm na ikonę 'nowe' przenosząca mnie do nowych postów. Coś tu zostało schrzanione, bo tym razem kliknięcie śpm otwiera temat w aktywnej karcie, przez co otwarcie wielu tematów wiąże się z otwieraniem strony działu wielokrotnie.
Od paru dni(nie pamiętam dokładnie) jeśli jest nowy post to link domyślnie prowadzi właśnie do pierwszego nieprzeczytanego. Jednak tu jeszcze zastanawiam się nad innym rozwiązaniem.

- Centrum Informacji jest zbyt duże - przynajmniej z punktu widzenia schowanego pod nim shoutboxa. Proponuję przenieść go nad owe centrum. To coś co powinno zostać zrobione już dawno prawdę mówiąc. Można je też zresztą odchudzić, jeśli nie przez wywalenie niektórych informacji, to przez zmniejszenie odstępów między wierszami/informacjami.
Zgadzam się z tobą i zamierzam częściowo przebudować wygląd Centrum Informacji oraz dać możliwość ukrywania części informacji(w oparciu o następce ciasteczek- tak samo jak z wyborem ilości kolumn)
- Nie przenoś przycisku i oceniania propsów z poprzedniego skina - przypominam, że tam zostało to tak zrobione 'żeby było w jakiejś formie'. W obecnej jest raczej brzydkie i nieestetyczne. Osobiście podobało mi się rozwiązanie z IPB, ale tym razem nie mamy do tego dolnej belki... Może chociaż przeniesienie licznika do prawej krawędzi górnej belki i kciuka w górę po jego lewej? Może ktoś inny ma jakiś inny, lepszy pomysł? Byle nie tak.
Tu jest inny ból, to jest mod, a nie integralna część skryptu forum. Jest to zresztą mod średni, pod starsze wersje. O zmianie pozycji propsów można pomyśleć, jednak zbytnie grzebanie przy tym wymagałoby zabawy z samym modem czyli grzebania w cudzym kodzie.

- Nie jestem przekonany do rozwijania informacji o użytkowniku po najechaniu na jego nick, ale już to mówiłem Ci przy którejś okazji. Najechanie na nick jest nieintuicyjne (lepszy byłby chociażby avatar). Ta cała koncepcja jest jeszcze do przebudowania, może później zaproponuje coś graficznie, lub poczekam aż wprowadzisz swoje rozbudowane profile.
Jestem otwarty na propozycje.

- Treść nie zawsze mieści się w wyznaczonym dla niej miejscu. Problem zauważyłem w SB i sygnaturach:
http://s2.ifotos.pl/img/sbjpg_snxnprr.jpg | http://s10.ifotos.pl/img/2jpg_snxnprn.jpg

To dwie oddzielne sprawy:
-SB właśnie dzisiaj poprawiałem, weź odśwież i zobacz czy jest ok- poprawiłem też problem zanikającej daty w dłuższych wpisach na SB.
-sygnatury w postach nie mają być długie. Po prostu wszystko powyżej 100px jest niewidoczne, jestem w sumie nawet za tym by w ogóle nie wyświetlać spoilerów w sygnaturach w postach, a zostawić je w widoku profilu.
- Avatary w proporcjach innych niż 1x1 dziwnie rozciągają się w podglądzie profilów:
http://themodders.org/index.php?action=profile;u=13330 | http://s2.ifotos.pl/img/profiljpg_snxnprw.jpg
Podobają mi się okrągłe avatary, także nie próbuj tego naprawiać wywalając je :D
Już poprawione, zapomniałem o tym bo już kiedyś Av bodajże mi o tym pisał.

- W przypadku podglądu obrazków informacja o skalowaniu wchodzi i zasłania część obrazka. Wystarczy przenieść belkę nad obrazek. Nie ma też podglądu filmów YT, ale ufam, że to akurat zauważyłeś.

W przypadku obrazków jest to celowe.
Co do podglądu będę badał temat.

- Szybka odpowiedź była chyba gorącym tematem ostatnio... ja czepię się tylko, że chciałbym chociaż podstawowe przyciski, takie jak cytat czy coś. Jeżeli przeszkadzają Ci w estetyce, daj je w rozwijanym menu a'la spoiler
Będę walczył.

Caesum, w sumie jak zmniejszyłem datę to chyba tam upakuję jeszcze autora, póki co widoczny w podpowiedzi gdy wskażesz na link.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od paru dni(nie pamiętam dokładnie) jeśli jest nowy post to link domyślnie prowadzi właśnie do pierwszego nieprzeczytanego. Jednak tu jeszcze zastanawiam się nad innym rozwiązaniem.
Chodzi raczej o to, by po kliknięciu na ikonę, temat otwierał się jedynie w nowej karcie i zostawił aktywną w spokoju.
sygnatury w postach nie mają być długie. Po prostu wszystko powyżej 100px jest niewidoczne, jestem w sumie nawet za tym by w ogóle nie wyświetlać spoilerów w sygnaturach w postach, a zostawić je w widoku profilu.
Strzelanie do muchy z armaty. Wystarczy jakiś bardzo subtelny, wystylizowany (nie ten domyślny, przeglądarkowy) pasek przewijania.
W przypadku obrazków jest to celowe.
Liberum Veto! Wkurwia mnie strasznie, jak jakieś gówienko zasłania mi choćby tak małą część obrazka... nawet gdy ten jest powiększony. Przywróć stare rozwiązanie :I
Już poprawione, zapomniałem o tym bo już kiedyś Av bodajże mi o tym pisał.
Na pewno? U mnie problem nadal jest, nawet po CTRL+F5.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Chodzi raczej o to, by po kliknięciu na ikonę, temat otwierał się jedynie w nowej karcie i zostawił aktywną w spokoju.
Tak jak mówiłem, będę testował jeszcze inne rozwiązania.
Strzelanie do muchy z armaty. Wystarczy jakiś bardzo subtelny, wystylizowany (nie ten domyślny, przeglądarkowy) pasek przewijania.
No właśnie. Subtelny, wystylizowany pasek przewijania na części przeglądarek nie będzie działał w ogóle, a na części będzie wymagał ładowania dodatkowych skryptów(tak to jest z tego co pamiętam u Avallacha). Prędzej dodam z czasem przycisk na dole tych długich sygnatur pozwalający na pokazanie całej zawartości.
Liberum Veto! Wkurwia mnie strasznie, jak jakieś gówienko zasłania mi choćby tak małą część obrazka... nawet gdy ten jest powiększony. Przywróć stare rozwiązanie :I
Odśwież, test innego rozwiązania. http://i.imgur.com/cqKrU7R.png
Na pewno? U mnie problem nadal jest, nawet po CTRL+F5.
Byłem przekonany, że wysłałem na serwer ale sprawdź teraz.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odśwież, test innego rozwiązania. http://i.imgur.com/cqKrU7R.png
Lepiej, choć może belka jest za gruba, a ta (równie) gruba przerywana linia na dole jest raczej nietrafiona :D

Byłem przekonany, że wysłałem na serwer ale sprawdź teraz.
Działa.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Leinnan skin- SMF 2.0
#93 2016-01-06, 12:38(Ostatnia zmiana: 2016-01-06, 12:45)
Caesum, w sumie jak zmniejszyłem datę to chyba tam upakuję jeszcze autora, póki co widoczny w podpowiedzi gdy wskażesz na link.
Teraz jest śliiicznie! Ale byłoby jeszcze dobrze, gdyby po kliknięciu na nick autora przechodziło do jego profilu.

No i faktycznie propsy czasami źle się wyświetlają. Chyba chodzi tylko o te własne propsy, zalogowanego użytkownika, przy jego wiadomości.

Popieram Azteka odnośnie informacji o użytkowniku przy poście. Moim zdaniem lepiej by było, jakby najważniejsze informacje były zawsze widoczne z boku. Ewentualnie możecie zrobić, by znikały gdy wiadomość jest szczególnie krótka. Ale posty i propsy powinny być zawsze, choćby nawet w postaci ikonki i liczby obok. Z kolei po kliknięciu na nick przechodziłoby do profilu użytkownika.

Swoją drogą przycisk "Więcej" wydaje mi się nieprzydatny w momentach, gdy jedyne co w sobie zawiera to "Zgłoś" lub "Modyfikuj". Lepiej by było, gdyby belka u góry była w całości zajęta przez dostępne opcje. "Więcej" mogłoby się pojawiać dopiero, gdy na belce nie ma już miejsca.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jakub, nie ten temat: tu z tym pisz: http://themodders.org/index.php?topic=425.0

Teraz jest śliiicznie! Ale byłoby jeszcze dobrze, gdyby po kliknięciu na nick autora przechodziło do jego profilu.
To będzie dostępne po kliknięciu na avatar na lewo od posta w widoku jednokolumnowym gdy to dodam.

Popieram Azteka odnośnie informacji o użytkowniku przy poście. Moim zdaniem lepiej by było, jakby najważniejsze informacje były zawsze widoczne z boku. Ewentualnie możecie zrobić, by znikały gdy wiadomość jest szczególnie krótka. Ale posty i propsy powinny być zawsze, choćby nawet w postaci ikonki i liczby obok. Z kolei po kliknięciu na nick przechodziłoby do profilu użytkownika.
Jestem przeciw, teraz jest właśnie okej bo nie ma za dużo nawalone w samym poście i jest bardziej przejrzyście, a jednocześnie możesz zobaczyć kto ile ma propsów bez ładowania innej strony.

Swoją drogą przycisk "Więcej" wydaje mi się nieprzydatny w momentach, gdy jedyne co w sobie zawiera to "Zgłoś" lub "Modyfikuj". Lepiej by było, gdyby belka u góry była w całości zajęta przez możliwe. "Więcej" mogłoby się pojawiać dopiero, gdy na belce nie ma już miejsca.
Chcę tam jeszcze parę rzeczy dodać, ale to z czasem.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Swoją drogą przycisk "Więcej" wydaje mi się nieprzydatny w momentach, gdy jedyne co w sobie zawiera to "Zgłoś" lub "Modyfikuj". Lepiej by było, gdyby belka u góry była w całości zajęta przez dostępne opcje. "Więcej" mogłoby się pojawiać dopiero, gdy na belce nie ma już miejsca.

Popieram, jako mod mam więcej opcji , ale może dobre rozwiązanie by było pokazanie tych opcji po najechaniu na post / zaznaczeniu posta (mod) . W tym przypadku, przy czytaniu i scrollowaniu nie zaśmiecają widok opcje na każdym poście.

Co do main to przeszkadza mi jak nazwy i ikonky nie sa wycentrowane, wszystko jest jakby troche bardziej u góry.
Zrobiłem grafike by pokazać o co mi chodzi.
Jak jest bez opisu to jest sam napis w "środku" , z opisem sa obaj społecznie w "środku"   ( pionowo rzecz jasna)
Spoiler

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Faktycznie, coś mi nie pasowało na stronie głównej :D

Co do podglądu profilu to moją pierwszą propozycją jest zmiana obecnej koncepcji na nieco bardziej kompaktową.
Spoiler
Obecnie najechanie na nick burzy nieco cały ład - avatary i nicki się przesuwają, ramka wchodzi na post. Proponuję zmienić wywołanie ramki na avatar, a sam nick niech po bożemu zostanie linkiem do profilu - obecnie jest to strasznie nieintuicyjne. Dzięki zaproponowanemu rozwiązaniu (mimo iż pewnie będzie do poprawy) faktycznie będzie to wyglądało jak rozwinięcie informacji.

Do tego zauważyłem, że ikonka dzwoneczka znika, po wejściu w jakikolwiek temat.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
perypetie tego skina nadają się na osobną modyfikację do gothica xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

Leinnan skin- SMF 2.0
#98 2016-01-08, 15:03(Ostatnia zmiana: 2016-01-08, 23:20)
Jakby tak nie było poprzednio: http://themodders.org/index.php?topic=20744.0 :F

Avatary w widoku jednokolumnowym:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomysł z avatarami dobry, propsy. Natomiast mam zastrzeżenia co do tematów postów i autora wyświetlanych dopiero po najechaniu na dany dział. To zwyczajnie niewygodne i niepraktyczne, zazwyczaj moje odwiedziny na forum ograniczają się do przescrollowania po działach i ewentualnym napisaniu posta o ile widzę, że w interesującym mnie temacie coś się dzieje, jeżeli miałbym po kolei sprawdzać każdy dział, oj, zeszłoby, zeszło. Myślę również że sam jedyny tak nie robię. Dlatego proponuję starsze, łatwiejsze rozwiązanie, niech po prostu wyświetla się jak wcześniej, bez zbędnych dodatków, no, może poza avatarami obok postów, które mają jakiś sens.

0 użytkowników
Do góry