obce cywilizacje w galaktyce drogi mlecznej 170277 516

O temacie

Autor Kazzmir

Zaczęty 22.10.2015 roku

Wyświetleń 170277

Odpowiedzi 516

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A co powiecie na teorie, na ktora kiedys natknalem sie w internecie, a o której dopiero teraz sobie przypomnialem? Mianowicie teoria ta głosi, że życie na Ziemii ewoluowało kilkukrotnie - na długo długo przed dinozaurami już były na Ziemii cywilizacje, życie.
Gdyby to była prawda, to na planecie były ślady dawnych cywilizacji. A tak nie jest. Wniosek? Nie było innych ludzi, przed epoką gdy chodziły dinozaury, a pierwsi ludzie to jaskiniowcy.

Stwierdzenie że wszystko zostało zniszczone, to gówniany argument jak dla mnie. Poza tym naukowcy chyba nie stwierdzili, że Ziemia zderzyła się z inną planetą.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Jesteśmy simsami xd
Też słyszałem o takiej teorii  :D

Post połączony: 2015-12-04, 19:40
Gdyby to była prawda, to na planecie były ślady dawnych cywilizacji.
Niekoniecznie. Jeżeli ludzie faktycznie ewoluowali, na pewno zostawili po swojej poprzedniej erze jakieś ślady a to, że jeszcze o nich nie wiemy, lub nie wiemy, że o nich wiemy, to inna baja

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Jesteśmy simsami xd
Albo simsami w simsach. To może mieć wiele poziomów. Pod nami są co najmniej dwa: simsy i to w co grają simsy jak się im każe grać na kompie  :lol2:

Popisuje się ciągle menda jedna...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Wczoraj o 22:17A co powiecie na teorie, na ktora kiedys natknalem sie w internecie, a o której dopiero teraz sobie przypomnialem? Mianowicie teoria ta głosi, że życie na Ziemii ewoluowało kilkukrotnie - na długo długo przed dinozaurami już były na Ziemii cywilizacje, życie.Gdyby to była prawda, to na planecie były ślady dawnych cywilizacji. A tak nie jest. Wniosek? Nie było innych ludzi, przed epoką gdy chodziły dinozaury, a pierwsi ludzie to jaskiniowcy.

Stwierdzenie że wszystko zostało zniszczone, to gówniany argument jak dla mnie. Poza tym naukowcy chyba nie stwierdzili, że Ziemia zderzyła się z inną planetą.
Stwierdzili. Stwierdzili, że był wybuch i katastrofa. W kosmosie, jesli chodzi o tworzenie nowych planet, nie ma innych katastrof jak zderzenie planety z planetą :facepalm:

I dowody na inne cywilizacje są. Wystarczy troche poszperac, internet nie konczy sie na themodders.

EDIT: Chociaz w sumie dyskusja z Tobą nie ma sensu, wszystko sprowadzasz do swojego poziomu i twierdzisz, ze za wszystko jest odpowiedzialny Bóg, jak juz kilkukrotnie to zrobiles.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
I dowody na inne cywilizacje są. Wystarczy troche poszperac, internet nie konczy sie na themodders.
EDIT: Chociaz w sumie dyskusja z Tobą nie ma sensu, wszystko sprowadzasz do swojego poziomu i twierdzisz, ze za wszystko jest odpowiedzialny Bóg, jak juz kilkukrotnie to zrobiles.
Proszę o dowody, bo nigdy nie słyszałem o nich, a gadać każdy potrafi. Do drugiej części zwyczajnie pierdolisz, więc nie mam tu nic do skomentowania.

EDIT: Chyba cię pojebało że będę sam tracił czas na szukanie.  :antyprops:  Zresztą nic konkretnego nie znalazłem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 20:07I dowody na inne cywilizacje są. Wystarczy troche poszperac, internet nie konczy sie na themodders.
EDIT: Chociaz w sumie dyskusja z Tobą nie ma sensu, wszystko sprowadzasz do swojego poziomu i twierdzisz, ze za wszystko jest odpowiedzialny Bóg, jak juz kilkukrotnie to zrobiles.Proszę o dowody, bo nigdy nie słyszałem o nich, a gadać każdy potrafi. Do drugiej części zwyczajnie pierdolisz, więc nie mam tu nic do skomentowania.
http://bfy.tw/37lp

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wydaje mi się, że niektórzy strasznie chcą sobie skomplikować życie dziwnymi teoriami. Niektóre są dość śmieszne. Przykłady.
Teoria "jesteśmy simsami", czyli ktoś nas symuluje i gra w nas. Podam trochę inną teorią, która będzie właściwie taka sama, ale znajdzie się słowo klucz, które je przekreśli. Oto ona: Bóg stworzył świat i ludzi. Przez cały czas obserwuje jak życie się toczy, jak zostało zasymulowane.

(tam znowu jest teoria, ze mieszkaja istoty ktore nauczyly egipcjan budowac piramidy itd).
To że ktoś nie zna podstaw matematyki czy fizyki, to nie znaczy, że kosmici przekazali wiedzę Egipcjanom. Nie muszę chyba przypominać, że w historii tego świata wiele razy było tak, że wymyślono coś w jednym miejscu, a w innym miejscu kilkaset lat później. Patrz wynalazki w Chinach i w Europie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To że ktoś nie zna podstaw matematyki czy fizyki, to nie znaczy, że kosmici przekazali wiedzę Egipcjanom.
Zaorane.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
To że ktoś nie zna podstaw matematyki czy fizyki, to nie znaczy, że kosmici przekazali wiedzę Egipcjanom

piramidy lekko wykraczają poza nieznajomość matematyki, fizyki i budowlany zapał do epickiej architektury. sądzę że było coś nie tak dawno temu o czym ludzie zapomnieli, po czym pozostały niejednoznaczne ślady, także w postaci legend i mitów. samych piramid nie budowali kosmici, wybudowali je ludzie którzy mieli niezbędną wiedzę i techniczne możliwości.

O.D.A.L.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Piramidę Cheopsa budowano 20 lat i pracowało przy niej 100k ludzi. Dzisiaj gdyby ktoś chciał zbudować piramidę, to zajęłoby to kilka lat i nie wiem, czy 1000 ludzi by przy niej pracowało. Egipcjanie używali w większości dość prostych narzędzi i potrafili wykorzystać ówczesną wiedzę najlepiej jak potrafili. Ktoś kiedyś wspominał, że Egipcjanie polewali wodą piasek, by zmniejszyć tarcie przy transporcie kamieni. Oczywiście piramida robi wrażenie, tak samo jak inne budowle starożytne, bo trudno nam sobie wyobrazić, że bez dzisiejszej technologii dali sobie rady.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ktoś kiedyś wspominał, że Egipcjanie polewali wodą piasek, by zmniejszyć tarcie przy transporcie kamieni.
To ja, też właśnie w temacie obcych jako budowniczych :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Technologia obcych: polewanie wodą piasku :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ktoś kiedyś wspominał, że Egipcjanie polewali wodą piasek, by zmniejszyć tarcie przy transporcie kamieni.
To ja, też właśnie w temacie obcych jako budowniczych :F
Też tak myślałem. :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Piramidę Cheopsa budowano 20 lat i pracowało przy niej 100k ludzi. Dzisiaj gdyby ktoś chciał zbudować piramidę, to zajęłoby to kilka lat i nie wiem, czy 1000 ludzi by przy niej pracowało. Egipcjanie używali w większości dość prostych narzędzi i potrafili wykorzystać ówczesną wiedzę najlepiej jak potrafili. Ktoś kiedyś wspominał, że Egipcjanie polewali wodą piasek, by zmniejszyć tarcie przy transporcie kamieni. Oczywiście piramida robi wrażenie, tak samo jak inne budowle starożytne, bo trudno nam sobie wyobrazić, że bez dzisiejszej technologii dali sobie rady.

w egipcie budowano 4 typy piramid. z tego tylko 4 o których w domyśle mówimy, wszystkich w sumie powstało chyba około 40 sztuk, tylko tyle bo trwało długo i kosztowało sporo? czy tylko tyle, bo te cztery nie były łatwe do powtórzenia. te o których mówimy powstały jako jedne z pierwszych! kilka z tych które powstały po nich, albo są kupą gruzu albo są w remoncie, albo były wybudowane w technologii daleko odbiegającej od użytej przy budowie tych czterech o których mówimy w domyśle. tak to wygląda że osiągnięcie szczytowe w budowie piramid budowniczowie osiągnęli szybko, a później budowali już tylko gorzej?

adanos nie przepisuj mi wikipedii

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Stal damsceńska, cement rzymski i lodówki z NRD też tworzyli obcy? No bo takie trwałe :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
gdzie napisałem że obcy?

zobacz i przemyśl czy tworzenie na początku jakiejś technologii i nie udoskonalanie jej przy następnych projektach jest logiczne czy nie logiczne. jak robisz engine, to się uczysz czy może głupiejesz z czasem i robisz coraz gorszy engine?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Egyptian_pyramids

ja tylko twierdzę że nie wybudowali ich ci sami ludzie którzy wybudowali piramidy młodsze od tych które uważa się za najstarsze i które przypadkiem są właśnie tymi czterema. o tej czwartej piramidzie pewnie nie wiedziałeś, ani ile ich w egipcie wybudowano?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Oj żartowałem sobie...

Z czasem może się nie głupieje, ale z pokoleniami pewna wiedza może zanikać. Poza tym mogą być też inne przyczyny późniejszego partactwa. Znów się odwołam do przykładu z AGD :P.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
myśl - szczyt technologi budownictwa osiągnęli gdy dopiero zaczynali a potem budowali tylko gorzej? to nie jest sztuka, że artyście uda się namalować coś a potem tylko płótno brudzi. to nie jest tylko wiedza jak zbudować, to jest logistyka na tak olbrzymią skalę że bez dobrej organizacji i ludzi którzy potrafili by poprowadzić taki projekt, wyuczonej na błędach nie ma mowy.

bagatelizujecie skalę tego przedsięwzięcia.

powtórzę, nie twierdzę że to kosmici, szczerze mówiąc uważam to za głupie. ale porównując sytuację do agd z NRD ja porównam to do siedziby Apple i siedziby dowolnego plemienia z amazonii. żyjemy na jednej planecie, w tak totalnie różnych środowiskach i na tak skrajnie różnych poziomach rozwoju. gdyby indianie z amazonii mieli osiągnąć poziom siedziby appla bez pomocy z zewnątrz ile czasu by im to zajęło? ile czasu zajęłoby im odkrywanie od nowa tego czego europejczycy nauczyli się setki lat temu np prawa grawitacji? otwórz się na to co widać bo dzisiaj, w tej chwili kilka mld ludzi nigdy nie osiągnie poziomu edukacji, posiadania tego które my znamy.

możliwe jest życie na jednej planecie i jedynym osiągnięciem inżynierskim jest budowa domu z patyków i liści... z drugiej strony budynki ze stali i szkła.

dlatego uważam że egipcjanie nie zbudowali tych czterech piramid, które mają wszelkie znamiona techniki i wiedzy która była potrzebna do budowy której oni nie mieli. ich piramidy w najlepszym razie były schodkowe albo łamane, wszystkie inne były crapem. uważam że egipcjanie mieli szczęście mieszkać na terenie na którym piramidy już stały, były ich przez zasiedlenie...

O.D.A.L.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Tak w ogóle oglądałem ostatnio program w którym mówili ,że piramidy kiedyś były wypełnione wodą i tworzyły coś na kształt elektrowni.
Te wszystkie komory są dość dziwnie umiejscowione czyli tak jak Kazzmi mówi może oni je tylko zasiedlili i zaczęli wykorzystywać jako grobowce.
Cała ta budowa to tylko wizerunkowa ściema faraonów.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
do niedawna twierdzono że cywilizacja zaczęła się w sumerze, dzisiaj wiemy że to było co najmniej 11 do 12 tysięcy lat temu, gdy dokopią się do śladów starszych kultur ten okres wydłuży się jeszcze bardziej. 

nie widzę sprzeczności w sytuacji w której 12 tysięcy la temu, na ziemi żyją kultury o skrajnie różnym poziomie rozwoju, dokładnie tak samo jak dzisiaj. jedna potrafi budować piramidy, inna żyje w jaskiniach i poluje na mamuty. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry