Wybory parlamentarne 2015 173641 571

Ankieta

Na jaką partię (komitet wyborczy) oddasz swój głos w wyborach parlamentarnych 2015?

Prawo i Sprawiedliwość
6 (12.2%)
Platforma Obywatelska
1 (2%)
Partia Razem
2 (4.1%)
KORWiN
30 (61.2%)
Polskie Stronnictwo Ludowe
0 (0%)
Zjednoczona Lewica
2 (4.1%)
Kukiz’15
3 (6.1%)
Nowoczesna Ryszarda Petru
1 (2%)
inna
4 (8.2%)

Głosów w sumie: 47

Głosowanie skończone: 2015-10-25, 12:39

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 4.10.2015 roku

Wyświetleń 173641

Odpowiedzi 571

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
jeszcze do rewolucji francuskiej
*powstania Stanów Zjednoczonych
Tak, istniały wcześniej republiki (przykładowo Wenecka), ale były one oligarchiczne (przez zniszczenie porządku świata rozumiem idee rewolucyjne i zniesienie monarchii, i tutaj przyznaję rację).

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Kłóć się z fanatykiem, myśl, że wygrasz 
Masz racje, dlatego przestaje sie klocic z goralem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
By głosować na PiS i mówić, żę PO to lewactwo to trzeba mieć nie po kolei w głowie.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiemy. Zawetował pojebaną ustawe o uzgadnianiu płci, co juz mozna potwierdzic, że jest normalny. Wiemy, że jest inteligentny, nie potrzebuje tłumacza, a wśród głów światowych zajmuje miejsce równe, a nie jak w przypadku wsiowego bronka jakiegoś podnózka, co to sie tylko usmiecha bo nie wie, o czym gadają.
Potwierdzam. 
https://www.facebook.com/japomyka/media_set?set=a.10208201510902544.1073741922.1445144156&type=3&pnref=story&__mref=message

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Wybory parlamentarne 2015
#64 2015-10-11, 21:36(Ostatnia zmiana: 2015-10-11, 21:53)
https://www.youtube.com/watch?v=kCscBppDgcQ

Jak myślicie Kowalski kłamie o Kukizie czy Kukiz robi wszystkich w konia?

myślę że kukiz tak się zakotłował że nie wie co się dzieje. pewnie wie co robi, ale nie wie co się dzieje poza jego postrzeganiem, myślę że mogą do niego nie dochodzić pewne informacje, bo ludzie się boją jego reakcji, to dziwne, ale może być prawdziwe xD

Popieram PiS bo na obecną chwile tylko on coś może zmienić w Polsce i przy okazji dobrać sie do dupy PO. Inne partie przedstawiają swoje programy w których nie ma nic o pomocy Polakom, nie ma nic o rozliczeniu poprzedniej władzy. PiS to nie lewica.

pis ma poglądy socjalistyczne znaczy lewicowe, tak uogólniając może powiedzieć że pis to w pewnym sensie lewica, nie ma w tym niczego złego, poglądy socjalistyczne są fantastyczne w bogatych państwach, ale nie w biednych bo masakrują budżet, tylko tyle w nich jest złego.

jak długo pamiętam to zarobki na etat podaje się w netto za miesiąc a nie za godzinę... pomoc polakom pewnie masz na myśli podwyższanie godzinowej stawki to wybieg który zmusi pracodawców do płacenia więcej, ale przy jednoczesnym zatrudnianiu na mniejszą ilość godzin przy zwiększonym obciążeniu pracy. to jest pomoc? rozdawanie po 500 zeta na dziecko, rodziny z jednym dzieckiem i trochę wyższymi dochodami mogą sobie powzdychać do takiej pomocy (3x800 zł, to wcale nie jest dużo gdy oboje rodziców napierdalają po 8 godzin po 1500 zeta na rękę). wolę gdy mi 500 zeta zus i podatki nie zabiorą niż gdybym miał dostać od kogoś. tutaj korwin dobrze mówi o demoralizacji ludzi takim zachowaniem. nic nie robić i czekać aż przyjdzie, a jak nie spełniasz wymogów, to nie dość że nie dostaniesz to jeszcze ci odbiorą w podatkach.

Inne partie? Pomachamy tutaj papierkiem, tam znizymy podatki, zrobimy igrzyska, rozdamy chleb - bedzie dobrze. No kurwa :F

cytujesz program pis. nie rozumiem czemu pis może rozdawać i jest dobry a inni gdy rozdają są źli?

ale do kurwy nedzy - to są politycy wysokiej klasy
naprawdę? chciałbym to rozszerzyć i wcale nie bronię nikogo innego, uważam ich wszystkich za polityków  niskiej klasy w ogóle, i pewnie kilku którzy mają jakąkolwiek klasę, wysokiej może kilkudziesięciu na cały sejm. z czego tych którzy pretendują do wysokiej to obłudni kłamcy pierwszej klasy.

https://www.facebook.com/japomyka/media_set?set=a.10208201510902544.1073741922.1445144156&type=3&pnref=story&__mref=message
spierdalaj lewicowa kurwo, to jest magia photoshopa xD. ja naprawdę mam nadzieję że będzie dobrym prezydentem, ale pianie z zachwytu jak w niektórych poprzednich postach jest dziecinne.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kazz, ale PiS nie chce TYLKO obnizyc podatkow, powtarzajac to jak mantre i stawiajac to jako glowny punkt swojego programu liczac na to, ze to cudownie uzdrowi gospodarke. Mają dobry plan jak to zrobic, odbudowac, widac to chociazby po ruchu Pana Prezydenta Andrzeja Dudy dzieki ktoremu od stycznia tego roku wpływy ze wszystkich fotoradarów, zarowno stojących jak i mobilnych, beda naplywac do budzetu panstwa. Mógłby miec w dupie cala dziure, zwiekszyc podatki mowiac ,,mamy dziure to macie placic" ale zamiast tego pieniadze z mandatów beda juz naplywać do kasy budzetu, przez co postronny Kowalski i Nowak nie ucierpią, tylko debil ktory nie potrafi bądź nie chce potrafić jezdzić.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#66 2015-10-11, 22:41(Ostatnia zmiana: 2015-10-11, 23:02)
wpływy z fotoradarów są wpływami na papierze, to tak jak piszę biznes plan i zakładam 100% wydajność mojego biznesu, że po roku zarobię 100% tego co dostałem np z dotacji... no tak to nie jest, nie było i nie będzie. te wpływy to założenie że tak będzie a nie fakt dokonany, wystarczy w google wpisać co mówią nagłówki na temat wpływów z fotoradarów w jakichkolwiek wcześniejszych latach...  to prawie jak mem w którym pajac rostowski mówi sam do siebie że z excela wyszło że najwięcej będzie przy 99% procentach podatku. to tak nie działa, obywatele wykazują się wielkim sprytem w unikaniu fotoradarów. na dodatek pamiętam doskonale zakłamanego tuska jak krytykował fotoradary za pis, a potem sam dojebał ich tyle że szkoda gadać, zakładając że to będzie fantastyczny biznes, okazało się że nie był. dodaj koszt fotoradaru, jego obsługę i pewnie wyjdzie że będą się zwracać dłużej niż pieniądze wpływać z mandatów.

o planie pisu na poprawę gospodarki chętnie porozmawiam.

nie miejcie złudzeń że to co złego dzieje się za PO za PISu nie będzie... będzie. im dłużej lat będą przy władzy tym lista będzie dłuższa, zmienią się nazwiska, wykroczenia, ale wykon pozostanie ten sam tylko innymi rękami. świadome głosowanie na ludzi którzy za 4 lata będą równie skompromitowani co teraz po jest głupie, krótkowzroczne i niezrozumiałe dla mnie.

z innej beczki
"polska musi pozostac tak uboga, zeby polacy sami chcieli pracowac w niemczech"  kto i kiedy mógł coś takiego powiedzieć, azog nie podpowiadaj xD

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niemiecki naczelnik Polski wyznaczony przez Hitlera w czasie II WŚ jeżeli sie nie myle, a mogę sie mylic. Nazwiska dokladnego nie pamietam.

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#68 2015-10-11, 23:10(Ostatnia zmiana: 2015-10-11, 23:29)
świadomie lub nieświadomie, to co się dzieje w polsce to utrzymywanie nas na poziomie takiej biedy żeby polacy wyjeżdżali z polski pracować za granicą. w tej chwili bez znaczenia gdzie. dla każdego kraju dobrze jest gdy jest dużo dobrze pracujących ludzi, to powiększa rynek zbytu, więcej się produkuje i tak dalej, dziwne że u nas to nie działa jak należy... myślisz werewolf że coś się zmieniło, że oni ktokolwiek to jest mają o nas lepsze zdanie niż mieli nie wiem 20-30 lat temu czy 80 lat temu. jesteśmy krajem drugiej kategorii bo sami nie potrafimy uporać się ze swoimi zmorami. zamiast być pragmatyczni jesteśmy ideowi. zamiast robić wielkie interesy nad głowami innych dajemy się robić w konia. pis to zmieni? ten sam pis który był marginalizowany i traktowany jak opętani za granicą za rządów kaczyńskiego?

droga wyjścia? stać się bogatym potrzebnym państwem, za rządów żadnej z wyżej wymienianych czterech głównych partii nie mamy na to żadnych szans. absolutnie żadnych. możecie pomarzyć o swoich emeryturach i emeryturach swoich dzieci, jeżeli nie wyjdziecie, albo nie traficie w totka, albo nie będziecie mieli w chuj kasy z dobrej pracy albo własnego biznesu zostaniecie biednymi ludźmi którzy po czasie będą żałowali złych wyborów politycznych.

to są moje własne przemyślenia po 25 lat od zmiany jednego złego systemu na inny. jak długo to jeszcze ma trwać?

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
To nawet nie tak działa. Tacy imigranci z Syrii to tylko do czarnej roboty. Polska płaci za wykształcenie takiego Polaka tysiące, a on później wyjeżdża za granice, tam się cieszą, bo bez wydawania ani pensa, mają wykwalifikowaną (lub nie) kadrę robotniczą. Wilk syty a owca wpierdolona.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Polska płaci za wykształcenie takiego Polaka tysiące, a on później wyjeżdża za granice, tam się cieszą, bo bez wydawania ani pensa, mają wykwalifikowaną (lub nie) kadrę robotniczą. Wilk syty a owca wpierdolona.

dokładnie tak. tracimy co najlepsze. ludzie przestają patrzeć na polskę w kategoriach społeczeństwa ale tego co oni jako jednostki dostaną od państwa, nie przejmując się tym że jednocześnie suma społeczeństwa się kurczy, pozostawiając słabszych na miejscu. to jest socjalizm w najgorszym wydaniu bo biednym wydaniu, gdybyśmy byli bogatym socjalistycznym państwem nikt by nie wyjeżdżał bo by nie musiał. miałby wszystko zapewnione, a teraz nawet emerytury na poziomie nie można być pewnym. 

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Przesadny socjalizm w każdym wydaniu jest zły, z zasady. Człowiek powinien mieć wolność zarówno w strefie prywatnej, jak i co chce zrobić z pieniędzmi. Socjalizm może pomagać biednym (którzy często z własnej winy są biedni), ale raczej nie zwiększy dobrobytu państwa. Nie od dziś wiadomo, że gospodarka czynszowa, gdzie każdy pracował na siebie, dla siebie, była wydajniejsza od folwarczno-pańszczyźnianej, gdzie ludzie pracowali na kogoś. Dobrym przykładem jest też Rosja w dwudziestoleciu międzywojennym, za czasów gospodarki planowanej, na początku były przyzwolone działki przyzagrodowe, z 3% ziemi tych działek, hodowano 20% żywności w państwie. Łatwo można policzyć, o ile wydajniejsze były działki, na których każdy robił dla siebie, od tych, na których każdy robił na kogoś.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#72 2015-10-11, 23:52(Ostatnia zmiana: 2015-10-12, 13:01)
tymczasem ktoś palnie, głosuję na pis bo jest fantastyczny, tylko oni zadbają o polaków jak nikt inny... nie zdając sobie sprawy z tego że polska to nie emiraty, bardzo daleko nam do niemiec, francji i uk. musimy napierdalać w pracy żeby samemu mieć pieniądze, a nie pieniądze na kolejne nierealne rządowe pomysły. żadna firma tak prowadzona nie przetrwa, żadna rodzina wydająca więcej niż ma nie przetrwa. rząd dodrukuje pieniądze ktoś powie, kurwa to dopiero głupi pomysł.

zazwyczaj wierność obojętnie jaką także do państwa powinno budować się poprzez szacunek do samych siebie, wtedy uzyskuje się posłuszeństwo... czy będąc posłusznymi czujecie się jednocześnie szanowanymi, czy szanujemy innych polaków? czy jesteśmy krajem w którym kierowcy nie szanują pieszych, w których ludzie nie szanują środowiska wyrzucając śmieci w lesie, gdzie politycy nie szanują siebie nawzajem i tak dalej. jesteśmy posłuszni chociaż państwo daje nam w zamian ochłapy którymi cieszymy się nie zdając sobie sprawy z tego że to naszym kosztem.

Post połączony: 2015-10-12, 13:01
pisior z listą kretyńskich wyskoków wcześniej ale o tym temacie dobrze mówi
https://www.youtube.com/watch?v=Fs9yDN9K7J0

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Kiedyś właśnie prowadziłem dyskusję z dziadkiem, ogólnie o polityce i  rozmowa zeszła na Smoleńsk dziadek twierdził, że to zamach. Argumenty brzmiały sensownie, ale zbyt sensowne nie były, w innych tematach podobnie. Dziwię się skąd takie poglądy na takie sytuacje, przecież raczej nie z Wiadomości, ani TVN. Parę godzin później postanowiłem zrobić przegląd prasy mojego dziadka, chwyciłem "Gościa Niedzielnego" i co? Jednym z tworzących artykuły był Legutko, m.in. o Smoleńsku. No kurwa. I mówcie, że Kościół nie wpierdala się z butami do polityki. Wynik PiS właśnie z dewocji się w sporej mierze bierze. Mo dziadek jest aktywnym katolikiem i po tylu latach PiSowskiej indoktrynacji już go nie uratujesz.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#74 2015-10-12, 16:21(Ostatnia zmiana: 2015-10-12, 16:45)
wczoraj w kościele słyszałem proboszcza który wskazywał na artykuły które warto przeczytać w gazetce, między innymi o kobiecie która została skazana na rok więzienia za nie udzielenie śluby parze homosi, historia dzieje się w usa i to powinno wystarczyć za wytłumaczenie tego dziwnego zjawiska. złamała prawo, za łamanie prawa idzie się do pierdla krótka piłka, idiotyzm tej sytuacji nie ma wytłumaczenia. drugą rzeczą którą wczoraj usłyszałem w kościele, było twierdzenie o atakach słownych i w ogóle na jezusa tym samym na kościół, zawsze wydawało mi się że zazwyczaj napierdala się na kościół a nie na jezusa, mimo wszystko. nie rozumiem takiego stawiania sprawy. kościół jako taki jest zły, nabroił tyle że ciężko zliczyć, wiara jako taka nie jest zła.

moja babcia gdy mówię że po to mendy chwali mnie, gdy tylko wspomnę coś źle o pisie twierdzi że jestem wyborcą po, no kurwa jak się tutaj połapać. nie ma ratunku przed indoktrynacją. w tym kontekście, ciężko oczekiwać realnej zmiany w polityce, część społeczeństwa uważa że po jednak jest szansą, cześć że pis (ta starsza, póki nie poumierają podział na dwie dominujące siły będzie się umacniał) później może być za późno na jakiekolwiek zmiany, młodzi którzy zagłosują na pis po roku będą żałowali swojego wyboru.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
jeszcze do rewolucji francuskiej
*powstania Stanów Zjednoczonych
Tak, istniały wcześniej republiki (przykładowo Wenecka), ale były one oligarchiczne (przez zniszczenie porządku świata rozumiem idee rewolucyjne i zniesienie monarchii, i tutaj przyznaję rację).
*rewolucji francuskiej

system lewica-prawica pochodzi z czasów rewolucji francuskiej i od tego jakie miejsca w izbie zajmowali konserwatyści, rojaliści i liberałowie, komuniści itd. Góral żywiec ma racje.

Jednakże chciałem nadmienić że taki podział (lewica/prawica) IMO jest dosyć głupi/nieadekwatny w obecnym świecie, weź chociażby pod uwagę nacjonalny socjalizm który tak mocno łączy obie strony że choć generalnie jest uważany za skrajnie prawicowy wiele elementów bardziej ekonomicznych jest zasadniczo lewicowych (przynajmniej w nowoczesnej wersji lewicy)

tylko taka mała notka na boku bo z ciekawości zajrzałem w temat a nie podążam za dyskusją.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

#76 2015-10-14, 02:41(Ostatnia zmiana: 2015-10-14, 02:48)
Bożeńku kochany, co wy tu za nielotne posty wypisujecie.
Spoiler
Taki ze mnie lewicowiec jak z Ciebie stormtrooper (czy jak mu tam)
Taki z Ciebie nie lewak co to ograniczenia prędkości normalnym ludziom chce stawiać żeby zapewnić bezpieczeństwo biednym pijakom.

PiS to nie lewica.
Pierwszy z brzegu argument - 500zł na dziecko :/

Popieram PiS bo na obecną chwile tylko on coś może zmienić w Polsce i przy okazji dobrać sie do dupy PO.
No no, razem z kiszczakiem ich posadzą.

Jeszcze chciałem coś od forumowego gimbusa zacytować, ale to bym musiał tu wkleić wszystko co on napisał.

a korwin niestety niech żyje długo, ale jak odpadnie całkiem z polityki nikt inny nie będzie chciał robić takich zmian. ogromnie tego żałuję że ludzie szczególnie młodzi chcą głosować na pis.
I tyle w temacie. Boli mnie to straszliwie, że ludzie są tacy naiwni i myślą, że jak teraz zagłosują na pis to to coś zmieni. Jak bardzo naiwnym trzeba być by regularnie co 4 lata dać się nabierać na tą samą sztuczkę? dorn opowiada jaki to pis zły, gowin że po? Co 4 lata wojna, nadzieje, a ostatecznie kupa i czekanie kolejnych 4 lat na zmianę, może wtedy się uda.

Trzeba wiedzieć o tym, że władze są pod bardzo silnymi wpływami i gadanie że ci są be, a ci są fe jest kompletnie bez sensu. Śmiem twierdzić, że polscy politycy samodzielnie decydować mogą co najwyżej o ilości lukru na drożdżówkach w szkole. Rozpasana bezpieka, silniejsi sąsiedzi, co kuszą beztrosko kasą, lobbyści wszelacy, roszczeniowcy co w Jezusa nie wierzą i inne takie grupy interesu wymierzonego przeciw polsce, to jest największy problem i pod tym kątem trzeba oceniać przyszłych przywódców. Trzeba wprowadzić radykalne zmiany w zasadniczych kwestiach organizacji państwa i przeciwstawić się potężnej mafii. PiS tego nie zrobi - jest zbyt umiarkowany - a robienie tego małymi kroczkami kończy się w smoleńsku. Może Kukiz? Ten jego ruch społeczny nietrzymany żadną wspólną ideą rozlezie się zaraz po innych partiach i tyle z niego będzie. Tylko Korwin, który rację obiektywną stawia ponad wszelkie konsekwencje jej głoszenia, jest na tyle zdeterminowany w swoich poglądach, by wprowadzić zmiany dążące do polepszenia stanu gospodarczego Polski. Nie wiem jak mam to napisać - ludzie zmiłujcie się? Ja chcę żyć w tym kraju, a on zdechnie jeśli się nic nie zmieni.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
PiS idzie po swoje, Wasz ból dupy tego nie zmieni :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Śmiej się. Dla ciebie nie ma już ratunku.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#79 2015-10-14, 10:00(Ostatnia zmiana: 2015-10-14, 10:26)
po co dokładnie idzie pis? zrób krótką listę tego po co się wybiera... chciałem zauważyć że korwin chce nakurwiać PO za to co zrobiła nawet bardziej iż pisiory. szczerze mówiąc bardziej jemu ufam niż pisowi któremu nie przeszkadza ten układ jaki jest. zanim tusk o ile wróci z brukseli będzie pozamiatane i nikogo nie będzie interesowało że pis chce jakiejś swojej śmiesznej sprawiedliwości. to nie jest film kryminalny z mścicielami, pisiory to nie zamaskowany mściciel to zwykła partia władzy której potrzebny jest ktoś w kogo może rzucać kamieniami.

0 użytkowników
Do góry