Risen 3: Titan Lords 266608 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 266608

Odpowiedzi 674

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiedz to PB, może jeszcze zmienią klimat na twój "wypalony" piratów z R2. :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Piracki klimat jest super ale tylko i wyłącznie W AC4 gdyż oni go wykorzystali w 100% czego nikt inny nie zrobił, tam to jest ok i jednocześnie zamyka tez klimat pirata dla innych tytułów bo tego lepiej się już zrobić nie da, jeśli chodzi o aspekt samego klimatu :P

Comenty na fejsie, dowodzą tyle ze ludzie czytać nie umieją a PB ma na nich wyjebane :P
Kazdy z tych głąbów co to hejtuja i chcą gothica oczekuje ze ten gothic będzie omg wtf itp w pozytywnym znaczeniu o czym PB wie ale już kilka razy mówili ze nie są wstanie spełnić oczekiwań na ten tytuł  wiec robią coś innego, niestety ale jak by zaczęli robić tego gothica to ci dalej by hejtowali, bo by zrobili go za słabo i koło się zamyka

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pewnie 90 % tych gimb co hejtują  PB uważa g3 za najlepszą część i chcielby by takiego samego gothica 5, na szczęście PB zrobiła risena na podobieństwo gothica 1-2 :)

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nowe info:
  • Gra o największym rozmiarze świata z wszystkich gier Piranha Bytes
http://risen.info.pl/risen-3/ogolne

No i pewne jest, że gra wyjdzie w sierpniu tego roku.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Tizgar

Risen 3: Titan Lords
#64 2014-02-25, 16:24(Ostatnia zmiana: 2014-02-25, 17:41)
Ta, jeśli nie będzie on pusty jak w R1 co było dla mnie uciążliwe, tam można było jakieś więcej farm upchać czy mysliwych no i bandytów z lasu :P to będzie git, duży pełny świat wydłuża grę, dla mnie to najważniejszy aspekt, gra ma starczyć na długo :P

Ale nasuwa się druga bardzo ważna sprawa, jak to wyjdzie z optymalizacja bo to tez istotne :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie muszą zaraz upychać czym się da, pod warunkiem, że świat będzie tak samo interesujący jak np. w Gothic I czy III. Tam nie trzeba było, żeby co krok wyskakiwały na ciebie potwory, questy czy inne pierdoły. Wystarczył ciekawy widok, jakieś ruiny czy skrzynia ze skarbem. Najważniejsze, żeby świat wydawał się mieć jakąś swoją historię, a nie był stworzony jakby specjalnie dla bohatera(pzdr4Two Worlds1 i 2).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wiesz jakieś ruiny dla mnie oznaczają jakieś fanty czyli warto tam iść i je sprawdzić, kto wie może są jakieś podziemia itp z trupami toz to exp i fanty 2 bardzo ważne rzeczy w rpg :P

Nie mowie ze ma być farma na farmie bo w r1 mieliśmy 2 farmy w sumie można by jeszcze 1 z 2 upchnąć :p
Wiesz większy świat niż g3, to liczę ze co jakieś 5 minut zwykłego przechadzania się i zwiedzania świata natchnę się na jakiś bandytów czy jakiegoś myśliwego któremu będzie można coś pomoc :P

Ogólnie chodzi oto żeby ten ogromny świat oprócz lokacji głównych tez coś oferował jakieś życie tam tętniło :P

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#68 2014-02-25, 19:39(Ostatnia zmiana: 2014-02-26, 12:11)
,,a nie był stworzony jakby specjalnie dla bohatera(pzdr4Two Worlds1 i 2). "

Gralem sporo czasu w two worlds 1 , moglbys sprecyzowac o co ci chodzilo ? ;d

Post połączony: 2014-02-26, 12:11
http://risen.info.pl/news-risen-3/oficjalne-ogloszenie-start-strony-risen-3#more-3622

Juz jest poczatek fabuly risen 3, uwaga na spoilery :P

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mac Dun - o to, że cały świat nie miał głębi. Chodzisz tylko od miasta od miasta, a te miasta z kolei nie mają żadnej historii, zrobione są po to by bohater miał gdzie kupić/sprzedać przedmioty i na tym ich zadanie się kończy. Taka sobie atrapa, żeby było ładnie i przyjemnie.
Wprawdzie w Gothic 3 było podobnie, ale tam z kolei były lokacje opisywane w książkach z G1-3, NPC opisywały co się działo zanim Bezi się tam pojawił, albo też były jakieś ruiny etc. które po prostu pokazywały, że coś się tam działo, coś było wcześniej, a nie że tak sobie nagle spadło z nieba. Pod tym względem seria Warcraft, a w szczególności World of Warcraft mają najlepiej - tam praktycznie każda ruina jest opisana, wszystko ma swoją dłuższą bądź krótszą historyjkę a nawet graficzne porównania przed/po. WoW przynajmniej daje jakieś wrażenie, że świat ma historię, Two Worlds nie. A jeśli nawet, to tylko dlatego, by wydłużyć wątek główny(to pseudo-japanese miasto).

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Mnie najbardziej zadziwia planowana data wydania w tym rok. O ile Piranie nie zaczęły robić tej gry w środku 2013 rok to wątpię czy wyjdzie im wysoko wartościowa gra. Rok poświęcony na grę to za mało. Gra okaże się zabugowana albo/i fabularnie infantylna.

Pamięta ktoś jakieś gry cRPG wydane w mniej niż rok, niezabugowane i fabularnie bogate? Pytam się, bo w dużo gier nie grałem i jestem ciekaw czy takie produkcje istnieją. 

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Wygląda jak ostrzyżony Geralt.
Ta gra nie zapowiada się zbyt dobrze ale może właśnie o to chodzi piraniom.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ta gra nie zapowiada się zbyt dobrze ale może właśnie o to chodzi piraniom.
Żeby nie zbyt dobrze się zapowiadała? Wątpie, im większy Hype = większa marża...

Elo

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Mnie najbardziej zadziwia planowana data wydania w tym rok. O ile Piranie nie zaczęły robić tej gry w środku 2013 rok to wątpię czy wyjdzie im wysoko wartościowa gra. Rok poświęcony na grę to za mało. Gra okaże się zabugowana albo/i fabularnie infantylna.

Pamięta ktoś jakieś gry cRPG wydane w mniej niż rok, niezabugowane i fabularnie bogate? Pytam się, bo w dużo gier nie grałem i jestem ciekaw czy takie produkcje istnieją.

Dokładnie. Też zadziwia mnie tak szybka data premiery zwłaszcza, że to RPG. Przykładowo chociażby Wiedźmin 3 Polska produkcja, która nie jest robiona od roku zmiecie Risena  :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
A kto wie ile go oni już robią, może Risen 2 to był eksperyment, a między czasie robiona trójka. Albo wymyślili sobie fabułę już i tylko tworzenie świata, itd. , wydaje mi się, że nie robią tego na szybko i byle jak bo to byłby ich totalny koniec.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, ale pamiętam gry, które robiono i pięć lat, a i tak po premierze były dosłownie niegrywalne.  :ok: Nadaje się?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przecież jest podane ile go robią na WOR jest metryczka.

28.11.2012 tego dnia PB oficjalnie podaje info dla wszystkich ze tworzy nowy projekt, który już teraz wiemy jest R3 wiec info dla mediów itp to jest listopad 2012 ale pewnie zaczęli ciutek wcześniej, 2 lata  to w sumie dużo czasu wiec data sierpień + /- będzie obsuwa i będzie w święta jest bardzo prawdopodobna.

PB to nie Ubisoft ze w rok po premierze AC2 zrobili jeszcze Lepszego BH no ale to jeszcze niczego nie przekreśla :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
,, PB to nie Ubisoft ze w rok po premierze AC2 zrobili jeszcze Lepszego BH no ale to jeszcze niczego nie przekreśla ''

Dwie sprawy , po 1 UBISOFT ma kilka zespolow do gier i robili praktycznie 2 gry w tym samym czasie.

Druga sprawa BH nie dorownuje w zadnym stopniu AC 2  :ok: Moze poza tym, ze BH mial poboczne zadania

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Widze porównania nie zrozumiałeś w przypadku ubisoftu tez były obawy ze jak oni w rok to zrobią to tylko porównanie, tutaj tez są obawy o PB a wcale tak krotko tego nie robią bo 1,5 roku na obecna chwile jest wiec jedyne co dziwi to to ze tak pozna jada z zapowiedzą, chociaz i to nasuwa tez pewne obawy.

To tylko twoje zdanie, youtuberzy jak i wszystkie portale gamingowe i niezależni recenzenci wyżej oceniali BH, wada BH to tylko gorsza fabuła od 2 jednak cała reszta była totalnie lepsza.

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Szaromrok

#79 2014-03-05, 00:25(Ostatnia zmiana: 2014-03-05, 00:30)
Nah, ale tutaj powtarza się sytuacja G1->G2.
Engine ten sam, połowa modeli ta sama (możliwe, że i niewykorzystany content z R2), narzędzia te same.
Jestem w dobrej myśli, przy obu Risenach bawiłem się całkiem nieźle, a tutaj zapowiada się coś lepszego od poprzedniczek (świat ma dostać jakieś tło fabularne, możliwe dalsze powiązania Gotikami). Pewnie kupię na jakiejś jesiennej wyprzedaży.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry