Risen 3: Titan Lords 265538 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 265538

Odpowiedzi 674

gothic1210
  • Gość
W każdym razie dobrze, że PB już zrezygnowało z wygłupiania się i zaczęło robić coś normalnego. Srsly, Risen 2 nigdy nie powinien zostać popełniony. Porządna kontynuacja powinna dawać to samo, co poprzednia część, tylko więcej i lepiej. Jeśli trójka taka będzie to może zagram, a kto wie, może nawet kupię lol.
Moim zdaniem eksperymenty w firmie, która przez kilka lat podawała to samo są okej, dlatego nie uważam R2 za klęskę. Jak mają jakiś nowy pomysł to niech robią. Zawsze to jakieś doświadczenia. 

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
My chyba w innego Risena 1 graliśmy. Ja go zapamiętałem jako kopię klasztoru z G2, bandytów z G2NK i Khorinis z G2 w klimatach lekko tropikalnych. W Risena 2 nie grałem, ale wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, więc chyba lepiej im to poszło tym razem.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Tizgar

Risen 3: Titan Lords
#22 2014-02-23, 18:02(Ostatnia zmiana: 2014-02-23, 18:33)
To by się tego trzymali gdyby było dobre, pierwotnie R3 miało być o piratach ale ze się okazało ze R2 jednak nie było dobrym strzałem i gracze chcą mrocznego klimatu a najlepiej w sumie kopi z uniwersum Gothica, to zmienili całkowicie pogląd i tak oto R3 został zmieniony tak aby pasował do tego co chcą graczy

Eksperyment z piratami nie wypalił.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
W Risena 2 nie grałem, ale wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, więc chyba lepiej im to poszło tym razem.
To najpierw zagraj, a pozniej pierdol glupoty :ok: a moze po zagraniu wlasnie bys ich nie pieprzył. Nie wiem, jak mozna porownac R2 do klimatow Gothica, ale ok :lol2: to dwa zupelnie inne klimaty.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W Risena 2 nie grałem, ale wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, więc chyba lepiej im to poszło tym razem.
To najpierw zagraj, a pozniej pierdol glupoty :ok: a moze po zagraniu wlasnie bys ich nie pieprzył. Nie wiem, jak mozna porownac R2 do klimatow Gothica, ale ok :lol2: to dwa zupelnie inne klimaty.

Napisałem, że wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, a ty się do mnie prujesz. Fuck logic.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

#25 2014-02-23, 18:46(Ostatnia zmiana: 2014-02-23, 18:51)
A ja napisałem, że dobrze, że PB eksperymentowało z czymś nowym a ty coś o jedynce pierdolisz. Fuck logic.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
My chyba w innego Risena 1 graliśmy. Ja go zapamiętałem jako kopię klasztoru z G2, bandytów z G2NK i Khorinis z G2 w klimatach lekko tropikalnych. W Risena 2 nie grałem, ale wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, więc chyba lepiej im to poszło tym razem.

Osobiście wole pograć w jak ty to nazwałeś kopie g2 niż tykać g3  :ok:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie wiem jakie wy macie zasrane zamiłowanie do tej gry.  Klimat piracki nie wypalił i to na całej linii po wyjściu ACIV pewnie głupio im się zrobiło, że wydali taki shit. Każdy lubi co woli nie ma co dyskutować. Według mnie Risen 3 im nie wyjdzie ta Tytania, Tytany kraina umarłych to nieporozumienie. Dla mnie mógłby być porządny remake Gothica I wraz z GII  + Dodatek nocy kruka bądź prequel całej serii bo było parę ciekawych wątków. Dlatego nie ma co tutaj w sumie dyskutować niepotrzebnie na temat tego czy gra jest zjebana czy też nie ja osobiście uważam, że mi nie przypadła do gustu. Amen

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#28 2014-02-23, 19:25(Ostatnia zmiana: 2014-02-23, 19:38)
Moim zdaniem eksperymenty w firmie, która przez kilka lat podawała to samo są okej, dlatego nie uważam R2 za klęskę. Jak mają jakiś nowy pomysł to niech robią. Zawsze to jakieś doświadczenia.
Eksperymenty są dobre pod warunkiem, że z umiarem albo w ogóle jeśli nie mają styczności z żadną istniejącą już serią. Chcą robić konsolówkę z klimatami piratów z sraraibów to niech robią, ale niech nie wciskają tego do serii, która nie ma z tym nic wspólnego.

Bo taki był - i zadziałało. I to zresztą PB widać najlepiej wychodzi, bo jak dotąd wszystkie ich eksperymentalne produkcje(G3, R2) nadawały się co najwyżej do podtarcia dupy.

Pisałem, że wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, a ty się do mnie prujesz. Fuck logic.
Kolejną? A gdzieś ty widział jakąś inną kopię Gothica poza samym Risenem?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale z nich czerpią:
Otwarty świat jak w g3 chociaz teraz to jest standard
Początek R3 będzie tak jak w arcani kurwa wtf
Dwa światy i jasna lub ciemna strona bohatera, dark souls i kurwa wybór ścieżki bohatera jak w H6

Na żadnego gothica niema co liczyć, sami już mówili ze oczekiwania są tak duże ze żadna firma tego nie spełni oni tez nie, przynajmniej nie teraz

Zasadniczo dostaniemy R3 w postaci mrocznego rpg w klimacie pseudo R1 i gothic z masa rupieci do zbierania, wszystko wpakowane w nieco odświeżony i podrasowany silnik z R2 z dodatkowa masa bajerów zapożyczonych z innych gier i obowiązkowa wycinka zawartości gry jako DLC

Dla mnie żeby zagrać wystarczy ze to będzie przypominało rpg tak jak to było z R1 a nie nie wiadomo co jak w przypadku R2 i kupa rzeczy do zbierania itp ( ogólnie śmiecia  wkładanego do equ ) i moja kasę maja kupie i zagram :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Taki mroczny, że przykładowo do Wieśka 3 mogą się te szwaby z tym Risenkiem schować.

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Skąd wiesz ?

some things are meant to be

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#32 2014-02-23, 20:00(Ostatnia zmiana: 2014-02-23, 20:08)
Na żadnego gothica niema co liczyć, sami już mówili ze oczekiwania są tak duże ze żadna firma tego nie spełni oni tez nie, przynajmniej nie teraz

A wystarczyłby gothic 5 na poziomie gothic 2

@DOWN , No wiadomo że gdyby gothic 5 byłby w postaci gothica zwykłego to tylko fani by kupili. Gothic jest po prostu taką grą że albo ci się spodoba , albo odrzuci cię od razu .

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Obudź się stary, nikt poza zagorzałymi fanami tego nie kupi, gra ma przynieść zyski i co z tego jak kupi ja 500 takich jak ty skoro mogą zrobić po swojemu i takich jak ty kupi ledwo 100 i przy okazji dodatkowe 10000 innych :P

Gdyby gothic wyszedł teraz w swojej postaci to jego popularność była by znikoma, twórcy muszę iść za obecnymi trendami nawet jeśli te są zjebane w końcu nie jest tylko 1 grupa odbiorców jak jednej się nie spodoba to trudno ważne ze 9 pozostałym się podoba kasa jest i to 9 razy większa :P

Ofc to tylko hipotetyczne przykłady obrazujące sytuacje

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 18:30CytujW Risena 2 nie grałem, ale wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, więc chyba lepiej im to poszło tym razem.To najpierw zagraj, a pozniej pierdol glupoty a moze po zagraniu wlasnie bys ich nie pieprzył. Nie wiem, jak mozna porownac R2 do klimatow Gothica, ale ok to dwa zupelnie inne klimaty.
Napisałem, że wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, a ty się do mnie prujesz. Fuck logic.

Nigdzie sie nie pruje, tylko wlasnie pierdolisz, ze R2 to kolejna marna kopia Gothica, a to gowno prawda.

Nie wiem jakie wy macie zasrane zamiłowanie do tej gry.  Klimat piracki nie wypalił i to na całej linii po wyjściu ACIV pewnie głupio im się zrobiło, że wydali taki shit. Każdy lubi co woli nie ma co dyskutować. Według mnie Risen 3 im nie wyjdzie ta Tytania, Tytany kraina umarłych to nieporozumienie. Dla mnie mógłby być porządny remake Gothica I wraz z GII  + Dodatek nocy kruka bądź prequel całej serii bo było parę ciekawych wątków. Dlatego nie ma co tutaj w sumie dyskutować niepotrzebnie na temat tego czy gra jest zjebana czy też nie ja osobiście uważam, że mi nie przypadła do gustu. Amen
Nie zadne zamilowanie do tej gry. Klimat piracki wypalil, jedyne czego brakowalo to abordazy i innych takich dupereli. Risen 3 wyjdzie im - w klimatach typowo Risenowych (patrz Risen 1, bo Risen 2 ma troche inny klimat, lepszy wedlug mnie).

Obudź się stary, nikt poza zagorzałymi fanami tego nie kupi, gra ma przynieść zyski i co z tego jak kupi ja 500 takich jak ty skoro mogą zrobić po swojemu i takich jak ty kupi ledwo 100 i przy okazji dodatkowe 10000 innych

Gdyby gothic wyszedł teraz w swojej postaci to jego popularność była by znikoma, twórcy muszę iść za obecnymi trendami nawet jeśli te są zjebane w końcu nie jest tylko 1 grupa odbiorców jak jednej się nie spodoba to trudno ważne ze 9 pozostałym się podoba kasa jest i to 9 razy większa

Ofc to tylko hipotetyczne przykłady obrazujące sytuacje
Co Ty pierdolisz? Idąc Twoim tokiem rozumowania nie należałoby robic nowych gier, jedynie popierac trendy ktore są. Nie powinno powstac Sleeping Dogs, nie powinien powstac przykladowo Skyrim, bo to nie było na topie ani trendy. A mimo to powstaly i osiagnely spore sukcesy, mozliwe, ze z R3 tez tak bedzie.

Moja odpowiedz na wszystko - pozyjemy, poczekamy to zobaczymy. Nikt na sile Ci kazac grac w to nie bedzie, nie bedziesz chcial grac to nie zagrasz i tyle.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Bo taki był - i zadziałało. I to zresztą PB widać najlepiej wychodzi, bo jak dotąd wszystkie ich eksperymentalne produkcje(G3, R2) nadawały się co najwyżej do podtarcia dupy.

Ale to powinno mieć swoje granice, R1 był dosłownie zlepkiem pomysłów z poprzednich Gothiców, bolał mnie też brak misji pobocznych. Było iśc dośc sporo na początku, ale w dalszych rozdziałach ich praktycznie nie przybywało.

Pisałem, że wygląda na coś więcej niż kolejną kopię Gothica, a ty się do mnie prujesz. Fuck logic.
Kolejną? A gdzieś ty widział jakąś inną kopię Gothica poza samym Risenem?
[/quote]
Risen był kopią, Risen 2 był czymś więcej niż kolejną kopią. O to mi mniej więcej chodziło.

Nigdzie sie nie pruje, tylko wlasnie pierdolisz, ze R2 to kolejna marna kopia Gothica, a to gowno prawda.

Przeczytaj mój post jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Werewolf

Odp, tyczyła się niby tego co by się działo gdyby g5 teraz wyglądało jak g2.
R3 może sukces odniesie, nigdzie tego nie kwestionuje, jedynie stwierdzam ze czerpie garściami z innych produkcji, fajnie jak by tez coś swojego dodało.

Piracki klimat wypalił kurwa fail jak skurwysyn, gdyby piracki klimat wypalił jak to ty twierdzisz to R3 by się nazywał Blizing Ocean bo tak miało być ale się opamiętali ze klimat nie wypali to się nazywa Titan Lord, dodatkowo niema sensu trzymać się piratów Ac4 doszczętnie ten temat wyczerpało już więcej się dodać nie da. 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Kto by pomyślał, że sama gra wywoła taką burzę:D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie tyle gra, ile twórcy, którzy najwyraźniej sami nie wiedzą co chcą właściwie zrobić. W sumie z tego co widzę są tacy jak  Reality Pump z ich TW2.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Ja sadze ze brakuje im nowych pomysłów i ciągle używają stare techniki które okazały się dal nich "działające". Jak dla mnie to PB jest banda gamedevov którzy dawno stracili zapal i robią gry bo nie umieją nic innego. Ich gry sprzedają się wiec nie maja problemu o pieniądze. I tak sobie robią sobie te gry rok co rok. 

0 użytkowników
Do góry