Błędy w ostatecznej wersji moda 492109 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 492109

Odpowiedzi 1149

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja z powodu tego bezustannego problemu z niezadawaniem przeciwnikom obrażeń byłem niestety zmuszony do zaprzestania gry w CZ. Co z tego, że historia ciekawa i masa nowych rozwiązań, skoro człowiek nie ma z tego żadnej przyjemności, wiecznie wściekły na wczytywanie/włączanie gry od nowa co 3 czy 4 minuty. Naprawcie ten błąd panowie, bo mam wielką ochotę na tego moda ^^

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Znalazł się następny "bug player" + "tester". Zamiast grać do celnie szuka i powoduje bugi i potem o tym idzie narzekać na forum... -_-

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Znalazł się następny "bug player" + "tester". Zamiast grać do celnie szuka i powoduje bugi i potem o tym idzie narzekać na forum... -_-
Mark może byś spróbował ten bug poprawić? (chodzi o hity)

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Pracuję nad tym.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Splash bardziej ogarnia ikarus. Mod jest v dobrych rekach.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Od razu mówię, że na następnego patcha będziecie musieli długo poczekać. Nie mam zamiaru tylko poprawić drobnych błędów i systemu walki. W planach mam także zamiar między innymi ogarnięcie pochw na miecze, wcześniejszą walkę dwoma ostrzami, zmiany w balansie i level designie. Zauważyłem też, że czasem losowanie pogody się pieprzy i mglista pogoda potrafi trzymać się przez wiele dni.

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie rozumiem o co wam wszystkim chodzi z tymi obrażeniami, grając w wersje 1.4, 1.3 doświadczyłem tego błędu 2-3 razy góra.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O to chodzi, że nie da się grać. Na 1.5 też masz wszystko w porządku?

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W wersje 1.5 jeszcze nie grałem (czekam na ewentualny dubbing :D)

AdrianGeralt

AdrianGeralt

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie grałem jeszcze w Czas Zapłaty, ale chcę teraz zagrać i pobrałem prolog czy jest on powiązany z modyfikacją ?
I czy Czas Zapłaty - pirat Rick i te sprawy ... posiada dubbing ??

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie grałem jeszcze w Czas Zapłaty, ale chcę teraz zagrać i pobrałem prolog czy jest on powiązany z modyfikacją ?
I czy Czas Zapłaty - pirat Rick i te sprawy ... posiada dubbing ??

Nie ma dubbingu do Czasu Zapłaty. Jedynie pojedyncze osoby (nie będące członkami CZ) zajmują się dubbingiem.

PS. Temat jest w złym dziale.

Wizados

Wizados

Użytkownicy
Amelinowy Łowca Bugów
posty21
Propsy3
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Amelinowy Łowca Bugów
Swoją drogą jak to jest, że nigdy nie miałem tych problemów z trafianiem w żadnym modzie do Gothica? Ja nie mogę przejść tego moda przez to, że trzeba się domyślać co robić w misjach np. W wieży mgieł trzeba znaleźć ducha... Oczywiście nie ma nigdzie wskazówki, że nie trzeba rozwalać wszystkich szkieletów z wieży tylko przekimać się do 24 by duch się pojawił na samym jej szczycie... Logiczne no nie?

Drżyjcie przed Januszem modowania! Czy coś...

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Swoją drogą jak to jest, że nigdy nie miałem tych problemów z trafianiem w żadnym modzie do Gothica?
Bo w Czasie Zapłaty jest system pozwalający zadać obrażenia w przeciwnikom w zasięgu broni?
Oczywiście nie ma nigdzie wskazówki, że nie trzeba ozwalać wszystkich szkieletów z wieży tylko przekimać się do 24 by duch się pojawił na samym jej szczycie... Logiczne no nie?
Nie wszystko musi być podane prosto do ręki. Czasem trzeba pokombinować.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
"wojownik" zadanie od quentina można zbugować w dosyć przypadkowy sposób. Za nim pogadamy z Quentinem nauczmy się 30% walki dowolną bronią oraz wygrajmy z nim pojedynek. Zadanie przechodzi do wykonanych, ale mimo że Quentin nas popiera to w dzienniku pisze że nie mamy jego poparcia + podczas rozmowy z Cavalornem nie ma opinii Quentina o nas i nie idzie przekonać wszystkich do siebie rebeliantów

Nie rozumiem jednego, dlaczego jaszczuroczłek po przybyciu do miasta orków i wyrżnięciu wszystkich orków do nas nie zagaduje w pewnym miejscu?  Aha.. i dlaczego pancerz łowców trolli ma mniejsze statystyki niż lekki pancerz najemnika gdzie większość ciała jest odkryta?

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie mogę przejść tego moda przez to, że trzeba się domyślać co robić w misjach np. W wieży mgieł trzeba znaleźć ducha... Oczywiście nie ma nigdzie wskazówki, że nie trzeba rozwalać wszystkich szkieletów z wieży tylko przekimać się do 24 by duch się pojawił na samym jej szczycie... Logiczne no nie?
Otóż to, otóż to. Dla mnie póki co największa wada modów w ogóle. Ich twórcy nie przywiązują uwagi by przekazać graczowi wszystkie potrzebne informacje w końcu dla nich wydaje się to takie oczywiste, więc nie przykładają uwagi do dialogów czy wpisów w dzienniku. Często trzeba się domyślać albo po prostu pytać na forum. Teraz gram sobie w Content Moda, póki co takich zadań w których trzeba się domyślać jest mało, ale było jedno. Trzeba znaleźć 30 gwoździ. Dla mnie logiczne jest, że idę sobie do kowala i kupuję odpowiednią ilość. A tutaj żaden kowal i handlarz nie posiada gwoździ i gracz jest zmuszony do szczegółowego przeczesywania Starego Obozu i okolic. To jest częsty typ zadań w przeróżnych modach.
Zadanie typu: "Zgubiłem igłę, idź i ją znajdź!". Żadnych informacji typu, gdzie ten NPC zwykle chodzi itp. I potem szukaj wiatru w polu, bo twórca zmyślnie ukrył ją gdzieś w krzakach. A chyba nie o to chodzi? Nie chodzi też o prowadzenie gracza za rączkę, tylko dawanie mu wskazówek z których wyciągnie wnioski.

Grinmar

Grinmar

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, odkopuję stary temat, ale też mam ten problem, cały czas mam 20 fpsów, chociaż w normalnym gothicu fpsy są normalne (tj. 2000 fpsów) ktoś pomoże, bo z chęcią bym pograł ;p

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Powinna być opcja w menu
Tak konkretnie to JEST opcja w menu. Czytamy posty. ;)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Grinmar

Grinmar

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powinna być opcja w menu
Tak konkretnie to JEST opcja w menu. Czytamy posty. ;)
Używałem tej opcji, ale ona nic nie pomaga, fpsy nic się nie zmieniają :/
Czy to może być jakiś problem z źle wgranym modem?

Post połączony: 2015-12-29, 22:38

Sayonowski

Sayonowski

Użytkownicy
Sprzątacz Xardasa
posty25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Sprzątacz Xardasa
Wie ktoś dlaczego nie mogę smażyć mięsa :/?

Hatapon

Hatapon

Użytkownicy
posty159
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Więc mój problem prezentuje sie tak, że w IV rozdziale poszedłem do Jarvisa i zacząłem te wszystkie misje z tymi kamieniami i crashe zaczęły się pojawiać przy misji z ostatnim kamieniem w świątyni zmiennokształtnych czy jak oni tam mają, po prostu gram przez jakieś 2 minuty i crash
i prezentuje się on tak http://scr.hu/8goi/vn8ip
liczę na szybką pomoc, pozdrawiam

0 użytkowników
Do góry