Błędy w ostatecznej wersji moda 428619 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 428619

Odpowiedzi 1149

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mam nadzieję, że ten temat nie będzie potrzebny, ale gdyby się okazało inaczej, to tutaj proszę zgłaszać wszelkie błędy.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
na poczatku gry w jaskini pod wierza mgieł jest receptura na długi łuk, ktora mozna sprzedac za 2734324 brylek rudy.

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
na poczatku gry w jaskini pod wierza mgieł jest receptura na długi łuk, ktora mozna sprzedac za 2734324 brylek rudy.
To jest dosyć dziwny bug Orc miał coś z nim zrobić bo to bug w jego systemie cen

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
teraz sprawdziłem i tak jest ze wszystkimi recepturami kazda jest warta 99999+

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Znalazłem literówkę , na początku dialogu z piratami  : Acha

I kolejna chyba literówka, ale nie jestem pewny, gdy rozmawiamy z Hankiem : Gdzie my jesteśmy

To mówi : menty  . Wydaje mi się czy powinno być mendy  ?

Dirklan

Dirklan

Użytkownicy
posty25
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak rozmawiałem z Talarem(nie wiem czy dobrze imię napisałem, chodzi mi o tego gościa, który sprzedaje zioło w obozie rebeliantów), po wykonaniu wstępnej rozmowy, gdy odchodzę on mnie zaczepia i nie wyświetlają się napisy(chyba mówi o tym, że może powróżyć bo wyświetliła mi się nowa opcja dialogowa). Możliwe, że to tylko indywidualny/jednorazowy przypadek. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kolejna literówka , po rozmowie z cavalornem pierwszy raz zagaduje nas i pirat i mówi : Jakbyś chciał wypić z bracią 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Znalazłem literówkę , na początku dialogu z piratami  : Acha

I kolejna chyba literówka, ale nie jestem pewny, gdy rozmawiamy z Hankiem : Gdzie my jesteśmy

To mówi : menty  . Wydaje mi się czy powinno być mendy  ?

Menty to tez okreslenie na szuje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Abbadon

Abbadon

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Obawiam się że zadanie "zmiana warty" od Toniego nie działa. Czekałem do około 7.30, a jedyna rzecz jaka się pojawiła to ścierwojady, które przybyły kilka chwil po odejściu Toniego.

PS:
Nie ma sensu wypisywanie pojedynczych literówek, jeśli już chcecie zgłosić błąd tego typu, to chociaż postarajcie się i znajdźcie wszystkie błędy z powiedzmy 1 rozdziału  :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Abbadon mi wszystko smiga, mam juz 3 rodział i pewien problem, mam zadanie wybór cieni, muszę porozmawiać z Balamem a nie mam u niego opcji dialogowej, co jest nie tak ?

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
O ile pamiętam to z Balamem można rozmawiać dopiero od 20:00, gdy będzie przy stawie obok chaty Gravo. Jeśli macie problemy z zadaniami piszcie w dziale "Pomoc w zadaniach".

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
No dobra, jedziemy:
-broń naszego bohatera(ten zabawny toporek) napisane ma, że jest 2h a tymczasem nasz koksu wywija nią w jednej łapce
-w pewnym momencie mamy wyklepać n00ba któremu się ubzdurało, że jest kowalem... problem w tym, że jak go zlejemy, to wypada z niego 10k metalowych prętów ^.^ (czy coś w ten deseń)
-strasznie mnie wkurza(ale to pewnie nie błąd), że nawet podczas walki, wszyscy mi każą schować broń, nie przejmując się, że właśnie zostałem przecięty w pół przez jakiegoś przeciwnika...
-raz tylko to zaobserwowałem, ale jak dostałem mój pierwszy pierścień, to podczas zakładania go wyskoczyło mi, że nie mam odpowiedniej ilości zręczności,a i tak palec udało mi się przyozdobić
-znalazłem zwoje, które mają adnotację "odnawialny" czy coś takiego... i sprawa ma się podobnie jak z dobrze znanym bugiem z burzą ognistą(rzucamy bez zużycia many jak klikamy szybko), tylko w tym przypadku mana mi się odnawia, zaklęcie nie zostaje rzucone i zwój nie przepada, to dość dziwne mimo wszystko(zwój błyskawicy  bodajże)

Póki co tyle, ale jestem dobry w znajdowaniu błędów, więc sądzę, że niestety na tym się nie skończy :(

No i oczywiście prawdą jest, że recepty mają wartość 9999+

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cytat: Mac Dun
Kolejna literówka [...] : Jakbyś chciał wypić z bracią 
Kurwa mać :facepalm:
Jeżeli nie wiecie co to język staropolski to ryjbusted. Polecam słowniki wszelakiego rodzaju albo chociaż kurwa google. So, z łaski swojej nie bierzcie się za jebane literówki, tylko wyłapujcie błędy, które faktycznie utrudniają lub uniemożliwiają grę -.-

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Nie jestem pewien czy wgl warto to wrzucać, ale chuj tam jakby coś to macie, jak wyłączyłem grę to wyskoczyło mi takie coś: http://zapodaj.net/99ca4200d4247.jpg.html

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Nieraz przy rozmowach w domkach znikają textury ścian i widać ''niebieską przestrzeń'' oraz przez ściany można kraść itemki z domków

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Cytat: Mac Dun
Kolejna literówka [...] : Jakbyś chciał wypić z bracią
Kurwa mać :facepalm:
Jeżeli nie wiecie co to język staropolski to ryjbusted. Polecam słowniki wszelakiego rodzaju albo chociaż kurwa google. So, z łaski swojej nie bierzcie się za jebane literówki, tylko wyłapujcie błędy, które faktycznie utrudniają lub uniemożliwiają grę -.-

Sory , nie jestem expertem  od staropolskiej mowy  :facepalm:

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tych błędów które wypatrzyłem to drobne ścinki a dwa razy ścięło mi się tak, że musiałem zamknąć grę za pomocą Menedżera zadań, było to w chacie Cavalorna. Gra też trochę za długo się wczytuje w porównaniu do podstawki.
Na razie to tylko tyle, bo dopiero 30 minut pograłem.
Jeszcze zauważyłem, że na dole mam taki zielony pasek odpowiadający za wytrzymałość. Nie wiem czy coś wypiłem, czy zjadłem, ale moja postać teraz cały czas sprintuje. Nie można się przełączyć jakoś na zwykły trucht?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Za pomocą caps locka możesz chodzić, CTRL + strzałka w górę wyłączasz wytrzymałość

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jeszcze zauważyłem, że na dole mam taki zielony pasek odpowiadający za wytrzymałość. Nie wiem czy coś wypiłem, czy zjadłem, ale moja postać
teraz cały czas sprintuje. Nie można się przełączyć jakoś na zwykły
trucht?
2x strzałka w górę włączasz/wyłączasz sprint

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Niestety nie da się ściszyć muzyki w grze. Jedynym obejściem jest usunięcie wszystkich plików o rozszerzeniu .ogg z folderu:
Piranha Bytes\Gothic\_Work\Data\Music\Czas_Zaplaty
Nie dość, że nie będzie tej głośnej, denerwującej muzyki to jeszcze gra będzie działać trochę płynniej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry