Ja nie mogę przejść tego moda przez to, że trzeba się domyślać co robić w misjach np. W wieży mgieł trzeba znaleźć ducha... Oczywiście nie ma nigdzie wskazówki, że nie trzeba rozwalać wszystkich szkieletów z wieży tylko przekimać się do 24 by duch się pojawił na samym jej szczycie... Logiczne no nie?
Otóż to, otóż to. Dla mnie póki co największa wada modów w ogóle. Ich twórcy nie przywiązują uwagi by przekazać graczowi wszystkie potrzebne informacje w końcu dla nich wydaje się to takie oczywiste, więc nie przykładają uwagi do dialogów czy wpisów w dzienniku. Często trzeba się domyślać albo po prostu pytać na forum. Teraz gram sobie w Content Moda, póki co takich zadań w których trzeba się domyślać jest mało, ale było jedno. Trzeba znaleźć 30 gwoździ. Dla mnie logiczne jest, że idę sobie do kowala i kupuję odpowiednią ilość. A tutaj żaden kowal i handlarz nie posiada gwoździ i gracz jest zmuszony do szczegółowego przeczesywania Starego Obozu i okolic. To jest częsty typ zadań w przeróżnych modach.
Zadanie typu: "Zgubiłem igłę, idź i ją znajdź!". Żadnych informacji typu, gdzie ten NPC zwykle chodzi itp. I potem szukaj wiatru w polu, bo twórca zmyślnie ukrył ją gdzieś w krzakach. A chyba nie o to chodzi? Nie chodzi też o prowadzenie gracza za rączkę, tylko dawanie mu wskazówek z których wyciągnie wnioski.