Czas Zapłaty - premiera! 307415 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 307415

Odpowiedzi 561

michalxxl

michalxxl

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy ten mod posiada polski dubbing ? :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

grzesiu9779120

grzesiu9779120

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemanko.
Mam problem dotyczący Czasy Zapłaty. A mianowicie zrobiłem wszystko tak jak opisywał to Baggio, pograłem godzinkę i wczytałem grę. Od tego czasu niezależnie co zrobię gra mi się wyłącza i pokazuje komunikat o takiej treści " Access Violation  0001B:2110E1DF (0x3F333333 0x3F71A1BF 0x00000000) mss32.dll, AIL_set_3D-sample_preference()+143 byte(s)".
Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę o ponmoc. Pozdrawiam 

renje

renje

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sorki za zaśmiecanie forum ale mam problem z moim CZ. Mam wersje 1.0 i tam nw co sie stało ale nagle pojawiła się mgła 1m od postaci i nic nie widać.Niezależnie od pory dnia ciągle ona jest . Nw czy to błąd podstawowej wersji gry lub może CZ lub jeszcze może pomieszałem coś w ustawieniach? Dodam że kompas jest wyłączony bo lagowqało mi gre

grzesiu9779120

grzesiu9779120

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem taki sam błąd renje. Zmieniłem porę dnia i dalej to samo, ale pobiłem trochę wilków i ścierwojadów w okolicy mostu do starego obozu i tam właśnie mi się to odbugowało. A krótko mówiąc jak trochę pograsz to mgła zniknie. Pozdrawiam :)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
No ja aż bałem się iść spać, bo raz miałem 10 dni pod rząd tą mgłę, potem przeszło na dzień i znów 10 dni wkurzania się :P

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Siemanko.
Mam problem dotyczący Czasy Zapłaty. A mianowicie zrobiłem wszystko tak jak opisywał to Baggio, pograłem godzinkę i wczytałem grę. Od tego czasu niezależnie co zrobię gra mi się wyłącza i pokazuje komunikat o takiej treści " Access Violation  0001B:2110E1DF (0x3F333333 0x3F71A1BF 0x00000000) mss32.dll, AIL_set_3D-sample_preference()+143 byte(s)".
Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę o ponmoc. Pozdrawiam
Spróbuj ściągnąć: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?mss32 i wkleić do Gothic\system. Może pomoże.

Co do mgły, to nie błąd, a właściwość. :P Pogoda angielska zawitała do kolonii :P

grzesiu9779120

grzesiu9779120

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie pomogło ; / 
Masz może jeszcze jakieś inne propozycje bo bardzo mi zależy żeby  pograć :)

Frixowyy

Frixowyy

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś może link do aktualnego patcha który naprawia głębie? 

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Cytat: renje
Sorki za zaśmiecanie forum ale mam problem z moim CZ. Mam wersje 1.0 i tam nw co sie stało ale nagle pojawiła się mgła 1m od postaci i nic nie widać.Niezależnie od pory dnia ciągle ona jest . Nw czy to błąd podstawowej wersji gry lub może CZ lub jeszcze może pomieszałem coś w ustawieniach? Dodam że kompas jest wyłączony bo lagowqało mi gre
Było to już wielokrotnie omawiane. Pogoda w modzie została urozmaicona. Poza różnymi teksturami nieba, została też dodana mgła zależna od pogody. Deszcz też został zmodyfikowany i może padać nawet wiele godzin (gothicowych)

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak tam prace nad patchem ? :v

eXec

eXec

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich fanów Gothica.
Ostatnio doszła do mnie wiadomość, że wyszedł nowy, świetny mod do mojej ulubionej części Gothica. Podstawową wersję przeszedłem tyle razy, że mógłbym siąść przy ognisku i opowiedzieć całą historię Kolonii Karnej. Odświeżam tę część kultowej gry co jakiś czas. Za każdym razem cieszy mnie tak samo. Sporo również grałem w modyfikację Mroczne Tajemnice. Teraz przyszła pora na Czas Zapłaty.
Ogólnie, początek gry, bardzo dobre zaskoczenie. Nowa historia sprawia, że mam chęć grać w tę odsłonę 24/7. I tutaj pojawia się problem. Nie mam, na chwilę obecną, żadnych problemów z crashem do pulpitu czy błędem. Moim jedynym zmartwieniem jest zapis/wczytanie gry. Albo mam szczęście i po 30 minutach gry uda mi się zapisać aktualny stan gry albo gra stanie w miejscu i muszę przechodzić wszystko od nowa. Szczerze, tracę już trochę chęci by zagłębiać się w dalszą historię, a naprawdę mam ochotę. Czy mógłby ktoś udzielić mi porady co zrobić aby nie było tzw. 'freeze'? 

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Czas Zapłaty - premiera!
#432 2014-01-10, 12:45(Ostatnia zmiana: 2014-01-10, 12:52)
Witam,
Pisząc "..albo gra stanie w miejscu.." masz namyśli grę która podczas zapisywania przestaje odpowiadać? (zawiesza się) Jeśli tak to cóż ten problem nie jest mi jakoś bardzo znany, ktoś tu nie dawno miał inne problemy też z zapisami, ale w jego wypadku to jednak co innego bo gra po prostu crashowała. To może tak:
1. Upewnij się że to napewno wina naszej modyfikacji, bo to może być kwestia ustawien i konfiguracji komputera, przez tego samego startera którym uruchamiasz modyfikacje, uruchom orginalnego Gothic'a, sprawdż czy nie ma podobnego problemu z save'ami (jeśli zdarzal się on wybiórczo, to sprawdz najlepiej kilka razy)
2. Może jest to kwestia uruchamiania aplikacji jako administrator? Jesli grasz na nowszych systemach jest to dość istotne, choć wydaje mi się że wtedy gra nawet nie uruchomiłaby się.
3. Jeśli jesteś na tyle zaawansowany że potrafiłbyś przesłać log z zSpy w wypadku kiedy gra się tak właśnie zawiesza, mogłoby to się okazać niezwykle pomocne.
4. Dodatkowa sugestia która mi przychodzi do głowy, jak się okazało handel generuje dużą ilość błedów, sprawdź czy nie handlująć z Rodneyem na plaży taki problem nadal się pojawia.

EDIT:
Co do postępów prac nad patchem, wiem że się bardzo powtarzam, ale to jest najlepsze narzędzie do ich śledzenia:
https://github.com/orcwarrior/Czas_Zaplaty/issues?direction=desc&sort=updated&state=open
Tak dodatkowo skrótowo: Poprawiono sporo kolejnych krytycznych błędów, ale nadal coś tutaj jest bardzo nie tak, psujące się save'y i zwiechy handlarzy to chyba najwiekszy problem teraz bo z resztą całkiem nieźle daliśmy sobie jakoś radę, a z takich istotniejszych milestonów to zaczałem już pracę nad poprawkami balansu, na obecna chwile nie ma już takiej możliwości jak jakieś dorabianie rudy poprzez tłuczenie sobie NPCtów i koszenie im broni. Jako że respawn już działa to teraz on będzie sensowniejszym źródlem kasy, ale ogólnie to rozsądnym będzie nauczenie kowalstwa :) Bo przy cenie broni, będzie trzeba się natłuc żeby zarobić na jakąś rozsądną broń, a te najlepsze i tak będzie można tylko wykuć :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tylko żebyście nie przegieli z poziomem trudności w drugą stronę ;v  Najlepiej by było żeby nie był trudniejszy od NK

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Spokojnie, zanim to wypuścimy, ktoś to przejdzie :D

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Najlepiej by było żeby nie był trudniejszy od NK
no trochę trudniejszy może być , ale nieco łatwiejszy niż MT na łatwym tak uważam.
Solą tego moda jest doskonała fabuła ( :ok:) i szkoda by ja było psuć nadmiernymi utrudnieniami w tłuczeniu ścierwojadów i kretoszczurów.
Czekam oczywiście na patcha i mam nadzieję zagrać wtedy bez nerwów i problemów (jak czas pozwoli a powinien bo Czas zapłaty to mus dla fanów Gothic World).

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

eXec

eXec

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Pisząc "..albo gra stanie w miejscu.." masz namyśli grę która podczas zapisywania przestaje odpowiadać? (zawiesza się) Jeśli tak to cóż ten problem nie jest mi jakoś bardzo znany, ktoś tu nie dawno miał inne problemy też z zapisami, ale w jego wypadku to jednak co innego bo gra po prostu crashowała. To może tak:
1. Upewnij się że to napewno wina naszej modyfikacji, bo to może być kwestia ustawien i konfiguracji komputera, przez tego samego startera którym uruchamiasz modyfikacje, uruchom orginalnego Gothic'a, sprawdż czy nie ma podobnego problemu z save'ami (jeśli zdarzal się on wybiórczo, to sprawdz najlepiej kilka razy)
2. Może jest to kwestia uruchamiania aplikacji jako administrator? Jesli grasz na nowszych systemach jest to dość istotne, choć wydaje mi się że wtedy gra nawet nie uruchomiłaby się.
3. Jeśli jesteś na tyle zaawansowany że potrafiłbyś przesłać log z zSpy w wypadku kiedy gra się tak właśnie zawiesza, mogłoby to się okazać niezwykle pomocne.
4. Dodatkowa sugestia która mi przychodzi do głowy, jak się okazało handel generuje dużą ilość błedów, sprawdź czy nie handlująć z Rodneyem na plaży taki problem nadal się pojawia.

EDIT:
Co do postępów prac nad patchem, wiem że się bardzo powtarzam, ale to jest najlepsze narzędzie do ich śledzenia:
https://github.com/orcwarrior/Czas_Zaplaty/issues?direction=desc&sort=updated&state=open
Tak dodatkowo skrótowo: Poprawiono sporo kolejnych krytycznych błędów, ale nadal coś tutaj jest bardzo nie tak, psujące się save'y i zwiechy handlarzy to chyba najwiekszy problem teraz bo z resztą całkiem nieźle daliśmy sobie jakoś radę, a z takich istotniejszych milestonów to zaczałem już pracę nad poprawkami balansu, na obecna chwile nie ma już takiej możliwości jak jakieś dorabianie rudy poprzez tłuczenie sobie NPCtów i koszenie im broni. Jako że respawn już działa to teraz on będzie sensowniejszym źródlem kasy, ale ogólnie to rozsądnym będzie nauczenie kowalstwa :) Bo przy cenie broni, będzie trzeba się natłuc żeby zarobić na jakąś rozsądną broń, a te najlepsze i tak będzie można tylko wykuć :)

Witaj orcwarrior,

Pisząc "..albo gra stanie w miejscu.." mam na myśli, że gra po prostu nie odpowiada, zawiesza się. Jedyne co słyszę to muzyka grająca w tle. Jestem zmuszony by zamykać proces w menedżerze urządzeń.

1. W oryginale Gothic działa bardzo dobrze. Wybrałem się w podróż do SO. Grę zapisywałem średnio co 30 sekund. Ani razu nie zdarzyło mi się aby gra przestała odpowiadać podczas zapisu i wczytywania (to również robiłem co jakiś czas).
2. Aktualnie pracuję na wersji Windows 7. Uruchomiłem aplikację jako administrator. Mało to pomogło.
Pozwolę sobie przejść do punktu 4.
Otóż przed rozmową z Rodneyem zapis przeszedł bez problemu. Po rozmowie nie byłem niestety w stanie ponownie zapisać gry, nastąpił 'freeze'.
3. Próbowałem cokolwiek zrobić z zSpy ale nie pokazuje mi żadnych wpisów/logów. Jeśli mógłbyś podpowiedzieć jak ustawić ten program to byłoby bardzo fajnie. W opcjach mam zaznaczone wszystkie Kategorie i Dynamic Show.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
To już chyba mamy przyczyne - to prawdopodobnie zbugowana funkcja handlu - w CZ postać handlarza po zakończonym handlu ma usuwany ewkipunek do handlowania tak aby nie dało się go łatwo pobić i go zabrać, i wygląda na to że w twoim przypadku buguje się i to strasznie, jako tymczasowe rozwiązanie możesz nie handlować - nie da się ukryć słabę rozwiązanie :D
Napewno masz ogromne chęci aby pograć, ale mimo wszystko proponuję wstrzymać się do patcha który naprawi ten problem, tak chyba będzie najprościej. Choć nie ukrywam że to dziwne ze niektórzy dają rade spokojnie przejść całą gre, a ty masz problemy po 15 minutach gry :D

eXec

eXec

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już chyba mamy przyczyne - to prawdopodobnie zbugowana funkcja handlu - w CZ postać handlarza po zakończonym handlu ma usuwany ewkipunek do handlowania tak aby nie dało się go łatwo pobić i go zabrać, i wygląda na to że w twoim przypadku buguje się i to strasznie, jako tymczasowe rozwiązanie możesz nie handlować - nie da się ukryć słabę rozwiązanie :D
Napewno masz ogromne chęci aby pograć, ale mimo wszystko proponuję wstrzymać się do patcha który naprawi ten problem, tak chyba będzie najprościej. Choć nie ukrywam że to dziwne ze niektórzy dają rade spokojnie przejść całą gre, a ty masz problemy po 15 minutach gry :D

Chyba nie zostaje mi nic innego jak czekać na patcha który poprawi błędy. Będę śledził temat na bieżąco. Powodzenia w łataniu gry! :)

Revolutionist

Revolutionist

Użytkownicy
posty2
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Naczekałem się sporo i... prawdę mówiąc jestem trochę zawiedziony.
Zrobiliście to samo, co ja z moim pierwszym tzw. "modem" do Mount & Blade'a. Nawrzucaliście mnóstwo ciekawych i interesujących rzeczy... aż gra przestała je ogarniać. O Czasie Zapłaty może nie powiem, że jest niegrywalny, ale dużo mu do tego nie brakuje. Co chwila irytujące przycinki, ciągle nie da się przewijać dialogów (jak klikam ppm, znika okienko ale muszę czekać aż postać skończy poruszać ustami), a przy wejściu do Obozu Rebeliantów moja postać dostała świra i kręciła się w kółko.

Takie feature'y jak kompas są zbędne, tylko zaśmiecają grę.

Do tego fabularne głupotki
a) Tony nie-w-czerwonym-pancerzu walczy z czerwonymi pancerzami, po czym wbijają Nasi Piraci i dobywają broni tak jakby sądzili że jest z czerwonymi pancerzami.
b) Tony prowadzi do obozu czterech uzbrojonych i jednoznacznie groźnych gości, tak jakby nie bał się że to mogą być najemnicy Gomeza, mający np. zaciukać Cavalorna (który nie ma nawet strażnika przy swojej chacie ...)
c) Gomez nie wystawia nawet warty przy bramach... za to nie wiedzieć dlaczego, dwaj strażnicy wesoło sobie grillują w pobliżu, nie zwracając na nic uwagi.
Tyle so far.
Sorry za czepialstwo, ale jestem domorosłym grafomanem i takie rzeczy kłują mnie w oczy.

Ale tak poza tym, to modzik rozwija się ciekawie. Nie jakoś szokująco epicko jak zakładałem po trailerach, ale może być. Zobaczymy jak będę to oceniał za godzinkę-dwie. Może lepiej, a może gorzej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry