Czas Zapłaty - premiera! 313917 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 313917

Odpowiedzi 561

Decontis

Decontis

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich. :)
CZ ukończony więc wypowiedzieć się można. To mod dobry i nie podlega to wątpliwościom. Masa nowych i znajomych NPC, niezgorsze dialogi, niezły poziom trudności, fabuła! i wiele nowości względem podstawki. Z drugiej strony wszędobylskie, irytujące bugi (zacząłem je spisywać, ale znudzony tą czynnością po kilku stronach tekstu zaprzestałem na dobre) no i brak możliwości ukończenia fabuły czy wątków pobocznych bez pomocy poradnika (zazwyczaj nie z braku pomysłów na rozwiązanie zadania lecz potrzeby sprawdzenia czy nie popełniło się błędu i czy fabuła/dalsza część zadania ruszy gdy postąpimy po swojemu). Twórcy chcieli stworzyć wiele ciekawych i rozbudowanych zadań zapominając, że to tylko Gothic. :) A w zasadzie silnik gry, który pozwala na wiele ale karze bezwzględnie za brak precyzji w skryptach. Szczegóły błędów wypisywane są już w kilka miejscach w sieci więc sobie daruję wymienianie ich na nowo. Szkoda, bo potencjał był na moda genialnego a stał się zaledwie modem dobrym. Polecam jako ciekawostkę, jednak chcących ukończyć produkcję przestrzegam bo może się to skończyć nerwicą. ;) 6/10

Agenak

Agenak

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
W grze istnieją balwierze,bądź sama jedynie możliwość  wpływu na fryzurę i utatuowanie Ricka? Była taka opcja zapowiadana  w  którymś z  gameplayów, a  nie natrafiłem  na  nią dotychczas, pomimo, iż jestem w 4 rozdziale.

TiKey

TiKey

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam Pytanie????  Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć ale dobitnie jak zainstalować moda???
Jak instalowałem moda to zawsze ten sam błąd nie miałem ekranu głównego z tłem czasu zapłaty a jak włączałem grę to był zwykły Gothic
w menu głównym miałem napis "Czas Zapłaty 1.0" nie rozumiem o co chodzi proszę by ktoś mi pomógł
PS. mam Windows 7 czy to coś zmienia ???

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Cytat: TiKey
Witam, mam Pytanie????  Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć ale dobitnie jak zainstalować moda???
Jak instalowałem moda to zawsze ten sam błąd nie miałem ekranu głównego z tłem czasu zapłaty a jak włączałem grę to był zwykły Gothic
w menu głównym miałem napis "Czas Zapłaty 1.0" nie rozumiem o co chodzi proszę by ktoś mi pomógł
PS. mam Windows 7 czy to coś zmienia ???
Ściągasz:
Czas Zapłaty.rar
CzasZaplaty.ini
gothic1_playerkit-1.08k.exe
gothic_mod_developmentkit.zip

To wszystko wdupiasz dobitenie do folderu gothica, a grę uruchamiasz przez GothicStarter.exe

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
wiadomo coś kiedy będzie patch do moda ? czekam juz z ponad ~3 miechy  i nadal nic a chcialbym spokojnie w to zagrać i nie wnerwiać się co chwile z powodu błędów

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Ah, znowu zaczyna się... Jak będzie gotowy to na pewno się dowiesz. :D Dokładne datowanie w takich przypadkach jest średnio możliwe.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
nic się nie zaczyna poprostu chciałem wiedzieć kiedy mniej więcej jest coś takiego planowane.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

maciex333

maciex333

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie - kiedy wychodzę z głębi i wracam do obozu wszystko jest okej, dostaję pierścień i rudę,Cavalorn gada żebym odpoczął. Ale nie mogę znaleźć kolejnego głównego zadania,w poradniku pisze coś o obozie łowców,ale ja nie dostaję od Cavalorna żadnego takiego zadania..

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Zadanie dostaniesz wtedy, kiedy wykonasz misję dla Aidana z młotem i stalą

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż, powiem szczerze, że oczekiwałem czegoś więcej po tak długim czasie oczekiwania na modyfikację. Przez całą grę zmagałem się z bugami/crashami i tym podobnymi - podczas grania aż razi po oczach niedopracowanie i ten brak ostatniego szlifu, by wszystko śmigało. Całość gry opiera się głównie na bieganiu z miejsca na miejsce, po pustej Kolonii, w której oprócz głównych wątków nie ma kompletnie nic do roboty. Człowieka krew zalewa, kiedy musi po raz któryś iść w to samo miejsce, tylko dlatego, że pojawiło się tam nowe zadanie do zrobienia. Ten, kto wstawiał te cholerne drzewka, przez które nie można przejść, powinien śmigać na kolanach do Częstochowy z prośbą o odkupienie. 

Fabularnie owszem - ale tylko i wyłącznie pod tym względem. Im gracz dalej zagłębia się w modyfikacje, tym ma jej coraz bardziej dość - bo im dalej, tym bardziej razi niedoróbkami. Gdybyście panowie doszlifowali wszystko do końca, nie miałbym żadnych zastrzeżeń. Bez solucji, oraz "trików" w niej zawartych co do przechodzenia, <bo skrypty nie działają>, nie da rady ukończyć modyfikacji. Brnąłem, brnąłem, ciekaw tego, co będzie dalej, jednak siadły mi nerwy podczas odbijania Nowego Obozu - bo nie przeczytałem solucji przed rozpoczęciem zadania, i nie wiedziałem, że z 3 opcji do wyboru, działa tylko jedna - z dwoma pozostałymi gra jest nie do przejścia:| A jaki jest sens grania z minimalizowaniem gry za każdym razem, kiedy twórcy nie sprostali? Po co dawać graczowi możliwość wyboru, skoro i tak możliwa jest jedna droga? Przykładów jest kilka, chociażby ten z Cavalornem i opcją, w której nie dostaje miecza. A fabuła - bez określonej ścieżki - stać w miejscu będzie. Ta liniowość boli. Grając czułem się jak na spacerku po linie bez zabezpieczeń. Żeby tylko nie popełnić błędu, bo znów stanę w miejscu. Bez solucji i spoilerów podczas jej czytania - nie do przejścia. Chyba, że ktoś ma cierpliwość biegać po raz kolejny po całej kolonii szukając, dla przykładu - Jarvisa, który zmienia swoją lokację.  

Reasumując  - dla kogoś, kto z niecierpliwością czekał na moda, i jest w stanie wybaczyć niedociągnięcia na każdym kroku, oraz ma mocne nerwy - jak najbardziej. Jednak dla kogoś o słabych nerwach, który na myśl o używaniu kodów, by przejść moda - nie. 

Shothic

Shothic

Użytkownicy
posty38
Propsy17
  • Użytkownicy
Jak tam prace nad patchem? github coś ucichło ostatnio , dalej trwają prace?

stary simon

stary simon

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć żądło krwiopijcy dla Miltena, tudzież u kogo nauczyć się je pozyskiwać? Zauważyłem, że można nauczyć się wydzierać ze zwierzaczków wszystko, tylko nie żądło... -_-

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie ten dział. Pozyskiwania żądeł można nauczyć się z książki, którą daje Cavalorn po dołączeniu do obozu rebeliantów.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

stary simon

stary simon

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki i przepraszam, nie zwróciłem uwagi, że jest osobny temat; dopiero dołączyłem, pozdrawiam. ;)

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
O cholera!
Nie spodziewałem się, że do tego dojdzie. Przypadkiem wyświetlił mi się na youtube jakiś filmik z pełną wersją Czasu Zapłaty. Byłem pewien, że nasz projekt całkiem zdechł bez orca, a tu proszę. Gratulacje Panowie. Trzeba będzie odświeżyć sobie Gothica po latach. Widziałem napisy końcowe i trochę zastanawia mnie co robię w grafice, skoro odpowiadałem za główną oś fabularną (w fabule mnie nie ma), ale to drobny szczegół :D Fajnie, że trafiłem do głównych autorów bo jednak kilka lat przesiedziało się  przy fabule, filmikach i promocji.
Pozdrowienia dla wszystkich niedobitków/weteranów z The Modders! Swoją drogą to kto odpowiedzialny jest za to powstanie z popiołów?

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Smutny

Smutny

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy już ktoś pisał o tym, ale ktoś wie dlaczego  niekiedy mam problem z trafieniem  przeciwnika, mimo że trafiam go bezpośrednio mieczem?Wygląda to tak jakbym napierdalał powietrze, ale przecież tam stoi kurwa mob?!

deser3

deser3

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie co dalej, będą patche czy już koniec

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Będą, powstaje bardzo duża poprawka, ale utknęliśmy w jednym punkcie...

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najpierw zacznę od minusów żeby potem było miło.

- Twarz naszego hirą to nie kto inny jak Lares. Nie pasuje do roli pirata. Sądzę, że można było lepiej wybrać mordkę dla Ricka.
- Na początku mamy piękny piracki klimat by jakieś 30 minut później wszystko przepadło na rzecz "utofatniania" swojej przydatności.
- Skoro już jesteśmy przy udowadnianiu to niestety jest za dużo takich zadań. I rozdział ok, ale w drugim mamy to samo. I te teksty marudne, ze wszystko muszę robić sam.
- Odnoszę wrażenie, że większość dialogów leci ku zadaniu, a nie ku luźnej rozmowie.

+ Gothic One potwory miał coś w rodzaju parowania jak się cofały do tyłu. Tutaj tego nie ma i Bóg zapłać.
+ Obszarowy atak. Gram two handed swordem i wreszcie czuję się jakbym miał solidny gabaret w rękach kosząc kilka zębaczy na raz. Świetne!
+ Muzyka, u mnie na +, że się wieszą i ciągle leci 1 kawałek. Fajnie się przebiegało z Tonym obok SO przy energicznej muzyce.
+ Okna dialogowe jest dobre z tego względu, ze czasem kamera jest ustawiona, że litery wtapiają się w niebo czy coś i nie widać o czym rozmowa  jest.
+Bardzo ładne niebo nocą.Normalnie kosmos.
+Nie wiem jak to jest, ale ze wszystkich Głębi jakie były w modach ta w CZ najbardziej mi się podoba. Tylko te pająki to zamieniłbym na pełzacza,polną bestię, wielkie chrząszcze ew. kretoszczury.

Jak dla mnie najbardziej odstraszające są zadania polegające na odwaleniu brudnej roboty za cały obóz. Gdybyśmy pracowali dla bandy nieudaczników i łamag to ok.Jednak w dialogach dowiemy się jakim to Kłentin nie jest zabijaką czy Ratford co to nie on. Moim zdaniem to nieklimatyczne.

Levy

Levy

Użytkownicy
posty61
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich :) Być może niektórzy z forumowiczów mnie kojarzą, choć niekoniecznie. Byłem tu niegdyś stałym bywalcem, lecz nie udzielałem się zbyt dużo, ale mniejsza o to. Ucieszyłem się niezmiernie, kiedy zobaczyłem, że Czas Zapłaty ujrzał światło dzienne. Po pierwsze, gratulacje dla twórców, za cierpliwość i wytrwałość. Wiem jak ciężko jest wydać jakiegoś moda. Sam swego czasu rozpocząłem kilka produkcji, lecz wiadomo jak to się skończyło. Dlatego podziwiam Was, że dociągnęliście to do końca. Oczywiście modka pobrałem, trochę pograłem... no i właśnie. Świetny klimat, kapitalne dialogi, niemal wszystko bardzo mi się spodobało. Jednak jest zbyt dużo błędów, abym mógł grać dalej. Już nie chodzi nawet o bugi, tylko zwyczajnie gra w pewnym momencie się zatrzymuje i pozostaje jedynie kombinacja ctr+alt+delete. Szkoda, wielka szkoda. Mam jednak nadzieję, że uda wam się to wszystko złożyć do kupy tak, aby grało się stabilnie i bezproblemowo. Trzymam kciuki, bo szkoda byłoby pracy i nerwów, jakie do tej pory w to włożyliście. Także życzę powodzenia i jeszcze raz dzięki za to co zrobiliście. Pozdrawiam :) 

PS: Pozdro dla Thora i reszty starej ekipy :D

0 użytkowników
Do góry