Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1545087 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1545087

Odpowiedzi 4348

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przecież Ci odpisałem, że bierze :facepalm: Kusze wymagają siły i zręki, więc wniosek sam się nasuwa...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie zwróciłem uwagi, sorki i dzięki za odp.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ale wiesz ze łucznik musi być magiem i ogólnie gra nim jest strikte mało grywalna za sprawa braku armora.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobię hybrydę , siły tyle żeby pancerz założyć , resztę w łuk/zręke. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) A trochę siły dla 1h się przyda

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czyli przez cała grę będziesz pakował w sile a w r5 postrzelasz sobie z łuku tak to będzie wyglądać :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To pakowanie w zręke jest nieopłacalne? Ja już wydałem 20pkt...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bo siły na pancerz wcale nie jest wymagane mało,dlatego tez trzeba zostać magiem ognia żeby ten aspekt pancerzowy jakoś przeboleć.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zobaczę , może uda mi się pogodzić aspekt łucznika z byciem np najemnikiem. I poza tym co wcześniej się dowiadywałem to wystarczy dobić 90 str lub dex u nauczycieli a potem same bonusy, więc nie jest to ogromna wartość

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To się zgadza, kwestia tego jak bardzo będziesz zdeterminowany aby zdobywać bonusy, to już zawsze pozostaje kwestia samego gracza

Ptosio

Ptosio

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już lepiej zacznij od nowa bo już za dużo spieprzyłeś pierw poczytaj przygotuj się do gry i zacznie grę jak dalej będzie trudno to wróć jak się podskilujesz

Raczej nie będę zaczynał jeszcze raz, bo jestem już sporo godzin w grze i na powtarzanie wszystkiego od początku nie mam ani czasu, ani ochoty. Chcę po prostu przejść fabułę dodatku NK i zająć się G3.
Czytanie zbyt wiele też za bardzo nie wchodzi w grę, bo to zabija mi przyjemność z eksploracji i samodzielnego odkrywania gry - chciałbym skorzystać z tego, że w G2 grałem wieki temu i prawie wszystko odnośnie mechaniki pozapominałem:) Szukam tylko bonusów do życia i wytrzymałości, bo moda zainstalowałem dla nowych gildii i zadań, a zmiany wprowadzone w mechanice (brak HPków za levelowanie i ta cholerna prawie-nie-regenerująca-się wytrzymałość) bardzo mnie irytują i to mimo że gram na "łatwym" :>
 Szkoda, że nie ma wersji moda, która dodaje rozszerzony świat/fabułę, ale mechanikę zostawia w spokoju:/

TL;DR
 Jak korzystać z kapliczek Innosa (mam status Innos:-1 - może to jest problemem? Jak to podbić, modlitwą nie wchodzi, także z ofiarą?) i ew. innymi sposobami podbić życie i wytrzymałość?

Rooobertinho

Rooobertinho

Użytkownicy
posty25
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewno można to podbić zabijając poszukiwaczy i smoki, ale na wczesnym etapie nic mi do glowy nie przychodzi.

6. Szybkie sposoby na zwiększenie punktów życia:
- Mikstury z leśnych i polnych jagód (recepta np. u Lutero),
- "Wino zapomnienia" (receptura u Constantino),
- Bonusy z jedzenia.
(Spis wszelakich bonusów można znaleźć w dziale z poradnikami)

Wytrzymalosc podbijasz eliksirami z serc trolli (kupujesz u sagitty), z trollestow (uczy sagitta) i z tabliczek, których nawet sporo znajdziesz w khorinis  w innych lokacjach tez ;p

Geniusz000

Geniusz000

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja niestety nie wiem czemu ale nie mam przepisu na wino zapomnienia. Może dlatego że pobiłem constantina na początku gry? Może ktoś podać kod na wino? Bo bez kilkuset hp które bym z niego miał to się chyba nie obejdzie:\

Post połączony: 2014-08-12, 20:32

LOKANCJON

LOKANCJON

Użytkownicy
posty9
Propsy29
Profesjabrak
  • Zbanowany
Witam
Gram pierwszy raz w modyfikacji "returning" więc chciałbym się dowiedzieć co zrobić by nie zepsuć sobie gry jeszcze w I rozdziale, czy opłaca się wstępować do bractwa (tam grałem w GI, głównie dlatego że mieli fajne zbroje) co jest priorytetem do wyuczenia się co jest przydatne oraz na co nie warto marnować PN, które z misji pobocznych przydadzą się w dalszej fazie gry ITP.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie do ludzi którzy grali nekro: Q w górniczej dolinie typu ulu-mulu , świątynia śniącego, miasto orków itd robiliście w 2 akcie, czy czekaliście na lepsze czary do 3 ? Bo nie wiem czy jest sens się męczyć biegając ze szkieletami goblinami ;p

Post połączony: 2014-08-15, 10:51
@LOKANCJON - z tego ci wiem żeby dołączyć do bractwa (strażnik świątynny) musisz miec 30%+ 2H

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja robiłem w trzecim rozdziale ze szponem Beliara. Wszystko inne, poza ulu-mulu robię zawsze w czwartym. 

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A w którym rozdziale zdobyłeś wykradłeś klucz hagenowi? Bo trochę żal mi pakować pkt w zręczność żeby mu klucz podwędzić i ruszyć zadanie ze szponem.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A dawałeś jakis pkt w zręczność, czy z tablic/mikstur?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
tak, bo ja zręki jako głównego atrybutu nie maksowałem.

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na co wpływają poziomy trudności? Ponoć dmg się nie zmienia.

0 użytkowników
Do góry