Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1543876 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1543876

Odpowiedzi 4348

TheWaluss

TheWaluss

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiesz, ja tu na forum wyczytałem, że trzeba być w Jarku, mieć 40 intelektu i 100 many.
No, gdybym wiedział co chce to bym nie pytał  :P. Zależy mi na opinii kogoś obeznanego z Returningiem bo i ta opvja, i ta jest bardzo kusząca...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Trzeba miec 40 inta i 100 many i to starczy :P
Opinie są rożne i bazuje na umiejętnościach itp dlatego nie da się jednoznacznie określić.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

TheWaluss

TheWaluss

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to z tymi wymaganiami jest w porządku. A to tak przy okazji, prawda to, że trzeba iść do Hagena zanim się zostanie magiem? Bo tam wtedy trzeba będzie używać konsoli z tego co wiem :(

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niby z jakiej racji konsoli graj  swoje nic tu nie trzeba będzie żadnej konsoli.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam 3 pytanka:
1. Na którym lvl kończyliście 1 rozdział ?
2. Kiedy kończy się tzwn "próg opłacalności" , że z PN przechodzi się na tabliczki, miksturki i inne bonusy
3. Trochę przeglądałem inne tematy, i ludzie mają po 30+ lvl w 2 rozdziale... Czy jak ja zostałem strażnikiem mając 8 lvl , to jest żenada, czy po prostu potem szybko wbija się lvl?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1. Zależy od poziomu sprecyzuj ale jest to 14-15 na najwyższym bądź 19-21 na najniższym
2. Tak samo jak w nk
3. Zenada w chuj, ja zostałem najemnikime na 19 a r1 skończyłem na 19,5 :P

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam na nk przestało się wydawać PN na naukę u nauczycieli na ok. 90-100. Tutaj przeglądałem parę tematów i ludzie mają po np 300 siły, serio da radę tyle wyrwać z bonusów??

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ile razy trzeba napisać aby przestało to być wałkowane? masz 90 siły na czysto jebiesz bonusami ile wlezie, nic się nie zmieniło od czasów nk i nie zmieni tak czy srak z bonusów dojdziesz do 500 siły. Dla zręczności tak samo dla many to w ogule się jej uczyć nie opłaca nawet magiem.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spokojnie, rozumiem. Po prostu zastanawiała mnie fakt, skąd weźmiemy te wszystkie "bonusy" , że z 90 siły skoczymy na 300. Mistyczne tabliczki , czy co :F

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tez nie wiem, grałem miałem zużyłem, jak bym wiedział to bym dawno spis zrobił ale nie zwracałem na to uwagi właziłem gdzie się dało brałem co się dało i było z dupy 500 siły, z samych smoczych korzeni przerobionych na poty będzie ponad 100 siły

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak podbić wytrzymałość na wczesnych etapach gry (1 rozdział) i czy do regeneracji używać serafisow czy może je zostawiać do potów?

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
podbij wytrzymałość z tabliczek  nie musisz znać jezyka starożytnych serafisy zostaw w 2 rozdziale u sagity bedzie przepis na  miksture z serc troli na wytrzymałość i za chyba 5pn nausz się uniej mikstury z 5 serafisów i 1 trolesta

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakiś patent zebym sam pokonał bandytów iDextera (chodzi o to żeby mi Greg ich nie zabił tylko żebym sam mogł expic) ?

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
po rozmowe z dexsterem jak chce już bezia zabij biegnij do grega i użyj czar deszcz ognia dostaniesz ok 2000 exp na łatwym poziomie ale przed rozmową z dexterem wyżuć złoto bo po uzyciu deszczu greg zacznie ciebie atakować ja tka zrobiłem :)

Ptosio

Ptosio

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
podbij wytrzymałość z tabliczek  nie musisz znać jezyka starożytnych

O jakich tabliczkach mowa? Żadnej tabliczki wytrzymałości nie znalazłem, a na wszystkich innych wyskakuje mi brak umiejętności.

Czy są jeszcze jakieś sposoby na podbicie wytrzymałości w I rozdziale? Strasznie mnie to "ulepszenie" wkurza.

Przydałoby się też trochę PŻ, skoro nie dostaje ich razem z awansami, a ich nauka jest piekielnie droga. Niestety nie ma u mnie w mieście tego maga ognia (na początku gry uciekałem do bramy miejskiej przed goniącymi mnie potworkami i chyba wtedy zginął). Składanie ofiary 100/200 sztuk złota w kapliczkach skutkuje tylko informacdją, że Innos dziękuje mi za modlitwę, ale statystyk mi nie podbija:/

( można w ogóle wyłączyć jakoś ten licznik Beliar-Innos? Strasznie irytujący)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To już lepiej zacznij od nowa bo już za dużo spieprzyłeś pierw poczytaj przygotuj się do gry i zacznie grę jak dalej będzie trudno to wróć jak się podskilujesz

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie: czy w returnie opłaca się zaczynać grę z rozwijaniem zręczności/łuku lub kuszy? Zrobiłem postać 2H , ciężko mi się grało dlatego chcę zacząć od nowa i poznać wasze opinie. I czy jak np. pójdę w zręczność to dajmy "Betty" wymaga zręczności, a jak za pomocą konsoli ustawiłem sobie 1 pkt siły i 300 zręki to broń zadawała śmieszne obrażenia. To nawet broń co wymaga zręczności korzysta z siły? Pozdrawiam ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Witam, mam pytanie: czy w returnie opłaca się zaczynać grę z rozwijaniem zręczności/łuku lub kuszy? Zrobiłem postać 2H , ciężko mi się grało dlatego chcę zacząć od nowa i poznać wasze opinie. I czy jak np. pójdę w zręczność to dajmy "Betty" wymaga zręczności, a jak za pomocą konsoli ustawiłem sobie 1 pkt siły i 300 zręki to broń zadawała śmieszne obrażenia. To nawet broń co wymaga zręczności korzysta z siły? Pozdrawiam ;)

Powiem ci że jak dobrze przylevelujesz na początku to orkowie w jarkendarze i dalej przy >150zręczności, będa na 5-8 hitów z łuku. Jest to dość trudna ścieżka na początku ale da sie grać. Musisz wykorzystywać ładnie ukształtowanie terenu. Pierwsze co zrób do 20 zręczności na pałasz zabójców

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoko, ale czy bron wymagająca zreki bierze tez jakis dmg z siły? I polecacie kusze czy łuk?

0 użytkowników
Do góry