Z racji wyjścia pełnej wersji spolszczenia mam zamiar rozpocząć nową grę, gdyż poprzednia i tak mi nie wyszła.
A nie wyszła mi dlatego, że nekromanta którym grałem, okazał się straszliwym "słabiasem" w 4 rozdziale. Czy gdzieś popełniłem błąd, czy też czary nekromantów naprawdę są takie słabe? Ani demon, ani Szpon, ani też krzyk Beliara nie dawały możliwości radzenia sobie nawet z małą grupką orków czy jaszczuroludzi. Popełniłem gdzieś błąd, czy też jedyną możliwością grania nekromantą jest nakupienie miliarda mikstur many i strzelanie zza winkla? Nie chcę drugi raz kończyć gry w połowie.
Grałem na poziomie normalnym, najczystszym magiem jak to możliwe. ;)
Btw. Gratulacje dla całej ekipy theModders, za rewelacyjną robotę.
Jeśli chcesz zagrać od nowa nekromantą to na poziomie łatwym. Granie magiem jest bardzo trudne nawet na łatwym poziomie (na początku). Zostanie nekromanta jest bardzo trudne bo trzeba dużo złota poświęcać na naukę i na inne przedmioty. w póżniejszym etapie gry jest trochę lepiej.
Ja bym ci radził zagrać nim na łatwym poziomie. naucz się 100 many normalnie na punktach nauki nie wykorzystuj wtedy eliksirów duszy ani tabliczek. Dopiero jak 5 punktów many będzie kosztować 15 pn to wtedy wykorzystaj wszystkie bonusy na manę.
Wyucz się na status wojownika do broni dwuręcznej (o ile dobrze umiesz nią władać w grze),póżniej do mistrza tylko na tabliczkach.
Nie jedz ciemnych grzybów zrób z nich mikstury. 1 mikstura kosztuje 25 grzybów i daje +3 many. Normalnie 50 grzybów dodaje 5 many ale tutaj dostaniesz +6.
Nekromanta w 5 rozdziale powinien mieć takie runy jak : szpon beliara, masowe zniszczenie, krzyk umarłych, fala śmierci uriziela (są to najważniejsze runy) i powinien mieć ok. 450 many.
Jest jeszcze eliksir zwiększający manę o +2 :3 ogniste korzenie i 1 rdest polny (uwaga tutaj może być błąd pisze że jest wymagany szczaw król. po części tak bo jak nie będziesz mieć chociaż 1 sztuki to nie zrobisz tej mikstury a potrzebny jest rdest a nie szczaw) jest jeszcze przydatny bug do tej mikstury pisze że wymagane są 3 ogniste korzenie ale możesz mieć nawet 1. Zobacz mając np. 30 sztuk będziesz mieć 20 many a z tym bugiem to 60 tylko że będziesz musiał latać do skrzyni po 1 sztukę tej rośliny.
Warto tez już w 3 rożdziale zacząć robić "balsam opatrzności" recepturę sprzeda ci constatino ma on dwie księgi na owe wino jedno z nich dodaje 50 żywotności a drugi +5 many.
Przepis na balsam opatrzność: 2 języki ognistych jaszczurów, 2 kiście winogron,2 łodygi bagiennego ziela i butelka rumu. Można go produkować ile się chce.
2 natomiast rodzaj wina to "wino zapomnienia" dodaje +50 HP. główne składniki to: 4 kiście winogron, 2 serca demonów reszty nie pamiętam. Zresztą jak przeczytasz 2 księgi co ma constatino to w informacjach będzie ci pisać jakie potrzebujesz składniki.
Mam nadzieję że pomogłem.