Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1373740 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1373740

Odpowiedzi 4348

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kusze :P najlepsza kusza i bron w grze wedle tego co widzę to DVARTAZDAH wymaga aktorskich strzał,  ofc to nas nie ogranicza gdyz mozna miec ich pod dostatkiem trick na strzały i bełty znazny z nk dziala sek w tym ze obrazenia te sa w 100% magiczne :)

Teraz racjonalna odpowiedz co wolisz ogólnie wydaje się ze luki są lepsze gdyż nie wymagają rozwoju 2 cech na raz ale akurat w tym problemu niema w returnie, wiec kwestia co lepsze to kwestia gracza

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Constantino, Bosper czy Harad ? Planuje byc albo SS albo pajadynem :) Jeszcze nie wiem xd

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dla kasy to Bosper, chyba że znajdziesz sporo stali to trofea do myśliwych + czeladnik u Harada = kupa kasy ;)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dla kasy to tak jak i w podstawce takze w returningu - Harad. Najwiecej kasy, jak najszybciej wyrobić sobie najwyzsze umiejetnosci kowalskie co do zwyklych mieczy, powykupowac cala stal i najszybciej uczyc się tworzenia stali - zarabia sie na tym kokosy. Nie ma sensu isc do bospera bo mysliwi skupują o wiele wiecej (wszystkie) trofea i niezle placa, chociaz dwie czy trzy skory jakies tam bosper daje wiecej. Ale nie zbiera pazurow, klow, rogow itd.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Też mi się wydaje że Łuk lepszy bo szybciej się go wyciąga, czyli szybciej służy nam za "radar" :P

A pozatym to zawsze i wszędzie Harrad rlz :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Kto uczy pozyskiwania rogów smoczych zębaczy?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na bank jeden z mysliwych z doliny cieni, i nie wiem czy tez nie uczy ten ekspert od zebaczy z gorniczej doliny.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy

A próbowałeś u Gaana?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Gaan z  tego co pamiętam uczy wycinać rogi cieniostwora i język ognistego jaszczura te za 5PN

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z ulepszeniem Szponu Beliara duszą S'enyaka. Zrobiłem wszystko jak trzeba, najpierw zdobyłem sfery potem poszedłem pobić paladynow(nabiłem 70 reputacji u Beliara) i poszedłem do złotego smoka. chwilę potem przywołałem demona rogiem. Uzyłem runy i pokonałem go krzyżem żywiołow. Następnie udałem się do Xardasa i powiedział żebym na ołtarzu ulepszył szpon. I teraz najdziwniejsze. Kiedy biorę "ulepsz Szpon Beliara" dostaję miecz i nic się nie dzieje. Żadnych dialogow z Xardasem ani wpisu do dziennika. Natomiast kiedy biorę "naładuj Szpon duszą S'enyaka" to wyskakuje napis, że Beliar nie wysłuchał czy cos takiego.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Było wałkowane - łap duszę ale  ubijaj go już bez czary- mary
mana też chyba musi być duża u Beliara (101?)
Edit: muszę poprawić moją polszczyznę  :lol2:
Edit2: przywołam demona niedaleko magów,oni go napoczną, a ty skończ mieczykiem

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem co masz na myśli pisząć "łap duszę" ? Mam tylko przywołac Demona,wdialogu użyć runy i potem uciekać ?

Ja go zabijałem magią bojową straży świątynnej. Czy to jest błąd ? Ale fakt nie miałem 100 reputacji u Beliarka. Jeszcze jak zabiłem Demona krzyżem to jego dusza i tak wypadła...dziwne.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Podczas rozmowy z S'enyakiem masz opcję dialogową użyj Mora Ultaru, zabijasz go nie używając krzyża żywiołów (inaczej dusza znika). A co do karmy u Beliara to musisz mieć 100.

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
Ten myśliwy z kolonii noszący pancerz pełzacza.

Constantino, Bosper czy Harad ? Planuje byc albo SS albo pajadynem Jeszcze nie wiem xd
Bosper przydaje się tylko jeśli grasz w SnC, jego łuk jest dobry na początek, ale ogólnie to nie polecam go. U Harada trzeba się trochę pomęczyć żeby zacząć wytwarzać pręty przez co na początku gry często jest problem z kasą, ogólnie i tak dla woja najlepszy mistrz, zwłaszcza jak gramy w SnC 1H. Constantino jest najlepszy do szybkiego zarabiania kasy na początku gry, później Harad jest lepszy ale i tak go polecam dla magów i może SS.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Co do rogów smoczych zębaczy. Jak zabijesz prychającą bestię to ten myśliwy przy wejściu na przełęcz. Warunkiem jest tylko wykonanie tego zadania i należenie bodajże do myśliwych.

A co do czeladnika. Podstawowe pytanie, czy planujesz walczyć bronią 1h czy 2h (po poziomach powyżej normalnego doradzam zdecydowanie 2h). Jak 1h to bezwarunkowo Harad, bo to najlepszy sposób na zdobycie świetnego miecza 1h już w pierwszym rozdziale, dodatkowo wydając co prawda dużo punktów na kucie mieczy gwarantujesz równocześnie sobie duże ilości gotówki jak i trochę punktów inteligencji, które też się przydadzą. W innym wypadku szkoda punktów na uczenie się kucia zbyt wysoko, bo drogie jest, więc można rozważać innych mistrzów choć i Harad dalej ma swoje zalety.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zasadniczo chcialem isc w 2 ręczne bo Straznik Swiatynny, ale strasznie duzo zjada wytrzymalosci, wiec nie jestem juz pewny :(

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja w pierwszym rozdziale nie mogłem nikogo znaleźć Kto by uczył usuwania rogów smoczych zębaczy. Wiem że na pewno uczy Gestlah czy jak mu tam- Gość od oprawiania smoków :) .

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeciez Gaan uczy, jesli ubijesz dla niego parskającą bestyję xd

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc w sprawie Szponu. Faktycznie trzeba mieć 100 punktów reputacji i Beliarka. Dziwnie to teraz wygląda jak dostaje Oko Innosa. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Szponu. Otóż u Xardasa pojawił się dialog, "Mag wody odkrył portal..." To z oficjalnego NK. Czy powinny być jakieś dialogi odnośnie władania bronią Beliara i czy da się ulepszać miecz na ołtarzu ?

0 użytkowników
Do góry