Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1548203 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1548203

Odpowiedzi 4348

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zamierzam rozpocząć nową grę na Reb 2.1 najemnikiem, skupić się na 2H + oczywiście kusza. I mam w związku z tym kilka pytań:

1. Czyim czeladnikiem najbardziej opłaca się zostać? Czytałem co prawda, że Harada, ale na wykucie jakichś sensowniejszych mieczy też trzeba wydać trochę pn. No a jeśli Harad, to kiedy uczyć się kucia tych lepszych mieczy? Na początku chyba wszystko w walkę inwestować? I jeszcze a propo kowalstwa, czy opłaca się ulepszać zbroje średniej jakości, czy tylko te najlepsze?
2. Uczyć się od początku walki mieczem, czy dobić najpierw powiedzmy do tych 30% kuszy? I jeśli chodzi o walkę, to od razu inwestować i w siłę i w umiejętność walki czy najpierw dobić do jakiegoś sensowniejszego poziomu siły (jakiego?)
3. Czy opłaca się tracić pn na punkty życia? Czytałem gdzieś, że można sporo wyciągnąć z tabliczek i mikstur, ale czy to wystarcza na całą grę? I podobnie z wytrzymałością, same mikstury/tabliczki wystarczą?
4. Czy można się nauczyć warzyć mikstury dające premię do max życia nie będą czeladnikiem Constantina? 
5. Zamierzam dołączyć do gildii złodziei, a więc przydałoby się także podbić trochę zręczność, przyda się także do kusz. Grając typowym wojownikiem opłaca się tracić na nią punkty czy lepiej  mikstury i tabliczki? Ewentualnie dobić najpierw jakąś ilość z pn, a potem miksturki?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. A czym ci wygodnie, ja polecam bospera bo za cześć skór płaci lepiej niż alfred od myśliwych, ale może być tez harad, jako najemnik i tak będziesz master of kowalstwo tak czy siak.
2. Walka w 2h i w siłe, 50% 2h i np 90siły na koniec 1 rozdziału to jest bardzo realne i daje dobry start
3. Nie
4. Ta
5. I tak ci pn na to zostanie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
1. A czym ci wygodnie, ja polecam bospera bo za cześć skór płaci lepiej niż alfred od myśliwych, ale może być tez harad, jako najemnik i tak będziesz master of kowalstwo tak czy siak.
2. Walka w 2h i w siłe, 50% 2h i np 90siły na koniec 1 rozdziału to jest bardzo realne i daje dobry start
3. Nie
4. Ta
5. I tak ci pn na to zostanie
50 % w dwuręcznej i 90 do siły w 1 rozdziale realne? Musiałby jeść wszyskie roślinki / jabłka / miksturki + pozbijać kilku bossów i nie wydawać punktów nauki na jakiekolwiek umijętności złodziejskie a i tak byłoby ciężko.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Skoro w nk w 1 rozdziale bez returninga dało się wbić 21 lvl i mieć 80 siły i 40% 2h i mieć skórowanie i włamywanie to w returning na łatwym gdzie exp jest większy niż na standard nk to jest rzeczą wręcz oczywista ze się da bez żadnych stałych bonusów :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skoro w nk w 1 rozdziale bez returninga dało się wbić 21 lvl i mieć 80 siły i 40% 2h i mieć skórowanie i włamywanie to w returning na łatwym gdzie exp jest większy niż na standard nk to jest rzeczą wręcz oczywista ze się da bez żadnych stałych bonusów
21 lvl w 1 rozdziale? Hm... Jak ukończyłem teraz 1 rozdział to miałem 15 lub 16 lvl a nie wybiłem tylko tych najtwardszych potworów więc ciężko mi uwieżyć w ten 21. Chyba, że biłeś też paladynów / najemników itp. Pisze o normalnym poziomie trudności.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z regeneracją wytrzymałości. Nauczyłem się jej u Vatrasa będąć opętanym przez poszukiwaczy. Pobiegałem trochę po lesie i zauważyłem, że wytrzymałość w żaden sposób się nie regeneruje, tyle co od początku gry czyli bardzo wolno. Dla upewnienia wczytałem zapis i poszedłem pierw wyleczyć się z opętania, ale to też nie pomogło.Porównałem jeszcze szybkość odnowy wytrzymałości na 2 zapisach i tempo jest takie samo. Dodam jeszcze, że przy nauce nie było żadnego wpisu o umiejętności. Gram na wersji Reb 2,1 PL.

Może mi ktoś wyjaśnić jak dokladnie ma działać ta regeneracja ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Macius, ja wbiłem taki w nk na koniec 1 rozdziału skoro w returningu na łatwym jest lepszy mnożnik expa niz  w nk i jest więcej zadań to samo przez siebie mówi ze można większy wycisnąć :P

Oczywiście to zależy na jakim on poziomie chce grac to wtedy może być to niemożliwe, ja przedstawiłem opcje na najłatwiejszy który i tak jest hard niż ten z NK

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież te zadania z Cor Angarem i Fortunem Dostajesz dopiero gdy jesteś strażnikiem a dzięki Ich wykonaniu (oraz paru innych) możesz kupić lepsze zbroje.
By zostać Strażnikiem musisz zrobić zadanie z młotem, przynieść zioło od zbieraczy, znaleźć nowego wyznawcę i tyle starcza. Resztę później.

E generalnie to post nie ważny bo patrzyłem na poprzednią stronę i nie ogarnąłem tej a nie wiem jak się usuwa ;P .

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, wybralbym strażnika bractwa, bo zasadniczo nekromantą grałem, magiem ognia, najemnikiem tylko do 3 rozdzialu, zas straznikiem bractwa tez, ale w versji poprzedniej, dlatego zachecila mnie mozliwosc zostania samym straznikiem w I rozdziale, tylko  nasuwa mi sie kolejne pytanie. Jesli dotajemy  wraz z pancerzem, miecz straznika, ktory wymaga 75 sily, to jaim cudem ja mam miec tyle w I rozdziale ? xd( wiem, ze sie da, lecz z pakowaniem tylko w sile, lecz co z innymi umiejetnosciami) ? W ogole dostajemy miecz teraz, czy jak to jest ? Wypowie sie ktos ? Nie bede uzywal run, bo wole grac takim typowym straznikiem jak z G1 :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, wybralbym strażnika bractwa, bo zasadniczo nekromantą grałem, magiem ognia, najemnikiem tylko do 3 rozdzialu, zas straznikiem bractwa tez, ale w versji poprzedniej, dlatego zachecila mnie mozliwosc zostania samym straznikiem w I rozdziale, tylko  nasuwa mi sie kolejne pytanie. Jesli dotajemy  wraz z pancerzem, miecz straznika, ktory wymaga 75 sily, to jaim cudem ja mam miec tyle w I rozdziale ? xd( wiem, ze sie da, lecz z pakowaniem tylko w sile, lecz co z innymi umiejetnosciami) ? W ogole dostajemy miecz teraz, czy jak to jest ? Wypowie sie ktos ? Nie bede uzywal run, bo wole grac takim typowym straznikiem jak z G1
Mamy amulet + 10, pas + 5 i pierścień + 3 + od harada dostajemy + 2 za czeladnika co daje łącznie 20 siły. Wystarczy więc nauczyć się jej do 55 co nie jest wielkim problemem w 1 rozdziale nawet kiedy inwestujemy w kradzież i umiejętności łowieckie. "Wogóle miecz dostajemy teraz, czy jak to jest?" Nie bardzo rozumiemy o co tu się rozchodzi...

Psalm 19

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy, moze przy innej okazji, chodzi mi o miecz straznika :)
ten 100 dmg 75 sily.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy, moze przy innej okazji, chodzi mi o miecz straznika
ten 100 dmg 75 sily.
Mieczyk dostajesz wraz ze zbroją kiedy zostaniesz strażnikiem ale nie wydaje mi się aby on zadawał aż 100 dmg...

Psalm 19

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ten miecz ma 50dmg/50siły/100 zasięgu (z zasiegiem moge sie mylic) oczywiscie dwureczny.. takze jest to do osiagniecia i szalu nie ma

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, a co z tymi zbrojami? Opłaca się ulepszać te średniej jakości czy tylko najlepsze?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ubilem nekromante w swiatyni swiacego i wypadl z niego miecz i mikstura, czy nie powinna tez maska? Czy mozna to olac i isc dalej?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Ubilem nekromante w swiatyni swiacego i wypadl z niego miecz i mikstura, czy nie powinna tez maska? Czy mozna to olac i isc dalej?
Maska tylko dla guru.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeciez wszyscy straznicy bractwa mająmiecze 75 sila 100 dmg. Wiec  dostajemy slabszy miec, czy jak ?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak dostajemy slabszy mecz, wrecz beznadziejny. To inni straznicy mieli lepsze miecze niz 50/50/100?;O o kur.. az myslalem, ze sie mylilem upewnilem sie i sprawdzilem tego save'a z praktycznie konca gry i nie mam zadnej broni 100/75/100. Moze tak tworcy chcieli zrobic, zbroje i tak gorsza dostajesz ni inni w bractwie maja..

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ubij straznika, to zobaczysz ze ma 75/100/100 :)

Ale jesli dostajemy taki syf to totalna chujnia :(

W jaskini, niedaleko farmy Akila, tej na samym dole, tam gdzie przed wejsciem lezy Cieniostwór, w najdalszym zakątku jest miecz 2-ręczny, czy jedno ? BO nie pamietam, ale wiem ze mial dmg wiekszy niz 115 chyba :)
Pamieta ktos ?

0 użytkowników
Do góry