Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1338056 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1338056

Odpowiedzi 4348

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Spoilerna twoim miejscu wzialbym Guru - ma fajny kostur, ktory odrzuca rywali na odleglosc, wiec bez problemu mozesz lukiem ich atakowac, a gdy podejda dobic kosturem. run zbyt ciekawych Guru nie ma, ale zbytnio ci sie nie przydadza, jesli zamierzasz lucznikiem grac.
Na poczatku w sumie nie musisz cisnac pod zrecznosc. Gdy skoncze grac nekromanta to tez zaczne grac takim lucznikiem, build moj mniej wiecej na poczatku bedzie tak wygladal:
20 zrecznosci do zalozenia szpady, pojde do Bospera jako czeladnik, dostane łuk, ktory zadaje 40 obrazen i potrzeba na niego 10 zrecznosci i rozwijam do 30% luki. Cisne pozniej do 64 zrecznosci, w miare mozliwosci wbijam wiecej, staram sie zdobyc od gildii zlodziei piersien +15zreki za znalezienie 6 krwawych kielichow, dodatkowe PN przeznaczam na otwieranie zamkow, kradziez kieszonkowa, skradanie sie. Robie misje dla pozostalych gildii majac przynajmniej okolo 15 poziomu dolaczam do Guru. Biore kostur dwureczny, ktory ze wzgledu na wiekszy zasieg lepiej zadziala. Wbijam 44% do lukow, ze wzgledu na koszt PN na nauke, zatrzymuje sie. Wbijam zrecznosc.
Dalej nie jestem pewien jakie chcesz misje robic, bo te "nowe" sa trudniejsze, czy bedziesz chcial je na pozniej zostawic, czy wczesniej zrobic, takze kwestia rozkladania umek to indywidualna sprawa, jak postac bedzie tobie pasowac..z tego co wiem po wlasnym doswiadczeniu wykonanie zadania z krwawymi kielichami moze byc niemozliwe ze wzgledu na liczbe zrecznosci, zeby ukrasc klucz sedziego potrzebowalem ponad 100 zrecznosci!, przy 100 dalej mnie lapal wiec z ciekawosci na kodach sprawdzilem przy ilu sie uda,  wpisalem 200 zrecznosci to dopiero wtedy mi sie udalo ukrasc mu ten klucz, no chyba ze znasz inny sposob na zdobycie klucza do jego kufra. Reb v2.1
Już przy dużo niższej zręczności może udać się go okraść, po prostu trzeba po 20 razy czasem spróbować. Zakresy wbrew pozorom są dość szerokie. A druga opcją jest go obić i użyć zwoju zapomnienia na nim i świadkach do okoła.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kogo polecacie do gry drugi raz ? Byl juz Mag Ognia, teraz bym pogral wojem. kogo polecacie ? Oraz  od jakiego poziomu wytrzymalosc jest "datna" 30 pkt czy wyzej ?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Jak wojem to strażnika świątynnego, bo nowy jest ;) Parę nowych misji, całkiem silna magia itd. Może być ciekawy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Magia straznikow swiatynnych jest zajebista. Tym przedostatnim czarem (bo ostatni jest taki powiedzmy sredni) kladzie sie doslownie wszystko, a many duzo nie wymaga. Tych kamiennych straznikow z tego co pamietam kladlem na 2 strzaly. Choc mogla to byc tez wina mojej wysokiej inteligencji w grze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mozna nim grac, jak typowy wojownik ? typu sama sila i walką 2 ręcznymi( bo chyba straznik musi byc jako 2 -ręka)?
Jak najlatwiej nabic wytrzymalosc, procz bugowania podczas jedzenia.... xd

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Mozna nim grac, jak typowy wojownik ? typu sama sila i walką 2 ręcznymi( bo chyba straznik musi byc jako 2 -ręka)?
Jak najlatwiej nabic wytrzymalosc, procz bugowania podczas jedzenia.... xd
A czemu nie można byłoby nim grac jako typowy wojownik? Ponoć z serafisów coś można stworzyć na wytrzymałość.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z jakich trzech? Zakladajac, ze dostajemy sie do straznikow w 2 rozdziale, to dostajemy czas w 2, 3, 4 oraz 5 rozdziale, czyli cztery czary, z czego jak mowilem przedostatni wymiata. Nie pamietam jak z 7 rozdzialem czy takze otrzymujemy rune.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Z jakich trzech? Zakladajac, ze dostajemy sie do straznikow w 2 rozdziale, to dostajemy czas w 2, 3, 4 oraz 5 rozdziale, czyli cztery czary, z czego jak mowilem przedostatni wymiata. Nie pamietam jak z 7 rozdzialem czy takze otrzymujemy rune.
My bad then...Coś mi musiało pojebać głowe.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Jasne, że można. Ale w wypadku walki z harpiami docenisz te runy ;)

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Miał ktoś z was coś takiego żeby Buster nie dawał expa za rogi cieniostwora? Miałem tak w 3 rozdziale przez chwilę, przedtem było normalnie. Jak włączył się 4 rozdział naprawiło się i dostawałem normalnie expa, ale za którymś razem znowu zacząłem mieć "Doświadczenie +0" nieważne ile rogów bym mu dał. W 5 rozdziale zadanie się kończy, próbowałem przyzwać storyhelpera żeby zmienić rozdział i sprawdzić czy pomoże ale jest usunięty. Czar zapomnienia też nic nie daje, srogi wpierdol też. Ma ktoś jakiś pomysł?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zainicjowac w ogole to zadanie z tymi rogami? mam 3 rozdzial ale u bustera nie ma zadnej opcji poza naucz mnie czegos ...

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
A umiesz zbierać rogi cieniostworów?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A umiesz zbierać rogi cieniostworów?
tak

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Straznicy Swiatynni maja tylko 4 runy, a dostaje je sie w 1,2,3 i 5 rozdziale..

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Robert - przecież mozna wrocic sie w 4 rozdziale z gorniczej doliny i wziasc sobie rune? Czy się myle/zle pamietam?

KOMPUTER:
Spoiler

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co powiecie na najemnika/paladyna, bo chcialbym leciec w jednoręczne :) ?
Zas w strazniku swiatynnym, trzeba poniekąd isc w  dwuręczne .

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Zależy od poziomu trudności. Na trudnym i wyżej jednoręczne się słabo sprawdzają. Zasie dwuręcznych przy biciu stad orków jest nieoceniony.

A tamte dwie klasy? Pewnie to samo co w podstawce. Nie wiem, jak na razie grałem tylko nowymi.

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grałem łowcą Smoków do końca 3 rozdziału ale mi się jakoś znudziło i zacząłem grać Strażnikiem świątynnym. Nie zarejestrowałem żadnych nowych zadań. Co do walki mieczem to uważam iż w walce 1 na 1 to jednoręczne są lepsze gdyż po prostu szybciej atakują i blokują. Ja dużo blokuje, dzięki czemu na początku (6lv) wybiłem wszystko co mogłem w Khorinis oraz pobiłem Bulka czy Sentenze ^^ .

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zeby zostac straznikiem swiatynnym trzea miec drugi rozdzial ? Dobrze pamietam ?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Robert - przecież mozna wrocic sie w 4 rozdziale z gorniczej doliny i wziasc sobie rune? Czy się myle/zle pamietam?

Może ja się mylę. Gdy tylko Pyrokar oddał mi Oko Innosa, wiadomo rozpoczal sie 4 rozdzial, poleciałem po runę i pisalo, cos tam, ze nie jestem jeszcze godzien dostania kolejnej runy itd. dopiero po zabiciu ostatniego lodowego smoka, pogadaniu z Garondem, rozpoczeciu 5 rozdzialu moglem wziac tą ostatnią runę, może coś spartoczyłem, bo któreś zadanie mialem niewykonane, bodajze z Angarem, chociaz byl na farmie i w nowym Obozie Bractwa, moze przez to..

0 użytkowników
Do góry