Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1536127 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1536127

Odpowiedzi 4348

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No ja to samo robię zawsze bronią dwuręczną w tym przypadku kosturem sędziego w pierwszym rozdziale, a ma lepszy zasięg :P

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To chyba odpowiedź na post Kamillo93, bo jeśli nie... to co ty robisz tą bronią??!!

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
zeby zostac straznikiem swiatynnym trzea miec drugi rozdzial ? Dobrze pamietam ?
W pierwszym rozdziale można już zostać strażnikiem światynnym.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zostac, czyli miec lekką zbroje straznika ? Zostaje sie po wykonaniu zadan dla ballow i znalezieniu mlotka, tak ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zostac, czyli miec lekką zbroje straznika ? Zostaje sie po wykonaniu zadan dla ballow i znalezieniu mlotka, tak ?
Tak i tak.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Stare gildie w sumie maja z tego co zauważalnym ledwo po 1 nowym zadaniu, ale i tak możesz nagiąć zasady i wykonać full zadań które się da zanim gdzieś przystąpisz nie licząc magów ognia.

Zarówno paladyni jak i łowcy maja po 1 zadaniu, tyle ze ci pierwsi dopiero w 3 rozdziale, a ci drudzy już w 1 :P

Dla ciebie wyzysk polecalbym Łowce smoków ofc na 2H juz w saym Nk liczyl sie zasieg bardziej niż dmg czy szybkość w returningu to się liczy jeszcze bardziej poza tym Łowca to przykład właśnie mocnego woja ma najwięcej siły ze wszystkich mimo ze strażnik świątynny tez może zbierać jaja smoka :P

Strażnika odradzam przez runy gra staje sie zbyt banalna w momentach w ktorych nie powina :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gra straznikiem, bez run ? :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Stare gildie w sumie maja z tego co zauważalnym ledwo po 1 nowym zadaniu, ale i tak możesz nagiąć zasady i wykonać full zadań które się da zanim gdzieś przystąpisz nie licząc magów ognia.

Zarówno paladyni jak i łowcy maja po 1 zadaniu, tyle ze ci pierwsi dopiero w 3 rozdziale, a ci drudzy już w 1

Dla ciebie wyzysk polecalbym Łowce smoków ofc na 2H juz w saym Nk liczyl sie zasieg bardziej niż dmg czy szybkość w returningu to się liczy jeszcze bardziej poza tym Łowca to przykład właśnie mocnego woja ma najwięcej siły ze wszystkich mimo ze strażnik świątynny tez może zbierać jaja smoka

Strażnika odradzam przez runy gra staje sie zbyt banalna w momentach w ktorych nie powina
Co do tej broni dwuręcznej to należy mieć na uwadze wytrzymałość która to spada w takim tempie, że byłem tym po prostu wkurwiony. W przypadku broni jednoręcznej ubytek staminy jest zauważalnie mniejszy (czyżby dwukrotnie?). Ogólnie nie warto walczyć wręcz dopóki nie będzie się miało z 50 % w posługiwaniu się daną bronią. Ja mimo, że miałem już powyżej 40 godzin gry to dalej walczyłem za pomocą kuszy (grałem strażnikiem świątynnym) co jest smutne. W moim przypadku posiadałem z 35 % w dwuręcznej ale i tak kryt wchodził co 4 cios więc walka bezpośrednia nie miała sensu. Podczas jakiejkolwiek potyczki okazywało się, że już nie miałem wytrzymałości więc trzeba było sie wycofać coś zjeść i tak w kółko. I nie pisze tu bynajmniej o walkach z licznymi lub potężnymi przeciwnikami. Wytrzymałość jest w tym modzie potrzebna jak piąte koło u wozu.
Można gdzieś znaleźć w 1 rozdziale znaleźć drugi pierścień do siły? Wiem, że jeden jest na wzniesieniu koło wschodniej bramy.

Psalm 19

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie mozna juz znalezc wiecej w 1 rozdziale. Za darmo najwczesniej dostaniesz pierscien od Lutero gdy mu przyniesiesz pazury (+4zr i +4sily), ewentualnie u Huno +5 sily mozna kupic za 500 (wszystko 2 rozdzial, jbc)

Straznik bez run, to juz nie ten sam straznik, jesli chcesz typowego wojownika bierz Lowce, bedziesz mial najlepszy pancerz w grze, ten ostatni na maxa ulepszony daje bodajze, przed bronią 300 (a straznika 230) + komplet wojownika, to 340, to tam orki gowno co zrobia w pojedynke, reszte wspolczynnikow tez ma silna. Chociaz w grze od chu** i troche bedziesz mial miksow dajacych mane, ale to sie zawsze przyda, ze zwojow i tak bedziesz korzystal.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tego się własnie obawiałem...Brakuje mi 1 siły aby unieść miecz Roda. Grając łucznikiem nie mam zamiaru inwestować w siłe. Niemniej problem już rozwiązałem gdyż odwiedziłem statek paladynów a tam znajduje się miksturka siły. Ktoś pisał również o tym, iż paląc fajke można dostać + 1 many na dzień. Otóż mane dostaje się tylko kiedy jest się członkiem bractwa.

Psalm 19

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tego się własnie obawiałem...Brakuje mi 1 siły aby unieść miecz Roda. Grając łucznikiem nie mam zamiaru inwestować w siłe. Niemniej problem już rozwiązałem gdyż odwiedziłem statek paladynów a tam znajduje się miksturka siły. Ktoś pisał również o tym, iż paląc fajke można dostać + 1 many na dzień. Otóż mane dostaje się tylko kiedy jest się członkiem bractwa.
Ja paliłem nie majac gildi i chyba za 15 machem dało mi +3 albo +5  ale dziala tylko jednorazowo potem se mozna palic i to nic nie daje.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wedlug mnie tąwytrzymalosc nalezy nabic tak do 50, zeby gralo sie po ludzku, chociazby poprzez buga :)
 Gra straznikiem mialaby sens ? Lowca smokow ma jakies nowe bronie do wykucia, czy tylko te co wczesniej ?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem jak to bylo, ze strażnikiem, czy dostawal mane czy nie, ale ktos testowal, ze guru ma mozliwosc jeszcze zyskania many poprzez dzienne palenie bagiennego ziela.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra obecnie mam 51 zręczności próbuje otworzyć skrzynie w magazynie portowym w Khorinis gdzie jest paczka bagiennego ziela. NIestety Alrik który jak wiemy jest  za tym magazynem zawsze szóstym zmysłem widzi, że otwieram te skrzynki. Na serio ile trzeba mieć tej zręczności aby się dało okradać w spokoju? To jest przesada, kolejny aspekt gry który został zniszczony przez tego moda. Najlepiej to widać na przykładzie magazynu paladynów koło sklepu Matea gdzie są jakieś słabiutkie stroje obywatelskie + pancerz skórzany. Co mi po nich skoro będe się mógł dobrać do tych skrzyń dopiero w późniejszym etapie gry? W orginale polegało to na tym aby już na początku zgarnąć ten pancerz kiedy się jest jeszcze słabiutki, a nie kiedy będzie się miało już lepszą ochrone...

Psalm 19

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Paczke bagiennego ziela zgarnij w nocy, gdy alrik idzie do knajpy xd

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wyzysk, ŁS  raczej niema nic nowego do wykucia najlepsze co może to DMOnS, ale i tak na końcu paradować będziesz z Panem smoków, nie dość ze jest to najlepsza bron w grze to ma najlepszy zasięg ( no chyba ze jest coś lepszego ale na nic nie trafiłem, a temat z unikatami nie jest aktualizowany a powinien tam się znaleźć właśnie pan smoków i urziel itp )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Paczke bagiennego ziela zgarnij w nocy, gdy alrik idzie do knajpy xd
Tak zrobiłem ale pozostaje przecież kwestia kradzieży krwawych pucharów itp.

Psalm 19

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a skradanie wyuczone i aktywne przy kradzieży?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A mnie sie wydaje, ze straznikiem swiatynnym mozna zostać DOPIERO w 2 rozdziale, jak nie w 3.

1.Młot Tarakota - to akurat problem nie jest, mozna zrobic w pierwszym.
2.Cor Angar - tu trzeba sie dostac do Gorniczej doliny, a przecież musimy mieć 2 rozdział.
3.Fortuno - takze trzeba miec conajmniej 2 rozdzial, zeby go sprowadzić.
4.Coś tam z paladynami - tu juz calkowicie nie pamietam co.

Tak wiec mi sie zdaje, ze w 1 rozdziale mozna zostac nowicjuszem, natomiast sś'manem dopiero w 2.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Werewolf, aby nim zostać trzeba mieć zrobione zadanie z Młotem fakt i wszystkie inne zadania dla Baalów (oprócz Tyona, bo dostajemy te zadanei po zostaniu strażnikiem lub guru), ale przecież będąc członkiem bractwa nie otrzymamy listu, czy tam opcji dostania się do Hagena i rozpoczęcia 2 rozdziału, a bez tego ani rusz, do Jarkendaru się nie dostaniemy i klucza do GD nie dostaniemy ;)
na pewno pojawiała się opcja u strażnika przed Hagenem, że zatrudniliśmy się jako "ktoś tam" u Lariusa, i jeszcze on zapytał się jego, jak brzmi hasło? Bezi sam hasło wymawiał i powiedział "Y-Berion (...)".

A reszte zadań musisz mieć wykonanych +leczenie z opętania, przepis Cor Caloma dla Baala Cadara, aby móc kupić zbroję strażnika świątynnego i ciężką zbroję, ja niestety z Angarem spartaczyłem i nie moglem kupic tych zbroi (tylko lekką mogłem) i musiałem "kupić za pomocą kodów"

0 użytkowników
Do góry