Problemy techniczne 635632 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 635632

Odpowiedzi 1643

Qwaser

Qwaser

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,mam pewien problem
Mam zainstalowanego Returninga z ReBalance 2.1,SnC,VideoPL + Textury i Spolszczeniem.
Jestem teraz w 2 rozdziale w Jarkendarze i po zabicu herszta szamana orków w kanionie (tam gdzie polujemy na brzytwiaki), poprostu crashuje mi się gra,jest tylko czarny ekran bez dźwięku.
Miałem wcześniej podobne problemy ale zwykle po wczytaniu save'a pare razy udało mi się to ominąć, ale były i przypadki że musiałem odpalić konsolę i użyć kodu kill  przez co traciłem spore ilości doświadczenia, natomiast na szamana nie działa żaden ze sposobów...mógłbym go po prostu ominąć, ale nie chce by to się powtarzało...wie ktoś w czym leży problem i jak go naprawić?

Dundis

Dundis

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dundis

Problemy techniczne
#1461 2017-04-07, 22:25(Ostatnia zmiana: 2017-04-07, 22:38)
Witam, mam problem z fontem na ekranie statystyk, jest on za duży i litery się na siebie nakładają.
Próbowałem szukać odpowiedzi w google i w tym wątku ale nie znalazłem, próbowałem zmieniać rozdzielczość ale w ogóle to nie pomaga. Ktoś wie jak to naprawić?
Edit: Rozwiane, naprawiło się samo po restarcie komputera.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dundis Pamiętam kiedyś ktoś pytał o to, i tej osobie pomogło w SystemPack.ini zmienić scale=1 na scale=0

Archded

Archded

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę użyć dozownika czy jak ta kusza się nazywała mogę go założyć ale uzyc nie patch 1.3.1
dodam jeszcze że ta kusza nosi nazwe kusza magiczna a nie dozownik

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś, czy można jakoś odbugować pewne postacie w grze, ponieważ wykonałem zadanie dla np. Asmala, "Dług handlarza" i nie mogę mu oddać kasy, ani żadnej opcji dialogowej nie mam. Tak samo z Frankiem, zabiłem węże dla niego i nie mogę mu o tym powiedzieć i tym samym zakończyć zadania.

Yzyus

Yzyus

Użytkownicy
posty10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Yzyus

Problemy techniczne
#1465 2017-04-13, 09:32(Ostatnia zmiana: 2017-04-13, 09:43)
Przy rozmowie z Hagenem, przy kwestii "Jak mam się dostać do górniczej doliny?" lub coś takiego, gra się wysypuje i wyskakuje taki komunikat:

Robiłem już reinstall bez gothic fixa, z samym systempackiem, odpalałem na laptopie, przez steama, przez folder z grą i nic z tego nie działa, za każdym razem wyskakuje ten błąd. Ktoś coś wie jak to naprawić?

szaszlyk210

szaszlyk210

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czesc, gram w zwyklego returninga 1.3.1 i gdy doszedlem do 3 rozdzialu i udalem sie na poszukiwania oka inosa chcialem zapisac gre to jakims cudem od tamtej pory zapisywanie trwa okolo 3 min gdzie wczesniej bylo wszystko ok, potem  idac za pedrem nie daleko slonecznego kregu zbugowala mi sie runa przywolania szkieleta w ten sposob ze moglem przywolac obok slonecznego kregu tylko 1 szkieleta potem byla tylko animacja i nic wiecej nawet many sie zabieralo a szkieleta kolejnego nie bylo a jesli uzylem przywolania np w miescie czy innym miejscu moglem 3 i ani jednego wiecej nawet jesli zniszczylem wczesniej przywolane szkielety, na poczatku 3 rozdzialu wszystko bylo dobrze :(

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, moje pytanie mogłoby być już zadane nie raz, ale nie znalazłem na nie odpowiedzi więc:
1.Mój pasek wytrzymałości nie jest podzielony (nie widać kresek/przerw) niby taki banał ale ułatwił by grę.

Jeżeli twierdzicie, że moja pytanie jest durne to daje wam prawo mnie spowyzywać ;)

Pokaż mi swoje towary.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@XiriokPl Bo ten pasek nie jest podzielony, może dlatego? :D Wątpię czy da się coś z tym zrobić.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Czesc, gram w zwyklego returninga 1.3.1 i gdy doszedlem do 3 rozdzialu i udalem sie na poszukiwania oka inosa chcialem zapisac gre to jakims cudem od tamtej pory zapisywanie trwa okolo 3 min gdzie wczesniej bylo wszystko ok, potem  idac za pedrem nie daleko slonecznego kregu zbugowala mi sie runa przywolania szkieleta w ten sposob ze moglem przywolac obok slonecznego kregu tylko 1 szkieleta potem byla tylko animacja i nic wiecej nawet many sie zabieralo a szkieleta kolejnego nie bylo a jesli uzylem przywolania np w miescie czy innym miejscu moglem 3 i ani jednego wiecej nawet jesli zniszczylem wczesniej przywolane szkielety, na poczatku 3 rozdzialu wszystko bylo dobrze :(

To są oznaki używania konsoli a potem zapisywania gry...

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

XiriokPl

Problemy techniczne
#1470 2017-04-14, 11:04(Ostatnia zmiana: 2017-04-15, 01:01)
@Sotis między tymi paskami widać różnicę, mój wygląda jak ten na górze, a chciałbym żeby tak jak na dole (widziałem, że u wielu youtuberów tak wygląda)

https://scr.hu/jMp4PG

Jeszcze trzy pytanka:
1.W Returningu można używać szybkiego zapisu czy jest to raczej odradzane?
2.Na początku gry wyświetlały mi się informacje ile bestii zabiłem i ile np. wilków, ale po jakimś czasie przestało się to wyświetlać, jest to bug czy co?
3.Nie regeneruje mi się mana podczas snu, bug?

Pokaż mi swoje towary.

szaszlyk210

szaszlyk210

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Da sie to jakos teraz naprawic? bo lipa zaczynac od nowa ehh :c

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Da sie to jakos teraz naprawic? bo lipa zaczynac od nowa ehh :c

Oczywiście że się da, jedyny sposób to nowa gra i NIE UŻYWANIE KONSOLI!

Masz nauczkę że cheaterstwo nie popłaca, serio innego sposobu nie ma, także przykro mi, ale musisz grać od nowa, bo na tych błędach daleko nie dojedziesz, a będzie jeszcze z nimi gorzej.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Samoistna regeneracja wytrzymałości następuje do 10 pkt wytrzymałości dalej się nie regeneruje (mam 14 pkt wytrzymałości dzięki tabliczką), dopiero jak np. pójdę spać, bug? Patch 1.3.2

Pokaż mi swoje towary.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
to nie bug, tak jest po prostu.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Brak regeneracji many podczas snu to bug, czy tak ma być? :D

Pokaż mi swoje towary.

PROsiaku

PROsiaku

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak ma być ,tylko magowie mają spowrotem regen many

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam chyba poważnego buga, na zapomnianej wyspie nie pojawia mi się ta kamienna tabliczka z mapą, która jest potrzebna do wydostania się stamtąd. Nie ma jej w skrzyni w budynku z teleportem ani nigdzie indziej. Obawiam się że nie obejdzie się bez użycia konsoli, więc mam prośbę: ma ktoś kod na tę tabliczkę żeby ją przywołać?

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zabiłem wszystkich opiekunów i jestem już blisko końca gry(1.2.). Potem planuje przechodzić grę jeszcze raz tym razem SŚ na wersji 1.3.1.  Mam jedno pytanie i był bym wdzięczny za konkretną odpowiedz.Jakie istotne bugi  można napotkać  w 1.3.1? Słyszałem ze Uriziel jest zabugowany i zabija wszystko jednym ciosem.Jakich innych niespodzianek powinienem się spodziewać? 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Każda broń magiczna jest zabugowana i zabija wszystko jednym ciosem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry