Problemy techniczne 656957 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 656957

Odpowiedzi 1643

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak mogę odinstalować patch 1.2 ? Bo chce zagrać na 1.3

Zainstalować 1.3 na 1.2 i grać

Soban

Soban

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Soban

Problemy techniczne
#1501 2017-07-22, 15:32(Ostatnia zmiana: 2017-07-22, 22:11)
Hej,
Posiadam G2 golden edition na steamie i zainstalowałem moda wraz ze wszystkim co bylo podane w instrukcji krok po kroku (raz z patchem 1.3.2 raz wgl bez patchy tylko z texturpackiem bez dx 11 gdyz posiadam dx12). Przy pierwszym wczytaniu gry występują takie błędy: https://ibb.co/dB2fUk dodatkowo będąc w knorinis często wyskakują błędy o brakujących modelach (modele ludzi). Gra się przycina szczególnie odczuwane jest to w mieście gdzie przy dłuższej grze jest po prostu bardzo męczące i nie da się grać. Grałem chwile w G2 noc kruka i nie miałem tam takich problemów, gre wraz z instalowaniem modów reinstallowałem już jakieś 4 razy i nadal problem występuje). Usunąłem również texturepacka  i nie pomogło.

-Problem pojawia się dopiero po zainstalowaniu spolszczenia moda (ruska wersja śmiga normalnie)
Może coś źle robie i zainstalowałem coś niepotrzebnie ale odinstalowuje gre ze steama, potem wywalam wszystko co pozostało z D:\Steam\steamapps\common\Gothic II, następnie instaluje od początku gothica, wgrywam spolszczenie dubbingu, nastepnie patch do wersji 2.6, systempack, gothic starter, instaluje moda (po tym jesli odpale ta wersje rebalance 2.1 ktora mi sie stworzyla to wszystko dziala normalnie) nastepnie instaluje spolszczenie i przez gothic starterpacka wlaczam wersje rebalance 2.1 i widze ze juz nie dziala bo sie przycina

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy zainstalowana wersja System Pack ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o Reb 2.1 ??
Mam obecnie zainstalowaną wersję 1.7 ale gdzieś czytałem że lepiej mieć 1.1 Czy to prawda ?

wilkojc

wilkojc

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wilkojc

Problemy techniczne
#1503 2017-07-26, 22:02(Ostatnia zmiana: 2017-07-27, 18:34)
Czesc wszystkim, moze ktos z Was bedzie wiedzial o co chodzi. Gram w Returning rebalance 2.1 patch 1.3.1 pl. Przy probie wyjscia z miasta na obu bramach straznik podnosi alarm. Poszperalem troche i jedyne co znalazlem to to, ze moze to miec zwiazek z uzywaniem marvina. Marvina nie uzywalem i teraz moje pytanie. Za co oni mnie tak scigaja? Do miasta dostalem sie "od portu", jednak gdy wyszedlem i uzylem ziolek zeby przejsc, sytuacja wyglada tak samo - na wejsciu straznik podnosi alarm i mnie kosi. Ktos jest w stanie pomoc?

Edit:
Co do rozwiązania problemu - znalazłem takowe, jednak nie wiem czy w kwestii długofalowej gry nie wyjdzie coś jeszcze. Dla potomnych, którzy natkną się na ten wątek: Udajemy się do bramy nieopodal targowiska - idąc oczywiście z miasta. Zalecam wyrzucenie swojego złota w jakimś miejscu i założenie lagi, bądź innej niepotrzebnej nam broni, następnie podbiegamy do strażnika bokiem(domyślnie A/D - znany bug) i nie puszczając klawisza zataczamy koło(ja zrobiłem to za pomocą myszy, ale domyślnie chyba byłoby to Q/E) i staramy ustawić się jak nabliżej Bala Parveza i wtedy dopiero puszczamy klawisz i pozwalamy strażnikowi wznieść alarm. Wyjmujemy broń i uderzamy Parveza, który w podzięce rzuca na nas zaklęcie snu, a strażnik po sprawdzeniu naszych kieszeni daje nam spokój. Strażnik przy drugiej bramie nie będzie miał już do nas żadnych wontów i (mam nadzieję) można dalej grać normalnie. No i nie zapominamy o podniesieniu swojego złota.

paweu

paweu

Użytkownicy
posty64
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czesc wszystkim, moze ktos z Was bedzie wiedzial o co chodzi. Gram w Returning rebalance 2.1 patch 1.3.1 pl. Przy probie wyjscia z miasta na obu bramach straznik podnosi alarm. Poszperalem troche i jedyne co znalazlem to to, ze moze to miec zwiazek z uzywaniem marvina. Marvina nie uzywalem i teraz moje pytanie. Za co oni mnie tak scigaja? Do miasta dostalem sie "od portu", jednak gdy wyszedlem i uzylem ziolek zeby przejsc, sytuacja wyglada tak samo - na wejsciu straznik podnosi alarm i mnie kosi. Ktos jest w stanie pomoc?
Spróbuj grać od nowa, może to jakiś bug.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Zrobiłem tak jak ty, nie gadałem z nikim oprócz Laresa i po powrocie powiedziałem strażnikowi przy bramie że zbieram ziółka dla Constantino. U mnie wszystko poszło OK, najwidoczniej czeka Ciebie new game albo jakiś save sprzed wizyty w porcie.

przeklonowany

przeklonowany

Użytkownicy
posty13
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tak miałem, to wyleciałem z miasta F8 i jak podszedłem potem od zewnątrz to było wszystko ok

hammy12

hammy12

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

hammy12

Problemy techniczne
#1507 2017-07-27, 15:58(Ostatnia zmiana: 2017-07-28, 18:25)
Siemka, dzisiaj zacząłem grać w returninga i wszystko pięknie, lecz po wczytaniu gry mam problem z niektórymi teksturami (link niżej). Zmiana tekstur nic nie dała. Miał ktoś coś podobnego i wie jak to rozwiązać ?
https://zapodaj.net/e5ea5f6105b98.png.html

Edit: Naprawione, odpalałem grę przez zły starter :P

hammy12

hammy12

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej,
Posiadam G2 golden edition na steamie i zainstalowałem moda wraz ze wszystkim co bylo podane w instrukcji krok po kroku (raz z patchem 1.3.2 raz wgl bez patchy tylko z texturpackiem bez dx 11 gdyz posiadam dx12). Przy pierwszym wczytaniu gry występują takie błędy: https://ibb.co/dB2fUk dodatkowo będąc w knorinis często wyskakują błędy o brakujących modelach (modele ludzi). Gra się przycina szczególnie odczuwane jest to w mieście gdzie przy dłuższej grze jest po prostu bardzo męczące i nie da się grać. Grałem chwile w G2 noc kruka i nie miałem tam takich problemów, gre wraz z instalowaniem modów reinstallowałem już jakieś 4 razy i nadal problem występuje). Usunąłem również texturepacka  i nie pomogło.

-Problem pojawia się dopiero po zainstalowaniu spolszczenia moda (ruska wersja śmiga normalnie)
Może coś źle robie i zainstalowałem coś niepotrzebnie ale odinstalowuje gre ze steama, potem wywalam wszystko co pozostało z D:\Steam\steamapps\common\Gothic II, następnie instaluje od początku gothica, wgrywam spolszczenie dubbingu, nastepnie patch do wersji 2.6, systempack, gothic starter, instaluje moda (po tym jesli odpale ta wersje rebalance 2.1 ktora mi sie stworzyla to wszystko dziala normalnie) nastepnie instaluje spolszczenie i przez gothic starterpacka wlaczam wersje rebalance 2.1 i widze ze juz nie dziala bo sie przycina

Odpal grę przez gothicstarter, a nie gothicstarter_mod

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu część ludzi woli system packa 1.1 od innych?

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie,

Chciałbym sie dowiedzieć dlaczego tak sie dzieję u mnie że gdy spotykam np poszukiwacza albo jakiegos mrocznego paladyna i zaczynam z nim rozmawiac nie wyswietla mi się interfejs rozmowy. Musze na slepo klikac ENTER zeby zakonczyc rozmowe.

Podobnie jest przy zadaniu z oczyszczaniem kapliczek innosa. Gdy dusze CTRL wlacza sie ta czerwona klątwa i musze ślepo walić ENTER bo nic mi nie wyswietla.

Moze nic znaczacego ale jednak irytuje
Wiecie jak to naprawic?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie masz zainstalowanego rosyjskiego dubbingu?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zainstalować to na G2NK? Pytam o kolejność instalacji, najpierw system pack (returning)  czy po instalacji returninga do niego wgrać systempack?

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie masz zainstalowanego rosyjskiego dubbingu?

Mam

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Dajcie sposób na zmiany rozdzielczości, bo w grze nic się nie dzieje po zmianie rozdziałki, gram z DX11, a muszę zmienić rozdzielczosć, bo statystyki mi się zlały na kupę.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

peterjedra

peterjedra

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prosiłbym o pomoc mam problem nie mogę wykonać zadania z demonem lucianem w czwartym rozdziale. gdy ide do tego typka który ma mi pomóc w walce z nim z założonym pierścieniem on nie odzywa się. na nowej grze gdy zrobiłem to samo wszystko jest normalnie ale tutaj nie chce gadać pomoże ktoś czemu? zadanie brałem w II rozdziale od dagotha pod mostem a teraz jest IV

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Prosiłbym o pomoc mam problem nie mogę wykonać zadania z demonem lucianem w czwartym rozdziale. gdy ide do tego typka który ma mi pomóc w walce z nim z założonym pierścieniem on nie odzywa się. na nowej grze gdy zrobiłem to samo wszystko jest normalnie ale tutaj nie chce gadać pomoże ktoś czemu? zadanie brałem w II rozdziale od dagotha pod mostem a teraz jest IV

Ten quest powinieneś zrobić w R1, być może w r4 już musisz sam sklepać tego demona, bo bug albo coś.

czaro05

czaro05

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć,
nie wiem czy to na pewno problem techniczny, ale stwierdziłem, że opiszę to w tym wątku. Gram w Rebalance v 2.1 na poziomie trudnym. Wytrzymałość odnawia się mojej postaci niezwykle wolno. Gdzieś tu przeczytałem, że jest to 1 (procent? punkt?) na trzy sekundy. Gdy moja postać stała w bezruchu włączyłem stoper. Po 40 sekundach czasu rzeczywistego urosło mi może o 2, góra 3 punkty (postać ma 10 wytrzymałości przy pełnym pasku). Ciężko się poluje, gdy po każdych dwóch ścierwojadach (jestem na początku gry) trzeba czekać albo zużywać serafisy, pieczone mięso. Druga sprawa, przestała mi się wyświetlać informacja o tym ile zabiłem zwierząt w momencie zabicia kolejnego. Czy obie poruszone wyżej kwestie to jakiś błąd, czy tak ma być?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pokazujesz mi wersję ReBalance, ale słowa nie mówisz jakiego patcha w polskiej wersji korzystasz :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

czaro05

czaro05

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Simen Patch_1.2_PL

0 użytkowników
Do góry