Kolejne spostrzeżenia. 3 nowe rodzaje potworów. Skolopendromorfy, a coś tam (roślina) i pantery. Jest tego sporo i są to trudni adwersarze. Najsłabsze rośliny są na 38 level a kilka tych na "a" z 46 zmiażdżyło mnie. Czasami występuja w dużych grupach i tam sa nie pokonane. Pantery sa słabsze, ale strasznie szybkie i groźne. Natomiast skolopendromorfy mają liczne ataki i często wyprowadzają je nieszablonowa. Gra jest trudna, tego nie da się ukryć i cieszy mnie to. Już mam kilka znaczników z groźnym potworem.
Naprawiono kolejny minus podstawki. Pytajniki. W Toussaint w każdym po za często wymagającą walką i nagrodą czeka na nas prawie zawsze jakas notatka, klucz, książka które daja nam b.ciekawe informacje fabularne oraz zadania (nie tylko poszukiwania!). Jest tez nowa aktywność związana z Lebiodą. Pomagamy jego pielgrzymom (walka, małe śledztwo) a na ukończenie będzie nas czekac mała nagroda

Niestety Płotka wkurza na maksa. Zwłaszcza przy jednym zadaniu gdzie konno trzeba było (na czas który leciał za szybko) pędzić mostami, rzeczkami (masa zakrętów) i strącac mieczem manekiny czy strzelać do tarcz. Z Płotką....katorga! Pierwszy minus KiW. Mogli troche nad tym posiedzieć :(
Mimo wszystko wątek główny ruszony tyle co nic (nie zaszedłem nawet kroczek dalej niż ci co byli na evencie) a jeden level wbity, kilka pytajników zrobione, troche remontu w Corvo Bianco a w dzienniku...3 zlecenia, 2 poszukiwania i 14 zadań pobocznych (a przecież coś jeszcze wpadnie, chociazby na ostatniej tablicy). Ciągle nie znalazłem setu Mantikory

Rozbudowa Corvo Bianco wciąga i dla kogoś kto gra po podstawce ma swoje wytłumaczenie i ten dom jest ważny. Zbroje, miecze, sama winnica nie jest wielka, ale dostatecznie spora i przytulna. Przez całe 300h podstawki i Serc zbierałem najlepsze zbroje i miecze, również te mogące pochwalić się świetnym wyglądem. I już nie moge doczekać się aż przywiozę to z Kear Morhen i powieszę na stojakach. Trzeba jeszcze rękawice i spodnie ulepszać a potem zostanie uprgajdowanie do arcymistrzowskiego poziomu. Oczywiście winnica oferuje kilka innych niespodzianek, szkoda, że tyle juz kasy straciłem. Ale dodatek dba abyśmy mieli kilkanaście możliwości aby dużo, dużo zarobić.
Jestem też w trakcie turnieju w którym mamy świetny Easter Egg z Sagi
Dodam, że Toussaint ciągle zachwyca wizualnie i tak, to absolutnie najlepszy level design w historii RPG.