Wiedźmin 3: Dziki Gorn 774166 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 774166

Odpowiedzi 1986

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wiedźmin 3: Dziki gon
#460 2015-04-27, 21:41(Ostatnia zmiana: 2015-04-28, 14:35)
Nie chodzi o to, że nie grałeś, tylko o to, że jestes debilem i jednak chuja wiesz :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:
Niby na jakiej podstawie to stwierdzasz, pewnie takiej że to TY tak mówisz  :pokerface:

To samo mogę powiedzieć o tobie, jak wypowiadasz się o falloutach i DS, i inni ci też powiedzą, i nawet nie pomyślisz że możesz nie mieć racji. Dziwnę, że nie dostałeś jeszcze nobla  :lol:

Ale dla ciebie, pewnie kotor 1 oraz Deus Ex jest tak samo dobry jak DA2   :facepalm:
Pewnie i tak będziesz dalej się upierał, że TWOJE zdanie jest jedyne, słuszne.

Sorry za lekki offtop

Ale dla ciebie, pewnie kotor 1 oraz Deus Ex jest tak samo dobry jak DA2
Nie no, bez przesady, musiałbym mieć rozum pokroju Twego aby tak powiedzieć.
Chyba twojego

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ale dla ciebie, pewnie kotor 1 oraz Deus Ex jest tak samo dobry jak DA2 
Nie no, bez przesady, musiałbym mieć rozum pokroju Twego aby tak powiedzieć. Kotor 1 (dwójka też zresztą) i Deus Ex biją na głowe i to baaaardzo DA 2.

Pewnie i tak będziesz dalej się upierał, że TWOJE zdanie jest jedyne, słuszne.
Czy Ty jestes głupi? Można PISAC COŚ SAMEMU i nie bedące przy tym TWOIM zdaniem? Nie, nie twierdze, ze jest jedyne i sluszne - jak mowie, kazdy ma swój gust.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Czy Ty jestes głupi? Można PISAC COŚ SAMEMU i nie bedące przy tym TWOIM zdaniem?
Tak, oto przykład:
Według Werewolfa Kotor 1 i 2 oraz Deus EX biją na głowę Dragon Age 2.
Proszę bardzo, napisałem to sam i nie jest to moje zdanie.

Nie, nie twierdze, ze jest jedyne i sluszne - jak mowie, kazdy ma swój gust.
Cieszymy się bardzo że dostrzegasz fakt że każdy ma swój gust. Dostrzeż zatem również to że Twój gust na tle reszty forum po prostu nie pasuje, to co dla Ciebie jest dobre, dla nas jest w większości hujowe. Każda logicznie myśląca jednostka przestałaby się w takich kwestiach udzielać - i o to Cię niniejszym proszę.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

#463 2015-04-29, 11:15(Ostatnia zmiana: 2015-04-29, 15:55)
Cieszymy się bardzo że dostrzegasz fakt że każdy ma swój gust. Dostrzeż zatem również to że Twój gust na tle reszty forum po prostu nie pasuje, to co dla Ciebie jest dobre, dla nas jest w większości hujowe. Każda logicznie myśląca jednostka przestałaby się w takich kwestiach udzielać - i o to Cię niniejszym proszę.
Ale mnie nie obchodzi, że inni mają inne gusta. Każdy ma swój, a to, że mam inny, nie znaczy, że spelnie Twoją prośbę. Bo to mój gust. Nie gorszy, nie lepszy - mój.

@Mac Dun DA jest średnim crpg ale nie z chujowym gameplayem, tu sie nie zgodze za zadne skarby. DA 2? Poza ZNOŚNĄ fabułą tam nie ma nic fajnego w sumie. Dopiero Inkwizycja łamie to wszystko.

Nie, F1 i F2 nie biją na głowe F3 :F Nie dla mnie przynajmniej, a jesli dla Ciebie biją - no spoko, graj sobie, przecież Ci nie zabronie?

KAZDY ELEMENT FALLOUTA 3 JEST GORSZY W POROWNANIU DO WCZESNIEJSZYCH CZESCI.

@Mac Dun Wiesz, co jest lepsze dla mnie? Serio? Wiesz LEPIEJ ode MNIE co jest LEPSZE dla MNIE? Co jest LEPSZE WEDŁUG MNIE? Klękajcie narody, @Mac Dun znalazł lekarstwo dla całej ludzkości!

I nie, Fallout nie jest podobny do Skyrima.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#464 2015-04-29, 11:25(Ostatnia zmiana: 2015-04-29, 12:36)
A jak skrytykowałem DA, to wyskoczyłeś z masą ikonek, więc do końca chyba nie potrafisz się pogodzić z tym że ktoś ma inny gust. Niestety, to jest fakt że DA 1 jest średnim crpg, który ma chujowy gameplay.  Natomiast DA 2 to już rpg/action bo ja w tej grze nie widzę nic z klasycznych crpg. Pod niektórymi rzeczami nawet diablo 2 biję DA 2.
Kotor 1 (dwójka też zresztą) i Deus Ex biją na głowe i to baaaardzo DA 2.
Tak samo fallout 1 i 2 biją na głowe i to baaaardzo Fallout 3.

Post połączony: 2015-04-29, 12:23
https://m.
https://www.youtube.com/watch?v=lJpWBMH9EtQ

Zeby nie bylo, wrzucam film z wieska 3  :lol:
Fajna grafika ^ ^

Post połączony: 2015-04-29, 12:36
@Werewolf

Chwile wczesniej piszesz ze kotor 1 jest lepszy od DA2, znow zaczynasz stara spiewke nawet nie grajac w fallouta 1 i 2, uwazasz sie po prostu za pepek swiata  :facepalm:

Fallout 3 ci sie podoba, bo jest podobny do SKYRIMA. KAZDY ELEMENT FALLOUTA 3 JEST GORSZY W POROWNANIU DO WCZESNIEJSZYCH CZESCI.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Mac Dun nie błaźnij się tym filmikiem, bo to co napisałeś to offtop. Wcześniej dawałem ten i parę innych filmików.

PS Najlepiej wyczyścić te parę zbędnych postów, albo wydzielić do "Mac Dun vs Werewolf" ...

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Mac Dun, a ty znów robisz wielką aferę wokół siebie, bo Werewolf ma inne zdanie o twoich ukochanych gierkach...

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Tak bardzo o Wiedźminie 3.... komu to pójdzie z wypowiadających się tutaj? (tak pytam :d)

Co do DS
Spoiler
grałem....zanudziłem się....

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
komu to pójdzie z wypowiadających się tutaj?
Mnie! :D

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tez się o to nie boje czy mi pójdzie, bardziej o to czy w końcu zdecyduje sie kupic :P wciąż niezdecydowany.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tak bardzo o Wiedźminie 3.... komu to pójdzie z wypowiadających się tutaj? (tak pytam :d)

Co do DS
Spoiler
grałem....zanudziłem się....

Zależy na czym.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 bardziej o to czy w końcu zdecyduje sie kupic  wciąż niezdecydowany.
No nie? Tak dla singleplayera? 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kwestia Aztek tego czy w ogolę będę chciał grac,  nigdy jakoś szczególnie fanem wiedźmina nie byłem wiec patrze po gameplayu a z obecnie dostępnych materiałów dalej zdecydować się jednogłośnie nie mogę pozostaje czekać.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Kwestia Aztek tego czy w ogolę będę chciał grac,  nigdy jakoś szczególnie fanem wiedźmina nie byłem wiec patrze po gameplayu a z obecnie dostępnych materiałów dalej zdecydować się jednogłośnie nie mogę pozostaje czekać.

Ac to nie Wiedźmin. Nie spodoba ci się.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Fabiosek a jakie jutro będę wyniki w lotto, skoro znasz gusta innych ludzi to to tez pewnie wiesz.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Fabiosek a jakie jutro będę wyniki w lotto, skoro znasz gusta innych ludzi to to tez pewnie wiesz.

Takie: 4 8 15 16 23 i 42.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ok, czyli rozumiem ze możemy w ciemno zagrać ale zwrócisz każdemu z forum koszta wrazie jakby jednak nie pykło ?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Bo wiedźmin to gra dla osób myślących do których ty się nie zaliczasz.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Aha czyli już grałeś dobrze wiedzieć

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie ukrywajmy Tizgar - Ty jak sam powiedziales, nie grasz dla fabuly, skipujesz dialogi i omijasz wszystko co ma tekst. W Wiedzminie to nie ma sensu, wszystkie gry Wiedzmin to doslownie książka - Sawik ma racje.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry