Minecraft TM 165786 614

O temacie

Autor Wowoz

Zaczęty 29.12.2012 roku

Wyświetleń 165786

Odpowiedzi 614

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Minecraft TM
#280 2013-01-08, 22:36(Ostatnia zmiana: 2013-01-08, 22:37)
Ach, te wasze piękne budowle

Całokształt natomiast podsumowuje dom necro:

:lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:   :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ładny krzyż

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
cuboid 20x20? Co na tym można zbudować? Nic nie można. Z bratem (bracia Jaruzelscy? :D ) budowaliśmy w minecraftach takie rzeczy, że cuboid 200x200 by pewnie nie starczył. Nie były to może kolosalne budowle, ale w funkcjonalne kompleksy, które za coś były odpowiedzialne. W tekkicie kompleksy fabryczne byłyby jeszcze większe i już kompletnie nie ma szans na to by taka miniaturka 20x20 była jakkolwiek użyteczna.

Popisuje się ciągle menda jedna...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jak pisałem mnóstwo razy, ta dolinka nie jest na żadne wielkie budowle, tylko na DOMKI. Fabryki, elektrownie, fortece itd mogą i mają znajdować się poza centrum, gdzie będą miały już praktycznie nieograniczoną przestrzeń. Przykładem jest tu obecna elektrownia atomowa, choć aż takie wielkie odległości nie są potrzebne w przypadku obiektów nie mających tendencji do zostawiania po sobie imponującego krateru.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Minecraft TM
#284 2013-01-09, 08:13(Ostatnia zmiana: 2013-01-09, 08:24)
Schłodziliście ten reaktor ? Już jest bezpiecznie ?
Co do domków to można by je zbudować od nowa (poza tym co jest w środku) tylko trzeba najpierw przyjąć konkretny styl.
Wrzućcie jakieś refki. i propozycje które później zrealizujemy.
Edit:Może jakaś jednolita zabudowa w stylu gothicowych obozów w których każdy ma jakąś swoją chatkę?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Na razie mechanizmów chłodzących nie ma, ale napchaliśmy go lodem, daliśmy dwa wyłączniki odpalające się kiedy przekroczy wybraną temperaturę (obecnie 6000), zalaliśmy wodą. Do tego nie na darmo jest na samym dnie betonowego silosa sięgającego do bedrocka, położonego pewnie setki jednostek od spawnu. Nawet gdyby doszło do eksplozji, Zauważy ją tylko ten kto będzie na najniższym poziomie elektrowni. Sterownia i akumulatorownia (dwa poziomy wyżej) wytrzymałyby pewnie nawet gdyby tam na dole wybuchła bomba atomowa.
Właściwie on jest raczej testowy, odległość jest tak wielka że przesyłanie prądu na nią może okazać się nieopłacalne (i kto położy te setki metrów kabla).

Co do zabudowy proponuję jedną wytyczną - domki. Czyli budynki o max 2 kondygnacjach i drewnianym dachem dwuspadowym, o bryle złożonej głównie z prostokątów, ale z możliwymi urozmaiceniami, jak wieżyczkami (ale nie obronnymi, raczej takimi z normalnym dachem) czy balkonami i gankiem. Krótko mówiąc: dowolny z grubsza normalnie wyglądający domek.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jebne tą wieże, potem sie postawi jakiś wulkan niedaleko, na wulkanie wieże i bedzie git

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Spory kawałek za domem Markka jest Orodruina (ponoć na widoczności far widać je z siebie). Polecam się tam przejść, można nawet wejść do środka i zrzucić Pierścień w przedwieczne ognie.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nawet nie trzeba ustawiać widoczności far, bo tak naprawdę jest całkiem blisko. Jako że nie miałem Jedynego Pierścienia, zrzuciłem sztabkę  złota

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Reaktor ma moc póki co, jedynie 200 EU/t, wiec nawet jak jebnie, to kable z niego nie spadną. Jest całkowicie bezpieczny, spokojnie mógłby być w mieście, pozostało zrobić system automatycznego wtłaczania lodu. Jest wyłączania ręczne i automatyczne po przegrzaniu, syreny alarmowe ostrzegające o tym, w "mieście" jest "sterówka" w której można go wyłączyć.

Daf, pokazałeś moją farmę gumy, brawo, dom mam pod ziemią, Avallach stwierdził że wygląda fajnie, nie to co, ta twoja chujowa wieża,

cuboid 20x20? Co na tym można zbudować? Nic nie można. Z bratem (bracia Jaruzelscy? ) budowaliśmy w minecraftach takie rzeczy, że cuboid 200x200 by pewnie nie starczył.

Nic ambitnego, ale jest wystarczająca pod dom, w zasadzie to daf ma największą działkę, bo ponad 20x20, ja mam 18/16 i nie narzekam, wystarcza żeby zrobić fabrykę uu-mattery , co prawda kilkupiętrową, ale mimo wszystko wydajną. Chociaż, zastanawiam się na zbudowaniem fabryki diaxow z EMC.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Minecraft TM
Spory kawałek za domem Markka jest Orodruina (ponoć na widoczności far widać je z siebie). Polecam się tam przejść, można nawet wejść do środka i zrzucić Pierścień w przedwieczne ognie.
a ja z tamtąd bazalt brałem...

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Jak pisałem mnóstwo razy, ta dolinka nie jest na żadne wielkie budowle, tylko na DOMKI. Fabryki, elektrownie, fortece itd mogą i mają znajdować się poza centrum, gdzie będą miały już praktycznie nieograniczoną przestrzeń. Przykładem jest tu obecna elektrownia atomowa, choć aż takie wielkie odległości nie są potrzebne w przypadku obiektów nie mających tendencji do zostawiania po sobie imponującego krateru.

no i ktoś mi fabryke rozpieprzy. Domkami to bym się aż tak nie przejmuje. Kilka tygodni co graliśmy na MP, to nie mieliśmy nawet chatki. Jedynie mur ze skrzyniami i placyk z crafting table#msg1066583ów z kilkunastoma piecami. Miesiąc bez dachu nad głową i produkcja żywności mogąca wykarmić 20 serwerów. Zrobione na zwykłym survivalu. Rozpieprzenie chatki w ogóle by mnie nie ruszyło, ale jakby mi ktoś na tekkicie manufakturę rozpieprzył... Nie można dać większych stref ochronnych poza miastem?

W sumie to ja tu pieprzę i teoretyzuję, bo i tak nie mam czas z wami grać :P

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.

Blady

Minecraft TM
#292 2013-01-09, 21:09(Ostatnia zmiana: 2013-01-09, 21:09)
tekkicie manufakturę rozpieprzył.

Manufaktury są dla biednych, ja robię full automat, nawet surowców nie muszę dostarczać, sama się bd robić :D .

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
...dla biednych miejscem pracy. Trzeba znaleźć tanią siłę roboczą i niech zapierdalają. Się poszuka villagerów, i wpuści do komnaty z pressure plateami. Łażąc będą wysyłać sygnały i napędzać maszyny  :D  . Można by zamiennie użyć prosiaków, ale co to jest za przyjemność wyzyskiwać świnie do pracy. Prawdziwy niewolnik - to jest to!

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.

Blady

Minecraft TM
#294 2013-01-09, 22:41(Ostatnia zmiana: 2013-01-09, 22:42)
Kurfa, Daf, musicie te swoje pierdolone kamieniołomy robić w wiosce? Pełno dziur jest wszędzie do bedrocka, potrzeby wam stone? Zróbcie sobie Energy Condenser i do tego Energy Collector i bd mieli stona ile dusza zapragnie.

Się poszuka villagerów, i wpuści do komnaty z pressure plateami. Łażąc będą wysyłać sygnały i napędzać maszyny  .

hehe, całkiem dobre, zamiast timerów, oni bd włączać maszyny :p.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Przerób dziury na mob grindera. Z tekkitem będzie łatwiej mobki zabijać i zbierać loot. Free EMC :) . Może niezbyt wydajne, ale fajny sposób zagospodarowania dziur :)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie wiem co wcześniej Wowoz robił z serwerem, ale teraz mamy zajęte tylko 17% ilości plików, więc z powrotem włączam Nether. Ostrzegam tylko że gdyby nagle z dupy zrobiło się znowu 100% zajętej ilości plików, to on pójdzie na pierwszy ogień do kasowania.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Minecraft TM
Spoko dzięki za info.Warto by też włączyć potworki zrobiłoby się jakąś wyprawe po netherową gwiazdę

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Proponuje wprowadzić cuboida na miasto, tylko na działkach bd można budować + wyznaczone osoby b mogły budować w mieście,

0 użytkowników
Do góry