Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3409142 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3409142

Odpowiedzi 7445

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To nie guru tylko milten , ;d , na okladce sa przyjaciele beziego. Ej czy w edycji rozszerzonej bedzie mozna zostac guru i magnatem , oraz kupic ciezki pancerz straznika, brakowalo mi tego w g1.

gothic1210
  • Gość
1,2 zrobione już ze 3 miesiące temu. 3 zrobimy.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Najlepiej bys zrobil gdyby bandyta mogl by awansowac dalej czyli

bandyta-> jakas gildia albo dac wiecej zbroi niz 1 , bo bandyta bylby najslabsza gildia
Cien-> straznik
szkodnik->najemnik

gothic1210
  • Gość
Przecież są trzy zbroje dla bandyty. Na czwartym rozdziale się dostaje najlepszą.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A trzy to nie bedzie malo troche ? Bo w innych gildiach bylo znacznie wiecej np w starym obozie bylo 4 a w nowym 6 , w obozie bractwa bylo 5 zbroi, no chyba ze jakos zbalansujesz te zbroje :>
 Jeszcze moglbys dodac te 2 texturki orkow do swojego moda

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1160077-UPDATE-ORKMOD!-Release-Version-2-1

%%%*chris*%%%

%%%*chris*%%%

Użytkownicy
posty9
Propsy2
  • Użytkownicy
Skoro ma być możliwość zostania magnatem to można by też dodać możliwość zostania przywódcą bandytów.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wymyslajcie tyle bo nigdy nie wyjdzie ta wersja :)

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie, czy będzie przywrócone In Extremo? W końcu trzeba by było nagrać do tego utwór po Polsku i wytłumaczyć jak znaleźli się za barierą.

Jak by ktoś chciał, to znalazłem i skleiłem na necie coś takiego http://w413.wrzuta.pl/audio/2MbTVL6nvVZ/herr_mannelig_melody

poczen

poczen

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Mam wrażenie że mod jest za bardzo skupiony na bandytach i związanymi z nimi rzeczach. Ciężka zbroja strażnika, możliwość przejścia gry po stronie magnatów, zostanie guru i dodanie kilku mniejszych questów wystarczyłyby. Mam wrażenie że to bardziej bandit mod niż edycja rozszerzona.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No to masz złe wrazenie. Edycja rozszerzona - dodaje to, co twórcy planowalo dodać w głównej wersji, ale nie zdazyli/odechciało im sie. Miedzy innymi wlasnie dlatego był w G1 obóz bandytów, szef o imieniu Quentin - mieli cos robic, nie zdazyli/nie chcialo sie wiec zostawili to w takiej formie jak zrobili. Edycja rozszerzona - tu prezentowana - wlasnie dodaje zaginione w akcji wątki do gry. I nie tylko - zupelnie nowe, o poszukiwaczach i... nie tylko! 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

poczen

poczen

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Werewolf, czy my się aby skądś nie znamy? Czy istnieje możliwość że w grze się pojawi opcja przejścia gry po stronie starego obozu?

gothic1210
  • Gość
Werewolf, czy my się aby skądś nie znamy? Czy istnieje możliwość że w grze się pojawi opcja przejścia gry po stronie starego obozu?
Japierdole  :facepalm:
Nie czytasz, nie myślisz. Nie wiem jak to skomentować.
Bandyta to CZWARTA GILDIA. Możesz iść do Starego Obozu i zostać cieniem. Możesz iść do kopalni i zostać Kopaczem. Możesz iść do Nowego Obozu i zostać szkodnikiem. Możesz iść do Kotła i zostać Kretem. Możesz wykonać specjalny quest dla Gomeza związany ze świątynią i możesz zostać magnatem. Możesz iść do Bractwa i zostać nowicjuszem, potem strażnikiem świątynnym a na końcu guru. Nie wiem o co ci chodzi. Jak bandit mod? Do tego dochodzi masa questów pobocznych: 15 naprawdę dobrych zadań w obozie myśliwych (neutralnym, każdy może wykonać questy, ale nie musi), obóz łowców orków, są nowe neutralne zadania w innych obozach.
Przeczytaj pierwszy post. Wszystko jest napisane w formie listy. Nie ma odstraszającej ściany tekstu.

poczen

poczen

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
A, nie sprecyzowałem - chodzi mi o to czy będzie można przejść grę będąc cały czas po stronie starego obozu, bez zmiany gildii w czwartym rozdziale na najemnika.
A z tym że to bandit mod chodzi mi właśnie o te questy myśliwych, łowców orków, itp. - coś czego zupełnie nie było w grze i jest waszym wymysłem mającym rzekomo usprawnić rozgrywkę, a w rzeczywistości robiącym z gothica jakiś coś.mod, zamiast po prostu dokompletowania gry w postaci gildii typu guru/magnat i dopełnienia paru questów uciętych we wcześniejszej wersji.

gothic1210
  • Gość
Nie, nie można bo nie ingerujemy w wątek główny gry.
Co do drugiej części posta się nie wypowiem.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Miedzy innymi wlasnie dlatego był w G1 obóz bandytów, szef o imieniu Quentin - mieli cos robic, nie zdazyli/nie chcialo sie wiec zostawili to w takiej formie jak zrobili.
Zdaje się, że oni nie mieli akurat pełnić żadnej funkcji poza byciem. Nie pamiętam już dokładnie. Piranha mówiła o planach co do bandy Quentina w jakimś wywiadzie czy tam w odpowiedzi na wiadomość jakiegoś moddera.

gothic1210
  • Gość
To był chyba artykuł na WoGu o tym. Pewnie miało być kilka misji co. Wiedziałem o tym przy robieniu questów i myślę, że nie ma  w tym nic złego, ze można do nich dołączyć ; p

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Outlander, dobrze, ze w modzie jest tyle innowacji, gildii. Nie zmieniaj tego tylko po prostu udoskonalaj.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Outlander ja mam pytanie, pisales o zostaniu kopaczem i kretem , czy to bedzie na zasadzie obozu neutralnego , jak piraci ? ;d

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie gralem, ale z tego co wyczytalem z tematu (a sledze go od poczatku az do teraz) to chyba juz znaczy dolaczenie do danego obozu? Znaczy, że jesli jest sie kretem to tylko -> szkodnik -> najemnik -> mag wody, a jak kopacz to -> cien -> straznik/mag ognia (tu nie jestem pewien czy mag ognia moze zostac... =>) -> magnat.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry