Gothic: Czas Zapłaty [beta] 974435 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 974435

Odpowiedzi 2392

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

radex115544
The Modders

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#1920 2013-05-06, 20:33(Ostatnia zmiana: 2013-05-06, 20:38)
Strasznie dużo chętnych ... Hmm to może rzeczywiście wydać jakąś otwartą betę dla tych co chcieli by testować to mogli by testować a ci bardziej cierpliwi mogli by poczekać na pełną wersję już bez błędów . Ale to już zależy od Shergar'a i Adanosa . Natomiast również zdaje sobie sprawę z tego że mogło by to mieć niekorzystny efekt typu narzekanie na błędy i coś w tym rodzaju .

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Heh faktycznie dużo zgłosiło się ludzi do testowania (w tym też ja :D ) po prostu modyfikacja była długo oczekiwania , ale jak pisał sawik wcześniej testowanie to praktycznie granie z uwagą na błędy interpunkcyjne , ortograficzne czy też zwiazane z questami itd więc ci co chcą tylko pograć (chętni testerzy) a połowe questów pobocznych ominą bo im się nie chce to bez sensu aby się za to brali :D .

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

#1922 2013-05-06, 20:40(Ostatnia zmiana: 2013-05-06, 20:41)
Chętnych może jest wielu, ale tak naprawdę ze 2 osoby się nadają.

@up
Dokładnie, podzielam Twe zdanie.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ja już się nagrałem w poprzednią wersję bety. Zgłosiłem się do betatestów nie po to żeby sobie tylko pograć. Chcę pomóc w wyszukiwaniu błędów w misjach, literówkach, błędach w spacerze i braku wydajności w niektórych miejscach.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

radex115544
The Modders

#1924 2013-05-06, 20:49(Ostatnia zmiana: 2013-05-06, 20:50)
Ja tak samo również chce przetestować żeby pomóc twórcą moda żeby mod był profesjonalnie sprawdzony i wydany .

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja tam już pisałem że czas mam ;) a jako że lubię szukać dużo rzeczy itp to szukanie błędów literówek itp będzie idealne :D

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Oczywiście i ja chcę pomóc w lokalizacji błędów w modzie ;)

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Moge potestowac 10h poniewaz zalezy mi na tym modzie

To ty już nie masz życia? W ogóle chodzisz do szkoły? NA polski? Bo wiesz to ortografia i w ogóle...A jak 10 H dziennie na kompie to chyba poświęcasz szkołe, a jak nie szkołe to noce i wtedy nie uważasz na polskim bo spac sie chce prawda? Ah, 10 H przy kompie ale to tylko na CZ.

A teraz to rozwine zeby nie bylo ze ten post nic nie wnosi: juz czlowieku raz to napisales ze 10 h mozesz testowac (co jest smieszne ze tyle przy kompie wytrzymujesz), poza tym wydaję mi się ze jak piszesz 2 posty do tego by cie wybrali na testera i piszesz te astronomiczne jak dla mnie i pewnie wielu forumowiczów godziny, pewnie cie nie wybiora...

Ahh...Tak, 10 H, 10 H to tylko siedzieli moi kumple w dni wolne którzy właściwie w wakacje tylko to robią XD

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh

To ty już nie masz życia? W ogóle chodzisz do szkoły? NA polski? Bo wiesz to ortografia i w ogóle...A jak 10 H dziennie na kompie to chyba poświęcasz szkołe, a jak nie szkołe to noce i wtedy nie uważasz na polskim bo spac sie chce prawda? Ah, 10 H przy kompie ale to tylko na CZ.

A teraz to rozwine zeby nie bylo ze ten post nic nie wnosi: juz czlowieku raz to napisales ze 10 h mozesz testowac (co jest smieszne ze tyle przy kompie wytrzymujesz), poza tym wydaję mi się ze jak piszesz 2 posty do tego by cie wybrali na testera i piszesz te astronomiczne jak dla mnie i pewnie wielu forumowiczów godziny, pewnie cie nie wybiora...

Ahh...Tak, 10 H, 10 H to tylko siedzieli moi kumple w dni wolne którzy właściwie w wakacje tylko to robią XD

Nie żebym pisał lepiej ale;

zeby nie bylo ze ten
juz czlowieku
rozwine zeby nie bylo
napisales
10 h mozesz testowac
nie wybiora

Podkreślam "Nie żebym pisał lepiej"

Edit:

w sumie tak jak pisałem stronę temu niema sensu piać w tym temacie niech twórcy mają spokój, to mój ostatni post w tym temacie w tym tygodniu/lub xd prędzej to drugie

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Po prostu dajcie im w spokoju wykończyć moda i będziecie grać, a nie piszecie i im głowy zawracacie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Po prostu dajcie im w spokoju wykończyć moda i będziecie grać, a nie piszecie i im głowy zawracacie.
Takie wiadomości zaczynają irytować w równym stopniu z tymi "kiedy mod?".

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Ashido

Ashido

Użytkownicy
posty20
Propsy7
  • Użytkownicy

Ashido

#1931 2013-05-07, 01:46(Ostatnia zmiana: 2013-05-07, 01:47)
Hmm.. Nawet jeżeli zrobicie otwartą bete to i tak nie trafi ona do wszystkich tych, którzy będą chcieli zagrać w tego moda. Mam kilku e-znajomych co czekają na CZ, ale o skończeniu moda dowiedzą się dopiero na innych portalach, lub od mnie. Jeżeli więc dojdzie do otwartej bety to i tak nie zagra w nią całe społeczeństwo gothickowe :)
Podsumowując bez reklamy moda można oddać na themodders, lub zostać przy ograniczonej ilości testerów.

Gorn5533

Gorn5533

Użytkownicy
posty48
Propsy6
  • Użytkownicy
Po prostu mam wolne dni i mam czas siedziec przed komputerem i nie gadaj mi tu o szkole bo dawno juz ukonczylem.
martw sie o sb zeby cie wybrali :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No dobra szkołę dawno ukończyłeś a pracy nie masz ? ... Lepiej kilka godzin mniej poświecić na testowanie i lepiej jak więcej i gorzej.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie co wam tak śpieszno do testowania. Ja wolę po takim wieloletnim czekaniu na moda odprężyć się i na spokojnie delektować się pełną oficjalną wersją moda bez bugów i bez problemów... Gdy będziecie testować cała przyjemność przeleci wam koło nosa...
Ale to już wasze zdanie ja do niczego nie zmuszam.

LET'S ROCK!

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O

Nie żebym pisał lepiej ale;

zeby nie bylo ze ten
juz czlowieku
rozwine zeby nie bylo
napisales
10 h mozesz testowac
nie wybiora

Podkreślam "Nie żebym pisał lepiej"

Edit:

w sumie tak jak pisałem stronę temu niema sensu piać w tym temacie niech twórcy mają spokój, to mój ostatni post w tym temacie w tym tygodniu/lub xd prędzej to drugie

No akurat gramatyka to moje najgorsza strona XD

(SPAM SPAM SPAM, ostatni mój w tym temacie :)  )

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Ludzie co wam tak śpieszno do testowania. Ja wolę po takim wieloletnim czekaniu na moda odprężyć się i na spokojnie delektować się pełną oficjalną wersją moda bez bugów i bez problemów... Gdy będziecie testować cała przyjemność przeleci wam koło nosa...
Ale to już wasze zdanie ja do niczego nie zmuszam.
Nie pomyślałeś, że ludzie zgłaszający się na testowanie, po prostu, chcą pomóc. No dobra, nie wszyscy, bo zapewne niektórzy się po prostu nie mogą doczekać, jak ja(ale, ja się nie zgłaszam)  :naughty:

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Tutaj takie małe pytanko.
Czy mod ma coś wspólnego z jego prologiem? To znaczy czy prolog serio jest prologiem czy takim dodatkiem z dupki troszkę?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tak, ma. W prologu jest atak na Nowy Obóz, a w Czasie Zapłaty Nowy Obóz jest już przejęty przez tych strażników.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A czy w CZ spotkamy głównego bochatera proogu?.... Po kilku sekundach skapłem się, że on jest zabijany przez Gorna :/

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

0 użytkowników
Do góry