Wybory parlamentarne - czyli podejmij właśćiwą decyzję! 46839 189

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 29.08.2011 roku

Wyświetleń 46839

Odpowiedzi 189

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
A POTEM W DNIU WYBORÓW IDŹCIE ODDAĆ NAPRAWDĘ PRZEMYŚLANY GŁOS![/size]
pisze to ktoś, kto chce zobaczyć w koalicji dwie postacie o SKRAJNIE różnych poglądach?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Wciąż jednak, gdy głosujesz na partię, która nie ma szans osiągnąć progu wyborczego
A niby dlaczego nie ma szans?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To proste. Zwyczajnie więcej jest ludzi, którzy mimo wszystko ślepo głosują na PO/PiS/całą resztę. Może i Korwin ma jakieś poparcie, ok, ale zwyczajnie głupiego motłochu jest WIĘCEJ. Osobiście nie wierzę w szansę na dojście Nowej Prawicy do sejmu, ale pewnie zagłosuje mimo to.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
W ogóle to to nie jest tak, że większość ma rację? Nie ogarniam do końca tych mechanizmów, więc nie wiem czy myślę poprawnie, ale co z tego że nawet taki palikot sobie zdobędzie ponad 5% i wejdzie do sejmu, skoro każda wymyślona przez niego ustawa czy wszystko inne będzie sumiennie odrzucane przez całą, większą i przeciwną korwinowym/palikotowym rewolucjom resztę?

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To proste. Zwyczajnie więcej jest ludzi, którzy mimo wszystko ślepo głosują na PO/PiS/całą resztę. Może i Korwin ma jakieś poparcie, ok, ale zwyczajnie głupiego motłochu jest WIĘCEJ. Osobiście nie wierzę w szansę na dojście Nowej Prawicy do sejmu, ale pewnie zagłosuje mimo to.
Żeby się dostać wystarczy 5%.
Korwin w sondażach przed wyjebaniem ich z wyborów miał 8%.
A czemu ważne jest żeby w ogóle się dostał, mimo że wiadomo że nie wygra, pisał Dark w pierwszym poście.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Przeczytałem to ze cztery razy i wciąż nie łapię. Jeśli głosuję na mniejsze partie, to głosuję na to, żeby palikot rządził, a jeśli głosuję na większe, to palikot nie porządzi? Co, jak superhero pis nie będzie wystarczająco duży to nagle wszyscy pójdą za palikotem? Wciąż będą chyba inne partie, których będzie więcej niż rewolucjonistów, dzięki czemu nic nie będzie przechodziło.

Nigdy mi nie szło dobrze rozumienie gadki polityków, olewam ten nius z onetu, mimo to jak mi ktoś łopatologicznie wyjaśni o co temu kaczyńskiemu biega, to będzie miło : |

muszę przyznać, że ten kaczyński brzmi naprawdę obrzydliwie.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Pisałem, że nie mówię o żadnym konkretnym przypadku...

W każdym razie, jeśli partia w sondażach ma mniej niż 5% poparcia, to wydaje mi się, że w wyborach będzie miała jeszcze mniej. Nie widzę powodu, żeby było inaczej.

A czy to się stosuje do aktualnej sytuacji, to nie wiem. Na Korwina i tak nie będę głosować, bo uważam go za świra. Palikota mogę jeszcze rozważyć, choć on też ma wiele wad.

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
@Ogrodnik

Mam do Ciebie prośbę, mianowicie obejrzyj debatę Mikke vs. Palikot z dnia bodajże 28.08.2011 Zobaczysz że ci panowie mają wiele wspólnego. A teraz taki mały regres z mojej strony: Nie wiesz że koalicje zawiera się przeciw wspólnemu wrogowi? Przykładem na to jest POPiS. A co może być dalej to już tylko Innos wie  ;p

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystkie partie dzielą skórę na niedźwiedziu, a prawie na pewno dojdzie do rozpisania wyborów na nowo (tak, te wybory zostaną unieważnione).

Mimo to trzeba oczywiście głosować zgodnie z sumieniem i pokazać rządzącym jak duże wsparcie ma NP. Poniżej lista, gdzie nowa prawica jest zarejestrowana i gdzie można oddać na nią głos. Jeśli w twoim okręgu nie ma np to popatrz na mapę - może w sąsiednim okręgu jest? w takim wypadku warto przejechać się te kilka/kilkanaście kilometrów i oddać głos na korwina.
http://www.wybieramknp.pl/poradnik/jak_zaglosowac-gdzie_dojechac.html

Jeśli jednak ktoś ma daleko czy z innych powodów nie może na np oddać głosu zalecam głosowanie na Ruch Palikota.

W ponownych wyborach prawdopodobnie razem z Korwinem wystartuje PJN i Marek Jurek. Na pewno doda nam to kolejnych procentów poparcia.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
eśli jednak ktoś ma daleko czy z innych powodów nie może na np oddać głosu zalecam głosowanie na Ruch Palikota.
Prędzej strzęlę sobie w ryj z balisty. Mówię serio.

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
Mógłbyś chociaż utrzymywać dyskusję na poziomie  :facepalm:

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prędzej strzęlę sobie w ryj z balisty. Mówię serio.
Zatem przyprowadźcie balistę :lol2:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Mógłbyś chociaż utrzymywać dyskusję na poziomie  :facepalm:  

Jeśli chcesz to mogę sprowadzić tę dyskusję do poziomu ukochanego przez przywódce Palikota.

Uważam że masz problemy z alkoholem, ale oczywiście nic nie insunuuje tylko uważam ze powinniśmy to sprawdzić. I nie wiem bo nie jestem specjalistą ale uważam że tak jest bo biedni ludzie nie mają pieniędzy a bogaci mają i dlatego ja dam pieniądze wszystkim zeby wszyscy byli bogaci i nie było biedy a Olaf to chuj.

I w razie jakichkolwiek pytań odpowiadam: Kaczor/To powinniście zapytac Olafa

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mam do Ciebie prośbę, mianowicie obejrzyj debatę Mikke vs. Palikot z dnia bodajże 28.08.2011 Zobaczysz że ci panowie mają wiele wspólnego. A teraz taki mały regres z mojej strony: Nie wiesz że koalicje zawiera się przeciw wspólnemu wrogowi? Przykładem na to jest POPiS. A co może być dalej to już tylko Innos wie  
Obejrzałem już dawno i jestem przekonany, że mam rację. To że się nie kłócą nie znaczy, że ich plany odnośnie rządzenia się pokrywają, bo tak nie jest. Pogląd światopoglądowy to nie to samo co pogląd polityczny, do cholery.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obejrzałem już dawno i jestem przekonany, że mam rację. To że się nie kłócą nie znaczy, że ich plany odnośnie rządzenia się pokrywają, bo tak nie jest. Pogląd światopoglądowy to nie to samo co pogląd polityczny, do cholery.
Tyle że Korwin sam mówił w jakimś wywiadzie że najchętniej widziałby w rządzie jego partie i partie Palikota. Raczej wolałby opcję dogadywania się z Palikotem niż z którąś partią z bandy czworga :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
po, pis sld i cos tam jeszcze. psl?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prawo i Sprawiedliwość już oficjalnie zapowiada, że poprze rozwiązanie sejmu, jeśli Palikot zdobędzie mandaty :D  A Platforma wyklucza sojusz z kimkolwiek poza PSL i też nieoficjalnie mówią o ponownych wyborach. Tak więc kto wie, ale może interwencja sądu nie będzie potrzebna, bo po kilku dniach od wyborów wyznaczony zostanie nowy termin wyborów :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry