Risen 2 41649 153

O temacie

Autor Vierzba

Zaczęty 19.02.2011 roku

Wyświetleń 41649

Odpowiedzi 153

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy

Luke_Flamesword

Risen 2
#100 2012-05-06, 14:05(Ostatnia zmiana: 2012-05-06, 14:08)
Przypadkiem trafiłem na youtube na bardzo ambitny frgment gry:

https://www.youtube.com/watch?v=UfrLli0Yud0

EDIT:
O, jest więcej równie ambitnych fragmentów:
https://www.youtube.com/watch?v=Qog51pqPx50

Woozi

Woozi

Użytkownicy
posty19
Propsy8
  • Użytkownicy
@Thoro

Takie same odczucia miałem przy graniu w risena 1(w którym poległem gdy inkwizytor kazał mi zbierać jakieś miski bo nie ma w czym zupy wpierdalać), co do animacji się zgodzę, ale grafika ujdzie(twój opis bardziej pasuje do gniotów typu kingdoms of amalur). Modele są ładne, ale w oczy pewnie zakuła ci tak jak i mi Patty, bo jej model jest strasznie niedopracowany.

- Bestariusz, jakieś potworki wyłażące z pod piachu ze świecącymi kutasami na czole. Co jeszcze? :facepalm: ,
Dziki, małpy, aligatory, pantery, goryle, jaguary i murzyni :D  . W wątku głównym jest wyjaśnione skąd te magiczne gówna się biorą.

Klasycznie idiotyczne zadania polegające na zbieraniu jakiegoś gówna - tym razem nie rzepy a "szczątków wraku"
Tego typu zadania są dwa i dają niezły zastrzyk gotówki, więc nie mam nic przeciwko. Ale są też bardzo ciekawe zadania typu: wyposażenie okrętu gdy w porcie trwa embango i nikt nam niczego nie chce sprzedać, ucieczka z bezludnej wyspy.

Z tego co napisałeś wnioskuję, że nawet nie opuściłeś Caldery, to tak jak by w g2 nie wyjść z wieży Xardasa ;]
Pograj trochę bez takiego negatywnego nastawienia, sam takie miałem bo r1 to dla mnie kompletny gniot ale r2 mi się zajebiście spodobał.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Pograj trochę bez takiego negatywnego nastawienia

Skoro ktoś od początku robi ze mnie głupka próbując jeszcze raz wcisnąć to samo co w 1,2,3 poprzedniej grze to ja dziękuję i wolę zająć się czymś bardziej pożytecznym.

kazzmir
  • Gość
zgadzam się z thorem, ta seria wyczerpała się w dniu premiery g3 kiedy nastąpił jej jednoczesny zgon

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Risen 2
#104 2012-05-06, 21:11(Ostatnia zmiana: 2012-05-07, 15:06)
Niecierpliwie oczekuje recenzji Madnessa

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
No cóż, kapitan hujobrody jest na pewno zniesmaczony ową grą.

Комиссар RBT

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Mi podczas gry w Risen 2 wyłącza się komputer.

Powiedzcie, czy da się coś na to poradzić czy po prostu rozwinął sztuczną inteligencję i nie ma ochoty odpalać tego hujostwa.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Twoj komputer jest mądrzejszy od ciebie. Gdyby umiał mowic, napewno powiedział by, zebys spierdalal z ta grą. JURASKU :D

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Risen 2
#108 2012-05-06, 23:23(Ostatnia zmiana: 2012-05-06, 23:28)
Mimo to wyczuwam bekę. Skyrim na przykład chodzi jak w masełko, a wystarczy że pogram w to 10 minut i wiatraki chodzą na pełnych obrotach, aż zaczynam się bać. Żadnej ścinki, nic co mogłoby oznaczać przeciążenie kompa. Mimo to, słyszę jak w mojej maszynie rodzi się tornado. Schowam na pasek, poczekam 2 minuty - cicho jak konopią zasiał. A podczas gdy mój komputer zachowuje się jak po 2 grubych węgorzach na spodku, ja wcisnę escape, następuje shutdown zasilania.

Pomóżcie, internetowi przyjaciele. Czy już nadszedł czas, gdy to komputer zacznie bawić się mną? A jak zacznie kazać mi przynosić elektryczność na śniadanie, czym najlepiej ją łapać?

Edit:
Podjerzewam, że w ten okrutny sposób manifestuje swą potrzebę wymiany pasty termoprzewodzącej, której to nigdy się nie dopuszczałem od kupna zestawu przeszło 2 lata temu. Czy dobrze czytam w jego myślach? Czy tosty z serem i dżemem smakują dobrze po posmarowaniu majonezem? Tyle pytań, a żadnej odpowiedzi...

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mimo to wyczuwam bekę. Skyrim na przykład chodzi jak w masełko, a wystarczy że pogram w to 10 minut i wiatraki chodzą na pełnych obrotach, aż zaczynam się bać. Żadnej ścinki, nic co mogłoby oznaczać przeciążenie kompa. Mimo to, słyszę jak w mojej maszynie rodzi się tornado. Schowam na pasek, poczekam 2 minuty - cicho jak konopią zasiał. A podczas gdy mój komputer zachowuje się jak po 2 grubych węgorzach na spodku, ja wcisnę escape, następuje shutdown zasilania.

Pomóżcie, internetowi przyjaciele. Czy już nadszedł czas, gdy to komputer zacznie bawić się mną? A jak zacznie kazać mi przynosić elektryczność na śniadanie, czym najlepiej ją łapać?
Ściąg HWMonitor, następnie włącz i pograj aż do tornada. Potem zapodaj jakiegoś screena albo napisz jakie masz temperatury.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Pewnie naciągnęłoby więcej, ale trochę się cykałem : (

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Podjerzewam, że w ten okrutny sposób manifestuje swą potrzebę wymiany pasty termoprzewodzącej,

Ja nie wymieniałem od 5

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
@Vierzba

Z tego co mi wiadomo to Risen 2 jest ekskluzywnie na steama. Ściągnij innego pirata.  :ok:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Pirat jest chyba dobry, nikt więcej na niego nie narzekał. A w folderze z crackiem ma jakiś plik ze steam w nazwie, więc zero lipy.
Mam jednak jeszcze jedno spostrzeżenie. Podczas instalacji wrzucało mi przy okazji directxa i physyxa. Ten pierwszy chyba wszedł, drugi zaś zamiast instalatora miał mały napis Tekst w okienku. Cierpliwie poczekałem 2 minutki, ale nie obserwując żadnych zmian jebnąłem anuluj. Czy ma to jakiś związek z bolączką mojego blaszanego przyjaciela?

Wojak

Wojak

Użytkownicy
posty67
Propsy9
  • Użytkownicy

Pewnie naciągnęłoby więcej, ale trochę się cykałem : (

Wyjmij kartę graficzną, rozkręć ją i wyczyść porządnie wentylator i radiator (jeśli nigdy wcześniej tego nie robiłeś to może cię czekać mały szok  :wink:  )

Jeśli komputer masz pod biurkiem, i wentylatory są przy ścianie, dobrym (choć nie do końca praktycznym) pomysłem jest wystawienie budy na środek pokoju podczas gry...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Risen 2
#115 2012-05-07, 11:44(Ostatnia zmiana: 2012-05-07, 11:44)
Szoruj wentylator Vierzbo! Tylko pamiętaj o mydełku :3

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Wyjmij kartę graficzną, rozkręć ją i wyczyść porządnie wentylator i radiator
Żeby było śmieszniej - zrobiłem to wczoraj. A srisen jak się wyłączał, tak się wyłącza.

A komp jest owszem, pod biurkiem, ale nie przy ścianie. Wyciąganie go na środek pokoju graniczy z desperacją, a ja nie mam zamiaru odpierdalać w domu cyrku tylko po to, żeby pograć w grę o zbieraniu szczątków tupolewa.

Jeszcze chwila i uwierzę, że buk magicznie wyłącza mi komputer, abym zamiast grać na nim uczył się do matury i został w przyszłości szczęśliwym polakiem-katolikiem.

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyjmij kartę graficzną, rozkręć ją i wyczyść porządnie wentylator i radiator
Żeby było śmieszniej - zrobiłem to wczoraj. A srisen jak się wyłączał, tak się wyłącza.

A komp jest owszem, pod biurkiem, ale nie przy ścianie. Wyciąganie go na środek pokoju graniczy z desperacją, a ja nie mam zamiaru odpierdalać w domu cyrku tylko po to, żeby pograć w grę o zbieraniu szczątków tupolewa.

Jeszcze chwila i uwierzę, że buk magicznie wyłącza mi komputer, abym zamiast grać na nim uczył się do matury i został w przyszłości szczęśliwym polakiem-katolikiem.
Jaki masz zasilacz? Cała nazwa, model i moc. Temperatury nie są złe, troche procesor ma za ciepło ale przy boxowym chłodzeniu jakie zapewne masz to nic dziwnego.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
ATX 500W

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
przeczytałem w tym temacie z 3 posty i kurwa wystarczyło. dzięki za zaspoilerowanie końca gry. jeszcze nie przeszedłem żadnej gry piranhy, żeby ktoś mi końcówki nie zaspoilerował. i poza jedynką goticzka zawsze za spoilerami stało tm.

tm zawsze na propsie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry