Kyro 9927 53

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 13.12.2010 roku

Wyświetleń 9927

Odpowiedzi 53

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Kyro
2010-12-13, 16:00(Ostatnia zmiana: 2010-12-20, 23:26)
Czemu od jakiegoś czasu mam wrażenie że walisz konia myśląc o tej uczelni...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
To pulpit komputera uniwersyteckiego, kazdy komputer tutaj taki ma. Wiec bez zbytniej napinki.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
No właśnie.
Czyli tam studiujesz!
Gratz!

A gdzie to właściwie jest?

makin' bacon

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W Googlach.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Fahren ImI link=topic=12467.msg123303#msg123303#msg123303#msg123303 date=1292252847
A gdzie to właściwie jest?
Podejrzewam, że gdzieś tutaj:
http://maps.google.pl/maps?q=aberystwyth+maps&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Aberystwyth,+UK&gl=pl&ei=8D0GTdrFGZGRswaH9IDgCQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CB4Q8gEwAA

A jeszcze wracając do propsów - miałem nadzieję że Elvans się jeszcze udzieli - gdyż z nim tak na prawdę też nie dillowałem - był on moim drugim kochankiem obok Azteka, Adanos się wypiera, Od Mleczka i Wąskiego dostałem tyle co kotek napłakał (na pewno mniej niż zdażyło mi się usłyszeć: Spropsowałbym ci, ale i tak masz już za dużo propsów) tak więc jakie dziwkarstwo ja się pytam - co to w ogóle takiego? Fejm moi drodzy, fejm...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
wy tam przynajmniej macie poziom, na komputerach widać własny szkolny soft, takie tam. u nas najwyżej admin potrafi nie wyjebać opiekuna który stracił ważność klucza i blokuje wszystkie strony albo zrobić komputery tak, że są dwurdzeniowe a i tak działają jakby nie działały : D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba zapomniałeś co tak naprawdę jest wyznacznikiem fejmu :lol2:
Aztek
Odwiedzin    1927
KolegaZWojska
Odwiedzin    1835

A tak poza tym to wypierdalaj z tym do wikileaks :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: KolegaZWojska link=topic=12467.msg123308#msg123308#msg123308#msg123308 date=1292255267
A jeszcze wracając do propsów - miałem nadzieję że Elvans się jeszcze udzieli - gdyż z nim tak na prawdę też nie dillowałem - był on moim drugim kochankiem obok Azteka, Adanos się wypiera, Od Mleczka i Wąskiego dostałem tyle co kotek napłakał (na pewno mniej niż zdażyło mi się usłyszeć: Spropsowałbym ci, ale i tak masz już za dużo propsów) tak więc jakie dziwkarstwo ja się pytam - co to w ogóle takiego? Fejm moi drodzy, fejm...
Skoncz bo nudny sie robisz z tymi propsami.

Cytat: mea link=topic=12467.msg123309#msg123309#msg123308#msg123308 date=1292255486
wy tam przynajmniej macie poziom, na komputerach widać własny szkolny soft, takie tam. u nas najwyżej admin potrafi nie wyjebać opiekuna który stracił ważność klucza i blokuje wszystkie strony albo zrobić komputery tak, że są dwurdzeniowe a i tak działają jakby nie działały : D
No softu jest sporo, tu na przyklad masz soft dla samego IBERSa, czyli Wydzialu Biologii:
http://ifotos.pl/img/pulpit2_qnpser.jpg
Dobra rzecza jest widoczny na pulpicie BlackBoard - to nie program, tylko czesc witryny uniwersytetu, ze wszystkimi prezentacjami i wydrukami z wykladow, informacjami dotyczacymi egzaminow itp. Mozna sobie zrobic wlasna grupe, forum, czat (nawet interaktywne sesje z wykladowcami), zdaje sie ze sa nawet nagrania dzwiekowe z wykladow, tak ze w sumie mozna wykladu odsluchac w domu, ale nigdy z tego nie korzystalem. Za pomoca uniwersyteckiego katalogu mozna takze szukac, zamawiac i przedluzac ksiazki, a takze zbierac bibliografie.

Samych komputerow dostepnych do publicznego uzytku naliczylem sporo - bedzie ich co najmniej 200, w samym budynku widocznym na pulpicie po prawej (Old College) jest ich co najmniej 30. Uzywajac uniwersyteckiego maila mam dostep do wielu subskrypcji portali takich jak SpringerLink.com, ScienceDirect.com, Wiley.com, ISIKnowledge.com i wielu innych. Zdaje sie, ze niektore polskie uniwersytety takze takie cos maja, ale w sumie zazwyczaj konczy sie na tym ze i tak nikt o tym nie wie.

Jedyny minus jest taki, ze drukarkom czesto brakuje papieru badz takze zacinaja sie na pewnych rodzajach plikow (mozliwe ze chodzi o konkretne elementy stanowiace zawartosc dokumentow), jednakze z drugiej strony system jest bardzo sprytny - moge wrzucic cos na drukowanie na kampusie, po czym zejsc na Seafront i wydrukowac to w Old College, 1,5 km dalej.

Tak czy siak, z mozliwosci jakie daja mi komputery uniwersyteckie jestem calkiem zadowolony, pomijajac to ze nie mam tu dostepu do zadnych narzedzi do 3D. Ostatecznie stwierdzam ze wlasny komputer mi nie jest potrzebny.

Bula moze fiknac :D

Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Kyro
#8 2010-12-13, 18:11(Ostatnia zmiana: 2010-12-13, 18:16)
To wszystko jest jakoś zabezpieczone, nie da się nic wgrywać, usuwać? Bo w polskich szkołach jakby zrobił taki porządek, to po 2 dniach na tapecie byłby kutas, nainstalowane byłoby różnych gówien, pousuwane to co potrzebne itp.

Cytat: mea link=topic=12467.msg123309#msg123309#msg123309#msg123309 date=1292255486
u nas najwyżej admin potrafi nie wyjebać opiekuna który stracił ważność klucza i blokuje wszystkie strony albo zrobić komputery tak, że są dwurdzeniowe a i tak działają jakby nie działały : D
Każdy wie że nauczyciele infy w szkołach średnich to piczki i gówno się znają.

Cytat: Kyroman link=topic=12467.msg123314#msg123314#msg123309#msg123309 date=1292256854
Bula moze fiknac :D
Osobiście mam to w dupie, ale przykro patrzeć jak w każdym poście wciskasz na siłę coś o tej uczelni.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Buła link=topic=12467.msg123338#msg123338#msg123338#msg123338 date=1292260308
To wszystko jest jakoś zabezpieczone, nie da się nic wgrywać, usuwać? Bo w polskich szkołach jakby zrobił taki porządek, to po 2 dniach na tapecie byłby kutas, nainstalowane byłoby różnych gówien, pousuwane to co potrzebne itp.
Nie probowalem niczego zmieniac, usuwac ani instalowac, ale zdaje sie ze tu ludzie sa na tyle powazni, ze nikt nawet nie probowal wsadzac kutasa na pulpit. To nie gimnazjum.
Cytat: Buła link=topic=12467.msg123338#msg123338#msg123338#msg123338 date=1292260308
Osobiście mam to w dupie, ale przykro patrzeć jak w każdym poście wciskasz na siłę coś o tej uczelni.
Czemu przykro? Tobie przykro?

Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
trochę to wygląda, jak "wyjechałem za granicę na studia, patrzcie jaki jestem fajny".

ja mam lepsze i się nie chwalę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No jestem fajny, przynajmniej nie gnije w kloace. A ze przy okazji uniwersytet jest dobry i jest tu calkiem przyjemnie to juz inna kwestia.

Temat jest o pulpitach, wiec wrzucilem pulpit komputera jakiego uzywam. Co z tego, ze Bule to nie pasuje? Mnie to nie obchodzi. Mea sie wypowiedzial wiec mu odpisalem.

Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Zysk link=topic=12467.msg123345#msg123345#msg123345#msg123345 date=1292261287
trochę to wygląda, jak "wyjechałem za granicę na studia, patrzcie jaki jestem fajny".
Też odniosłem podobne wrażenie stąd moje przyrównanie Cię do książkowego mola w moim raperskim kawałku.

Cytat: Kyroman link=topic=12467.msg123314#msg123314#msg123345#msg123345 date=1292256854
Skoncz bo nudny sie robisz z tymi propsami.
W sumie tak. Muszę sobie jakąś nową zabawę wymyślić. Po wprowadzeniu propsów zacząłem się bawić w elitarną dziwkę, teraz zgrywam opętańczego Towarzysza Aksjowa lecz zastanawiam się nad czymś nowym... nie wiem... może elo rap ziomka, co by każdy post pisał jakimś głupkowatym wierszem? Ale to się chyba szybko męczące zrobi.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: KolegaZWojska link=topic=12467.msg123349#msg123349#msg123349#msg123349 date=1292262254
Muszę sobie jakąś nową zabawę wymyślić.
Moze na dobry poczatek odpisz mi w "OTO EWOLUCJA" bo mam wrazenie jakbys sie poddal. Co, zla zabawa? Ja sie z postawionego zadania wywiazalem.

Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Bo  w polskich szkołach jakby zrobił taki porządek, to po 2 dniach na  tapecie byłby kutas, nainstalowane byłoby różnych gówien, pousuwane to  co potrzebne itp.
ja prostestuję. u mnie najwięcej co zrobili to wzięli focię dziewczyny kumpla z klasy, domalowali kutasa i dali na tapetę. ogółem jakoś przesadnego burdelu nie ma, ale to pewnie dlatego że komputery działają tak że nie działają, więc weź i zrób burdel w burdelu.

[/url]u  nas najwyżej admin potrafi nie wyjebać opiekuna który stracił ważność  klucza i blokuje wszystkie strony albo zrobić komputery tak, że są  dwurdzeniowe a i tak działają jakby nie działały : D

Każdy wie że nauczyciele infy w szkołach średnich to piczki i gówno się znają.
cóż, u mnie jest admin i wygląda sobie jak wygląda, ale zachowuje się jak prawdziwy, stuprocentowy administrator :lol:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
W sumie tak. Muszę sobie jakąś nową zabawę wymyślić. Po wprowadzeniu propsów zacząłem się bawić w elitarną dziwkę, teraz zgrywam opętańczego Towarzysza Aksjowa lecz zastanawiam się nad czymś nowym... nie wiem... może elo rap ziomka, co by każdy post pisał jakimś głupkowatym wierszem? Ale to się chyba szybko męczące zrobi.
Rób jak Robert Bruneika hardkorowy koksu, zamiast pisać posty nagrywaj filmiki i wrzucaj je jako odpowiedzi. :ok:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

No i co w tym złego? Napracował się to się lansuje. Sam sam bym się lansował i będę się lansował, gdy nadejdzie dzień, gdy wychodząc w niedzielę o 1000 z domu nie będę musiał przedzierać się pod prąd przez hordę zmarszczonych katoli, jak w jakimś assasinss creed.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
no i brawo dla kyra. też bym chciał być na jego miejscu, więc nie widzę nic złego w przechwalaniu się przez niego

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Ja mu nie bronię umiarkowanego lansu, ale wiadomo, że jak będzie przesadzał, to wywoła to niechęć. Mnie to też na razie zbytnio nie przeszkadza, tylko tłumaczę reakcje innych.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
tylko tłumaczę reakcje innych.

Jak kogoś drażni/przeszkadza sukces kyra to chyba się powinien poważnie zastanowić nad swoim życiem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry