Żydowskie Przesłanie Prawdy Syjonu 4296 19

O temacie

Autor

Zaczęty 19.11.2010 roku

Wyświetleń 4296

Odpowiedzi 19

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Mógłbyś zamieścić poniższą wiadomość w kantynie albo w innym tajnym dziale?

"Na początek parę słów wyjaśnienia, dlaczego wiadomość trafiła tutaj, a nie do odpowiedniego działu, ale chciałem, by trafiła ona tylko do tzw. elity forumowej (:D ), nie neokidów. O co chodzi? Pamiętacie może jeszcze, że współpracuję z Twierdzą Insimilion? Cóż, jakiś czas temu przy okazji premiery najnowszej odsłony King's Bounty podjęliśmy współpracę z Cenegą w zakresie promocji tejże gry. Dystrybutor bardzo sobie naszą współpracę cenił i właśnie zgłosił się do nas z pewną delikatną prośbą (nieoficjalną, acz nie tajną), aby polecić im osoby, które mają możliwości, czas i umiejętności do stworzenia nowych mapek do King's Bounty Game of The Year Edition. Wersja ta zawiera (a właściwie będzie zawierała) wszystkie części gry oraz dodatkowe lokacje właśnie, stąd też pojawia się moje zapytanie. Czy ktoś z was chciałby stworzyć mapkę lub kilka, po czym udostępnić ją wydawcy? Wy oczywiście będziecie mieli z tego korzyść majątkową (o konkretnych kwotach wolałbym na razie nie mówić) oraz satysfakcję z wykonanej pracy, którą cieszyć będą się tysiące graczy. Co wy na to? Zdaję sobie sprawę, że opisałem to chujowo, ale sam wiem niewiele więcej, bo Cenega na razie robi tylko wstępne rozpoznanie.
Moje gg macie, więc w razie zapytań - piszcie.
Peace."
Z góry dzięki.

http://themodders.org/index.php?/user/926-serail/

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Żydowskie Przesłanie Prawdy Syjonu
#1 2010-11-19, 23:53(Ostatnia zmiana: 2010-11-19, 23:54)
bardzo ciekawa propozycja. gdy znane będą warunki wykonania tej pracy, wtedy znalezienie odpowiednich ludzi nawet tutaj nie powinno być problemem

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#2 2010-11-19, 23:55(Ostatnia zmiana: 2010-11-19, 23:59)
tak w ogóle to daj dostęp serailowi do tego działu i najlepiej niech sam opisze wszystko co i jak.

powinien mieć

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Jakby co to jestem chętny. Tekstury i proste obiekty 3d powinienem ogarnąć.

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
W gruncie rzeczy we wiadomości, którą wysłałem Thorowi zamieściłem wszystko, co wiem, jednak nie widzę przeciwwskazań, by nie móc opublikować w całości e-maila od Cenegi.
Witam
Zgłaszam się do Pana z nieoficjalną jeszcze informacją odnośnie tworzenia przez nas wersji King's Bounty Game of the Year Edition.

Edycja ta zawierać będzie wszystkie części KB oraz dodatkowe mapy. Tu rodzi się pomysł jaki chcemy zrealizować. Cenega chce zapłacić modderom za stworzenie oficjalnych map do wersji GOTY. Szukam osób pragnących przysiąść i stworzyć porządne mapy do Nowych Światów (oczywiście za pieniądze bądź barter w grach do wyboru). Choć Pańśtwa serwis zajmuję się stricte cRPG to może, ktoś z Pana znanych osób byłby zainteresowany taką ofertą. Oczywiście w późniejszym czasie uruchomimy również konkurs dla modderów , a ich najlepsze prace również znajdą się na płycie. Tak czy inaczej chcemy mieć kilka dobrze zrobionych , dopracowanych map, które będą naszą bazą na płycie. Gdyby znał kogoś kto mógłby być chętny do współpracy i godny polecenia to również prosił bym o kontakt.

Zatem mogę polecić im konkretne osoby, bo wiem, że wiele osób stąd posiada naprawdę duże zdolności. Możemy więc powiedzieć, że mamy kilku kandydatów, ale w międzyczasie postaram się dowiedzieć więcej o warunkach współpracy. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, byście zapoznawali się już wstępnie z narzędziami do produkcji mapek w KB.

Moje portfolio

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
W sumie jakby mi się zachciało :D
Dam ci odpowiedz na gg jak coś.

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Szef chciałby jak najszybciej podesłać Cenedze podesłać konkretne namiary, więc na razie swoje uczestnictwo zgłosił tylko Jedairusz. Pozostałe osoby są zainteresowane, ale jednoznacznie nie dały do zrozumienia, czy cokolwiek stworzą (wcale się temu nie dziwię, bo naprawdę mało wiadomo odnośnie szczegółów współpracy). Zatem proszę podawać tutaj swoje kandydatury, bo czas to pieniądz, panowie. :p

Moje portfolio

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja  jestem chętny do tworzenia wszelakich tekstur :)
Jakbyś mógł wysłać mi szczegóły na gg
Spoiler
12850433

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Narzędzie do edycji mapek to rozumiem coś takiego (crossworld):
https://www.youtube.com/watch?v=A4uMnEg84XE
Coś jeszcze?

Ten edytor bardzo przypomina mi warcraftowy (dziwne nie?) do którego robiłem kiedyś trochę mapek (Nawet zachował mi się jeden screen). Nie wydaje się to jakieś wielce angażujące (ale też niezbyt rozwijające) więc mógłbym się tym zająć. Oczywiście ciekawią mnie konkrety.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Coś jeszcze?
Tak, trzeba ściągnąć z oficjalnej strony 3 GB tekstur, po wypakowaniu same tekstury zajmują ok. 10 GB. Licząc z Wojowniczą Księżniczką + Crossworld + instalator + tekstury (po wypakowaniu z instalatora) zajmuje to w sumie ok. 20 GB.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A jakby stworzyć parę porządnych mapek pewną grupką osób?

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

#11 2010-11-22, 20:48(Ostatnia zmiana: 2010-11-22, 20:51)
No ja myślałem o czymś takim szczerze mówiąc. Fajnie jakbym robił swoje (tekstury, modele) i nie musiał się babrać w edytorze. Jeżeli to tylko praca w edytorze no to średnio mi się to widzi.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ja myślałem o czymś takim szczerze mówiąc. Fajnie jakbym robił swoje  (tekstury, modele) i nie musiał się babrać w edytorze. Jeżeli to tylko  praca w edytorze no to średnio mi się to widzi.                                      
Banalna praca za pieniądze a wy jeszcze marudzicie :lol2:
Ah... polakowi nie dogodzisz :lol:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Praca w edytorze to tylko praca w edytorze, a ta nie wydaje się jakoś wymagająca, ani angażująca. Myślę, że fajnie jeśli za coś takiego wpadłoby trochę grosza, a dodatkowo to zawsze jest jakieś urozmaicenie CV, że się współpracowało z tym i z tym. Kolesie sami wyciągają rękę to myślę, że warto ją podać, do stracenia dużo nie ma.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
serail, ile czasu Cenega by dała na zrobienie tych map? Macie jakieś konkrety? A jeśli nie, to kiedy miałbyś jakieś bardziej szczegółowe informacje?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#16 2010-12-31, 17:55(Ostatnia zmiana: 2010-12-31, 17:58)
Mam już informacje.
Mapy należy nadsyłać od 3 stycznia 2011 do 23 stycznia 2011 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 28 stycznia 2011 r.;

http://www.kingsbounty.pl/RegulaminKonkursu.pdf
http://www.gamezilla.pl/content/stworz-mape-w-edytorze-kings-bounty-a-byc-moze-pojawi-sie-ona-w-edycji-goty

EDYCJA
A! Zapomniałem o nagrodzie:
  • Egzemlarze gry King’s Bounty Game of the Year (każdy o wartości 119,99 PLN)
  • umieszczenie map na płycie z grą King’s Bounty Game of the Year wraz z zamieszczeniem informacji o zwycięzcach w instrukcji w/w gry.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Co to za lipa?  oO  

To ciekawe jakie były warunki współpracy, o której mówił Serail? 30zł/mapa?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A czego oczekiwałeś? Prawdopodobnie nikt się nie zgłosił, to Cenega musiała ratować się konkursem. Chociaż od początku nie należało liczyć na zbyt wielkie pieniądze...

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Mówiąc między nami to właśnie tak było. Przepraszam, że nie wchodziłem tutaj, by na bieżąco informować was o inicjatywie oraz odpowiadać na wasze pytania, jednak miałem milion innych spraw na głowie i stare, poczciwe tM wyleciało mi z głowy. Miałem nadzieję, że ktoś zgłosi się do mnie na gg/tlena/PW w sprawie tej akcji, ale cisza nastała. :p
Ale wracając do słów Adanosa, ci którzy znają się na swoim fachu nie chcieli wykonywać - bądź co bądź - żmudnej i męczącej roboty za grosze, a ci którzy zainteresowali się ofertą Cenegi byli... hmm, powiedzmy, że średnia ich wieku oscylowała w granicach 3,5 roku.
Zrewidowano więc warunki współpracy, zrezygnowano z wynagrodzeń i zaczęli rozdawać gry. Smutne, ale prawdziwe. Ktoś tu dobrze mówił, Polakowi nie dogodzisz. :D
Wpychają mu pieniądze do kieszeni, a ten nie chce. ^^

Moje portfolio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry