OTO POLSKA 1721416 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1721416

Odpowiedzi 5881

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Oprócz kolejek na służbę zdrowia nie narzekam.
Może mam szczęście, że zwykle przyjmują mnie dobrzy lekarze. Mieszkam co prawda na totalnym zadupiu, ale w sąsiedniej wiosce leczy jedne z najlepszych lekarzy w okolicy. No i do Krakowa też blisko.

Ale ja ciągle czekam na wyjaśnienie przez asassina sprawy policji!

makin' bacon

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
sam bym z chęcią poszedł na medycynę, ale jestem przeciętnym robakiem i się nie dostanę. według ostatniego testu w szkole gdzie powinienem pracować, dopiero na drugim miejscu miałem przedmioty ścisłe (8/10 punktów), zaś 9/10 przypadało mi, że powinienem robić... na taśmie :D

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Fahren ImI link=topic=11457.msg124380#msg124380#msg124380#msg124380 date=1292699477
Ale ja ciągle czekam na wyjaśnienie przez asassina sprawy policji!
Na jakie wyjaśnienie czekasz? Pewnie policja go spisała jak wynosił śmieci po zmroku, potem zaczął słuchać firmy JP, bo to jedyny prawdziwy rap, reszta to hip-hopolo i koniec historii.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A...

Czym w takim razie jest Metallica?

makin' bacon

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
To jak kto jest leczony zależy głównie od ludzi czasem całego środowiska od ordynatora po sprzątaczkę, którzy cię leczą. Z niektórymi dało się normalnie dogadać jak człowiek z człowiekiem i po wizycie wnet samemu miało się ochotę obdarować takiego lekarza jakimś drogim prezentem, a czasem trafia się stara córka rybaka, która bąki będzie zbijać jeśli się do niej na prywatną wizytę nie umówi - wtedy to staje się wcieleniem "bezinteresownego" miłosierdzia. Sami lekarze też pieprzą każdy co innego i każdy wymyśla inne metody leczenia.

Podobnie jest z policją. Czasem są mili czasem może chcą sobie dorobić, a że pracują na takim systemie jaki mamy to już raczej nie do nich z pretensjami. Z przykrością patrzyłem na osoby, które najpierw dissowały na tą wielką nadgorliwość policji, po czym leciały wciskać starym babką książki aby samemu trochę dorobić. A schemat dokładnie ten sam. Ja w swoich doświadczeniach z policją nie miałem nigdy jakiejś przykrej sytuacji, raczej zwykle współpacowało mi się z nimi dobrze (jak na starego konfidenta przystało).

Była sytuacja, że nie zdążyliśmy jeszcze z dymu pożądnie auta przewietrzyć, kiedy to do nas stojących w plenerze podjechał radiowóz. Policjant podchodzi do okienka i musiałby być głupi albo stracić węch żeby niczego nie wyczuć. Popatrzył tylko na nas, zapytał co robimy, zamienił kilka zdań, pytając też między innymi o rodzinę kolegę, z którym już parę razy kontakt załapał, spisał dokumenty i sobie polazł. A gimnazjaliści się srają, że ich policja w nocy spisała... ZA NIC! Odpowiem: BO TAKA ICH PRACA! Tamci jakby chcieli to myślę, że by niezłe benefity u nas znaleźli.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
no oto polska, że leczy sprzątaczka :D

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Mlekor link=topic=11457.msg124393#msg124393#msg124393#msg124393 date=1292700456
no oto polska, że leczy sprzątaczka :D
I stara córka rybaka :lol:

sauron
  • Gość
http://www.tvn24.pl/-1,1686781,0,1,nie-poznal-ciala-brata-w-trumnie,wiadomosc.html

przypomniał sobie po pół roku, ja pierdole, kiedy to się skończy  :facepalm:

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jak wiem czy przypomniał? Ten pomysł na prowo zostawił sobie na potem :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
- Mam podstawy - ale takie są w Polsce przepisy, że nie mogę głośno o tym mówić
Jeśli takie są przepisy, to do pierdla dziada

sauron
  • Gość
trzeba sprawdzić ip każdego usera czy przypadkiem jarek tutaj nie przesiaduje i za dużo się od thora nie nauczył  :lol2:

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
jaki pracodawca, taka poczta, milicja i lekarka

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

OTO POLSKA
#412 2010-12-22, 14:40(Ostatnia zmiana: 2010-12-22, 15:19)
Ludzie jesteście córki rybaka czy co.Polska to piękny kraj cieszę się z tego że się tu urodziłem i jestem polakiem mimo iż system, policja i służba medyczna w Polsce to dno.Thoro pieprzysz trzy po trzy i wycinasz z kontekstu.Ci ludzie pewnie mieli jakiś powód.Poza tym jeśli nie podoba ci się w Polsce to wyjedź do Niemiec się germanizować.Tutaj urodziło się wiele wybitnych ludzi na przykład Wisława Szymborska czy Karol Wojtyła.I nie będzie obrażał mojego kraju jakiś nob który nie ma zajęcia.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ten koleś to prowo na sto procent niczym jotpe

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie prowo się pytam do cholery mówię co czuję.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: mea link=topic=11457.msg125010#msg125010#msg125010#msg125010 date=1293025517
ten koleś to prowo na sto procent niczym jotpe
Raczej chłopczyk popychadło lat 12.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Uważaj Shadow Assasin, ja za to że wyrażałem swoje zdanie mam teraz 50% warn.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO POLSKA
#417 2010-12-22, 14:54(Ostatnia zmiana: 2010-12-22, 15:00)
Cytat: maciejh link=topic=11457.msg125014#msg125014#msg125014#msg125014 date=1293025794
Uważaj Shadow Assasin, ja za to że wyrażałem swoje zdanie mam teraz 50% warn.
Ale jakie swoje zdanie? Chłopczyk ten nie ma swojego zdania. Jego zdaniem jest to co sobie w interwencji zobaczy, usłyszy od jakiś holsów na gminnym boisku, albo mu jakiś gangsta rap ziomek IQ 50 wyśpiewa.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Hmm. Kolego to była dość szokująca wypowiedź. Dam ci propsa, żeby naprawić twoją reputację.  Wiesz, nie popatrzyłem na to obiektywnie.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

OTO POLSKA
#419 2010-12-22, 16:51(Ostatnia zmiana: 2010-12-22, 17:47)
Ej ostry chłopaku z koziej Wólki 12 lat to ja miałem 5 lat temu ty rybakowy nobie i konfidencie.

0 użytkowników
Do góry