Bitwa 5a - Instrument muzyczny 81202 191

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 9.09.2010 roku

Wyświetleń 81202

Odpowiedzi 191

sauron
  • Gość
a idzie takie załatwić?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
już wiemy co kazzmir lubi najbardziej :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie wiem, musialbym sie rozejrzec.

Twoj adres mam, ale jak cos to zwracasz za przesylke :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Łakotki są dobre. Kazzmir wie co najlepsze :ok: .

Cytat: Kyro#msgotki są dobre. Kazzmir wie co najlepsze :ok: .

[quote author=Kyro
Dobra, dawaj adres na PW :lol2:
Nie chce mi się PW pisać. Tu masz adres: draconbs@gmail.com. Kosztami przesyłki zajmę się ja, nie martw się :lol:

1, 2, siatka, tekstury.
Poprawiłem te nogi i teraz jest 460 tri.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwa 5a - Instrument muzyczny
#84 2010-09-18, 01:23(Ostatnia zmiana: 2010-09-18, 09:17)
Praca, bardzo mi się podoba i teraz czepiam się na chama ale... Przesadziłeś z tym lakierem - jest go grubsza warstwa niż makijażu na obliczach niektórych lafirynd spod najkwaśniejszych, wiejskich disco-partów przez co te nowe zadrapanie nie przemawia do mnie. I klawiatura wydaje mi się zbyt kolorowa, jakby się ktoś na nią wylał, a niektóre czarne klawisze - nie wiem czy dobrze widzę - nie pokrywają się z normalmapą.

Edit: Szkoda, że tylko 500 tri bo pomyślałem, że może też bym się przyłączył, ale koniecznie chciałem zrobić saksofon
Spoiler
i boję się, że nie zmieściłbym się w limicie. :lol:

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Bitwa 5a - Instrument muzyczny
#85 2010-09-18, 10:55(Ostatnia zmiana: 2010-09-18, 10:56)
Dracon - wywal z normala informację o wzniesieniu pomiędzy lakierem i drewnem.
Ewentualnie możesz dać leciutki cień na diffusie w tych miejscach.
Ogólnie praca ładna, tekstury mogłyby być jednak lepsze - mało detalu.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@dracon wez wywal te odrapania bo sa ochydne, lepiej zrob jednolity lakier ujebany czymś, a nie takie chuj wie co :D

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
a tam zaraz wywalać... zmniejszyć moc normalki w niektórych miejscach i już powinno być lepiej :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
nie bo drewno jest do dupy :P

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1, 2, tekstury.
Poddaję się. Lepiej tego drewna nie zrobię - za mało pikseli.

Cytat: Kolega#msgl="http://ifotos.pl/img/1_shnwqs.jpg"
1[/url], 2, tekstury.

Cytat: Kolega
koniecznie chciałem zrobić saksofon i boję się, że nie zmieściłbym się w limicie. :lol:
Nie ma się czego bać. Najmniejsze szczegóły można zrobić alphą i jakby się uparł, to by jeszcze z 50 tri luzu zostało. :wink:

1[/url], 2, tekstury.

I klawiatura wydaje mi się zbyt kolorowa, jakby się ktoś na nią wylał
Dokładnie o to chodziło! :lol:

1[/url], 2, tekstury.

a niektóre czarne klawisze - nie wiem czy dobrze widzę - nie pokrywają się z normalmapą.
To się białe światło odbija na klawiszu, a na diffuse jest dodana wypukłość klawiszy, więc są cienie i odbłyski.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Dracon link=topic=11396.msg111902#msg111902#msg111902#msg111902 date=1284763858
Nie chce mi się PW pisać. Tu masz adres: draconbs@gmail.com. Kosztami przesyłki zajmę się ja, nie martw się :lol:
Co Ty w Internecie mieszkasz, ze nie masz adresu domowego? :lol2:

Odnosnie modelu: faktycznie te zadrapanie na szczycie wyglada, jakby lakier mial dobre kilka milimetrow grubosci. W sumie stamtad ta dziure wywalilbym calkiem i pozostawil tylko odlamane platy plyty na obrzezach. Klawisze rowniez nie prezentuja sie dobrze. Czy przy takiej rozdzielczosci mapy jest w ogole sens robic na nich tak gleboka normalke?

Dobra. Na probe umowmy sie, ze pozwalam Ci przekroczyc limit wielkosci tekstur o dodatkowe 0.015625 MPix :lol2:  Czyli inaczej dodac dodatkowa seamlessowa teksture 128x128 na potrzeby samych klawiszy. Sprobuj to zrobic, zobaczymy jak wyjdzie. Jak wyjdzie glupio, to zero tolerancji, nie ma dodawania niczego :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz to nie będę od nowa UV robił :lol:
Może jutro mi sie zachce :D

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie musisz robic calkiem nowej. Skopiuj sobie model zeby jakby co miec oryginal i po prostu przenies sama klawiature na oddzielna mape.

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
mały update. Nieco poprawione skrobane drewno + dodane sznurki(sznurki są jeszcze nie skończone, więc się nie czepiać, że dennie wyglądają  :lol:  )

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wygląda trochę jak gipsowy model oświetlony na żółto :lol: . Ale normalka ładna :) .

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Dracon link=topic=11396.msg112395#msg112395#msg112395#msg112395 date=1285075506
Wygląda trochę jak gipsowy model oświetlony na żółto :lol: . Ale normalka ładna :) .

specularki nie ma jeszcze, to tak wygląda :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy na gornej czesci jest jakakolwiek normalka? Dol prezentuje sie calkiem fajnie.

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Kyroman link=topic=11396.msg112406#msg112406#msg112406#msg112406 date=1285083343
Czy na gornej czesci jest jakakolwiek normalka? Dol prezentuje sie calkiem fajnie.

Masz na myśli część ze skrobanką, czy samą górę z tym gdzie jest membrana?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
mogę na niej wzmocnić normalkę i rozjaśnienia :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry