Plac przed pałacem prezydenckim 24336 105

O temacie

Autor Dracon

Zaczęty 11.08.2010 roku

Wyświetleń 24336

Odpowiedzi 105

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Plac przed pałacem prezydenckim
#60 2010-08-13, 18:02(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 18:17)
Cytat: Fartuess link=topic=11105.msg107128#msg107128#msg107128#msg107128 date=1281704793
Zajebis*y powód, żeby nic nie robić. Zwalić winę na kogoś innego. I w Polsce wszyscy właśnie tak myślą. No i mamy to co mamy.

Wolny wybór. Życzę szczęścia i radości na głodowej emeryturze, o ile ktoś będzie w ogóle miał z czego ci ją wypłacić.

przerażające jest ludzkie przyzwolenie na te wszystkie rzeczy które wytyka thoro a które wcale nie dotyczą rządu czy państwa jako takiego, ale zwykłych obywateli.

Zawarłeś sedno sprawy. Wielu mówi, że zachowuje się jak typowy polak, bo typowy polak narzeka. To prawda, ale ja w przeciwieństwie do typowego polaka jestem w gruncie rzeczy apolityczny i nie obchodzi mnie banda osłów, którzy w dużej mierze swoją karierę polityczną zawdzięczają jedynie czasom w jakim przyszło im działać. Nie doszukuje się źródła wszystkich problemów w grupie ludzi na których o ironio, dodatkowo nie mamy żadnego wpływu. Staram się nawet nie komentować ich żałosnych poczynań bo niestety nie mam do tego podstaw merytorycznych.
Narzekam i gardzę rzeczami na które mogę mieć wpływ zarówno ja jak i każdy inny obywatel tej kloaki. Każdy może zadbać o te pierdolone psie gówna, chamstwo na drogach, smród, wszechobecny syf, poszanowanie przestrzeni publicznej, odrobinę zrozumienia i uprzejmości wobec innych i wiele innych podstawowych aspektów życia codziennego.

Ludzie tak się zatracili w tym syfie, są wychowywani w tym gównie od dziecka że to dla nich chleb powszedni i zwyczajnie tego nie dostrzegają. Skurwysyństwo i drobne cwaniactwo dewizą życia w polsce! Podobnie jest z wieśniakami - nigdy nie mogę zdzierżyć zapachu gnojówy a ten egzystuje w tym smrodzie 24h na dobę. Dla tych ludzi nie jest problemem, że pies znowu nasrał na chodnik, że jakiś żul naszczał obok piwnicy, nie jest problemem wszechobecna tandeta, syf i skurwysyństwo. Ważne, że palikot znów pierdolną coś głupiego i że wszystkiego winni są "tamci".

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
piszesz, że nie jesteś jak taki typowy polak. Ale nam nie chodzi o twoje poglądy polityczne (zresztą i tak masz typowe - Rząd jest zły ;) ), tylko o samo podejście, które to utrudnia innym życie w tym kraju. Wszystko jest, źle, beee, ludzie są głupi i leniwi, ale ja sam jestem za słaby, więc nie chce mi się przykładać.

Dobrze, że przynajmniej chcesz się przyłożyć za granicą, bo niektórzy polacy to po prostu mają wszystko w dupie. Ja szczerze mówiąc też biorę pod uwagę możliwość pracy za granicą. Zobaczymy po studiach jak to będzie :)

Popisuje się ciągle menda jedna...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#62 2010-08-13, 18:41(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 18:41)
Posól sobie gówno, może będzie smaczniejsze - tak wygląda perspektywa zmian społecznych w kloace. Uśmiechnij się do kogoś to zaraz ktoś będzie chciał ci zajebać, bądź w najlepszym wypadku pomyśli że jesteś downem, pedałem, zjebem bądź się czegoś naćpałeś.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ty pewnie też byś tak pomyślał...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A dlaczego miałbym tak pomyśleć? W każdym normalnym kraju ludzie okazują sobie choć minimum uprzejmości. Nie jestem polskim kundlem co chodzi po sklepach, nie okazuje kultury i drze się na kasjerki bo on jest kurwa "panem" :facepalm: .

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Thoro link=topic=11105.msg107159#msg107159#msg107159#msg107159 date=1281718302
Nie jestem polskim kundlem co chodzi po sklepach, nie okazuje kultury i drze się na kasjerki bo on jest kurwa "panem" :facepalm: .

W tym momencie przemknęła mi myśl: "czy to nie jest czasem następna prowokacja?"

Nie wiem gdzie ty mieszkasz, ale w każdym razie u mnie takiej dżungli nie ma.

A czemu miałbyś tak pomyśleć? Hm... To jak radykalnie wypowiadasz się o całym społeczeństwie pokazuje, że ty nie okazujesz innym uprzejmości, bo z góry zakładasz, że wszyscy to debile, idioci i kretyni...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#66 2010-08-13, 19:36(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 19:38)
Thoro, cały czas piszesz, że Zamość to największa kloaka w wspólnej kloace jaką jest Polska, ale z tego co gadasz, to naprawdę się zastanawiam co tam się dzieje w tym Chełmie. Każdy emeryt to tancerz spod krzyża, który ma w głowie resztki po komunizmie, każdy katolik to nieracjonalny idiota, który poza najeżdżaniem na ateistów i fanatycznej "obrony wiar" nie ma nic innego do roboty, każdy ksiądz to gwałciciel i ogólnie w "swym" fachu jest lepszy niż Pedobear, każdy rolnik śmierdzi i tarza się w krowich plackach, a wszyscy, którzy wyśmiewają religię, kraj i całe społeczeństwo wraz z władzą na czele i do tego nazywają sami siebie jaśnie oświeconymi "ateistami" są fajni.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: V3Q link=topic=11105.msg107165#msg107165#msg107165#msg107165 date=1281720986
a wszyscy, którzy wyśmiewają religię, kraj i całe społeczeństwo wraz z władzą na czele i do tego nazywają sami siebie jaśnie oświeconymi "ateistami" są fajni.
tego nie znalazłem

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
hrt

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Cytat: Zysk link=topic=11105.msg107166#msg107166#msg107166#msg107166 date=1281721256
tego nie znalazłem
Mam na myśli propsowanie różnych filmów i wypowiedzi, chociażby te "cytaty biblijne", które w znacznej części wyglądają ewoluowane na "śmieszne" mocno na siłę. W sumie nie mam nic przeciwko pośmianiu się z niektórych niedorzeczności i z tego co same w sobie jest śmieszne, ale nie przesadzajmy. W skrócie, jak ktoś uważa za cudowne wszystko co oczernia i wyśmiewa wiarę bądź inny temat (zależnie od sytuacji) to także jest fanatyzm i nie mówię tutaj nawet o Thorze, żeby nie było, że uraziła się moja duma i jedyna słuszna wiara, nie o to chodzi.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#70 2010-08-13, 20:43(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 20:52)
Mam na myśli propsowanie różnych filmów i wypowiedzi, chociażby te "cytaty biblijne", które w znacznej części wyglądają ewoluowane na "śmieszne" mocno na siłę. W sumie nie mam nic przeciwko pośmianiu się z niektórych niedorzeczności i z tego co same w sobie jest śmieszne, ale nie przesadzajmy. W skrócie, jak ktoś uważa za cudowne wszystko co oczernia i wyśmiewa wiarę bądź inny temat (zależnie od sytuacji) to także jest fanatyzm i nie mówię tutaj nawet o Thorze, żeby nie było, że uraziła się moja duma i jedyna słuszna wiara, nie o to chodzi.

A po co mam tu przytaczać konstruktywną krytykę kościoła skoro i tak nikt z was nie zechce tego nawet przeczytać? Przy filmiku tym czy tamtym co bardziej normalni mogą się przynajmniej pośmiać. Chcesz konkretów to idź na racjonalistę, choć zakładam że i tak nie przebrniesz bo konstruktywizm wygłaszany tam przez doktorów, uczonych, ludzi nauki jest niepodważalny i nie pozostawia suchej nitki na instytucji kościoła. Kpię i wyśmiewam bo 99,9% katolików nie zasługuje na absolutnie żadną polemikę. Nawet gdy brzmią niby mądrze można ich rozbroić w kilku bezpośrednich rozmowach (nie mówię tu o przekomarzaniu w necie) i wtedy pozostaje jedynie żal, że osoba dorosła plącze się we własnej ideologii i za nic nie potrafi jej obronić.

Każdy emeryt to tancerz spod krzyża, który ma w głowie resztki po komunizmie

O czym ty w ogóle pierdolisz? Obrona krzyża to raczej powinność wiernych ze stolicy a co do prlu to tak ogółem jest. Nie da się ukryć również, że większość starców to konserwatywni wierzący. I niby uważasz ten obraz za przesadzony? Kto w takim razie słucha i płaci na te wszystkie tefał trwamy, radia maryja religie tv, nasze dzienniki? To są ogromne pieniądze i ogromne audytorium.

każdy katolik to nieracjonalny idiota, który poza najeżdżaniem na ateistów i fanatycznej "obrony wiar" nie ma nic innego do roboty,

Żebyś się kurwa nie zdziwił. Fajnie jest pisać przez pryzmat nastoletnich znajomych, którzy w głębi i tak srają na jezusa, rodziców czy najbliższego otoczenia jednak pojedź sobie kiedyś na wieś na msze, posłuchaj co pierdoli ksiądz dobrodziej, zagadaj do ludzi po mszy czy po prostu pójdź na jakieś zgromadzenie religijne w mieście i dołącz się do jednej z wielu dyskusji to poznasz rzeczywistą istotę polskości, patriotyzmu i nienawistnego katolicyzmu. Czy wy uważacie, że ci wszyscy obrońcy krzyża (kilka tysięcy ludzi), pielgrzymi jasnej góry, słuchacze radia maryja i innych mediów rydzyka to są jacyś kurwa kosmici co przylatują tu okazjonalnie i sabotują wasz ukochany kościółek? Jak mówiłem to jest ogromna społeczność KATOLIKÓW a nie jakichś odszczepieńców pozamykanych w domach opieki.

każdy ksiądz to gwałciciel i ogólnie w "swym" fachu jest lepszy niż Pedobear

Nie da się zaprzeczyć, że wielu z tych skurwysynów zniekształciło się poczucie własnej osobowości od tego "powołania" i celibatu i mówię tu całkiem poważnie. To tak jakbyś nie srał bo zabrania ci tego bóg. Nie będziesz srał? Czy ci się wydaje, że podstawowe potrzeby istoty żyjącej można od tak wykluczyć bo nie spodoba się to facetowi z krzyża? Nic dziwnego, że później im się we łbach pierdoli i dobierają się do dzieci. Nie jest również tajemnicą, że większość z nich ma kontakty z kobietami a kolejna wielka część zwykłe rodziny i dzieci. Rozumiem, że dla ciebie to abstrakcja i wydaje ci się że człowiek na zawołanie może od tak się nie ruchać i żyć jak odludek a kontakty z kobietami ograniczać jedynie do bab w konfesjonałach co im z pyska śmierdzi?

http://oto-polska.blogspot.com/2010/08/king-ksieza-rzna-mode-ciaka.html

każdy rolnik śmierdzi i tarza się w krowich plackach

A to jakaś nowość?

a wszyscy, którzy wyśmiewają religię, kraj i całe społeczeństwo wraz z władzą na czele i do tego nazywają sami siebie jaśnie oświeconymi "ateistami" są fajni.

Nie przypominam sobie, abym o kimś a tym bardziej o sobie mówił "jaśnie oświecony ateista". Jeśli jednak ktoś dostrzega tą naszą narodową ciemnotę to owszem, jest fajny i cieszę się niezmiernie że takich ludzi jest coraz więcej. Chętnie ich pozdrowie i to całkiem za darmo! Was pozdrowić "ciule" może co najwyżej wermachtowiec, zaraz po tym jak sypniesz kaską lokalsom.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nie wiem czy warto przypisywać cechy idiotów spod krzyża całemu narodowi, szczególnie że z sondaży wynika że ponad 70% społeczeństwa jest za wyjebaniem krzyża.
Jest trochę popierdoleńców, władza nie umie sobie z nimi poradzić, ale nie znaczy że cały naród jest pokurwiony.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Tu już nie chodzi jedynie o krzyż. Z resztą to nie istotne ilu i kto tam stoi a kto jest przeciw tylko, że takie incydenty w ogóle mogą mieć w naszym kraju miejsce, bo w każdym innym (cywilizowanym) to jest nie do pomyślenia. Zostaliby wyśmiani, poniżeni i siłowo usunięci a u nas co? Idzie się z nimi na ustępstwa, pilnuje, stawia tablice, byli przedstawiciele rządowi, działacze polityczni, niedoszli prezydenci składają kwiaty pod tym pomnikiem polskiej ciemnoty i zabobonu. Proszę więc nie pierdol o grupce śmiesznych fanatyków, bo gdyby tu chodziło wyłącznie o kilku wariatów z różańcami to ten problem by nigdy nie zaistniał.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Thoro ty wyzywasz polaków od idiotów, ale sam jesteś kretynem (chyba, że to kolejna prowokacja. wtedy będziesz usprawiedliwiony). Stworzyłeś sobie w głowie jakiś wypaczony obraz społeczeństwa i w dodatku jesteś głuchy na jakiekolwiek argumenty. Jesteś równie durny co ci obrońcy krzyża. Mało tego! W obu przypadkach durnota opiera się na tym samym: wkręceniu sobie czegoś do głowy, a potem upartemu trzymaniu się tego.

Moi dziadkowie wcale nie są fanatykami kościoła. Nawet nie są praktykujący.

Mój ojciec jest rolnikiem (oprócz tego, że jest nauczycielem TI) i nie tarza się w krowich plackach. Ja mu pomagam i też się nie tarzam w krowich plackach... Przy niektórych pracach można sobie upierdzielić ręce ( np robota w pomidorach), ale tego się raczej nie da uniknąć. Wujas (który też się tym zajmuje, tyle że już naprawdę na poważnie) w tym roku kupił sobie jakiś wypasiony motor BMW (nie wiem jaki to był model, bo nie jestem specem od motorów, ale Bond podobno w jakimś filmie takim jeździł).

I wchodząc dalej w temat tych rolników:

1.- W innych państwach też są rolnicy
2.- Bez nich nie miał byś co zjeść. Chyba, że byś żarł same suplementy diety na potencję i nadmiar cholesterolu.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A mojego ojca jebnęła łyżka od koparki i nie żyje, ale nie twierdzę, że wszystkich, którzy będą pracowali na budowie jebnie łyżka od koparki. To, że Twoja rodzina jest taka, nie oznacza, że każda jest taka. Znam paru takich rasowych wsiórów, widuję pierdyliony wyznawców radyjka dziennie. W polsce jest dużo takich wieśniaków i to, że mimo wszystko większość jest normalna, nic nie zmienia - normalności nie widać, a wieśniatctwo daje po oczach.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Mój ojciec jest rolnikiem (oprócz tego, że jest nauczycielem TI) i nie tarza się w krowich plackach. Ja mu pomagam i też się nie tarzam w krowich plackach... Przy niektórych pracach można sobie upierdzielić ręce ( np robota w pomidorach), ale tego się raczej nie da uniknąć.

Odpowiedziałeś sam sobie.

Wkręcaj sobie dalej. Nigdzie nie napisałem, że mam coś przeciwko rolnikom a ty już tworzysz teorie mojej wizji społeczeństwa :facepalm: . Wkręcaj sobie dalej, szkoda mi czasu na dyskusje z człowiekiem, który najpierw łyknął prowokacje z krzyżem, później usilnie starał się z tego wykręcić że przecież też "żartował" a teraz traktuje dosłownie i poważnie wszystko to co inni piszą na forum internetowym. Idź zrywaj buraki, może się nie pobrudzisz.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Zkirtaem link=topic=11105.msg107181#msg107181#msg107181#msg107181 date=1281728845
normalności nie widać, a wieśniatctwo daje po oczach.
Dokładnie. O to chodzi.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Thoro, cały czas piszesz, że Zamość to największa kloaka w wspólnej kloace jaką jest Polska, ale z tego co gadasz, to naprawdę się zastanawiam co tam się dzieje w tym Chełmie

Chełm to przy takim Lublinie pestka. Gwoli jasności wypowiadam się jedynie o miastach w których przyszło mi mieszkać, bo wszelkiego rodzaju syf przeróżnej materii dane mi było zaobserwować wszędzie: http://oto-polska.blogspot.com/2010/06/necro-za-co-lubie-polska-dzungle.html

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Thoro link=topic=11105.msg107172#msg107172#msg107172#msg107172 date=1281725008
Cytat: V3Q link=topic=11105.msg107165#msg107165#msg107172#msg107172 date=1281720986
każdy rolnik śmierdzi i tarza się w krowich plackach

A to jakaś nowość?

Tutaj napisałeś bałwanie.

A moja teoria na temat twojej wizji społeczeństwa wydaje się prawidłowa (w końcu V3Q równolegle doszedł do tego samego...). Zresztą nawet teraz czuję w tonie twojej wypowiedzi pogardę moją osobą... Traktujesz mnie z góry...

A jeśli chodzi o tamtą prowokację to myślałem, że to są jaja dopóki nie dostałem warna i zaczęto mi spamować na gg (co już było kompletnym brakiem smaku jeśli chodzi o poczucie humoru). Dałem się złapać, ale zamiast się frustrować zacząłem sobie z was jaja robić (co powinieneś wiedzieć, jeśli czytałeś moje posty).

Ale skoro to była prowokacja, to czy to co teraz piszesz też nią nie jest? W końcu stopień uparcia na swoim i ślepoty na argumenty jest na podobnym poziomie.

Dosłownie potraktowałem twoje wypowiedzi bo doszedłem do wniosku, że raczej już dalej nie ciągniecie tej zabawy w prowokacje (tacy żałośni chyba nie jesteście) i teraz wypowiadacie się już szczerze.

No i to końcowe zdanie o zrywaniu buraków. Osiągnąłeś właśnie szczyt żałosności... Zamiast normalnie odpowiedzieć i użyć argumentów próbujesz mnie ośmieszyć oraz obrazić w niezbyt wyszukany sposób.

Dopasuje się do twojego poziomu: "siedź w swoim szambie i nie wyłaź, bo tylko będziesz straszyć".

Nie chce mi się gadać z chamem

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Kpię i wyśmiewam bo 99,9% katolików nie zasługuje na absolutnie żadną polemikę. Nawet gdy brzmią niby mądrze można ich rozbroić w kilku bezpośrednich rozmowach (nie mówię tu o przekomarzaniu w necie) i wtedy pozostaje jedynie żal, że osoba dorosła plącze się we własnej ideologii i za nic nie potrafi jej obronić.

Niech zgadnę: "Podaj mi argument na to, że Bóg istnieje"

Obrona krzyża to raczej powinność wiernych ze stolicy a co do prlu to tak ogółem jest. Nie da się ukryć również, że większość starców to konserwatywni wierzący.

W sumie z wieloma ich poglądami i tekstami się nie zgadzam, ale nie oznacza to także, że wszystko co jest związane z "katolickimi starcami" to zło wcielone.

Żebyś się kurwa nie zdziwił. Fajnie jest pisać przez pryzmat nastoletnich znajomych, którzy w głębi i tak srają na jezusa, rodziców czy najbliższego otoczenia jednak pojedź sobie kiedyś na wieś na msze, posłuchaj co pierdoli ksiądz dobrodziej, zagadaj do ludzi po mszy czy po prostu pójdź na jakieś zgromadzenie religijne w mieście i dołącz się do jednej z wielu dyskusji to poznasz rzeczywistą istotę polskości, patriotyzmu i nienawistnego katolicyzmu.

Akurat niezbyt trafione argumenty, bo jeśli chodzi o katolicyzm, to nie miałem na myśli "nastoletnich znajomych". Nie pisałbym o tym wszystkim, gdybym na swej drodze nie spotkał naprawdę dobrych ludzi, których można uznać za katolików. W sumie z moich znajomych tych "dobrych" jest zdecydowana większość. Wtrącenie o wyjeździe na wieś też niezbyt odpowiednie, bo mieszkam na wsi, jak i moja parafia ma miejsce w niewielkiej miejscowości. Z księdzem nie raz gadałem, nie raz spożywałem nie tylko Ciało Chrystusa, a także biszkopty w czekoladzie zwane delicjami bądź inne całkiem smaczne rzeczy. O dziwo ani razu nie próbował wziąć mnie w obroty, ani mnie, ani żadnego mojego znajomego, chyba, że było im tak dobrze, że chcą tego częściej i trzymają w tajemnicy  :lol:  W sumie z plotek można wywnioskować, że faktycznie księżulek mógł się z jakąś zabawić, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Co do zgromadzeń religijnych, to może pod koniec wakacji wybiorę się na mały "obóz". Jakieś irytujące Was pytania? Chętnie przekażę prowadzącym i posłucham odpowiedzi  :ok:  

Wracając do wycieczki na wieś, to w sumie także polecam - czasy się zmieniają, a wiele gospodarstw jest bardzo zmechanizowana.

Poza tym chrześcijaństwo wrastało przez ponad tysiąc lat w nasze społeczeństwo, więc jak niby chciałbyś to usunąć? W sumie jak wyginie pokolenie tancerzy spod krzyża, to może się nieco zmienić, ale zobaczymy. Tak czy inaczej religia sama w sobie złą nie jest na pewno, a jedynie staje się taką przez błędną interpretacje.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry