Plac przed pałacem prezydenckim 24278 105

O temacie

Autor Dracon

Zaczęty 11.08.2010 roku

Wyświetleń 24278

Odpowiedzi 105

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Thoro pierdolisz.

Co by zastąpiło takich Katolików czy Muzułmanów?
Pedały, ćpuny, kretyni z jakiś bojówek walczący o swoje ideologie, które w zasadzie nie maja większego znaczenia.
Gdzie wy widzicie ta cywilizacje Europejską?

Czym się w zasadzie rożni manipulowanie ludźmi przez kościół od manipulacji za pomocą telewizji, reklam, modnych światopoglądów, jakiś ekonomiczno-gówniarskich manipulacji itp.
To się nigdy nie zmieni. Nawet jak ktoś nie jest manipulowany przez środki globalne, to ulegnie manipulacjom środowiskowym. Jeden chuj i tak nikt z was nie jest po prostu sobą.

Weźmy taką Japonię. Ten kraj jest z 50 lat przed Europą. Czy dla jednostki to lepiej czy gorzej?

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
a gdzie gildia magów?
Cytat: Siekacz link=topic=11105.msg107089#msg107089#msg107089#msg107089 date=1281650915
Ten kraj jest z 50 lat przed Europą. Czy dla jednostki to lepiej czy gorzej?
nie ogarniam, co znaczy, że jest 50 lat przed nami, jeśli nie to, że jest tam lepiej? raczej nie uznaję żadnego innego "lepiej" niż lepiej dla jednostki.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
że jest 50 lat przed nami

Powiedzmy że to uproszczony przelicznik cywilizacyjny.
Czy postęp cywilizacyjny jest faktycznie lepszy dla jednostki "przeciętnego człowieka"? To kwestia dyskusyjna.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jghjgh

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Plac przed pałacem prezydenckim
#44 2010-08-13, 10:58(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 10:59)
Co by zastąpiło takich Katolików czy Muzułmanów?
Pedały, ćpuny, kretyni z jakiś bojówek walczący o swoje ideologie, które w zasadzie nie maja większego znaczenia.

A musi ich coś zastępować? Wskaż mi gdzie w Szwecji, Norwegii czy Czechach są te "pedały, ćpuny, kretyni z jakiś bojówek walczący o swoje ideologie" bo jak na razie to bardzo spokojne społeczeństwa stanowiące właściwie wzór dla rozwoju naszej strony świata i nie mówię tu tylko o wyzbyciu się religijnej ciemnoty i zabobonu. Nie chodzi więc, aby coś zastępować czy wypierać siłą tylko aby społeczeństwo w końcu dojrzało, zaczęło myśleć i nabrało trochę dystansu bo jak patrze na ludzi gotowych umrzeć za dwie deski czy "księży dobrodziei", którym to się kurwa wydaje że są mądrzejsi od uczonych to chyba jest w tym kraju coś nie tak.

Gdzie wy widzicie ta cywilizacje Europejską?

A gdzie Ty ją widzisz? W zabobonie, obronie krzyża i wpieprzaniu się kleru w każdy zakątek życia społecznego?

Czym się w zasadzie rożni manipulowanie ludźmi przez kościół od manipulacji za pomocą telewizji, reklam, modnych światopoglądów, jakiś ekonomiczno-gówniarskich manipulacji itp.

Niczym ale co to ma właściwie do tematu? Widzisz, z telewizją, reklamami czy publicystyką jest tak, że jak na razie mogę to olać i na innych nie zrobi to wrażenia bo to mój wolny wybór. Inaczej jest z religią, tu już absolutnie nie mogę powiedzieć nic krytycznego odnośnie niej, czy działań kościoła, nie mogę kwestionować czy wręcz nie mogę swobodnie powiedzieć, że mam wyjebane na ten zabobon bo zaraz jakiś ograniczony idiota się zesra, zacznie się ekscytować, reagować agresją bądź zrobi z tego kurwa sensacje jakby spotkał papieża. I nie są to jakieś odosobnione przypadki, tak w naszym kraju reagują "normalni" ludzie wobec osób niewierzących.

Jeden chuj i tak nikt z was nie jest po prostu sobą.

Czyli mam rozumieć, że Ty nie jesteś?

Weźmy taką Japonię. Ten kraj jest z 50 lat przed Europą. Czy dla jednostki to lepiej czy gorzej?

Nie wiem, nie byłem, nie żyłem to się nie wypowiadam.

sauron
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=11105.msg107103#msg107103#msg107103#msg107103 date=1281689911
...Szwecji, Norwegii czy Czechach...

i tutaj wychodzi to co jest złego w radykalnym katolicyzmie, gdy prawie cała europa zachodnia odrzuciła go zastępując postępowymi i proludzkimi odłamami np protestantyzm, kościół anglikański itp my przez zrządzenie losu i pecha narodowego tkwiliśmy w radykalizmie, napędzanym przez kolejne rozbiory... ewenementem staje się 20 dwudziestolecie międzywojenne gdzie kultura i gospodarka polska kwitła, co było wynikiem twardej łapy Piłsudskiego.

co ciekawe, zabory wcale nie zniszczyły ducha w narodzie, gnębiony to fakt, ale potrafił się podnieść i przez te 20 lat dać z siebie wszystko. to jednak komunizm zniszczył to co w polakach było najlepszego. to co może się wydawać śmiesznym teraz, ale żyjące jeszcze pokolenie przedwojenne to są zupełnie inni ludzie, inaczej wychowani, są pozostałością po czasach gdy słowa bóg, honor i ojczyzna naprawdę coś znaczyły bo pochodziły z dawnej kultury szlacheckiej i rycerskiej... ale nawet to przedwojenne pokolenie to tylko cień tych ludzi którzy kiedyś żyli. bo przecież polska kiedyś była zakątkiem gdzie wszyscy odszczepieńcy religijni ścigani po całej europie mieli spokój, byliśmy kiedyś tolerancyjni aż do bólu, gdzie się to podziało...

co do czech, to laicyzacja jest wynikiem tego co wyprawiał zsrr po drugiej wojnie, niedawno był o tym nawet program w tv, młoda dziewczyna pochwaliła się matce, że została chrześcijanką, na to matka pyta, czemu nie zapisałaś się do panków czy innej subkultury...

jestem przekonany że to co zrobił stalin polsce i innym krajom to zbrodnia, takie tłamszenie kultury to coś bez precedensu, a efekty tego widzimy, dziwne jest tylko to, że ludziom to nie przeszkadza.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: Siekacz link=topic=11105.msg107091#msg107091#msg107091#msg107091 date=1281651842
Powiedzmy że to uproszczony przelicznik cywilizacyjny.
Czy postęp cywilizacyjny jest faktycznie lepszy dla jednostki "przeciętnego człowieka"? To kwestia dyskusyjna.
ale postęp oznacza, że jest coraz lepiej. co to za postęp cywilizacyjny, jeśli sytuacja ludzi się pogarsza? ja bym to raczej nazwał rozkładem.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Myślę chyba, że w tym wypadku jako postęp cywilizacyjny to miała być automatyzacja i modernizacja wszystkich sprzętów z jakich korzysta człowiek. W sumie analogią mogła by tu być rewolucja przemysłowa (nie rozpatrywana zbyt szeroko).

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no to w tym sensie napewno nie ma 50 lat różnicy, wątpię czy jest 10.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: mlekor link=topic=11105.msg107084#msg107084#msg107084#msg107084 date=1281650011
nie przejmujcie się, że żyjecie w kloace i taplajcie się w gównie!

Nie to miałem na myśli. Chciałem powiedzieć, żebyście nie włazili w gówno, bo potem narzekacie. Ja szczerze mówiąc olewam te wszystkie krzyże i inne takie bo po co mam tracić nerwy na bandę idiotów, którzy nawet na to nie zasługują, bo sprawa jest po prostu błazenadą.

A do tych panów co mówią, że Polska taka blee, a Niemcy i Japonia takie super to powiem, że to dlatego bo ludzie po prostu pracowali na to.

A u nas w Polsce mamy leni i ludzi którzy narzekają, że im źle w tym kraju ale nic nie robią, żeby to zmienić. Rozumiem, że tak szybko od razu się nie weźmiecie za ruszenie tego kraju, ale przynajmniej się zaweźmijcie i modujcie porządnie z werwą i pokażcie, że jesteście lepsi od reszty. Narazie tego po was nie widać.

Popisuje się ciągle menda jedna...

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Hm... z tego co wiem to na asfalcie raczej nic nie wyrośnie.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

#51 2010-08-13, 13:50(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 13:58)
zdarza się
http://www.faithfilledmom.com/wp-content/uploads/2009/11/Photo_111809_014-300x240.jpg

Edit By Fenix: To wyrasta z pod asfaltu ;p  Do mojej metafory też by to pasowało, ale jak pójdziemy za daleko, to zupełnie pogubimy się z semantyce

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#52 2010-08-13, 14:10(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 14:42)
Cytat: Fenix link=topic=11105.msg107121#msg107121#msg107121#msg107121 date=1281699653
Hm... z tego co wiem to na asfalcie raczej nic nie wyrośnie.

Up.

W polsce można kopać doły a i tak skurwysyny przyjadą i wrzucą tam gnój. A tak poza tym to po co się marnować dla dobra tego nędznego kraju? Można robić to samo a nawet jeszcze więcej gdzie indziej z większą szansą, że ktoś to doceni vide przykład kyra.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Thoro link=topic=11105.msg107124#msg107124#msg107124#msg107124 date=1281701420
W polsce można kopać doły a i tak skurwysyny przyjadą i wrzucą tam gnój.

Zajebis*y powód, żeby nic nie robić. Zwalić winę na kogoś innego. I w Polsce wszyscy właśnie tak myślą. No i mamy to co mamy.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=11105.msg107124#msg107124#msg107124#msg107124 date=1281701420
A tak poza tym to po co się marnować dla dobra tego nędznego kraju?
chyba nikt tego nie robi. jednym bardziej opłaca się wyjechać, a innym zostać (bo mają rodziny, majątek w Polsce, czy boją się). nikt raczej nie postanawia zostać, bo jest patriotą, najwyżej dorabiają ideologię do podjętej decyzji.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgadzam się z ostatnim postem Kazza...

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
hm? Ja tu żadnego kazza nie zauważyłem :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#57 2010-08-13, 16:43(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 16:45)
Kazz to jeden admin w trzech osobach  :ok:

Apropo tematu, to wszystko zaczyna się i kończy w tych polskich móżdżkach, przez taką mentalność jaką mamy. Nie raz już się przekonałem, że jeśli coś organizujesz, to wszyscy mają do Ciebie pretensje, bo coś tam, a sami by najlepiej spijali mleczko prosto z wymion.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Cytat: sauron link=topic=11105.msg107109#msg107109#msg107109#msg107109 date=1281693256
co było wynikiem twardej łapy Piłsudskiego.
Co było wynikiem mordów, zastraszania, eliminacji przeciwników poprzez skurwiela, manifestującego, że nie zależy mu na władzy, w rzeczywistości kierującego marionetkami, wielkiego bohatera Piłsudskiego

sauron
  • Gość

sauron
Gość

#59 2010-08-13, 17:27(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 17:29)
tak w tej chwili po 20 latach straconych to w pełni nasza wina, ale nie byłoby tego gdyby nie komunizm który nieskończenie lepiej wyprał mózgi niż wcześniejsze zabory. przerażające jest ludzkie przyzwolenie na te wszystkie rzeczy które wytyka thoro a które wcale nie dotyczą rządu czy państwa jako takiego, ale zwykłych obywateli. było to przyzwolenie przez tyle lat i weszło w krew i nie wyjdzie do czasu aż ktoś nie ustanowi nowego prawa które ograniczy to łajdactwo.
przecież sam pamiętam jak prawie mi się udało iść na głosowanie na pierwszego wolnego prezydenta wałęsę, brakło mi chyba roku żeby móc głosować, miałem naiwną nadzieję że za 10-20 lat polska będzie naprawdę coś znaczyła i ludzie będą godnie żyć ze zwykłej pensji...

Cytat: Diegomir  link=topic=11105.msg107143#msg107143#msg107143#msg107143 date=1281712839
Co było wynikiem mordów, zastraszania, eliminacji przeciwników poprzez skurwiela, manifestującego, że nie zależy mu na władzy, w rzeczywistości kierującego marionetkami, wielkiego bohatera Piłsudskiego

i nadal uważasz że nie potrzeba polsce kogoś takiego? mówię z perspektywy zwykłego obywatela nie ministra czy innego, bo mi, tobie i thorowi chodzi tak naprawdę tylko o to żeby nam się dobrze żyło i nie było chujni, a to co się w wawie dzieje to nie takie rzeczy świat widział. wolę dyktatora patriotę niż karłowatego jarusia który z patriotyzmem ma tyle do czynienia że wie jak to się pisze.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry