Szkoła po gimnazjum 76602 297

O temacie

Autor

Zaczęty 23.02.2010 roku

Wyświetleń 76602

Odpowiedzi 297

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Odwieczna wojna liceum vs. technikum, prawie jak xbox vs. ps albo mac vs. pc. Koncze liceum na profilu biol/chem gimnazujm, ide na kierunek inżynierski. Zdaje matme i chemie. Jestem zajebiscie zadowolony z siebie, wybor tego liceum byl jednym z lepszych w moim zyciu. Jak nie chcesz sie uczyc chuja robisz jak chcesz zawsze znajdziesz pomoc. Praktyke bedziesz mial na studiach a wyzszy poziom wiedzy osiagniesz w licbazie (dobrej licbazie), bo ida tam ludzie ktorzy w wiekszosci chca sie uczyc. Do technikum napierdalaja poza tymi ktorzy faktycznie sa zainteresowani tematem glownie tlumoki i dresiwo - takie mam przynajmniej info w lublinie bo mam kilku znajomych w "dobrych" technikach. Odnosnie braku zatrudnienia po studiach to jest to tak niemilosierne pierdolenie ze mi sie rzygac chce. Owszem, po kierunku typu kulturoznawstwo czy inne gowno nie ma ale absolwenci dobrego kierunku technicznego albo ekonomicznego sa rozchwytywani. Przyklad SGH gdzie wiekszosc znajduje zatrudnienie w zawodzie jeszcze na studiach, albo polibudy warszawskiej czy agh (mowie oczywiscie o dobrych kierunkach), ktorych absolwenci sa POSZUKIWANI PRZEZ PRACODAWCOW, a nie szukaja pracy.
Czekam na fale dissu.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
bo ida tam ludzie ktorzy w wiekszosci chca  sie uczyc. Do technikum napierdalaja poza tymi ktorzy faktycznie sa  zainteresowani tematem glownie tlumoki i dresiwo - takie mam  przynajmniej info w lublinie bo mam kilku znajomych w "dobrych"  technikach.  

Ja to składam dzięki bogom że jestem w Zespole Szkół gdzie jest jeszcze zawodówka i tech. hotelarskie i ekonomiczne, a nie samym tech. inf bo chyba by mi już całkiem odkurwiło od maniaków Roja, Rocka i napierdalania w LoLa. Na szczęście takie jest tylko 50 % klasy, mogło być gorzej.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Szkoła po gimnazjum
#162 2013-04-20, 15:09(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 15:10)
Uzupełniając post Maybe, dodam, że istnieje na UW i Politechnice katalog 'kierunków zamawianych' związanych z nowymi technologiami, gdzie za sam fakt studiowania otrzymujesz ponad tysiąc złotych miesięcznie z urzędu, a stypendium za dobre wyniki można osiągnąć już za przeciętną średnią.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Szkoła po gimnazjum
#163 2013-04-20, 15:14(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 15:15)
Uzupełniając post Maybe, dodam, że istnieje na UW i Politechnice katalog #msg1080256kierunków zamawianych#msg1080256 związanych z nowymi technologiami, gdzie za sam fakt studiowania otrzymujesz ponad tysiąc złotych miesięcznie z urzędu, a stypendium za dobre wyniki można osiągnąć już za przeciętną średnią.
No właśnie niestety nie, stypendium za kierunek zamawiany dostaje tylko połowa osób (sortowanie według średniej). Załapałem się tylko w pierwszym semestrze gdzie oceniali po wynikach matury :D

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewno wszędzie tak samo? Moja koleżanka robiąca coś dookoła fizyki jądrowej i jedna z biofizyki molekularnej (chyba tak to brzmi) dostaję, chociaż same 3.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy że Sawik jest przenoszony m.in. drogą płciową
Tą drogą z pewnością się nie rozprzestrzeni na tym forum.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No właśnie niestety nie, stypendium za kierunek zamawiany dostaje tylko połowa osób (sortowanie według średniej). Załapałem się tylko w pierwszym semestrze gdzie oceniali po wynikach matury
U mnie na UWr na koło 320 osób stypendium dostało tylko 50-60, za to na PCz na jednym z wydziałów na infie podobno dostawał każdy, chociaż nie wiem czy to prawda. Oficjalnie próg można wyznaczyć chyba dla maksymalnie 50% studiujących, ale pewnie da się to obejść w jakiś sposób.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Oficjalnie próg można wyznaczyć chyba dla maksymalnie 50% studiujących, ale pewnie da się to obejść w jakiś sposób.
No dokładnie o to chodzi :D
Jedyne obejście polega chyba na liczeniu dla początkowej liczby studentów, a jak ktoś odpada w trakcie roku/semestru to spośród reszty dostaje w praktyce ponad 50%.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Studia zamawiane to zło :ok:  W szczególności jego założenia i realizacja.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Szkoła po gimnazjum
#169 2013-04-20, 15:39(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 15:42)
Papierek, zawsze zostanie tylko papierkiem.

Żeby godnie żyć w Polsce trzeba odłożyć około 300 000 na mieszkanie, mieć na wydatki i na dziwki.
2000, czy 4000 to o wiele za mało by można było bezstresowo żyć. Oczywiście studia są ok, można dzięki nim dostać się do zajebistej roboty. Tyle, że tej zajebistej roboty jest dla 5-7% ludzi w tym kraju.
Podsumowując. Jest chujowo. Jeżeli ktos palnuje sobie prostą kariere (studia, praca na niskim stanowisku, awans) będzie musiał pokonać wielu ludzi lepszych od siebie, by życ w tym kraju naprawdę na poziomie.
Wydaje się żałosne, że celem większości Polaków jest praca za średnią krajową miesięcznie.

Czy ktokolwiek z was myśli, że ma jakieś znaczenie na jakich ocenach skończycie jakąś uczelnie, czy wybierzecie technikum czy liceum?
Trzeba po prostu cały czas się doskonalić, chwytać za mordę każdą okazje i twardo stąpać po ziemi.

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Studia zamawiane to zło :ok:  W szczególności jego założenia i realizacja.
Niby dlaczego?

Swoją drogą w tamtym roku ostatni raz można było się na to załapać.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nieważne jaką średnią studenci mają, ważne że jest x studentów, którzy mogą dostać pieniądze. Czy uważasz za sprawiedliwe, że osoba która ma średnią 5.0 jest tak samo nagradzana jak osoba ze średnią 3.0? Wg mnie powinien być jakiś limit (powiedzmy średnia 4.5).

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Szkoła po gimnazjum
#172 2013-04-20, 16:46(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 16:47)
To w ten sposób marnuje się kasę którą przekazuje najukochańsza unia europejska?

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
To w ten sposób marnuje się kasę którą przekazuje najukochańsza unia europejska?

E tam marnujemy i tak kasa wróci do banków :P

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Szkoła po gimnazjum
#174 2013-04-20, 16:53(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 16:53)
Dodrukuje ojrosów się i pajdu

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Szkoła po gimnazjum
#175 2013-04-20, 17:01(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 17:05)
Z tym drukowaniem pieniędzy to niezły absurd.
Najbardziej mnie interesuje, jakie spekulacje będą się działy w ciągu najbliższych 5 lat. Na pewno będą okazje do zarobku, a klasa średnia jak zwykle straci

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Praktyke bedziesz mial na studiach
Oj, uważaj żebyś się nie rozczarował proporcją tej praktyki do faktycznego napierdalania na sucho linijek z podręczników / notatek.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Szkoła po gimnazjum
#177 2013-04-20, 17:18(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 17:21)
W sumie tak sobie pomyślałem, że jakbyśmy jeszcze pare lat temu nie tracili czasu na jakies bzdurne projekty, mody czy programowanie chuj wie czego, a poświęcili ten czas na programowaniu jakiś aplikacji giełdowych, analizowaniu strategii z dala od manipulantów dawno te forum by generowało takie dochody, że za samą rejestracje tutaj byśmy pobierali 1000$ :P
A tak chuj...

Tak zostają sami nieudacznicy, którzy dyskutują jakie studia wybrać i skąd wziąć zasiłek :P
Konwencjonalnymi metodami daleko nie zajedziecie...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nieważne jaką średnią studenci mają, ważne że jest x studentów, którzy mogą dostać pieniądze. Czy uważasz za sprawiedliwe, że osoba która ma średnią 5.0 jest tak samo nagradzana jak osoba ze średnią 3.0? Wg mnie powinien być jakiś limit (powiedzmy średnia 4.5).
Porównaj naszą infę a infę na polibudzie częstochowskiej, gdzie na wstępie mi mówili ludzie, że na przykład logika to banał :|. Ocenianie za średnią to słaba sprawa. Nawet każdy prowadzący ocenia inaczej. Na przykład WDI u nas. U PWi czy TJu nie zostali dopuszczeni do egzaminu ludzie, którzy coś tam umieli, a ja zostałem, chociaż za wiele nie potrafiłem. Aha, Zdzisław zawsze na propsie :D .

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wmawiaj sobie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry