Dobra gra działać, działa ale wszystko po rusku ;p wrzuciłem plik mod do folderu DATA, zmieniłem VDFS.cfg ale i tak po rusku
jakoś innym działa
nie zainstalowałeś poprawnie
jeśli wszystko jest po rusku to znaczy że plik mod ze spolszczeniem jest wrzucony nie tam gdzie trzeba
jeśli mówisz że włożyłeś do katalogu DATA a nie DATA\modvdf wnioskuje że masz wersję exe
plik mod ze spolszczeniem wkładamy do tego samego folderu co jest Rebalance.vdf/Rebalance.mod - w przypadku wersji exe jest to DATA
wygląda na to że włożyłeś mod do katalogu DATA\modvdf co skutkuje w wersji exe że spolszczenia nie ma
jeśli mimo twojej wypowiedzi korzystasz z wersji mod, oznacza to że masz problem z plikiem ini - wybrałeś w starterze nie ten co trzeba - w wersji mod spolszczenie wkłąda się do DATA\modvdf a plik ini do SYSTEM
przypominam - wersję exe uruchamia się przez Gothic2.exe - wersję mod uruchamia się przez gothicstarter i wymaga pliku ini
przypominam - nie można mieszać wersji exe i mod
PS: jeśli masz cyrylicę zamiast polskich ogonków lub masz błędy ładowania w trybie mod oznacza to że zainstalowałeś łatkę beta2.5 bez instalowania beta2 której łatka wymaga
ja mam taki problem z grą tera jestem łowcą smoków i jestem w 4 rodziale jak chce wejsc w koloni do obozu bractwa śniącego to podczas wczytywania mam błąd i wywala mnie do windowsa i wychodzi taki komunikat
:mdl:zmodel(zcmodelproto load 3dsmaxasc):asl not fount:db_ako_amor_m.asc. co zrobic żeby się tego pozbyc??i gdzie jest to miasto orków o którym mówi ur-shack??
możliwe że to błąd gothica - to się wtedy zdarza czasami, a czasami nie
jeśli to się zawsze pojawia oznacza to że źle zainstalowałeś moda - pamiętaj wymagane jest GMDK i wszystkie kawałki rosyjskie w tej samej wersji (exe lub mod) po kolei wedle instrukcji... instalator pyta się gdzie zainstalować mod - trzeba mu pokazać bo nie umie znaleźć - szuka ruskiej wersji gothica
nie wiem jak ludzie mogą zrobić tak poważne błędy podczas instalacji skoro mają napisane jak na wierzchu co po kolei zrobić
EDIT: możliwe też że ci się save zepsuł - wtedy po wczytaniu starszego i dojściu w to samo miejsce nie powinno być błędu