Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2115795 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2115795

Odpowiedzi 3617

Hades

Hades

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Dociera. Tylko jak ktoś pyta i ktoś odpowiada, to żadnego z nich to nie boli.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#881 2010-07-05, 16:59(Ostatnia zmiana: 2010-07-05, 17:00)
Dociera. Tylko jak ktoś pyta i ktoś odpowiada, to żadnego z nich to nie boli.
boli jak ma przejrzeć 45 stron z których 30% to pytania o to samo lub o rzeczy wytłumaczone razem na 1szej stronie... boli jak ma się 12 róznych informacji o instalacji moda/spolszczenia a się przy tym nie zauważy na pierwszej stronie

oczywiście lepiej jest odpowiedzieć na temat niż spamić o spamie bo się postępuje wtedy wbrew własnym słusznym zasadom (utrzymania porządku na forum)
więc odpowiadam:
co prawda informacja na pierwszej stronie ma około miesiąc to i tak jest to informacja najbardziej aktualna... w teamie zapadła propozycja aby nie upubliczniać wersji rozwojowych, co i tak nie jest problemem bo praca idzie na tyle wolno że nie ma jesszcze kolejnej wersji rozwojowej
jeśli ktoś zasili team i włoży trochę pracy będzie mógł bez problemu zobaczyć wszystkie wersje rozwojowe, choć będzie ich najprawdopodobniej niewiele...
wersja finalna będzie ogłoszona na pierwszej stronie lub w nowym temacie

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Majaczek moge pomóc w spolszczeniu?
BArdzo ale to bardzo chce żeby mod wyszedł więc chce wam pomóc

Fartuess i Thoro - WON!

Qlimax

Qlimax

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Ja też mogę pomóc w wolnym czasie, bo większość to proste słowa nie przetłumaczone , w modzie widać też że wszystko praktycznie przez translator poszło,no ale nie narzekam lepsze to niż nic ,dlatego chce pomóc Tobie Majaczek poprawić spolszczenie,aby wyszła lepsza wersja.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cytat: Rhaton link=topic=8984.msg102610#msg102610#msg102610#msg102610 date=1278504516

trochę trudno ci zaufać bo jesteś na forum od mniej niż tygodnia i wygląda to na zmianę konta, ale mamy naprawde duże zapotrzebowanie na członków... napisz do Regynild#msg102610#msg102610#msg102610#msg102610 date=1278504516]
[/quote]

trochę trudno ci zaufać bo jesteś na forum od mniej niż tygodnia i wygląda to na zmianę konta, ale mamy naprawde duże zapotrzebowanie na członków... napisz do Regynilda on zadecyduje czy cię przyjąć
wymagana jest przede wszystkim umiejętność poprawnego wyrażania się po polsku, bo dużo stricte tłumaczenia nie ma - głównie będziemy się zajmować poprawą i reinterpretacją tekstów po polsku które wyszły z translatora, no i przydałaby się jako taka znajomość gothica do odpowiedniej interpretacji tekstów. Oczywiście znajomość rosyjskiego mile widziana

PS: jestem majaczek a nie Majaczek - mała litera jest tam specjalnie

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: majaczek link=topic=8984.msg103041#msg103041#msg103041#msg103041 date=1278765830
Cytat: Rhaton link=topic=8984.msg102610#msg102610#msg103041#msg103041 date=1278504516
trochę trudno ci zaufać bo jesteś na forum od mniej niż tygodnia i wygląda to na zmianę konta
Masz rację, to multikonto Gorana.

//edit: Twierdzi że zakładał ze swojego komputera konto koledze który sam nie potrafił.

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Miałem problemy z rejestracją więc poprosiłem gorana co w tym niby złego?
A rosyjski nawet troche znam

Fartuess i Thoro - WON!

Drizzts

Drizzts

Użytkownicy
posty6
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam mam dwa pytania może ktoś wie co zrobić lub co potrzeba żeby w Dolinie Cieni wezwać tego smoka Azgalara czy jak mu tam przez ołtarz przywołań - i czy może ktoś wie gdzie się znajduję 4 esencja stone essence ( esencja Kamienia ) 3 mam tzn. Ognia, Ciemności i Wody z góry dzięki za normalną odpowiedz....

Grender

Grender

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Witam, jestem nowy i mam do Was pytanko. Jak chce odpalić tego moda ( próbowałem wszystkiego o czym pisaliście ) to załancza mi się zwykły gothic 2NK. Mam wszystko dobrze zainstalowane i może byłby ktoś tak dobry i dał jakąś rade co z tym zrobić?  :wink:

pracus

pracus

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
ja mam problem bo jak się zabija kruka to znajduje się w świątyni adanosa "kryształ górski" saturas mówi że może on uruchomic jakiś portal w jarkendaże tam gdzie są magowie wody jest piedestał w takiej piramidzie i tylko tam da się wsadzic ten kryształ ale wtedy on staje tylko w płomieniach na tym piedestale i nic się nie dzieje to po co jest ten kamien??i jeszcze do czego są w domach kapłanów te ołtarze ????

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cytat: Grender link=topic=8984.msg103737#msg103737#msg103737#msg103737 date=1279378832
Witam, jestem nowy i mam do Was pytanko. Jak chce odpalić tego moda ( próbowałem wszystkiego o czym pisaliście ) to załancza mi się zwykły gothic 2NK. Mam wszystko dobrze zainstalowane i może byłby ktoś tak dobry i dał jakąś rade co z tym zrobić?  :wink:
albo źle zainstalowałeś wersję exe, albo masz wersję mod - a wersja mod uruchamia się przez starter
wersja exe uruchamia się oczywiście przez gothic2.exe (można użyć skrótu dodanego przez instalator ReBalance)
więc jeśli masz wersję exe to na pewno masz źle zainstalowane - powinieneś wtedy nawet obrazek w splashu mieć inny (splash to ten obrazek co wyświetla się zanim g2 wejdzie w tryb pełnoekranowy)

pamiętaj że niezależnie jaką wersję zainstalujesz musisz mieć gmdk, bo jego wymaga oryginalna wersja moda, a także w instalce zmienić ścieżkę (chyba że masz ruskiego gothica od akkella :P)

na pierwszej stronie masz instrukcję skróconą i taką dla niekumatych, jednak niekumaty musi mieć pojęcie o instalowaniu łatek - ścieżka programu zależy od wersji programu i tego jak go użytkownik zainstalował, więc łatka powinna wykryć program (optymalnie) - a jak nie wykryje (tak jest w instalatorze g2r na polski gothic) to trzeba mu pomóc znaleźć ścieżkę pod którą masz gothica

aha i nie używaj spolszczenia w wersji beta1 - użyj beta2 lub beta2 z łatką beta2.5

Grender

Grender

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Dzięki spróbuje jeszcze raz ;)

pracus

pracus

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
ja mam taki problem z grą tera jestem łowcą smoków i jestem w 4 rodziale jak chce wejsc w koloni do obozu bractwa śniącego to podczas wczytywania mam błąd i wywala mnie do windowsa i wychodzi taki komunikat
:D :mdl:zmodel(zcmodelproto load 3dsmaxasc):asl not fount:db_ako_amor_m.asc. co zrobic żeby się tego pozbyc??i gdzie jest to miasto orków o którym mówi ur-shack??

Grender

Grender

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Dobra gra działać, działa ale wszystko po rusku ;p  wrzuciłem plik mod do folderu DATA, zmieniłem VDFS.cfg ale i tak po rusku :)

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#894 2010-07-20, 14:40(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 14:52)
Cytat: Grender link=topic=8984.msg103914#msg103914#msg103914#msg103914 date=1279538822
Dobra gra działać, działa ale wszystko po rusku ;p  wrzuciłem plik mod do folderu DATA, zmieniłem VDFS.cfg ale i tak po rusku :)
jakoś innym działa :P
nie zainstalowałeś poprawnie
jeśli wszystko jest po rusku to znaczy że plik mod ze spolszczeniem jest wrzucony nie tam gdzie trzeba
jeśli mówisz że włożyłeś do katalogu DATA a nie DATA\modvdf wnioskuje że masz wersję exe
plik mod ze spolszczeniem wkładamy do tego samego folderu co jest Rebalance.vdf/Rebalance.mod - w przypadku wersji exe jest to DATA
wygląda na to że włożyłeś mod do katalogu DATA\modvdf co skutkuje w wersji exe że spolszczenia nie ma

jeśli mimo twojej wypowiedzi korzystasz z wersji mod, oznacza to że masz problem z plikiem ini - wybrałeś w starterze nie ten co trzeba - w wersji mod spolszczenie wkłąda się do DATA\modvdf a plik ini do SYSTEM

przypominam - wersję exe uruchamia się przez Gothic2.exe - wersję mod uruchamia się przez gothicstarter i wymaga pliku ini

przypominam - nie można mieszać wersji exe i mod

PS: jeśli masz cyrylicę zamiast polskich ogonków lub masz błędy ładowania w trybie mod oznacza to że zainstalowałeś łatkę beta2.5 bez instalowania beta2 której łatka wymaga

Cytat: pracus link=topic=8984.msg103907#msg103907#msg103914#msg103914 date=1279534663
ja mam taki problem z grą tera jestem łowcą smoków i jestem w 4 rodziale jak chce wejsc w koloni do obozu bractwa śniącego to podczas wczytywania mam błąd i wywala mnie do windowsa i wychodzi taki komunikat
:D :mdl:zmodel(zcmodelproto load 3dsmaxasc):asl not fount:db_ako_amor_m.asc. co zrobic żeby się tego pozbyc??i gdzie jest to miasto orków o którym mówi ur-shack??
możliwe że to błąd gothica - to się wtedy zdarza czasami, a czasami nie
jeśli to się zawsze pojawia oznacza to że źle zainstalowałeś moda - pamiętaj wymagane jest GMDK i wszystkie kawałki rosyjskie w tej samej wersji (exe lub mod) po kolei wedle instrukcji... instalator pyta się gdzie zainstalować mod - trzeba mu pokazać bo nie umie znaleźć - szuka ruskiej wersji gothica
nie wiem jak ludzie mogą zrobić tak poważne błędy podczas instalacji skoro mają napisane jak na wierzchu co po kolei zrobić

EDIT: możliwe też że ci się save zepsuł - wtedy po wczytaniu starszego i dojściu w to samo miejsce nie powinno być błędu

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Ja wiem od czego takie bugi wywalają w trakcie gry. Jak wchodzisz na nowy teren co nie ma go wogóle w gothic 2 i używasz jakiś czar np. światło. To wchodząc bugguje.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Cytat: pracus link=topic=8984.msg103746#msg103746#msg103746#msg103746 date=1279385858
ja mam problem bo jak się zabija kruka to znajduje się w świątyni adanosa "kryształ górski" saturas mówi że może on uruchomic jakiś portal w jarkendaże tam gdzie są magowie wody jest piedestał w takiej piramidzie i tylko tam da się wsadzic ten kryształ ale wtedy on staje tylko w płomieniach na tym piedestale i nic się nie dzieje to po co jest ten kamien??i jeszcze do czego są w domach kapłanów te ołtarze ????

Jeśli chodzi o ten piedestał to obok jest teleport(na prawo od piedestału) jak wsadzisz ten kryształ górski to go uaktywniasz. Ołtarze są potrzebne do jednego z zadań opiekunów nie pamiętam dokładnie które ale wiem że jest dostępne dopiero w 4 rozdziale.

Cytat: pracus link=topic=8984.msg103907#msg103907#msg103746#msg103746 date=1279534663

Wejście do miasta jest tam gdzie w G1 był kanion troli(tam gdzie zdobywa sie kamień ogniskujący z Diego). Co do problemu z wywalaniem do windowsa to niestety ci nie pomoge :unsure:

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Bardzo proszę o informację czy nadal trwają prace nad prawidłowym spolszczeniem moda - ostatnie informacje mam z pierwszego kwartału tego roku - ruszyło się coś?? - Mod świetny ale przez to niekompletne spolszczenie nie da się grać..

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Pracujemy nad spolszczeniem, ale prace idą bardzo powoli. Wygląda na to, że zajmą o wiele dłużej, niż początkowo zakładałem. Więc, jeśli ktoś jest chętny do pomocy to zapraszamy.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
obawiam się że returning 1.2 może wyprzedzić nasze spolszczenie :P
jednak wtedy od razu weźmiemy się za dostosowanie tłumaczenia do nowej wersji
(niezależnie od zmian w skryptach jeśli jakieś linijki tłumaczonego tekstu pozostaną po ruskiej stronie takie same, to będziemy mogli skorzystać z tych materiałów do spolszczenia nad którymi aktualnie pracujemy)

jak Regynild napisał - każda chętna para rąk się przyda (jednorękich ale chętnych też przyjmiemy :P)

0 użytkowników
Do góry