Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2116075 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2116075

Odpowiedzi 3617

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
Witam

Mam problem, jestem na Zaginionej Wyspie. Zniknął mi Milten. Wiem że tam jest bug i aby się dostać do Miltena należy użyć kodu goto pc_mage_li. Tylko ten kod mi nie działa, wyrzuca że 'nie ma takiej komendy/kodu', przed tem wywalało mnie do wody niedaleko tego budynku z teleportem. Po wrzuceniu goto pos pc_mage_li również przenosi mnie do wody (do tego samego miejsca). Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać? Gdzie dokładnie znajduje się Milten (położenie jaskini czy innego miejsca gdzie on się znajduje)? Może jakimś innym sposobem można się do niego dostać (np za pomocą waypoint, innym sposobem?). Wyczytałam kilkanaście postów wcześniej że po wydostaniu się za pomocą kodów i powrocie na plażę powinien pojawić się filmik i samo przeniesie nas do tej jaskini. Kurcze utknęłam i nie mogę dokończyć gry.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Witam

Mam problem, jestem na Zaginionej Wyspie. Zniknął mi Milten. Wiem że tam jest bug i aby się dostać do Miltena należy użyć kodu goto pc_mage_li. Tylko ten kod mi nie działa, wyrzuca że #msgote author=abi link=topic=8984.msg100786#msg100786 date=1277650937]Witam

Mam problem, jestem na Zaginionej Wyspie. Zniknął mi Milten. Wiem że tam jest bug i aby się dostać do Miltena należy użyć kodu goto pc_mage_li. Tylko ten kod mi nie działa, wyrzuca że nie ma takiej komendy/kodu#msgote author=abi link=topic=8984.msg100786#msg100786 date=1277650937]Witam

Mam problem, jestem na Zaginionej Wyspie. Zniknął mi Milten. Wiem że tam jest bug i aby się dostać do Miltena należy użyć kodu goto pc_mage_li. Tylko ten kod mi nie działa, wyrzuca że , przed tem wywalało mnie do wody niedaleko tego budynku z teleportem. Po wrzuceniu goto pos pc_mage_li również przenosi mnie do wody (do tego samego miejsca). Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać? Gdzie dokładnie znajduje się Milten (położenie jaskini czy innego miejsca gdzie on się znajduje)? Może jakimś innym sposobem można się do niego dostać (np za pomocą waypoint, innym sposobem?). Wyczytałam kilkanaście postów wcześniej że po wydostaniu się za pomocą kodów i powrocie na plażę powinien pojawić się filmik i samo przeniesie nas do tej jaskini. Kurcze utknęłam i nie mogę dokończyć gry.
Używaj goto waypoint pc_mage_li (nie samo goto), ewentualnie aigoto pc_mage_li (wtedy zamiast teleportować zaprowadzi cię do niego :lol: )

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
Używaj goto waypoint pc_mage_li (nie samo goto), ewentualnie aigoto pc_mage_li (wtedy zamiast teleportować zaprowadzi cię do niego :lol: )

goto waypoint pc_mage_li przenosi bezia na plażę, dokładnie w to miejsce w którym spotykamy Miltena po zejściu ze statku.
aigoto pc_mage_li mi nie działa, tzn po wrzuceniu tego pokazuje mi AI_GOTO STARTED (PC_MAGE_LI) i nic się nie dzieje.
Jakiś inny pomysł? Może jest kod na na teleport w tej jaskini lub kod na #msgote author=Avallach link=topic=8984.msg100787#msg100787 date=1277657016]Używaj goto waypoint pc_mage_li (nie samo goto), ewentualnie aigoto pc_mage_li (wtedy zamiast teleportować zaprowadzi cię do niego :lol: )[/quote]

goto waypoint pc_mage_li przenosi bezia na plażę, dokładnie w to miejsce w którym spotykamy Miltena po zejściu ze statku.
aigoto pc_mage_li mi nie działa, tzn po wrzuceniu tego pokazuje mi AI_GOTO STARTED (PC_MAGE_LI) i nic się nie dzieje.
Jakiś inny pomysł? Może jest kod na na teleport w tej jaskini lub kod na stworzenie#msgote author=Avallach link=topic=8984.msg100787#msg100787 date=1277657016]Używaj goto waypoint pc_mage_li (nie samo goto), ewentualnie aigoto pc_mage_li (wtedy zamiast teleportować zaprowadzi cię do niego :lol: )[/quote]

Jakiś inny pomysł? Może jest kod na na teleport w tej jaskini lub kod na  które tam przebywa? Na stronach ros. nie znalazłam takiego kodu. Ewentualnie opis tego miejsca, może uda się tam inaczej wejść np za pomocą #msgote author=Avallach link=topic=8984.msg100787#msg100787 date=1277657016]Używaj goto waypoint pc_mage_li (nie samo goto), ewentualnie aigoto pc_mage_li (wtedy zamiast teleportować zaprowadzi cię do niego :lol: )[/quote]

Jakiś inny pomysł? Może jest kod na na teleport w tej jaskini lub kod na k#msgote author=Avallach link=topic=8984.msg100787#msg100787 date=1277657016]Używaj goto waypoint pc_mage_li (nie samo goto), ewentualnie aigoto pc_mage_li (wtedy zamiast teleportować zaprowadzi cię do niego :lol: )[/quote]

Jakiś inny pomysł? Może jest kod na na teleport w tej jaskini lub kod na  (o ile można się tam dostać z wyspy)

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
może spróbuj goto waypoint sleeper bo w tej jaskini jest do pokonania mała wersja Śniącego.

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
może spróbuj goto waypoint sleeper bo w tej jaskini jest do pokonania mała wersja Śniącego.

wielkie dzięki, pomogło i udało mi się zakończyć zadanie.

DUBBING

DUBBING

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Witam

Mam wielki problem z instalacją tegoż modu.
Zrobiłem wszystko z godnie z instrukcją ze strony pierwszej. Instalowałem moda w wersji "exe"
Mam windows 7 wersja 68x. Gothic NK normalnie działa na tym windowsie. Zainstalowałem mod Returning a następnie łatkę Rebalance i tu zaczęły się schody po zainstalowaniu tej łatki gdy uruchamiam Strter_mod, wybieram moda, którego chce włączyć ( czyli rebalance lub returning ) jednak ze gdy naciskam play game ikona Strter mod zwija się do paska i wraca z powrotem nie włączając gry. Nawet G 2 NK nie działa po zainstalowaniu Rebalance... Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje :D

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#866 2010-06-30, 04:42(Ostatnia zmiana: 2010-06-30, 04:46)
Witam

Mam wielki problem z instalacją tegoż modu.
Zrobiłem wszystko z godnie z instrukcją ze strony pierwszej. Instalowałem moda w wersji "exe"
Mam windows 7 wersja 68x. Gothic NK normalnie działa na tym windowsie. Zainstalowałem mod Returning a następnie łatkę Rebalance i tu zaczęły się schody po zainstalowaniu tej łatki gdy uruchamiam Strter_mod, wybieram moda, którego chce włączyć ( czyli rebalance lub returning ) jednak ze gdy naciskam play game ikona Strter mod zwija się do paska i wraca z powrotem nie włączając gry. Nawet G 2 NK nie działa po zainstalowaniu Rebalance... Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje :lol2:

widać nie przeczytałeś instrukcji dokładnie
wersja "exe" instaluje się jako dodatek (tak jak NK)
NIE MOŻNA* wtedy korzystać z gothic starter i grę się uruchamia przez program gothic2.exe (można użyć także skrótu utworzonego przy instalacji ReBalance)

jeśli chcesz koniecznie korzystać z gothic starter (np. chcesz mieć różne mody na pokładzie) musisz zainstalować wersję "MOD", jednak w tym trybie kompatybilności pewne elementy G2R nie działają, lub działają gorzej

najlepszym rozwiązaniem gdy nie chce się iść na kompromisy to zainstalowanie nocy kruka a następnie skopiowanie folderu z grą - wtedy można w jednym korzystać z gothic starter do innych modów, a w drugim G2R w wersji exe

mi jako że uważam G2R za jedyny słuszny mod do G2NK wystarczy jeden folder z gothiciem
(trochę skłamałem, mam jeszcze folder roboczy gdzie testuję nowe wersje spolszczenia)
tak czy siak jeśli wystarczy ci returning wystarczy zainstalować wersję exe i zapomnieć o GothicStarter

----
* teoretycznie można ale tylko mody do G2R a nie do G2NK, ale takie mody nie powstały i zapewne nie powstaną w najbliższym czasie... tak czy siak gothicstarter w wersji exe jest zbędny a pozycja "Game" pochodzi z instalki startera i w chwili zainstalowania G2R jest już nieaktualna

DUBBING

DUBBING

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Dziękuje problem został rozwiązany, Spolszczenie pierwsza klasa :lol:

DUBBING

DUBBING

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Mam problem, chce przyłączyć się do najemników. Idę do Lee po rozmowie z onarem i żeby się dołączyć do najemników, lee mówi coś ze jestem z byt słaby i ze coś tam muszę zrobić ale korzystając ze spolszczenia nie mam pojęcia co on o demnie chce. Czy kotś mógłby pomóc. Z góry dziękuje za odpowiedź :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
by dołączyć do najemnikó należy wykonywać do samo co podstawce (pomyśl i nie pisz 2 posty pod rząd)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Bonuss

Bonuss

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Musisz mieć 60Siły:) Czy ile tam wymaga pancerz najemnika;)

DUBBING

DUBBING

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Witam.

Wiem, że kolega wyżej dał ci odpowiedź DUBBING, ale wtrącę swoje parę groszy.W Returningu jest tak że aby dołączyć do którejś z gildii i tu np. nekromanty , musisz mieć wyfazowaną odpowiednią statę jak np u owego necro 75 mana.Na innych profesjach nie podam ci dokładnie ile czego trzeba mieć, ale spróbuj poszukać mojego tematu (który właśnie po to między innymi założyłem) na którym mam link i opis wejścia na PEŁNĄ solucję o modzie Returning. Wpisz w searcha ( wyszukiwanie) "Poradnik" lub "Solucja".

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a ja tak poza tym chciałem się spytać majaczek, albo reygnild xD jak tam idą prace nad spolszczeniem?

Bonuss

Bonuss

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Witam.

Wiem, że kolega wyżej dał ci odpowiedź DUBBING, ale wtrącę swoje parę groszy.W Returningu jest tak że aby dołączyć do którejś z gildii i tu np. nekromanty , musisz mieć wyfazowaną odpowiednią statę jak np u owego necro 75 mana.Na innych profesjach nie podam ci dokładnie ile czego trzeba mieć, ale spróbuj poszukać mojego tematu (który właśnie po to między innymi założyłem) na którym mam link i opis wejścia na PEŁNĄ solucję o modzie Returning. Wpisz w searcha ( wyszukiwanie) "Poradnik" lub "Solucja".

No nie wiem jak jest z innymi gildiami, przechodzę pierwszy raz returninga i to owym najemnikiem.
A swoją drogą nie prościej by było dać link niż o nim pisaćo_o ? (mówię o solucji)

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
a ja tak poza tym chciałem się spytać majaczek, albo reygnild xD jak tam idą prace nad spolszczeniem?
Cóż ilość pracujących jest niewielka lecz ci co są pracują wytrwale :ok:
jak liczebność teamu się nie zwiększy to do września możemy nie zdążyć

potrzebujemy paru ludzi... jak będzie jeszcze z 5 to może zdążymy do sierpnia (mamy lipiec)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
wiesz co prześlij mi jakieś dialogi i zobaczę jak to wygląda i może spróbuje też coś skorygować

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#877 2010-07-04, 14:00(Ostatnia zmiana: 2010-07-04, 18:02)
wiesz co prześlij mi jakieś dialogi i zobaczę jak to wygląda i może spróbuje też coś skorygować
wiesz my nie edytujemy skryptów bezpośrednio, tylko korzystamy z pomocy programu który z bebechów skryptów wyciąga to co jest do tłumaczenia, a potem po edycji pliku może wstawić spowrotem
próbki oryginalnej ci nie dam ale pokaże jak to wygląda

@nagłówek

"stary nie przetłumaczony opis (np. przedmiotu)"
stary spolszczony opis do poprawki

<<"stary nie przetłumaczony tekst dialogu"
stary spolszczony tekst dialogu

>>"stary nie przetłumaczony tekst dialogu"
stary spolszczony tekst dialogu

linia nie przetłumaczona jest dla programu by wiedział gdzie wstawić. obecna praca tłumaczy polega na poprawianiu tych polskich tekstów z poprzedniego tłumaczenia. jak widać przy oryginalnym tekście jest znacznik do czego ten tekst jest, ale nie trzeba się tym przejmować bo tekst przetłumaczony już ich nie zawiera
jeśli chcesz zobaczyć w jakim stanie są polskie teksty zobacz nasze stare spolszczenie

do większości tekstów wystarczy poprawić gramatykę i źle dobrane synonimy, ale są też teksty trudniejsze do których przyda się znajomość rosyjskiego, lub wrazie czego informacja  od nas co jest jak źle przetłumaczone (np. w fazie korzystania z translatora rosyjskie Łuk zostało przetłumaczone jako cebula

powyższa struktura pliku ułatwia pracę bo teksty nie-do-tłumaczenia są ominięte, a także nie jest konieczna znajomość skryptów. obecnie mamy deficyt członków więc możemy cię przyjąć właściwie od zaraz

EDIT: pełne teksty dostaniesz jak dołączysz do teamu

Hades

Hades

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Przepraszam, że przerywam rozmowę, mam pytanie odnośnie moda i spolszczenia. Ponieważ jest tu ponad 40 stron w temacie i ciężko to ogarnąć, to czy te linki na pierwszej stronie i instrukcja są nadal aktualne, czy wyszły może już nowsze wydania moda, bądź spolszczenia?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
wszystko masz na pierwszej stronie... ludzie czy to do was nie dociera?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry