Jak chcielibyście, żeby wyglądała strona internetowa waszej szkoły? Podawajcie wszystko, co kojarzy się z tematem, mogą być nawet inne laye, których styl wam się podoba i pasuje do czegoś takiego.
Najprawdopodobniej będzie oparta o joomlę.
A czym się tu sugerować? Większość takich stron to syf i kiła, zważywszy na to że sami "nauczyciele" uczą tworzenia stron w... wordzie. Tak trudno wymyślić coś samemu, że trzeba się koniecznie sugerować i szukać dobrych rad? Wszystkie strony, które tu przywołano to syf zwyczajny a joomla wcale nie jest dobra. Dosłownie 1 raz (słownie: jeden) widziałem poprawnie skonfigurowaną joomle, dostosowaną do potrzeb portalu i opatrzoną w ładny design; było to ŚP enemyterritory.pl w 2004 roku. Ten system to zwykły przerost formy nad treścią, szczególnie dla takiej bzdury jak strona szkoły, podobnie jak inne php nuki, jportale i inne gówna. Dla mnie to wszystko to systemy z zeszłej epoki nie mające za grosz funkcjonalności na miarę potrzeb nowoczesnego Internetu, ale skoro ktoś się lubi grzebać w gównie to droga wolna. Zainstaluj wordpressa i pierdol resztę, na stronę szkoły starczy z nawiązką.
A ogólnie to pierdol to, za rok przyjdą gimbusy i wspólnie z "panią od informatyki" zrobią z tym taki burdel, że nawet nikt nie będzie wiedział co do czego. Gatunek ludzki polakus-idiotus zamieszkujący wschodnią europę w swej głupocie nie wykształcił jeszcze zmysłu estetyki i potrzeby dbania o swój konterfekt. Z gównem nie wygrasz, a rzeczy ładne robimy dla siebie, choć i tak pod warunkiem że mamy pod nimi pełną kontrolę, lub chociaż operatorów z odpowiednim zamysłem (patrz nowe themodders).