Tworzenie paczki z modem 7056 27

O temacie

Autor

Zaczęty 21.12.2009 roku

Wyświetleń 7056

Odpowiedzi 27

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Tworzenie paczki z modem
#20 2009-12-22, 17:36(Ostatnia zmiana: 2009-12-22, 17:47)
Wordpadem nie mogę, bo mam Offica.
o.0
A co to ma do rzeczy? Jak masz Office#msgote author=WonderiuS link=topic=8122.msg74669#msg74669 date=1261499773]Wordpadem nie mogę, bo mam Offica.[/quote]o.0
A co to ma do rzeczy? Jak masz Officea nadal możesz korzystać z Notatnika czy Wordpada.

I nie tam pod spodem nie pisało ustawienia konfiguracyjne
Być może mimochodem zmieniłeś rozszerzenie.

Nie baw się w jakieś pisanie w Wordzie własnego pliku konfiguracyjnego, skopiuj plik defaultmod.ini, zmień co potrzeba w środku i daj jakąś nazwę która nie będzie zawierała spacji. Proste do bólu.
Zresztą akurat czarny ekran jest spowodowany przez złe umieszczenie zena świata, nie koniecznie całej paczki i konfiguracji.

WonderiuS
  • Gość
Okey, a mógłby ktoś podać jak ma wyglądać wpisanie NPC w Startupie? Bo wpisałem w Startupie NPC, zaraz na końcu listy NPC, i podczas resparsowania skryptów wyskakuje błąd, że NPC jest źle umieszczony w Startupie. Może ktoś dać screena przedstawiającego odpowiednie umieszczenie NPC'a?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Musisz wpisać swojego NPCa do jakiejś funkcji odpowiadającej za danego zena, a nie na samym końcu.
Co do świata i do paczki, to twój zen powinien być w _work\data\worlds a nie _work\data\_work\worlds.

WonderiuS
  • Gość
No właśnie tam ten świat się znajduje. No i robię ten plik *.ini i bez przerwy jest źle. To jak się to w końcu robi?! Sorry że zadaję tyle pytań ale to jest okropne! Kopiuję defaultmod.ini i tworzę dokument tekstowy, i wklejam tam to i zmieniam, daję zapisz jako i daję nazwę .ini i nic. Dalej nie ma na liście! Mógłby ktoś mi zrobić taki plik .ini i podesłać? A czy nie ma przypadkiem na forum, jak zrobić plik .ini?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale na tym screenie świat masz w _work\data\_work\worlds a nie w _work\data\worlds.

WonderiuS
  • Gość

WonderiuS
Gość

Tworzenie paczki z modem
#25 2009-12-22, 21:31(Ostatnia zmiana: 2009-12-22, 22:11)
To na tym screenie podałem tam gdzie ma znajdować się paczka, czyli Gothic PL/Data/Modvdf, to mam podać ścieżkę do zena? Bo już nic z tego nie rozumiem. I zrobi mi ktoś ten plik .ini moda? Albo da linka do tutka na forum jak to zrobić?

Ok, już na razie działa, temat do zamknięcia.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
skoro tak się naprodukowałeś, napisz co było nie tak - mam podobny problem.

WonderiuS
  • Gość
Jak chcesz zrobić paczkę z modem. To świat który modyfikowałeś zapisujesz w TestLevel pod nazwą np. TEST. Potem otwierasz GothicVdf i u góry wybierasz zakładkę MOD Builder? Nie pamiętam dokładnie nazwy i tam jak już wszystko zrobisz, to dodajesz świat który zmodyfikowałeś, TEST.ZEN dajesz + w tym pierwszym okienku i dajesz MOD Builder, gdy stworzy ci moda, dajesz go do Gothic/Data/Modvdf i piszesz plik .ini, i tam w pliku .ini tam gdzie masz world= dajesz: world=TestLevel\TEST.ZEN dajesz zapisz nie zapisz jako i odpalasz Gothic Starter Mod i powinno działać, ale nie będzie NPC. Napisałem trochę nie zrozumiałym językiem, ale może zrozumiesz coś z tego.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry