Dark Saga/Mroczna Saga RU 454415 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454415

Odpowiedzi 970

Freeze

Freeze

Użytkownicy
posty5
Propsy2
  • Użytkownicy
Wydaje mi sie ze wiecej expa dostaniesz przy pomaganiu jego, ale to jest kwestia tylko 500-1000 punktow... wiec Tobie ocenic czy warto ryzykowac buga, albo poprostu zrob save przed i sproboj pomoc.

Nie wiem jak Wy ale ja stosuje najlepsza taktyke i sejvuje po 12 savevow i nie mam problemow z zadnymi bugami bo jestem ubezpieczony;]

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Można jakoś zdobyć dwa mięsa w obozie orków ?
Albo czekaj z zadaniem, aż w końcu trafisz na jakieś zwierzęta, albo np. zabij ukochaną Dika :)

A nie respią się potworki w tym modzie ?
Potworki respią się w III rozdziale. Co do roślinek to nie wiem, ale na pewno jeśli pojawiają się jakieś roślinki w zadaniu, to pojawia się ICH częściowy respawn, także zablokować się nie da w tej kwestii (piszę tak na pszyszłość - żebyście wiedzieli).

Opłaca się zużyć bryłę lodu na Martina czy lepiej ją zachować na później?
Bryła lodu to rzadki zwój w Sadze, więc jest raczej cenny. Pomimo to, jeśli innym sposobem nie możesz pokonać Martina, to skorzystaj z niego. Ja pierwszy raz grając pokonałem go przy pomocy bryłu, za drugim razem już zrobiłem to własnoręcznie - bez użycia magii.

Można ukończyć zadanie z amuletem Sama, jeśli wcześniej się go zabiło?
Wyłączając obecność bugów - da się rozwiązać to zadanie niezależnie od śmierci Sama.

Bill jest kimś ważnym, czy można go wyeliminować? :> Ewentualnie jest jakieś inne rozwiązanie?
Nie jest postacią kluczową, ale możesz mieć problemy z orkami, jeśli go zabijesz tak bezpośrednio.
Inne rozwiązanie? Nie używaj magii na arenie, ani nie zapisuj podczas walki.
I jeszcze jedno: upewnij się, że on krzyczy tak w związku z walką na arenie, bo może wcześniej mu zalazłeś za skórę?...

Spoko okazało się, że Karlen jednak ma coś do powiedzenia :)
Precież w spoilerze w mojej odp. do Twojego problemu (2 strony wstecz) wymieniłem imiona wszystkich NPC, z którymi może być jakaś linia dialogowa...

udaje mi sie wczytać zapis dopiero za którymś tam z kolei  razem. Na  Ruskiej wersji zaczytało mi od razu.
Pytanie podstawowe: czy problem jest z wczytaniem tylko jednego sejwa czy wszystkich? Bo jeśli jednego, to mógł wystąpić błąd podczas jego zapisu i za chiny nie będzie Ci działał. W tym przypadku będziesz musiał wczytać innego sejwa, lub jeśli nie masz, to grać od nowa.

Miał pierścień dający 10 zręczności, więc to chyba dobry interes  :)
Nie chcę spoilerować, ale
Spoiler
pomagając mu miałbyś tę samą nagrodę + XP :)  

A teraz małe pytanko-czy wychodząc z kopalni warto zainwestować w artefakty u orkowego sprzedawcy?
Niektóre z tych artefaktów są naprawdę warte zakupu. Zależnie od ścieżki rozwoju postaci będą to nieco inne artefakty. Chociaż pas wspomniany niżej (Pradawny pas straży) wydaje się być uniwersalny i niezwykle cenny, niemalże obowiązkowa pozycja w ekwipunku Alastera, jeśli chce przetrwać w tych trudnych czasach.

I jeszcze jedno pytanie: gdzie są klucze do WSZYSTKICH skrzyn w kopalni?
Szukajcie, a znajdziecie :)
Spoiler
Część tych kluczy jest zorganizowana tak, że znajdujesz klucz, otwierasz nim skrzynie, bierzesz z niej kolejny klucz i idziesz do następnej skrzyni - i tak w kółko. Lokalizacje skrzyń to zarówno pierszy poziom (ogólnie), jak również opuszczona sztolnia oraz drugi poziom kopalni.
Natomiast skrzynka za posągiem Beliara ma swój indywidualny klucz, który znajduje się... gdzieś blisko :)  

To jak w końcu z tym Gregorem ? Pomóc mu czy nie ? Zapisałem a potem go szukałem na drugim poziomie, ale nie znalazłem więc pewnie też mam tego buga ?
Co do Gregora, to mi się właśnie coś przypomniało: pojawienie się buga z jego zniknięciem (i pozostałych zbiegłych niewolników) zależy od nas. Tak, dobrze widzicie - OD NAS.
Otóż zależy to od tego czy na górnym poziomie porozmawiamy najpierw z nim czy najpierw z Baradem. Ot tylko nie pamiętam, która opcja jest poprawna, więc jeśli ktoś to sprawdzi, bardzo proszę, by napisał tutaj na forum. Jednak wydaje mi się, że z Gregorem należy rozmawiać przed jakimkolwiek kontaktem dialogowycm z Baradem.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu

Baggio
Moderator działu

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#782 2012-11-22, 07:55(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 07:57)
Tyson90- wiesz coś może ma temat tego nowego patcha, który podobno jest w produkcji? Masz może linka do ich foruma, bo ja jakiś tam mam, ale nie działa. Z tego co widzę po kilku postach, to gra naszpikowana jest bugami.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Bill miał wypadek ;) udało się nawet własnoręcznie zostać mistrzem areny

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tyson, ja rozmawiałem najpierw z Gregorem i potem miałem właśnie tego buga. Czy odwrotny sposób działa nie wiem, za drugim razem go olałem. Co do zadania z amuletem Sama, to najwyraźniej również mam zbugowane, nijak nie mogę posunąć tego do przodu, a rozmawiałem już ze wszystkimi w kopalni.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, mam inny problem... wchodze sobie na strone tlumaczenia.. i opis instalacji mnie przeraza.. powiem szczerze odstrasza.. czy ktoś może to w ładnej zwiezłej formie podac co i jak po kolei instalujemy?? np:

najpierw sciagnij link A

AAAAAAAAAAAAAAAA

potem link B i instaluj na folder z A

potem sciagnij spolszczenie CCC i instaluj na gre..

Gotowe baw sie graj  a nie takie cos:

Do pobrania

ASAAAAAAa
Reupload
AAAa1
aaa2
aaa3
aaa4
aaaa5

badz madrym wiedz co pobierac jaks iew ypadlo z tych klimatow

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#786 2012-11-22, 10:49(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 10:51)
Spoiler
Dobra, mam inny problem... wchodze sobie na strone tlumaczenia.. i opis instalacji mnie przeraza.. powiem szczerze odstrasza.. czy ktoś może to w ładnej zwiezłej formie podac co i jak po kolei instalujemy?? np:

najpierw sciagnij link A

AAAAAAAAAAAAAAAA

potem link B i instaluj na folder z A

potem sciagnij spolszczenie CCC i instaluj na gre..

Gotowe baw sie graj  a nie takie cos:

Do pobrania

ASAAAAAAa
Reupload
AAAa1
aaa2
aaa3
aaa4
aaaa5

badz madrym wiedz co pobierac jaks iew ypadlo z tych klimatow
właśnie wszystko jest podane W TAKIEJ KOLEJNOŚCI, JAK BYĆ POWINNO
do ściągnięcia i zainstalowania...
; masz zainstalować g2nk, potem Dark Sagę (reupload partów
podstawowej wersji gry), potem patch 1.0.0.4 i na końcu
spolszczenie, czy to takie trudne?

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Problem w instalacji? oO  Instalujesz Gothica 2 Noc Kruka. Na to instalujesz modyfikację Dark Saga, potem na to patcha do Dark Sagi. Na koniec spolszczenie. Jeszcze tego nie robiłem. Znaczy się samą modyfikację i patcha sobie instalowałem kiedyś i wystarczyło klikać instaluj, więc nie wiem w czym masz problem.

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak ukraść tą tarczę paladyna? Tam ciągle nawet w nocy stoi chociaż 1 ork, a nawet jak on się obróci i ja ją wezmę, i on nic nie powie, to po chwili znikąd pojawia się Tarak i mnie zabija.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
1. Gdzie znajdę Gerarda?
2. U którego nauczyciela mogę się nauczyć wycinania smoczego języka? Nie widzę u żadnego myśliwego takiej opcji a ten język potrzebny mi jest do zadania w obozie orków
3. Na cmentarzu przy obozie paladynów obniżyły się moje statystyki we władaniu orężem. W jaki sposób je przywrócić?

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

Tablecloth

#790 2012-11-22, 12:59(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 15:12)
Tyson tak podałeś listę, tylko że ja wcześniej też z nim rozmawiałem i na pewien czas wyczerpałem możliwość rozmawiania z nim na ten temat.Jak podałeś list znowu do niego zaszedłem i okazało się że znowu ma coś do powiedzenia, a myślałem że nadal nic nie powie.

Bug z Gregorem pojawia się, jeśli zgodzimy się mu pomóc nie rozmawiając wcześniej z Baradem

Wie ktoś jak zdobyć kamień ogniskujący ? Podchodzę do tego wielkiego kamienia ale nic nie mogę zrobić

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Jak oczyściłem tunel z pełzaczy do kogo się zwrócić? Czy trzeba jeszcze opuścić jakoś tę kratę co jest w tunelu?
Zadanie z amuletem martwego Sama chyba się Wam właśnie zbugowało. Poprawnie wygląda tak:

Spoiler

Główne rozmawiamy z kolesiem na R co często stoi z założonymi rękami, Wsipem, Borysem i Draksem

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kuken

#792 2012-11-22, 16:41(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 16:44)
Dwa pytania.
1. Jak wykonać zadanie Pijany Ork jeżeli z nim gadam to po prostu zaczyna się walka no i nie zabieram mu ani jednego hp mimo ze mam 60 siły 40 procent walki jednoręcznym i srebrny miecz.
2. Gdzie są ci zbiegli niewolnicy z platformy ?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1: Musisz zapytać Ushaka, kto sprzedaje w kopalni alkohol. Dalej powinieneś dać radę.
2: Gregorius powinien być koło tez spalonej chatki na drugim poziomie, jeśli go nie ma, to podobnie jak ja masz buga. Jeśli go nie znajdziesz i nie masz sejwa przed jego ucieczką to kiepsko, bo bez zrobienia tego questa nie wyjdziesz z kopalni.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam buga :/ nie ma jakiegoś sposobu aby "przywołać" tego Gregoriusa ponieważ wcześniejszy save jest z przed 5 godzin...

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie wiem, niech się wypowie ktoś z ekipy spolszczającej czy na konsoli DS można przywołać "zgubione" postacie.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

Tablecloth

#796 2012-11-22, 17:26(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 17:26)
U mnie on jest, ale nie wiem czy mam go pobić i przyprowadzić Do Barada, czy potem samo się rozwiąże.To zadanie i jeszcze te teleporty, tylko że nie wiem jak wziąć z tej skały kamień ogniskujący.Krótko mówiąc - utknąłem.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#797 2012-11-22, 17:28(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 17:30)
U mnie on jest, ale nie wiem czy mam go pobić i przyprowadzić Do Barada, czy potem samo się rozwiąże.To zadanie i jeszcze te teleporty, tylko że nie wiem jak wziąć z tej skały kamień ogniskujący.Krótko mówiąc - utknąłem.
gadaj z Gregoriusem, wtedy quest dalej ruszy ;
kamień ogniskujący ma każdy z zabitych srebrnym orężem duchów
@up; konsolą nie da się przywołać postaci(w każdym bądź razie twórcy
nie ujawnili co można nią robić oprócz usuwania bugów z bramami itp.),
trzeba robić częściej sav#msg1060906y (dodatkowe)

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Pytanie podstawowe: czy problem jest z wczytaniem tylko jednego sejwa czy wszystkich? Bo jeśli jednego, to mógł wystąpić błąd podczas jego zapisu i za chiny nie będzie Ci działał. W tym przypadku będziesz musiał wczytać innego sejwa, lub jeśli nie masz, to grać od nowa.

Ze wszystkimi sejwami i rozpoczynaniem nowej gry.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Gregoriusa mogę tylko spytać czy wszystko w porządku.Mam znaleźć 3 jakieś przedmioty z ducha i perłę.Żeby znaleźć ducha muszę mieć kamień ogniskujący.

0 użytkowników
Do góry