Można jakoś zdobyć dwa mięsa w obozie orków ?
Albo czekaj z zadaniem, aż w końcu trafisz na jakieś zwierzęta, albo np. zabij ukochaną Dika
A nie respią się potworki w tym modzie ?
Potworki respią się w III rozdziale. Co do roślinek to nie wiem, ale na pewno jeśli pojawiają się jakieś roślinki w zadaniu, to pojawia się ICH częściowy respawn, także zablokować się nie da w tej kwestii (piszę tak na pszyszłość - żebyście wiedzieli).
Opłaca się zużyć bryłę lodu na Martina czy lepiej ją zachować na później?
Bryła lodu to rzadki zwój w Sadze, więc jest raczej cenny. Pomimo to, jeśli innym sposobem nie możesz pokonać Martina, to skorzystaj z niego. Ja pierwszy raz grając pokonałem go przy pomocy bryłu, za drugim razem już zrobiłem to własnoręcznie - bez użycia magii.
Można ukończyć zadanie z amuletem Sama, jeśli wcześniej się go zabiło?
Wyłączając obecność bugów - da się rozwiązać to zadanie niezależnie od śmierci Sama.
Bill jest kimś ważnym, czy można go wyeliminować? :> Ewentualnie jest jakieś inne rozwiązanie?
Nie jest postacią kluczową, ale możesz mieć problemy z orkami, jeśli go zabijesz tak bezpośrednio.
Inne rozwiązanie? Nie używaj magii na arenie, ani nie zapisuj podczas walki.
I jeszcze jedno: upewnij się, że on krzyczy tak w związku z walką na arenie, bo może wcześniej mu zalazłeś za skórę?...
Spoko okazało się, że Karlen jednak ma coś do powiedzenia
Precież w spoilerze w mojej odp. do Twojego problemu (2 strony wstecz) wymieniłem imiona wszystkich NPC, z którymi może być jakaś linia dialogowa...
udaje mi sie wczytać zapis dopiero za którymś tam z kolei razem. Na Ruskiej wersji zaczytało mi od razu.
Pytanie podstawowe: czy problem jest z wczytaniem tylko jednego sejwa czy wszystkich? Bo jeśli jednego, to mógł wystąpić błąd podczas jego zapisu i za chiny nie będzie Ci działał. W tym przypadku będziesz musiał wczytać innego sejwa, lub jeśli nie masz, to grać od nowa.
Miał pierścień dający 10 zręczności, więc to chyba dobry interes
Nie chcę spoilerować, ale
Spoiler
pomagając mu miałbyś tę samą nagrodę + XP
A teraz małe pytanko-czy wychodząc z kopalni warto zainwestować w artefakty u orkowego sprzedawcy?
Niektóre z tych artefaktów są naprawdę warte zakupu. Zależnie od ścieżki rozwoju postaci będą to nieco inne artefakty. Chociaż pas wspomniany niżej (Pradawny pas straży) wydaje się być uniwersalny i niezwykle cenny, niemalże obowiązkowa pozycja w ekwipunku Alastera, jeśli chce przetrwać w tych trudnych czasach.
I jeszcze jedno pytanie: gdzie są klucze do WSZYSTKICH skrzyn w kopalni?
Szukajcie, a znajdziecie
Spoiler
Część tych kluczy jest zorganizowana tak, że znajdujesz klucz, otwierasz nim skrzynie, bierzesz z niej kolejny klucz i idziesz do następnej skrzyni - i tak w kółko. Lokalizacje skrzyń to zarówno pierszy poziom (ogólnie), jak również opuszczona sztolnia oraz drugi poziom kopalni.
Natomiast skrzynka za posągiem Beliara ma swój indywidualny klucz, który znajduje się... gdzieś blisko
To jak w końcu z tym Gregorem ? Pomóc mu czy nie ? Zapisałem a potem go szukałem na drugim poziomie, ale nie znalazłem więc pewnie też mam tego buga ?
Co do Gregora, to mi się właśnie coś przypomniało: pojawienie się buga z jego zniknięciem (i pozostałych zbiegłych niewolników) zależy od nas. Tak, dobrze widzicie - OD NAS.
Otóż zależy to od tego czy na górnym poziomie porozmawiamy najpierw z nim czy najpierw z Baradem. Ot tylko nie pamiętam, która opcja jest poprawna, więc jeśli ktoś to sprawdzi, bardzo proszę, by napisał tutaj na forum. Jednak wydaje mi się, że z Gregorem należy rozmawiać przed jakimkolwiek kontaktem dialogowycm z Baradem.