Dark Saga/Mroczna Saga RU 454389 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454389

Odpowiedzi 970

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Mod ma błędów w cholerę akurat przeszedłem wszystkie zadania w kopalni zostało mi dosłownie 3 ale bez siły nie mogę zabić ducha lafera bo miecz który jest zatruty potrzeba mi jeszcze 17 siły mam mikstury kamienne tablice ale i tak mi nie starczy.Zasrany Rumar nie chce mnie jej uczyć gdy wyskoczył czy chce się z nim zmierzyć wygrałem po czym odpowiedział że nie potrzebuje nauki bo jestem już dobry dałem sobie luz myślałem że ktoś inny też uczy Borys powiedział że Martin może zwiększyć moją siłę ale nie mam z nim żadnego dialogu.Przy zadaniu gdy wisp ma kraść klucz ushaka a ja mam z nim walczyć pobiłem ushaka wziąłem klucz zadanie oczywiście wykonane tylko gdy bębni róg a ja mam mu oddać nie ma takiej kwestii dialogowej.Tak myślałem że bugów tu będzie cała sterta a skrytek to jest tu od pierona ale to taka ciekawostka życia to można tu mieć powyżej 300 nawet mam chyba 4 eliksiry po 20 Pż no i można jeszcze zwiększać sobie życie.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł z siłą to czekam na odpowiedź od razu pisze że jakieś tam kody lub picie miksturek gdy ktoś atakuje nie wchodzi w grę bo grać mi się odechcę.

Problem już rozwiązałem sam (kapliczka Innosa i Beliara)
Siły uczy Tiks a nie Martin.Wkruwiasz się a nie ma potrzeby.Jak pokonasz wszystkich na arenie i zostaniesz mistrzem to Tiks cię uczy za rude.

tak to ciekawe bo jestem mistrzem areny i mówię o tym tiksowi o mi tez cos mówi i moge tylko sie z nim bić ale co najlepsze nie można go pobić bo albo mam za słabo siły lub marny miecz magią też prubuje nic mu nie traci to taka podpowiedź to jak on może uczyć siły

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak Cię pobije wtedy jest taka możliwość.

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Po pokonaniu Liroya na arenie, niewolnik Bill krzyczy morderca i się na mnie rzuca, mimo ze nie zabiłem Liroya, po chwili do Billa dołączają wszyscy nawet orkowie, jeżeli to ważne to walczyłem Palka z kolcami.

Mam identycznego buga. Może jest na to rada? Co o tym myślicie? Wczytywanie poprzedniego zapisu i ponowna walka nie dają żadnej zmiany.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy trzeba obić tego Julio (czy jakoś tak) ? Bo nie spotykam go specjalnie żeby się z nim nie bić a może związane są z nim jakieś zadania ?

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Musisz dać mu się obić żeby cie uczył wywal całą rude i złoto jak masz bo zabierze.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Kto uczy w obozie orków walki bronią jedno bądź dwu ręcznej ? Mam spory problem z zabiciem cieniostwora, albo pobiciem jakiegokolwiek orka.
I swoją drogą, jak ukraść tarczę paladyna orkowi który handluje artefaktami ?

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Macie jakieś rady na pokonanie Ushaka? Nie mogę sobie z nim poradzić... Chyba, że jest inny sposób na zdobycie zaufania orków?

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Wykonuj wszystkie zadania dla niewolników to raz, dwa wyczyść sztolnię z pełzaczy. Trzy znajdź lekarza, i ostatnie to zostań mistrzem areny. Potem już ork przyjdzie który cie mianuje ich najemniokiem.

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Wykonuj wszystkie zadania dla niewolników to raz, dwa wyczyść sztolnię z pełzaczy. Trzy znajdź lekarza, i ostatnie to zostań mistrzem areny. Potem już ork przyjdzie który cie mianuje ich najemniokiem.
Z tarczą sobie narazie odpuść.Cieniostwora podprowadź pod orków zabiją go w sekunde a tobie zaliczy questa.W obozie samych orków nie wiem czy ktoś uczy ale u piratów uczy Billy.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Dzięki wielkie. Teraz następne pytanko, ktoś kradnie jedzenie z obozu orków. Doszedłem do kowala Paka, ale dalej nie wiem co. Bić się z nim nie idzie, bo mnie bierze na jedno walnięcie. Jakieś pomysły ?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Robię zadanie z demonem Lafera. Każe mi przynieść jakikolwiek miecz, mam rębiczerep i krótki miecz, ale nie mogę mu żadnego dać. To bug czy jednak muszę mieć inny miecz?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#731 2012-11-20, 20:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 20:21)
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Po jednej modlitwie do obu bogów na jeden dzień ? Czy jedna do wybranego przez nas ?
Jedna modlitwa do każdego bóstwa. 1x dziennie do Beliara + 1x dziennie do Innosa. Lub mniej - aby nie więcej, bo modlenie się kolejny raz z rzędu danego dnia u Innosa nie da efektu, a Beliar dodatkowo potraktuje nas grzmotem :)

Witajcie mam problem z walką na arenie. Gdy pokonam 2 przeciwnika (Rumar) nie aktualizuje mi się dziennik przez co gdy czekam kolejny dzień by walczyć Ork, nadzorca areny znów każe mi walczyć z Rumarem (dodatkowo ten Rumar cały czas mnie zagaduje jednak nie ma potrzebnej opcji dialogowej) i tak w kółko ;( Zrobiłem już pozostałe zadania potrzebne do wyjścia z kopalni ale bez tytułu mistrza areny nie odzyskam wolności ;p  Ma ktoś jakiś pomysł ?
Założę się o beczkę piwa i butelkę dobrego rumu, że zapisywałeś grę podczas walki. To jest dobra rzecz, ale czasem prowadzi do m.in. tego typu bugów.
Moja rada na przyszłość: przed walką rób jednego sejwa, a podczas walki inne.

Nie wiem czy tylko u mnie występuje taki problem ale TDS pobrany z waszej strony ten w pięciu partach nie daje się rozpakować a dokładniej ostatnie 4mb, próbwałem już winrarem i 7zipem ten pierwszy się zawiesza przy 99%( niezły trolling swoją drogą :D ) a drugi cały czas pracuje ale bez widocznych efktów i także praca zatrzymuje się przy 99%, także ze swojej strony nie polecam siciągać lepiej poszukać innego serwera.
Tak jak napisał ktoś wyżej - możesz pobierać 8-partowy lub całościowy z linków poniżej.
A ten, który nie chce Ci sie rozpakować, to użyj HaoZipa - nim na pewno wypakujesz poprawnie. W przypadku użycia 7-Zipa można też spróbować sztuczki: wstrzymać rozpakowywanie na chwilę i uruchomić znowu. Mi pomogło.

Dałby ktoś save jak przeszedł kopalnie? łatwo się zgubić w questach :(
Jeśli chcesz, to mogę Ci dać sejwa z samego końca gry - mam mega wypakowaną postać i wszystkie zadania zaliczone, dużo złota i itemów. Chcesz?

Gdzie znajduje się obóz paladynów? Bo nigdzie nie mogę go znaleźć.
Czytaj spoiler.
Spoiler
Wychodzisz z obosu orków, przechodzisz przez rzekę i cały czas prosto, jak w mordę strzelił.

---------------------------
Error-Message

B: VFILE: Err: -2: Can#msg1060529t find file: _WORK\DATA\SCRIPTS\_COMPILED\CAMERA.DAT Code: 255

OK  
Brak pliku Camera.dat
Jeśli błąd występuje cały czas, radzę reinstal.

Pawciow, co Ty gadasz? To my mamy dać dziennik Hartowi.
Nie mów hop. Pamiętaj, że Pawciow przeszedł już całą grę, a Ty jeszcze nie.

Czy trzeba obić tego Julio (czy jakoś tak) ? Bo nie spotykam go specjalnie żeby się z nim nie bić a może związane są z nim jakieś zadania ?
Możesz go obić, lub omijać. Wybór należy do Ciebie.

I swoją drogą, jak ukraść tarczę paladyna orkowi który handluje artefaktami ?
Musisz ukraść ją w takim momencie, kiedy obok straganu nikt nie stoi. I natychmiast zanieś do Francisa - jak ktoś Cię nakryję z nią, to masz przypał.

Macie jakieś rady na pokonanie Ushaka? Nie mogę sobie z nim poradzić... Chyba, że jest inny sposób na zdobycie zaufania orków?
Pokonać Ushaka i "Szacunek orków"?! Chyba coś Ci się pomyliło. W tym zadaniu nie musimy wcale pokonywać Ushaka. A jeśli chodzi Ci o ogólny szacunek orków (nie o zadanie), to daruj sobie jego pokonanie, jeśli nie czujesz się na siłach.
Spoiler
To nie jest wymóg konieczny do ruszenia fabuły, mimo, iż niektórzy NPC mówią coś odwrotnego.

Teraz następne pytanko, ktoś kradnie jedzenie z obozu orków. Doszedłem do kowala Paka, ale dalej nie wiem co. Bić się z nim nie idzie, bo mnie bierze na jedno walnięcie. Jakieś pomysły ?
Muszę to zaspoilerować.
Spoiler
Albo go pobij, albo użyj kradzieży kieszonkowej. Każda z tych dróg ma Cię doprowadzić do wejścia w posiadanie jego klucza, a dalej... Dalej to się zorientujesz.

Robię zadanie z demonem Lafera. Każe mi przynieść jakikolwiek miecz, mam rębiczerep i krótki miecz, ale nie mogę mu żadnego dać. To bug czy jednak muszę mieć inny miecz?
A może musisz jeszcze coś przynieść oprócz miecza? Zerknij do dziennika (bo ja już tak dokładnie nie pamietam).

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.

Blady

#732 2012-11-20, 20:35(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 20:41)
Witam,

Mam problem z wczytywaniem, rozpoczynaniem nowej gry, a mianowicie, po rozpoczęciu pierwszej gry i zapisaniu jej już w kopalni,  zaczął mi nagminnie crashować gothic podczas wczytywania, wczoraj nie mogłem wczytać gry, serie crash zakończył reset systemu, ale potem 2/3 dobre wczytania gry  i znów zaczęły się crashe, dopiero za x razem udało mi sie wczytać grę. Dziś odpalam moda, wczytuje i crash, crash, crash. Z chęcią skopiował bym  tu treść raportu ale nie moge. A i to samo tyczy sie rozpoczynania nowej gry.

System Win 7 SP1 x64. Odpalam w trybie zgodność z XP SP 3,.

EDIT:

Raport: KLIK

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
O ile mi wiadomo to Windows 7 ma jakieś problemy z Gothickiem ale w kwesti samego problemu Ci nie pomogę :(

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mów hop. Pamiętaj, że Pawciow przeszedł już całą grę, a Ty jeszcze nie.

Skąd miałem o tym wiedzieć? Poza tym z treści postu Wittcher#msg1060632a jasno wynika, że dziennika jeszcze Hartowi nie zaniósł  :wink:  

A może musisz jeszcze coś przynieść oprócz miecza? Zerknij do dziennika (bo ja już tak dokładnie nie pamietam).

W dzienniku jest napisane: "Powinienem znaleźć miecz". Nic więcej. Poszedłem spać, ale to też nic nie dało.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie mam problem z walką na arenie. Gdy pokonam 2 przeciwnika (Rumar) nie aktualizuje mi się dziennik przez co gdy czekam kolejny dzień by walczyć Ork, nadzorca areny znów każe mi walczyć z Rumarem (dodatkowo ten Rumar cały czas mnie zagaduje jednak nie ma potrzebnej opcji dialogowej) i tak w kółko ;( Zrobiłem już pozostałe zadania potrzebne do wyjścia z kopalni ale bez tytułu mistrza areny nie odzyskam wolności ;p  Ma ktoś jakiś pomysł ?
Założę się o beczkę piwa i butelkę dobrego rumu, że zapisywałeś grę podczas walki. To jest dobra rzecz, ale czasem prowadzi do m.in. tego typu bugów.
Moja rada na przyszłość: przed walką rób jednego sejwa, a podczas walki inne.

Dzięki za radę na przyszłosć ale w moim wypadku problemem było użycie czaru "Bryła lodu" ten sam błąd miałem z Martinem (mistrzem areny) musiałem pokonać go konwencjonalnie

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy

HellVard

#736 2012-11-20, 21:24(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 22:21)
Dobra, problem rozwiązany. W ramach testu zamroziłem Martina, zabiłem i wziąłem jego miecz, mogłem go dać Laferowi. Teraz muszę pokonać Martina na arenie żeby wziąć miecz.

Ot i znowu problem. Jedyne zadania, które mogę teraz zrobić, to te z uzdrowicielem, demonem i areną. Żeby zaliczyć te z uzdrowicielem, muszę zabić demona Lafera, a do tego mogę użyć jedynie miecz Martina. Mam rębiczerep, 36% walki jednoręcznym, skórzany pancerz i pas Artusa, ale nie mogę pokonać Rumara, zabieram mu max pół życia. Mam jeden zwój bryły lodu, ale muszę go zostawić na Martina, bo z nim już w ogóle szans nie mam. I co teraz? Nie mam już na czym podexpić, żeby ewentualnie poduczyć się walki.

Ach cholera, sorry za double posta, z rozpędu dałem odpowiedź zamiast edytuj  :facepalm:

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja nie mam pojęcia co robić z tym amuletem sama.Powiedziałem dla kowala że sam nie żyje a ten kazał mi się dowiedzieć od innych.Stanąłem na tym, że Sam obstawił walkę, przegrał i obwinił o to Borysa.U Borysa, Draksa i jeszcze paru osób nie mam opcji dialogowych z tym związanych.Nie mam pomysłu do kogo iść, więc będę wdzięczny za pomoc.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#738 2012-11-20, 23:17(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 23:17)
Dzięki za radę na przyszłosć ale w moim wypadku problemem było użycie czaru "Bryła lodu" ten sam błąd miałem z Martinem (mistrzem areny) musiałem pokonać go konwencjonalnie
No tak, na śmierć zapomniałem. W większości przypadków użycie czarów na arenie prowadzi no niemożliwości prawidłowego zakończenia walki.

muszę zabić demona Lafera, a do tego mogę użyć jedynie miecz Martina.
Jeśli jeszcze tego nie zepsułeś, to możesz również zdobyć miecz od kowala. Ewentualnie możesz próbować szczęścia z patentem ze spoilera.
Spoiler
Obstaw walkę, w której brałby udział Martin. Jeśli Martin przegra, to spróbuj zabrać jego miecz, zanim ten się pozbiera (wskakując z góry na arenę, lub otwierając kratę kodem. I jeszcze jeden spoiler.
Spoiler
Zazwyczaj obstawiając walkę na Liroya, ten walczy z Martinem i wygrywa. Wiem, że to nonsens, bo Martin jest mistrzem areny, ale tak jest.

Ja nie mam pojęcia co robić z tym amuletem sama.Powiedziałem dla kowala że sam nie żyje a ten kazał mi się dowiedzieć od innych.Stanąłem na tym, że Sam obstawił walkę, przegrał i obwinił o to Borysa.U Borysa, Draksa i jeszcze paru osób nie mam opcji dialogowych z tym związanych.Nie mam pomysłu do kogo iść, więc będę wdzięczny za pomoc.
Ja to zazwyczaj robiłem przed śmiercią Sama, ale i tak powinno się udać.
Wiem, że wszystkie postacie zamieszane w sprawę, i z którymi należy rozmawiać o tym, to:
Spoiler
Prad, Sam, Borys, Draks, Wisp, Karlo.
Porozmawiaj jeszcze raz z każdym z tych NPC, może kogoś przeoczyłeś.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Można jakoś zdobyć dwa mięsa w obozie orków ? Znaleźć czy coś. Bo mam 28 do questa a potrzeba 30, a w okolicy skończyły się potworki i jak chcę iść dalej to już nie daję rady bo np. Gobliny blokują drogę. :/

0 użytkowników
Do góry