Dark Saga/Mroczna Saga RU 453459 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 453459

Odpowiedzi 970

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Spoko okazało się, że Karlen jednak ma coś do powiedzenia :)

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.

Blady

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#761 2012-11-21, 18:21(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 18:30)
a jaki masz układ folderów z save?
Program Files\JoWood\Gothic II\saves_DarkSaga ?
coś takiego?
jeśli nie masz zainstalowanej Sagi na czystym G2NK,
to zrób oddzielną kopię czystą G2Nk i dopiero na
to zainstaluj DS, patch i spolszczenie
Dokładnie taki układ,

Sage mam zainstalowanym na czystym g2nk, zrobiłem jej reinstal nawet, nie pomogło, udaje mi sie wczytać zapis dopiero za którymś tam z kolei  razem. Na  Ruskiej wersji zaczytało mi od razu.

[quote name="TheKubaTM#msg1060738]Tyson mówił że gdy grasz w sagę to warto mieć tylko ją zainstalowaną bo dodatkowe mody mogą do błędów prowadzić.Spróbuj na czystego Gothica zainstalować taka mała instrukcja odemnie jak ja to zrobiłem.
 1.Zainstaluj G2NK
 2.Zainstaluj moda ale gdy będą opcje to odznacz Mod Gothic High Resolution
 3.Odpal G2NK
 4.Odpal moda
 5 Miłej gry[/quote]

Na czystym G2NK mam zainstalowaną Sage. Czekaj. Powiadasz że najpierw mam odpalić samego goticzka, a potem moda?EDIT:

Raport

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pięknie, u mnie też zniknął ten Greg, po cholerę ja mu pomagałem  :facepalm:  A bez zrobienia tego questa nie wyjdę z kopalni  :[

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#763 2012-11-21, 18:42(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 18:52)
Pięknie, u mnie też zniknął ten Greg, po cholerę ja mu pomagałem  :facepalm:  A bez zrobienia tego questa nie wyjdę z kopalni  :[
pokaż sejwa

@up Blady: czyli tylko na spolszczeniu coś masz nie tak?
; jak te pliki .dmp odczytać?;
też pokaż sejw mi

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Może mi ktoś dokładnie powiedzieć gdzie jest obóz paladynów bo prosto są jacyś orkowie na patrolu od których dostaje z kuszy -.-

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś dokładnie powiedzieć gdzie jest obóz paladynów bo prosto są jacyś orkowie na patrolu od których dostaje z kuszy -.-
musisz ich ominąć, zajdź od strony maksymalnie w prawo a potem zejdź do ściany
skalnej w lewo jak się schodzi w stronę doliny obok nich, wtedy się nie zgapną

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na szczęście miałem inny zapis, zanim jeszcze zostałem najemnikiem i tym razem olałem tego Gregora i orkowie go zabili. Miał pierścień dający 10 zręczności, więc to chyba dobry interes  :)

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Na szczęście miałem inny zapis, zanim jeszcze zostałem najemnikiem i tym razem olałem tego Gregora i orkowie go zabili. Miał pierścień dający 10 zręczności, więc to chyba dobry interes  :)
to ten Gregor co na platformie dawał zadanie, żeby mu pomóc w ucieczce?
ja mu pomogłem, ale i tak musiał zginąć...

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
@up Blady: czyli tylko na spolszczeniu coś masz nie tak?
; jak te pliki .dmp odczytać?;
też pokaż sejw mi
Nie wiem, może tylko na spolszczeniu albo po prostu fartem mi wczytało sejwa za pierwszym razem, a następnym by nie wczytało. Na pewno, ten problem mam tylko z tym modem.

Sejw

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
@Pawciow, też mu pomogłem i nie miałem żadnych błędów. Tak się zastanawiam czy nie było innego wyjścia z tym eliksirem niewidzialności, no ale cóż. Dodam że u mnie też się nie powiodło, i umarł.

Ja mam inny problem. Po wyjściu z kopalni, już ogarniam mniej więcej co i jak, orkowie pomogli mi zabić cieniostwora. Teraz szukam zbiegłego niewolnika, ledwo ubiłem dwa węże błotne. Nie mam mikstur leczniczych już, nie ma żadnych nauczycieli w obozie orków do broni białej. Ogółem .. ciężko i nie wiem co robić. Ktoś ma jakieś pomysły ?

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

Tablecloth

#770 2012-11-21, 19:04(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 19:16)
Już nieważne, pomyliły mi się imiona

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gratulacje za spolszczenie i całą robotę-dla tysona i całej załogi!
A teraz małe pytanko-czy wychodząc z kopalni warto zainwestować w artefakty u orkowego sprzedawcy? Np warto kupić pancerzyk za parę tys, czy trzepać wsio co się rusza w orkowym mundurku(chociaż taka ochrona to tylko przed zającami...)A ewentualnie po takim zakupie ,czy wystarczy skromnego budżetu na dalsze wojowanie?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#772 2012-11-21, 19:19(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 19:21)
Ja mam inny problem. Po wyjściu z kopalni, już ogarniam mniej więcej co i jak, orkowie pomogli mi zabić cieniostwora. Teraz szukam zbiegłego niewolnika, ledwo ubiłem dwa węże błotne. Nie mam mikstur leczniczych już, nie ma żadnych nauczycieli w obozie orków do broni białej. Ogółem .. ciężko i nie wiem co robić. Ktoś ma jakieś pomysły ?
najbliżej posługiwania się bronią białą możesz nauczyć się u piratów

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego Ushak przybiegł i zabił Finta ?
Poszedłem do niego tą windą tylko się przespać a ten mój Alaster zaczął go oskarżać o coś ?
czytaj dialogi, taka jest fabuła moda, musiał zginąć widocznie ;
jeśli dobrze pamiętam, to chciał wrobić Alastera

Gratulacje za spolszczenie i całą robotę-dla tysona i całej załogi!
A teraz małe pytanko-czy wychodząc z kopalni warto zainwestować w artefakty u orkowego sprzedawcy? Np warto kupić pancerzyk za parę tys, czy trzepać wsio co się rusza w orkowym mundurku(chociaż taka ochrona to tylko przed zającami...)A ewentualnie po takim zakupie ,czy wystarczy skromnego budżetu na dalsze wojowanie?
na artefakty na początku szkoda pieniędzy, jednak warto na pewno kupić pas co daje +10( czy +20?)
do statystyk ochrony i dodatkowe 10 czy 20 siły - dawno grałem, nie wiem

Amono

Amono

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Mam wielką prosbe, moglby ktos wrzucic sava z koncowki pierwszego rozdzialu?
Wlasnie tam doszedlem, zresetowalem kompa i wszystko mi zniknielo..:(
Za duzo roboty z tą kopalnia zeby ja od nowa przechodzic..
Prosze o pomoc

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Można inaczej włączyć kody trzeba napisać True w systemie gry na ustawieniach kodów lub robisz skrót gothica na pulpicie dajesz właściwości i tam gdzie podany jest element docelowy naciskasz spacja i dopisujesz -devmode. Potem dam edita czy to działa.

Działa?

I jeszcze jedno pytanie: gdzie są klucze do WSZYSTKICH skrzyn w kopalni?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie dołączyłem do grona szczęśliwców, którzy wydostali się z kopalni. Pozwiedzałem już trochę obóz orków i okolicę i widzę, ze teraz zabawa dopiero się zaczyna  :ayfkm:

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Haha..
Dopiero teraz zobaczysz jak będzie ciężko. W kopali to był raj, podług tego co się dzieje na powierzchni.  :ok:

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy

Orzeszek

#777 2012-11-21, 23:35(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 23:36)
Przejrzałem te parę stron i nie znalazłem takiego pytania, a mianowicie w zadaniu sekret Juliano postanowiełem zabić bodajże Kurta i tu rodzi się pytanie bo po samym zabiciu wyskoczył komunikat że "mogą być z tego problemy", chodzi mi o to czy za parę godz może się nie okazać że przypłacę życiem tą decyzję i kilka godzin grania w plecy czego wolałbym raczej uniknąć, wykonanie tego otwiera również furtkę do zakończenia innego zadania (tego z markiem) i tutaj mam drugie pytanie czy istnieje alternatywa dla tego rozwiązania. (domyślam się że całkiem prosta zabić Juliana :)  chociaż po zabiciu go nie miałem żadnej opcji dialogowej z markiem ale to było przed wzięciem zadania sekrety Juliano, więc nie sprawdzałem).

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hehe, ta gra źle na mnie działa, z rozemocjonowania pomyliłem emotki, miało być  :wink:   zamiast  :ayfkm:  . Mam teraz jakiś dziwny błąd, nie mogę zabić węża błotnego, bo gra mi się crashuje, jakoś można temu zaradzić?

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

Tablecloth

#779 2012-11-21, 23:45(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 01:18)
Orzeszek nie musisz zabijać Kurta.Można rozwiązać to zadanie jak i zadanie Marka nikogo nie zabijając

To jak w końcu z tym Gregorem ? Pomóc mu czy nie ? Zapisałem a potem go szukałem na drugim poziomie, ale nie znalazłem więc pewnie też mam tego buga ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry