Domek - Spacer? 2169 6

O temacie

Autor gtaking

Zaczęty 30.09.2009 roku

Wyświetleń 2169

Odpowiedzi 6

gtaking

gtaking

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Witam , jestem w tym zielony i mam pytanie czy da si zrobić za pomocą spacera domek ? Gothic 1 jakby co , w domku np. łóżko jakaś skrzynia itp. oraz jak zrobić drzwi na klucz do tego domku . Z góry dziekuje i jeżeli możeci to proszę o jakieś tutki. Cześć .

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Domek - Spacer?
#2 2009-09-30, 20:10(Ostatnia zmiana: 2009-09-30, 20:11)
Witam , jestem w tym zielony i mam pytanie czy da si zrobić za pomocą spacera domek ? Gothic 1 jakby co , w domku np. łóżko jakaś skrzynia itp. oraz jak zrobić drzwi na klucz do tego domku . Z góry dziekuje i jeżeli możeci to proszę o jakieś tutki. Cześć .

Jest możliwe zbudowanie domku w Spacerze za pomocą vobów, jednak to prowadzi do wiadomych skutków, więc odradzam stosowanie tej metody.

Ewentualnie może być Blender lub 3D Studio Max z pluginami kerrax.

W Blenderze do wyłącznego modelowania nie jest potrzebny plugin Kerrax. Program posiada wbudowaną opcję eksportu do formatu *.3ds.

EDIT: Opcja eksportu do formatu *.3ds jest na pewno możliwa od wersji 2.46(jednak polecam pobranie najnowszej wersji).

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

gtaking

gtaking

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
A gdybym chciał w spacerze zbudować domek już istniejacy np. jakiegoś kopacza w SO i urządził inaczej wnetrze tak by sie dalo?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
A gdybym chciał w spacerze zbudować domek już istniejacy np. jakiegoś kopacza w SO i urządził inaczej wnetrze tak by sie dalo?

Nie. Cały stary obóz to jeden obiekt trójwymiarowy. Urządzanie wnętrza by się dało(to jest wręcz konieczne, chyba, że chcesz pusty dom).

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

gtaking

gtaking

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Niestety nie znam się na grafice 3D , jak by ktoś miał byle jaki domek zrobiony prosiłbym o podesłanie , a jeżeli nie to nast. pytanie - czy mógłbym zrodbić mini oboze swój wieljkości 2 domków otoczony palisadą , w środku ognisko łóżko itd. czy też bym coś w 3D musiał majstować?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeśli chcesz robić cokolwiek w Spacerze musisz mieć ściągnięty GMDK i najlepiej vobblider.
Palisada i różne przedmioty jak łóżko i ogniska to gotowe obiekty które wstawia się w Spacerze. O ile pamiętam, to jest nawet jednak gotowa "swobodna" chatka którą można wstawiać Spacerem jako obiekt, jej model to ow_lonehut.3ds

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry