Wiedźmin 2 160486 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 160486

Odpowiedzi 539

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Wiedźmin 2
#240 2011-05-16, 23:56(Ostatnia zmiana: 2011-05-16, 23:59)
Miały być po 150 :D  Tylko właśnie jaki motyw itp. To jest najważniejsze.

Edit: Przydałoby się tam Baśkę Kwarc wysłać, to byłby porządek :P

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Wiedźmin 2
#241 2011-05-17, 00:01(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 00:02)
Wiesiek zamówiony, jutro odbieram, hehe. W zasadzie to już dzisiaj mogłem ale mi się nie chciało do Empiku iść :<<

Mam tylko nadzieję, że nie stracę dużo przez nie ukończenie pierwszej części :( No i może dadzą jakiś przyjemniejszy edytor...

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Bluzie się nie przyglądałem zbytnio, wiem że była czarna/ciemna :D  Koszulki były czarne i białe. Czarna chyba z logiem Wiedźmina z przodu, z tyłu napisem "Wiedźmin 2: Zabójcy królów", a biała mniej więcej tak wyglądała :D  : http://www.cdprojekt.pl/upl/2011_20/news/9688517.jpg

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tzn z Geraltem I Triss? Jaki koszt?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wiedźmin 2
#244 2011-05-17, 00:07(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 00:08)
Bodajże 50 zł.

A gra po 89 zł 99 gr :D

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Wiedźmin 2
#245 2011-05-17, 00:08(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 00:15)
W dupe. Poczekamy i zobaczymy jakie ceny będą na allegro :)

EDIT: http://allegro.pl/wi...16.html#gallery
Aż się prosi żeby kupić i potem żeby musiał za 1 sprzedać :D

Edit2: Cholera, piorunowe tempo http://allegro.pl/koszulka-wiedzmin-2-zabojcy-krolow-roz-m-czarna-i1616488549.html

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Wiedźmin 2
#247 2011-05-17, 07:18(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 07:27)
Nie oszukują, tylko oszczędzają :lol:

Za wystawienie towaru w tym przypadku zapłaci kilka groszy, gdyby dał cenę 315 złociszy, zapłaciłby sporo więcej(ile dokładnie nie wiem, podejrzewam że kilka złotych). Poza tym wyraźnie poinformował, że cena całkowita wynosi 315 zł, więc nie wiem, w czym to jest oszustwem. No i z boku masz "z dostawą" - kto na to w ogóle nie patrzy ten ciota.

Może i przyciągnie więcej ludu, no ale ja absolutnie bym nie wydał 300 złotych za grę którą mogę dostać za 100 prosto ze sklepu (czyt. nie kupuję kolekcjonerek) :D

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Mam tylko nadzieję, że nie stracę dużo przez nie ukończenie pierwszej części :( No i może dadzą jakiś przyjemniejszy edytor...

Za wiele nie stracisz, jak nie będziesz posiadał zapisu z pierwszej części. Jednak ja wolałem sobie przejść jedynkę dużo wcześniej by zobaczyć czy jest jakaś różnica.

Комиссар RBT

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Wiedźmin 2
#249 2011-05-17, 11:57(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 11:59)
heheh ale jajca.

przed zakupem w empiku KUPCIE WYBORCZĄ!
[/size]

Zamówiłem na empik.com Wieśka za 99 złociszy. Przychodzę do empiku a tu Wiesiek za 89 :lol:  Biorę z półki, podchodzę do kasy i od obsługi dowiedziałem się, że z Wyborczą o kolejną dyszkę taniej :D  I tak powstał chocapic zaoszczędziłem 18 złotówek :lol:  bo dwie doliczyć za gazetę.

po co kupować jakieś klucze na allegro, jak za taką samą cenę mam gustowne pudełko do kolekcji. No i mam co czytać na lekcjach :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#250 2011-05-17, 12:20(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 12:28)
A ja zaoszczędziłem 59 złotych dokupując drugą grę gratis. Przy czym obie chciałem.

EDIT: Dupa, co ja pierdole. W sumie zaoszczędziłem stówę.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, włączyłem. I co?
Po pierwsze - córka rybaka rozdzielczość! na 1024x768 mamy dwa OGROMNE pasy na ekranie które powodują że HUD jest NIEODCZYTYWALNY a wszelkie informacje są tak malutkie i rozpikselowane że podobnie jak po rokjet fiuel nie wiem co sie dzieje -.-
Po drugie - wiem że mamy słaby komp (GeForce 9500 GT, 2 GB Ramu, AMD X2 3,6 Ghz) ale spełnia wymagania minimalne, a według zapewnień redów na takim kompie powinno dać się komfortowo pograć... cóż, wiedziałem że będzie kiepsko i to kolejny chłyt matekingowy ale rezultat byl jeszcze gorszy niż myślałem... na najniższych detalach gra się bardzo tnie, przez większość czasu mialem maksymalnie 10-15 fpsów.
....ja cie proszę, wygląda na to Żeby jakoś normalnie pograć w wiedźmina będę musiał kupić nowego kompa, tylko po to by pograć w wyższej rozdzielczości by widzieć HUD i żeby płynnie chodziło na minimalnych detalach..
Poza tym dużo graficznych bugów (włosy Geralta, znikanie i pojawianie się postaci) i rzecz która najbardziej mnie wkurwia - nie wiem czy to przez to że gra się tak tnie, ale Wiedźmin strasznie kiepsko reaguje na polecenia - 90% momentów musze mashowac przyciski by Geralt zablokował czy rzucił znak, modląc się by zrobił to jak najszybciej.
Możliwe że gra tak kiepsko chodzi dlatego że to sam początek gry, rozmach, wielki atak na zamek itp ale no córka rybaka. Zobaczymy jak będzie dalej.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeczytałem twój post i wzniosłem ręce do nieba, prosząc Boga o pomstę, po czym spojrzałem na twoją kartę graficzną i zrozumiałem wszystko. Ciekawe jak będzie u mnie. :lol:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wiedźmin 2
#253 2011-05-17, 13:34(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 13:46)

Zamówiłem na empik.com Wieśka za 99 złociszy. Przychodzę do empiku a tu Wiesiek za 89 :lol:  Biorę z półki, podchodzę do kasy i od obsługi dowiedziałem się, że z Wyborczą o kolejną dyszkę taniej :D  I tak powstał chocapic zaoszczędziłem 18 złotówek :lol:  bo dwie doliczyć za gazetę.
W Saturnie jest za 80 zł. Tak więc przepłaciłeś 2 zł :D
Jest jeszcze edycja z medalionem wiedźmińskim za 100 zł.

Po pierwsze - córka rybaka rozdzielczość! na 1024x768 mamy dwa OGROMNE pasy na ekranie które powodują że HUD jest NIEODCZYTYWALNY a wszelkie informacje są tak malutkie i rozpikselowane że podobnie jak po rokjet fiuel nie wiem co sie dzieje -.-
Po drugie - wiem że mamy słaby komp (GeForce 9500 GT, 2 GB Ramu, AMD X2 3,6 Ghz) ale spełnia wymagania minimalne, a według zapewnień redów na takim kompie powinno dać się komfortowo pograć... cóż, wiedziałem że będzie kiepsko i to kolejny chłyt matekingowy ale rezultat byl jeszcze gorszy niż myślałem... na najniższych detalach gra się bardzo tnie, przez większość czasu mialem maksymalnie 10-15 fpsów.
Dzięki, nie kupuję :D

EDYCJA
SoMe, a jaki masz system?

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!

Gruppenfuehrer Kereth

Wiedźmin 2
#254 2011-05-17, 14:05(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 14:08)
SoMe - masz najnowsze stery do karty? To sprawdź to: http://www.gram.pl/news_8AziH,q1_Twoj_komputer_spelnia_wymagania_ale_Wiedzmin_2_dziala_bardzo_wolno_Mamy_rozwiazanie.html

Nie zapowiadam, że uda się osiągnąć zamierzony efekt, ale podobno po usunięciu 3D Vision gra bardzo zyskuje na płynności, przynajmniej według opinii malkotentów.

Комиссар RBT

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Wiedźmin 2
#255 2011-05-17, 14:24(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 14:27)
Mam Windowsa XP więc dupa :ok:
Tak w ogóle po szybkim zapoznaniu zacząłem się bardziej wczuwać, wczytałem sobie sejwa z jedynki i musze przyznać że gdyby wszystko chodziło jak należy to gra jest totalnie zajebista. Jednak co chwila mam jakiegoś buga graficznego który zmusza mnie do restartowania gry, pojawia się również po jej zminimalizowaniu :ok:
EDIT:
Z tego co słyszałem inni mają jeszcze gorzej

Bania
EDIT2:
Tak w ogóle by gra wczytała sejwy z wiedźminia 1 potrzebna jest jego reinstalacja. Inna rzecz-poszedłem do Empiku z kuponem z preordera i za Wiedźmina edycje premium, Bad Company 2 i oficjalny poradnik zaplacilem 130 zł. Ktoś wział sobie tą edycje specjalną? To "ekskluzywne pudełko" okazało się chyba po prostu wielkim oldscholowym kartonowym pudłem, czy nie?

Spoiler

WAH WAH WAH.

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
córka rybaka, po co ja kupiłem tego Wiedźmina?  :facepalm:

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja się cieszę, mam dwie gry w tym jedna za free. Nic nie żałuję. <3333

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
W Saturnie jest za 80 zł. Tak więc przepłaciłeś 2 zł
Te 2 poszły na Wyborczą :lol:  A saturna nie mam w pobliżu :(

Wiesiek się instaluje, jak ładnie będzie działać (mam sevena, pfehehehe....) to gites majonez.

sauron
  • Gość
podobno te sterowniki poprawiają optymalizację
http://www.geforce.com/#/Drivers/Results/33173

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry