Wiedźmin 2 160054 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 160054

Odpowiedzi 539

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja po ostatniej wpadce wolę nie ryzykować i nie instalować sterowniki ver. beta..

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ja po ostatniej wpadce wolę nie ryzykować i nie instalować sterowniki ver. beta..

Szkoda, że news stary jak świat a do tej pory wydano kolejne wersje sterowników :D

Комиссар RBT

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Poszedłem z ciekawości pod Tesko, 6 sztuk wieśka na całe Opole. Ale był ubaw! Normalnie ludzie się rzucili jak dzicz.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Wiedźmin 2
#263 2011-05-17, 16:53(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 16:57)
A ja oczywiście wpierw dobiore się do wersji Trial xD i jak uznam za szajsung to nie kupie : p

Ogółem prośba do plebsu i pariasów. Jak pojawią się jakiekolwiek wyniki sprzedaży dajcie znać : p

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Komentarz Geralta: "Taa... Nigdy się nie nauczą" :lol2:
Spoiler

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Co to jest po prawej?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#266 2011-05-17, 17:01(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 17:02)
Włosy?

Btw - No nareszcie dostałem paczkę. Nie wiem co lepsze, Wiedźmin 2, pudełko z Cataclysm, czy może cukierek wraz z karteczką z dopiskiem "+5 do zwinności"? :lol2:

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Czy ten martwy koleś ma jakoś przypominać bohatera Assisin Creeda? I o co chodzi z wczytywaniem save'ów z jedynki?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Wiedźmin 2
#268 2011-05-17, 17:08(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 17:12)
Rozmach gry jest przeogromny, już od samego początku. Genialne dialogi, genialna oprawa, genialna grafika, jeden z lepszych RPG#msgów ever. Czasami pojawiają się jakieś bugi, m.in. Foltest raz zaciął mi się w wieży podczas oblężenia, innym razem Geralt zaciął się na kilka minut. Ale pewnie niedługo wyjdzie jakaś poprawka na takie pierdoły, gra śmiga aż miło.

I o co chodzi z wczytywaniem save#msgów z jedynki?

Oto, że twoje decyzje z pierwszej części zostaną uwzględnione w drugiej. Dajmy na to np. uratowałeś Talara to pewnie gdzieś w grze się przewinie, dałeś go zabić to nie. + wczytuje broń z jedynki, ewentualnie jeśli miało się coś wyspecjalizowanego to gra daje standartowy miecz.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
I jak zwykle znalazła się jedna czarna owca co uważa tą gre za dobrą xD

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, teraz się wkurwiłem - powiem tylko tyle - spoiler z CdAction okazał się prawdą :ok:
Dark, jaki masz sprzęt i jak gra Ci chodzi?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Wiedźmin 2
#271 2011-05-17, 17:38(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 17:39)
I jak zwykle znalazła się jedna czarna owca co uważa tą gre za dobrą xD

A co, sądzisz, że dycha w CDA i innych portalach/pismach została wystawiona na ładne oczy? Oczywiście, są bugole, animacja poruszania czasami wkurwia i wydaje sie byc sztuczna, moment ze smokiem też potrafi wkurzyć, ale nie oszukujmy się, to świetna, (mimo, że niepozbawiona błędów) produkcja.

Dark, jaki masz sprzęt i jak gra Ci chodzi?

Intel Core 2 Duo @ 3,00GHz
4GB Ram
ATI Radeon HD 6950

Śmiga dobrze, czasami postać blokuje się w miejscu, gra po paru godzinach potrafi złapać zwieche i trzeba resetować, ale przynajmniej można się oderwać na chwilę od gry :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak na razie kiepsko, na średnich gra ma bardzo mało fpsów. Poza tym nie jestem zachwycony wyglądem Wiedźmina, ma jakąś kwadratową gębę. A i czy tylko mi tak cholernie długo uruchamia się gra(gra, nie launcher)?

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Wiedźmin 2
#273 2011-05-17, 18:24(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 18:40)
...ma jakąś kwadratową gębę...

to się pewnie nazywa low poly  :lol2:

solidna karta dark do w miarę normalnego zestawu. mam nadzieję że mój gf8800 nie będzie kaszlał ani skomlał :D

http://www.hwcompare.com/6322/geforce-8800-gt-512mb-vs-radeon-hd-6950-2gb/

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A więc grafika w W2 poszła tak do przodu, że musieli usunąć trochę poly z mordy Geralta. :lol:  

Nie no, dobra, pograłem chwilę. Grafika nawet na minimalnych ustawieniach(z włączonym jednak aa i wysokimi teksturami) jest naprawdę ładna, przy czym jednocześnie gra ma przyzwoitą ilość fps. Ponadto już na samym początku coś się dzieje i to znacznie więcej niż w takiej jedynce.

Wracam do gry.

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
Unikalne DLC dla fanów na Facebook pojawi się 20 maja.
"Lubię to"

http://www.facebook.com/cdprojekt?sk=wall&filter=2

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy wy też macie te problemy ze sterowaniem że Geralt często nie wykonuje poleceń tylko stoli lub robi coś kompletnie odwrotnego? Zwłaszcza podczas walki, kiedy np stoję i użyje znaku i zaraz potem nacisnę do przodu, to zanim Geralt wykona krok stoi przez chwilę, zanim dobiegę do gościa odrzuconego Ardem to często jest już w pełni sił i nadziewam się na jego ciosy. Ale jak np rzucę znak podczas biegu (co swoją drogą też rzadko działa) to biegnie bez żadnej przerwy zaraz po wykonaniu znaku. Ogólnie często gra ignoruje kiedy naciskam przycisk ataku, bloku, użycia znaku czy pułapek...

Spoiler

WAH WAH WAH.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nic podobnego, hula i smiga nawet na Ultra :) ) To co panowie, przechodzimy Wieśka i czekamy na narzędzia modderskie :D

sauron
  • Gość
pewnie coś robisz źle albo twój geralt to ciapa :D

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Wiedźmin 2
#279 2011-05-17, 20:19(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 20:19)
Corka rybaka, nawet nie wiecie jak często się umiera bo Geralt po rzucie znakiem sobie stoi przez ulamek sekundy

Spoiler

WAH WAH WAH.

0 użytkowników
Do góry