Podmiana animacji 3364 3

O temacie

Autor zalpl

Zaczęty 16.09.2009 roku

Wyświetleń 3364

Odpowiedzi 3

zalpl

zalpl

Użytkownicy
posty92
  • Użytkownicy
Chciałbym zrobić a właściwie podmienić jakąś animacje z np walki 1h no nie wiem...podnieść nogę do góry?xD i sprawdzić w grze czy zadziała i chciałem żeby ktoś mi to jakoś w punktach jasno napisał. Przypuśćmy że mam zmienioną (podniesioną nogę do góry xD) animacje biegu/chodu walki 1h...to się chyba nazywało 1hwalk.asc czy jakoś tak ... i co dalej?

StarOuter

StarOuter

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Chciałbym zrobić a właściwie podmienić jakąś animacje z np walki 1h no nie wiem...podnieść nogę do góry?xD i sprawdzić w grze czy zadziała i chciałem żeby ktoś mi to jakoś w punktach jasno napisał. Przypuśćmy że mam zmienioną (podniesioną nogę do góry xD) animacje biegu/chodu walki 1h...to się chyba nazywało 1hwalk.asc czy jakoś tak ... i co dalej?

taki teamt już jest Co Dalej

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Podmiana animacji
#2 2009-09-16, 17:19(Ostatnia zmiana: 2009-09-16, 17:36)
Nie spamujcie, ta dyskusja o tym czy ktoś wam odpisze, który z was jest dzieciakiem i który temat jest lepszy nie ma nic wspólnego z problemem. Niepotrzebne posty usuwam.

@zalpl
To że na tamten temat nikt nie odpowiedział nie jest powodem żeby od razu zakłądać nowy, ale na razie nie usuwam bo nie jest pewny czy wasze problemy są do końca identyczne.

Jeśli chodzi o te animacje, to wydaje mi się że musisz skopiować normalny mds walki 1H.
Jeśli chcesz zmodyfikować któryś cios bronią, odpowiednio podmień nazwę pliku Hum_1hAttackUpT2.asc lub Hum_1hAttackMidT2.asc lub Hum_1hAttackDnT2.asc, zależnie o który z ciosów ci chodzi.
Jeśli chodzi ci o bieg, to podmień Hum_1hRunT2.asc.

plugawy

plugawy

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Więc... Zrobiłem animacje , mam ją w .asc (podmienioną za stary plik), co dalej? Co z nią i innymi .asc i tym .mds (mam folder asc_humans_2hst2 gdzie są właśnie te pliki). I co później zrobic żeby efekt tj ta animacja była widoczna w grze?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry