[tajnos agentos] sabotaż przewodu 15451 33

O temacie

Autor

Zaczęty 6.09.2009 roku

Wyświetleń 15451

Odpowiedzi 33

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

[tajnos agentos] sabotaż przewodu
2009-09-06, 21:35(Ostatnia zmiana: 2009-09-06, 21:36)
witam

potrzebuje pomocy przy dyskretnym uszkodzeniu kabla. problem w tym, że nie może on zostać przecięty ani przepalony w sposób widoczny. warto również napomnieć, że dostęp do owego kabla jest bardzo ograniczona co z tym idzie nie mogę go od tak podgrzać, realistycznie roztopić czy... przegryźć.
pytanie jest jak najbardziej poważne.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to dobry pomysł - ale możesz spróbować wyważyć kabel (nie do końca), np. mojemu bratu działała tylko lewa słuchawka, jak się docisnęło kabel to i prawa działała.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
a czy to napewno legalne?
chodzi o skrętkę, czy jaki kabel?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#3 2009-09-06, 21:46(Ostatnia zmiana: 2009-09-06, 21:53)
Czy kabel cały czas znajduje się pod napięciem? Bo jeśli tak to to w ogóle drastycznie zmniejsza wachlarz możliwych sposobów. Uszkodzenie zostanie od razu wykryte czy będziesz miał chwilę na dokończenie "sabotażu", posprzątanie po sobie i tajemnicze zniknięcie? Uważam że skoro zależy na tym aby uszkodzenie było słabo widoczne to proponuję zrobić je przy samej wtyczce od dołu, tak ze jak jest normalnie wsadzona to nie widać.

Jeśli to jego własny kabel to oczywiście :(

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#4 2009-09-06, 21:51(Ostatnia zmiana: 2009-09-06, 21:54)
Możnaby spróbować go "rozciągnąć", tylko delikatnie - ale żeby metal w środku puścił. Albo wyginaj w jedną i w drugą stronę, zależnie od kabla też może coś dać.

PS: Najlepsza metoda: Kupujesz szczura, dajesz mu przez parę dni tylko jeść, ale tak, żeby nie miał jak spiłować swoich zębów, i potem puszczasz go na kabel - od razu zacznie go gryźć. Poszarpany kabelek będzie, ale przynajmniej nie będzie, że to Ty.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
musisz sobie zadać kila ważnych pytań (i napisać to odpowiedzi).
jaki to kabel?
jaki masz do niego dostęp, w szczególności czy masz dostęp do końcówek/całości?
ile masz czasu na akcję/przygotowanie?
jakie masz fundusze/motywację?
czy lepiej być nakrytym, czy nic nie zrobić?
...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#6 2009-09-06, 21:56(Ostatnia zmiana: 2009-09-06, 21:58)
Nie wiem czy to dobry pomysł - ale możesz spróbować wyważyć kabel (nie do końca), np. mojemu bratu działała tylko lewa słuchawka, jak się docisnęło kabel to i prawa działała.

kabel wisi. nie chodzi tu o żadne słuchawki :(

w pełni

chodzi o skrętkę, czy jaki kabel?

nie jestem pewien ale na skrętkę jest za miękki. w każdym razie chodzi o kabel w białej "obudowie"

Albo wyginaj w jedną i w drugą stronę, zależnie od kabla też może coś dać.

będzie to trudna zważywszy na umiejscowienie ale spróbuje.

co myślicie aby spróbować dyskretnie przebić to igłą?

w ostateczności jak już nic nie przyjdzie mi ani Wam do głowy to spróbuje go przestrzelić na odpowiedniej długości.

jaki masz do niego dostęp, w szczególności czy masz dostęp do końcówek/całości?

dostęp na odcinku około pół metra

ile masz czasu na akcję/przygotowanie?

całą noc każdego dnia w tygodniu

jakie masz fundusze/motywację?

5zł

czy lepiej być nakrytym, czy nic nie zrobić?

to nie wchodzi w grę

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Igłą? Miało nie być śladów. Ale skoro taki mały może być, to weź coś wyjątkowo cienkiego i przebij tak, żeby dwa bieguny prądu w środku kabla się połączyły - efekt będzie taki, że się zepsuje.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
nie jestem pewien ale na skrętkę jest za miękki. w każdym razie chodzi o kabel w białej "obudowie"
użyj uszkadzatora do białych kabli...
zamierzasz uszkodzić kabel, a nawet nie wiesz od czego? może na samym przewodzie jest coś napisane?

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

#9 2009-09-06, 22:11(Ostatnia zmiana: 2009-09-06, 22:12)
Sąsiadce urywasz od internetu? Mi kabel złamał się od leżenia na podłodze i jeżdżenia po nim odkurzaczem. Jeśli jest grubszy to zależy czy masz dostęp do końcówki. Jeśli masz możliwość rozebrania końcówki i narobienia w niej burdelu to bedzie bez śladu. Kabel mozesz sprobowac scisnac kombinerkami i troche pokrecic( zalezy jaki to kabel, moze nie byc sladu, a sie zlamie), albo przeciac obcegami (slad :(  ).

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Albo nie wiem, próba zardzewienia końcówki?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#11 2009-09-06, 22:14(Ostatnia zmiana: 2009-09-06, 22:16)
zamierzasz uszkodzić kabel, a nawet nie wiesz od czego?
tak, nudzi mi się i chce sobie uszkodzić przypadkowy kabel.
jutro pójdę i wypierdolę kilka transformatorów w powietrze.

zysk, nie znam się na elektryce więc nie oczekuj ode mnie że podam Ci dokładne proporcje, długość i objętość nitki dentystycznej w tajemniczym białym kablu. doskonale wiem od czego to kabel i czemu chce mu zrobić kuku jednak nie podam ci jaki splot kryje się pod tajemniczą białą powłoką bo tego poprostu nie wiem. wiem również, że nie przepływa przez niego prąd także nie jestem narażony na większe niebezpieczeństwo. próbowałem go wyrwać ale kable tego typu z racji 'obudowy" wytrzymują obciążenia bodajże do 100 kilogramów tak więc nic z tego.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
łeeee. Raz piszesz, żeby nie było śladu, drugi raz, że próbowałeś wyrwać...

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Napisz na nim PWJ na 200% i zaraz przylecą odwalić za ciebie robotę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ma nie być śladu w moim pionie - z tego względu bezczelne przecięcie sekatorem czy innym gównem nie wchodzi w rachubę.
ciągnąc tak mocny kabel jedyną możliwością jest wyrwanie go u podstawy czyli zdecydowanie nie w moim pionie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jeśli przebijesz igłę przez dwa bieguny i popłynie prąd o dość wysokim napięciu - coś jak w gniazdku - kabel zakończy swój żywot dość efektownym spłonięciem. Skoro prąd nie płynie ciągle, to znaczy, że płynie czasami - a wtedy będą obwiniać tylko kabel, że się spieprzył.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
hm mozesz sprobowac naciac nozykiem, spowodowac zwarcie i gumę potraktować ogniem, zeby sie skleila z powrotem.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
Można spróbować potraktować go magnesem neodymowym, musi cały czas być koło przewodu. Możliwe, że w ten sposób zakłócimy normalną pracę przewodu, przynajmniej tak jest z przewodem elektrycznym, licznikami prądu i wody.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Nauczycielka od fizyki mówiła nam, że jak niedaleko baterii jest magnes to po jakimś czasie z baterii uleci "energia" [chyba, że coś pomieszałem bo za pilnym uczniem nie byłem].
Czyli możesz spróbować sposobu wietrzyka, ale tutaj będzie gorzej bo kabel chroni gumowa powłoka, a jak wiadomo guma nie przewodzi prądu więc nie wiem czy to zadziała.
Poza tym napisałbyś normalnie o co ci chodzi, wtedy zapewne byłoby niektórym łatwiej ci pomóc.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
magnes neodymowy jest na tyle silny, że potrafi zmienić ruch elektronów w przewodzie, starsze liczniki od prądu można było nim zatrzymać, przy ciągłym poborze prądu, oczywiście wszystko do pewnych granic, jak był duży pobór prądu to licznik potrafił w końcu ruszyć, tylko, że kilka razy wolniej się kręcił.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry