Pytania i odpowiedzi 465601 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 465601

Odpowiedzi 1123

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Kilka pytań ode mnie:
1) Piszecie, że będzie można dołączyć do 3 frakcji - czy któreś z nich będą się ze sobą "gryźć"? (tak jak np. NO i SO w zwykłym Gothicu - musisz wybrać między jednym a drugimi)
2) Czy historia przedstawiona w modzie będzie uzupełniać historię Gothica czy tworzyć jej alternatywną wersję?
3) WTF z obozem na bagnie? Został on zniszczony/przeklęty/itp. czy po prostu są to tereny zajęte przez zombie itp jeszcze przed założeniem obozu?
4) Pojawi się generał Lee? Jeśli tak to czy odegra jakąś większą rolę?
5) Co z datą wydania? W trailerze jest Grudzień tego roku - czy jest to taka dosyć pewna data, taka pozwalająca Wam spokojnie wszystko skończyć czy może jest to data zakładająca, że wszystko pójdzie szybko i sprawnie bez żadnych problemów?

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: Luke_Flamesword link=topic=660.msg21921#msg21921 date=Jul 7 2008, 17:20\'
Kilka pytań ode mnie:
1) Piszecie, że będzie można dołączyć do 3 frakcji - czy któreś z nich będą się ze sobą "gryźć"? (tak jak np. NO i SO w zwykłym Gothicu - musisz wybrać między jednym a drugimi)
2) Czy historia przedstawiona w modzie będzie uzupełniać historię Gothica czy tworzyć jej alternatywną wersję?
3) WTF z obozem na bagnie? Został on zniszczony/przeklęty/itp. czy po prostu są to tereny zajęte przez zombie itp jeszcze przed założeniem obozu?
4) Pojawi się generał Lee? Jeśli tak to czy odegra jakąś większą rolę?
5) Co z datą wydania? W trailerze jest Grudzień tego roku - czy jest to taka dosyć pewna data, taka pozwalająca Wam spokojnie wszystko skończyć czy może jest to data zakładająca, że wszystko pójdzie szybko i sprawnie bez żadnych problemów?
1. Jak narazie 3 spodziewane to Rebeliant, Łowca, Mag (wszystkie z tego samego obozu) będzie też napewno mozna wspomagać Buntowników w Nowym Obozie.
2.Bedą to wydarzenia z tego samego czasu co wydarzenia w G1, oczywiscie niektórze rzeczy bedziemy musieli troche pozmieniac, chocby dlatego aby niektóre misje nie byly zbyt przewidywalne :P
3.Beliar wykorzystał szaleństwo obozu bractwa zesłał na obóz swą armie i przejał nad członkami obozu całkowitą władzę.
4.Pojawi się, narazie wolałbym więcej nie zdradzać.
5.Cóz, raczej to drugie :)

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
2) historia będzie bliska Gothicowi, ale nie zupełnie zgodna.
3) został zniszczony i przeklęty, a teraz są to tereny zajęte przez zombie (byłych członków BŚ).

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
:rolleyes: Kilka pytań ode mnie:
1.Czy lasy z koloni zostaną tak zmodyfikowane żeby prezentowały się lepiej,bo w  jedynce wyglądają tak do dupy że szkoda mówić,szczególnie z daleka.
2.Jest szansa żeby napotkane postacie będą mówić coś o tym kim są i czym się zajmowali przed zesłaniem do koloni,np:jakiś facet mógł nam opowiedzieć że jest Asasynem i kiedyś zajmował sie handlem,może głupie pytanie ale ja lubię gdy w grze można dowiadywać się o takich pierdołach.
3.Co się stanie z Skorpionem,Diegiem i Miltenem w waszym modzie.
4.Jakie obszary będzie zajmował obóz Myśliwych.
5.Będziemy dostawać jakieś zadania od Kobiet tak jak to było w Mrocznych Tajemnicach i Diccuric.
6.W waszym modzie pojawi się jakieś intro i film końcowy.
7.Runy będziemy tworzyć w taki sam sposób jaj w dwójce czy będziemy je po prostu kupować.
8.Planujecie w modzie umieścić jakiegoś bossa tak jak to było w G2 i G2:NK czy raczej obejdziemy się bez takiego przeciwnikiem tak jak w G1 i G3.
9.Czy zombie Guru,będą atakować za pomocom run.
10.Czy dodacie dodatkowe animacje do broni dwu i jednoręcznej.
11.Skoro główny bohater ma twarz jak Lares,to co się stanie a szefem Bandytów,zabiją go gwardziści z SO,czy coś w tym stylu.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Cytat: Lucky link=topic=660.msg21956#msg21956 date=Jul 7 2008, 23:31\'
:rolleyes: Kilka pytań ode mnie:
1.Czy lasy z koloni zostaną tak zmodyfikowane żeby prezentowały się lepiej,bo w  jedynce wyglądają tak do dupy że szkoda mówić,szczególnie z daleka.
2.Jest szansa żeby napotkane postacie będą mówić coś o tym kim są i czym się zajmowali przed zesłaniem do koloni,np:jakiś facet mógł nam opowiedzieć że jest Asasynem i kiedyś zajmował sie handlem,może głupie pytanie ale ja lubię gdy w grze można dowiadywać się o takich pierdołach.
3.Co się stanie z Skorpionem,Diegiem i Miltenem w waszym modzie.
4.Jakie obszary będzie zajmował obóz Myśliwych.
5.Będziemy dostawać jakieś zadania od Kobiet tak jak to było w Mrocznych Tajemnicach i Diccuric.
6.W waszym modzie pojawi się jakieś intro i film końcowy.
7.Runy będziemy tworzyć w taki sam sposób jaj w dwójce czy będziemy je po prostu kupować.
8.Planujecie w modzie umieścić jakiegoś bossa tak jak to było w G2 i G2:NK czy raczej obejdziemy się bez takiego przeciwnikiem tak jak w G1 i G3.
9.Czy zombie Guru,będą atakować za pomocom run.
10.Czy dodacie dodatkowe animacje do broni dwu i jednoręcznej.
11.Skoro główny bohater ma twarz jak Lares,to co się stanie a szefem Bandytów,zabiją go gwardziści z SO,czy coś w tym stylu.

2. Tak.
3. Wszystkich będziesz mógł spotkać.
6. Tak.
8. Tych mało fajnych bossów będzie do rozwałkowania całkiem sporo.
10. Nie.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Adrian
  • Gość

Adrian
Gość

Pytania i odpowiedzi
#145 2008-07-09, 02:58(Ostatnia zmiana: 2008-07-10, 15:28)
Pytanie, które mnie gryzie od samego początku.

Czy będziemy uczestniczyć w tych wszystkich akcjach ze Śniącym (wiem, że nie może to byc podobnie jak w G1 bo teraz BŚ jest kaputt, ale czy Śniący będzie odgrywał jakomkolwiek rolę?0)
Czy zniszcymy Barierę czy ta menda Bezio zbierze całe laury ?

Aha i te katakumby w trailerze. Czy to rozwinięta wersja tej starej kaplicy w której mieszkał Y'Berion?
A może jego spotkamy ? Może jakimś fartem przeżył ;p

Edit: Dzięki za odpowiedź :P .

PS: Jesten niemal pewien, że to ta kaplica :lol2:

Sawiol

Sawiol

Użytkownicy
posty84
  • Użytkownicy

Sawiol

Pytania i odpowiedzi
#146 2008-07-09, 11:54(Ostatnia zmiana: 2008-07-09, 12:29)
1. Czy będzie można spotkać(i zabić  ;p  ) postacie znane z prologu, a konkretnie strażników i postać  którą chodziliśmy?

2. Czy Rick na początku gry będzie miał troche podrasowane skille i byle jaki ekwipunek, czy będzie tak słaby jak Bezio na początku Gothica?

EDIT: Thx za odpowiedź.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
@Adrian.
1. Bardzo pośrednio tak. Śniący to działka Bezia, ale Rick będzie miał w tym minimalny udział.
2. Zobaczysz w pełnej wersji :lol2:

@Sawiol
1. Będzie można zabić prawie każdego więc kto wie ;p
2. Nie będzie totalnym zerem, ale będzie raczej na końcu łańcucha pokarmowego w kolonii karnej.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Cytat: shergar link=topic=660.msg22154#msg22154 date=Jul 9 2008, 12:26\'
2. Nie będzie totalnym zerem, ale będzie raczej na końcu łańcucha pokarmowego w kolonii karnej.
Znaczy się będzie rozkładał cudze odchody? ;p

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Adrian
  • Gość
Być może to pytanie już padło... ale chciałbyb zapytać o dubbing. Czy wogóle będzie, a jeśli tak czy będzie lepszy niż w prologu. Bo w prologu to masakra była a nie dubbing :D . Tylko Antus gadał z przekonaniem. No troszeczkę.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
To zależy tylko i wyłącznie od was - fanów, na poziomie wyzszym niz dubbing w Prologu to ja chętnie poświęce czas po premierze i to złoże w całość :D

Adrian
  • Gość
Heh  czyli, żę raczej wogóle nie będzie ?? :D  CZkoda szkoda

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Cytat: Adrian link=topic=660.msg22450#msg22450 date=Jul 11 2008, 11:47\'
Heh  czyli, żę raczej wogóle nie będzie ?? :D  CZkoda szkoda
Raczej,  jeżeli my FANI będziemy chcieli dubbing i podejmiemy kroki w tym kierunku to orc chyba nie miał by przeciwstawień :D

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: BEZI link=topic=660.msg22457#msg22457 date=Jul 11 2008, 10:31\'
Raczej,  jeżeli my FANI będziemy chcieli dubbing i podejmiemy kroki w tym kierunku to orc chyba nie miał by przeciwstawień :D
No jasne, to własnie miałem namyśli.

Adrian
  • Gość
Nie no. Zrozumiałem o co chodziło Orc'owi. Ale z natury jestem realistą w stronę bardzie pesymita niż optymista. Jest tyle kwestii mówionych, tylu różnych NPC że nawet tak uzdolnione osoby(mówie szczerze) jak terażniejszy squad robiący CZ nie dałyby rady z czymś takim. Tutaj duża część zadania spadłaby na fanów. No właśnie w tym cały problem. Ja osobiście nie czuję się na siłach by temu podołać. Mój głos to jedna wielka masakra. Z tąd mój wcześniejszy post.

Ale po cichu liczę, że jednak im się uda.
Nie. WRÓĆ. Wiem, że im się uda(podobno takie nastawienia to jakiś tam % sukcesu :) )

Więc życze wam wszystkiego dobre i powodzenia(wbrew pozorom nie ma tu ironii).

Narestel
  • Gość
Jak ktoś będzie zbierał ekipę do dubbingu to ja się na to piszę :D

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Narestel link=topic=660.msg23038#msg23038 date=Jul 15 2008, 00:51\'
Jak ktoś będzie zbierał ekipę do dubbingu to ja się na to piszę :)

Wiesz, pisać się zawsze możesz, ale dubbing "Czasu Zapłaty" będzie jak najbardziej zbliżony do profesionalnego, więc musisz nie tylko mieć mocny i wyraźny głos, ale również potrafić odegrać rolę z odpowiednimi emocjami.
Zresztą do dubbingu jeszcze daleko, gdy będziemy organizowali nabór wszyscy się o tym dowiedzą.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Rynezian

Rynezian

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Witajcie, to mój pierwszy post tutaj ;)  Mam dwa pytania:
1. Czy w modzie będą nowe potwory? (Całkowicie nowe w tym 3d)
2. Czy mod będzie miał instalkę? Może głupie pytanie, ale bardzo denerwuje mnie w modach wypakowywanie   :D  
Życzę powodzenia teamowi, ten mod będzie wielki. Nie... Największy.

...Wkrótce wyrośniemy także z wojen, które są w gruncie rzeczy pojedynkami narodów... gwałt rodzi tylko nowe gwałty ze strony człowieka, na którym został popełniony; Miłość natomiast rodzi miłość...

Lew Tołstoj

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan

shergar
Moderator działu

Pytania i odpowiedzi
#158 2008-08-02, 13:09(Ostatnia zmiana: 2008-08-02, 13:10)
Cytat: Rynezian link=topic=660.msg25910#msg25910 date=Aug 1 2008, 23:02\'
Witajcie, to mój pierwszy post tutaj ;)  Mam dwa pytania:
1. Czy w modzie będą nowe potwory? (Całkowicie nowe w tym 3d)
2. Czy mod będzie miał instalkę? Może głupie pytanie, ale bardzo denerwuje mnie w modach wypakowywanie   ;p  
Życzę powodzenia teamowi, ten mod będzie wielki. Nie... Największy.

1. Istnieje taka ewentualność, ale nic na 100% nie wiadomo.
2. Tak, będzie instalka ;)

Hmm co do wielkości to się jeszcze okaże, ale na pewno będzie jednym z najlepszych :lol2:

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
To czy instalacja modyfikacji będzie przeprowadzana przez program instalacyjny zalezy od kompresji, bo róznice miedzy taka instalka a np. sfxem to może byc nawet do 50MB

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry