Żale 3.0 + wspomnienie o modyfikacji do wiedźmina. 30476 78

O temacie

Autor mareksc

Zaczęty 3.07.2009 roku

Wyświetleń 30476

Odpowiedzi 78

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Kurde 6 stron, mogłem podbić stawkę...

Zacznę może od tego co mogę napisać i co uważam za prawdę: Kyro jesteś idiotą :D  Wiem, to małostkowe, mało śmieszne, nudne, etc. ale nie traktuję kyro poważnie od jakiegoś czasu bo to mija się z celem. Przykro mi, że musicie to znosić. W sumie aż korci mnie, żeby napisać: Ups, skasowało mi się niechcący konto kyro, z całym dorobkiem tych wysublimowanych i ociekających życiową mądrością postów, pucharków pod avkiem z bitew wzajemnej adoracji, etc. Co za szkoda... W sumie najprostsze rozwiązania są najlepsze :D  
Aha kyro i bynajmniej nie uciekłem od dyskusji z wczoraj, staram się od jakiegoś czasu przespać chociaż 6h. Odpisywanie ci co prawda sprawia mi mierną satysfakcję, dlatego też wolę cię lekceważyć, niż wdawać się w dysputy - powód jest prosty, to cię bardziej irytuje :D  Druga sprawa, że nie przepadam za dorabianiem filozofii do własnych argumentów, czy manipulowaniem ludzikami, to twoja działka, więc nie będę ci zabierał ulubionej zabawki. Tak jak kiedyś napisałem - powiedz dokładnie jak było z T, a dam ci spokój i znowu będę cię traktował jak kupę w kloace - bez grzebania kijem.

Ok a teraz poważniej bo chyba jestem wam to winien.

Skoro tak bardzie upieracie się przy pisaniu o BIT to proszę bardzo [w sumie to chyba pierwsza dyskusja kiedy to nie ja sam zaczynam pisać o moim dzidziusiu z rozrzewnieniem, dodatkowo kiedy zgadzam się z tą "infantylną" krytyką]. Trochę to wygląda jak kopanie leżącego, ale co to za różnica.

Wiem, że BIT się wielu nie podoba, włącznie ze mną [nie wszystko oczywiście] - bo sporo jest niedociągnięć, sporo mamy wtop i pewnie jeszcze co nieco przed nami. W sumie dobrze jest otwarcie pisać więcej o porażkach, nie zapominając też jednak o drobnych sukcesach, bo może ktoś na tym skorzysta. Nigdy się z tym nie obnosiłem, że BIT to chodzący ideał, w moim mniemaniu będzie to bardzo dobre uzupełnienie tego co obecnie mamy na rynku - o ile pełna wersja kiedykolwiek doczeka się rilisu.

Dobrym przykładem na jedną z takich wtop jest właśnie T. Ktoś z teamu wrzucił prywatną korespondencję emailową na branżowe paste. Niestety staram się dzielić wszystkim z teamem, ale to też mnie sporo nauczyło na szczęście. Druga zadra to właśnie kyro, który twierdzi jakoby miał jakiś swój własny misterny wkład w to, że T się od nas odwróciło - dlatego też wrzuciłem obrośnięta pajęczyną rozmowę na gg, bo moim zdaniem kyro to osoba, której lepiej unikać - a nóż komu się to przyda. Choć realnie na to patrząc to oni odwrócili się już na samym początku bo: zero wsparcia technicznego, doku engine, spisu funkcji czy chociaż brak raportowania buggów [mimo, że to zawierał aneks do umowy, z którego się wywiązaliśmy] - tak współpraca raczej nie wygląda. Niedawno rozmawiałem ze znajomym, który tam pracuje, ale ciężko się dowiedzieć coś więcej. Stąd też chciałby się dowiedzieć co kyro zrobił - o ile, rzeczywiście coś tak haniebnego uczynił. To chyba nikogo dziwić nie powinno. Nie lubię skurwysyństwa, jak ktoś mówi a niech tez powie ble.

Vaxi-mag. Hmm, przecież żyjemy w wolnym kraju, jak chce być magiem to niech sobie nim jest. Wychodzę z zasady, że lepiej nie wdawać się w dziwne dysputy, czasem warto jednak czytać między wersami. Tak jest z waxim właśnie. Nigdy nie brałem pod uwagę dziwnych historii - w czym w sumie przodował kyro, nie waxi. Z resztą design akurat bardzo się zmienił i to mnie niezmiernie cieszy.

"Tawern" i inne gwiazdki w grafice. Nie ukrywam, że z enviro ciągle kulejemy. Lub raczej kuleliśmy. W końcu mamy wypracowaną metodę na to jak najsensowniej robić modele - kompromis pomiędzy jakością a naszymi możliwościami i czasem. Za to probsy już cieszą oko.

Organika. Tu jest nieźle. Mamy legalne mocapy, współpracujemy z firmą, która robi je pod BIT. W sumie trochę dużo roboty jest przy dobrym riggu, mniej przy podpięciu animek, więc przydałby się ktoś do pomocy.

Afiszowanie się wywiadami/artykułami/w ogóle z projektem. A co w tym złego? Bo w sumie tego trochę nie rozumiem. Pewnie, można z nas drwić, uśmiechać się z politowaniem patrząc na naszą pracę, ale nikt mi nie powie, że ta namiastka marketingu jest zła. To naturalne, że chcemy jak najlepiej się pokazać, zachęcić innych do współpracy, zdobyć ludzi zainteresowanych projektem. Bo nie tylko dla siebie to robimy. Pod tym kątem też sporo się zmieniło w designie, ale o tym nie będę się rozpisywał. W każdym razie staramy się brać przykład z lepszych do siebie, a nie z gorszych co samo w sobie pozytywnie podbija poprzeczkę.

Muza. No coś tam widać na site. Ale szykujemy coś ciekawszego i oryginalniejszego - nie wiem jak wam, ale mi chórki, patos, etos, etc. już się trochę przeżarły. Zobaczymy co z tego powstanie. SFXy już w sumie mamy na niezłym poziomie, wszystko nasze.

Engine. Wielu nas przez to wyśmiewa i pewnie sporo racji w tym jest [dodam tylko, że w AF testowali więcej engine niż w BIT]. Testowaliśmy sporo silników. W sumie nie jest problemem wybór engine, ale znalezienie odpowiednio zaangażowanego progera/progerów to już spore wyzwanie. W końcu udało nam się i przez to przebrnąć. W ramach testów, niedługo wydamy nasz pierwszy, niskobudżetowy produkt. Kaska oczywiście pójdzie do podziału na osoby, które przy tym haruję, a część na Lindę - bo speed tree to jednak shit.

Zdajemy sobie sprawę, że nie zrobimy z biegu crpgka, czy nawet demo bez trochę większego doświadczenia jako team. Ale na szczęście skład teamu się już prawie wyklarował: jeszcze tylko jedna osoba od enviro i jeden animator do riggów i zamykamy rekrutację. Chyba, że trafi się jakiś master :D

Fabuła. Akurat o to się nie obawiam. Sam skład designu już uspokaja. W tej chwili powstaje story dock do SP.

To skrótowo chyba już wszystko. Jak macie pytania to śmiało piszcie. Postaram się napisać coś więcej niż na innych forach ;]

-----------------------------------------------

A teraz personalnie.

Kyro... A nie, zapomniałem, że miałem cię ignorować :D

Thoro. Wiesz z nami to różnie bywało. Ale sam powiedz co zrobiłeś w BIT kiedy już tam byłeś? I to mówię o momencie kiedy dostałeś konkretne taski. Pisanie, że od tamtego czasu "tyle" się zmieniło mija się z celem. Każdy i tak uwierzy w to co chce. Co do szacunku, to nie jestem jakąś ikoną, nie musicie mnie szufladkować. Jestem tylko człowiekiem, mam gorsze i lepsze dni, jak każdy. Mylę się, upieram przy swoim, jestem subiektywny, wbrew temu co piszę także osądzam, jem i wydalam. Wiem o tym doskonale :)  Ale ja przynajmniej zdaję sobie sprawę ze swojej niedoskonałości, z czasem słabe punkty mogą wzmocnić pancerz.

Mark. Cieszę się, że w sq pojawił się ktoś kto robi swoje bez oglądania się za siebie. Mam nadzieję, że tchniesz w ten projekt to czego tam zawsze brakowało - nie tylko chęci, ale tez i czyny poparte konkretami. Życzę ci jak najlepiej. Czy taki przekaz jest czytelniejszy niż emotkowy kryptogram? :D
Jeżeli mój sposób motywowania był błędny to przepraszam. Z reguły nikogo nie krytykuję bez powodu - staram się jak najrzadziej wyjeżdżać z krytyką. Może do tego właśnie się przyzwyczailiście. Scena moddingu jest mi bardzo bliska, dlatego właśnie babram się z modami na polterze [kryptoreklama. Szukam osoby chętnej do współpracy przy pisaniu artykułów dotyczących modyfikacji do różnych gier na gry.polter.pl - jeżeli ktoś jest chętny to piszcie na maila: shergar[at]polter[dot]pl - kyro nawet ty byłbyś mile widziany - po prostu potrzebuję kogoś do brudnej roboty :D ], dlatego też tak jestem uczulony na teamy, które zaczynają a nie kończą. Niestety obecny skład teamy sq - przynajmniej ten z pierwszego rzutu - jakoś nie specjalnie napawał mnie optymizmem. Z resztą nie tylko ja doszedłem do takich wniosków - chociażby geralt, który moim zdaniem był dobrą przeciwwagą dla strony kazz-abver i sporo wnosił. Jeżeli kogoś przez te uprzedzenia uraziłem to przepraszam, nie to było moim celem.

I na koniec osoba, którą najbardziej szanuje na tym forum. Użyłem cynizmu w stosunku do ciebie kazz bo myślałem, że ci to nie przeszkadza - sam w tym przecież przodujesz. Jeżeli przesadziłem, to przepraszam. Nie ma sensu pisać niczego więcej.

Tyle ode mnie, tak bardziej serio. Jeżeli coś pominąłem to piszcie, z chęcią się odniosę :)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
o kurde, chyba pierwszy raz flame nie z moim udziałem(nie licząc MT[który właściwie był wydany dobre kilka lat temu...])

to ja się tak ogólnie wypowiem

Sher mimo wszystko trochę przesadzasz, ale zgadzam się Kyro jest idiotą(bez urazy, ale rozmowy o taczce za bardzo mi w głowie utkwiły)
Kazz, tak prawdę mówiąc miałeś dużo planów no i właściwie do niczego nie podszedłeś na full power, nie dałeś z siebie wszystkiego...

odnośnie Square, tak patrzę to w ekipie jest trochę osób które się znają, ale jeśli wkładają w to taką pracę jak przy innych projektach, to mod do wiedźmina nie ma za dużych szans wypalić. i jeszcze Dark, do którego nic nie mam, człowiek który był chyba przewodniczącym Soulfire, czyli grupy która się szczyciła swoimi osiągnięciami których właściwie nie mieli, zawsze dumni jak pawie, ale nigdy nie wiedziałem czemu, bardzo dużo osób mówiło o tym po kątach i nabijała się z SF właściwie za plecami, mi to jakoś tam zwisa
PS: Nie szczyćcie się ZNM bo to jest mod który 4 osobowy zespół zrobił by w tydzień.

I tyle z moich wywodów

Nie macie co odpowiadać na mój post, na 99% nie wlezę więcej do tego tematu, bo i po co ? nie mój flame więc wylane...

zdunek teraz to se mozesz przywrocic root admina przez panel phpmyadmin  :D  no i nie chce byc marudny, ale ja od wielu lat juz pracuje i rodzine mam, nie zawsze daje sie wysilic i dac z siebie wszystko. to jednak co mnie interesuje i dotyczyc ma moja pelna uwage

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Skoro tak bardzie upieracie się przy pisaniu o BIT

Ja się opieram. Proszę, nie traktuj tej dyskusji "obozowo" i dyskutujmy jako osoby bez wzajemnej insynuacji jakichś stron "konfliktu", które próbują forsować swoje jedyne słuszne racje.

Nigdy się z tym nie obnosiłem, że BIT to chodzący ideał

O tym nie mówiłem bo tak nie uważam, ale jednak dobrze że to napisałeś. Daje to dobry pogląd innym w stosunku do podejścia do projektu.

Z resztą design akurat bardzo się zmienił i to mnie niezmiernie cieszy.

Jak i reszta projektu i w to nie wątpię w ogóle. Dlatego napomniałem, że większość tych informacji to historia bo chyba nie w tym rzecz aby się kopać wzajemnie po dupie i prać tu brudy.

Afiszowanie się wywiadami/artykułami/w ogóle z projektem. A co w tym złego?

A czy powiedziałem, że to coś złego. Ja jedynie napomniałem o słabym modelu/modelach, który pokazujecie przy każdej okazji - nic więcej. Bardzo dobrze, że inni się interesują projektem, bądź Ty zabiegasz aby oni się nim interesowali :D .

Ale sam powiedz co zrobiłeś w BIT kiedy już tam byłeś?

A co miałem robić? To tak jakby strzelać na dalekie dystanse bez tablicy balistycznej, no niestety. Wielokrotnie, ja i kazz (reszta miała to niestety w dupie) prosiliśmy o wyklarowanie contentu graficznego i założeń technicznych. O ile pamiętam w kazz w końcu sam chciał ustalić kilka kwestii jednak nie było to możliwe ze względu na silnik i ogólnie jedną wielką niewiadomą - grafika powstawała ale w zasadzied nie wiadomo do czego i pod co bo nie mieliśmy nawet sprecyzowanych planów co do techdemo. Wielokrotnie na przełomie miesięcy dopytywałem się o rozmiar tekstur, ich format oraz w końcu typy map jakich będziemy używać. Zdaje się, że pytałem również o polycount na dane obiekty oraz w końcu założenie jakiegoś konkretnego stylu pracy, coś jak u Gutka. No sorry, nie miałem co robić bo wiedziałem, że będzie to po prostu praca zaprzepaszczona bądź wybrakowana - właśnie bez tych generalnych założeń i wytycznych. Niestety jestem pierdołą oraz realistą i nie mogę łaskawie pracować od tak bo ktoś powiedział a sam nie jest tego pewien i w głębi nie wie co robić. Absolutnie nie mam o to żalu bo cały team jak i organizacja dopiero raczkowała. Dzięki BIT się wiele nauczyłem, co prawda nie w temacie grafiki ale z pewnością jest to wartościowa wiedza i dobra lekcja.

Ale ja przynajmniej zdaję sobie sprawę ze swojej niedoskonałości, z czasem słabe punkty mogą wzmocnić pancerz.

Chciałbyś coś zasugerować?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Chciałbyś coś zasugerować?

Bynajmniej, egoistycznie pisałem tylko o sobie - wybacz :)

Co do pracy, etc.

Dopiero gdy zaczęliśmy dostosowywać wszystko pod chernobyla [engine, na którym powstaje demo] było jasne co i jak zostanie zrobione - choć akurat enviro i layouty dopiero od niedawna już mamy w 100% dopięte - od strony technicznej. Ale to nie ja byłem korkiem grafiki, kazz dostał wolną rękę. Miał pod prąd co prawda, po prostu chujowo wyszło z tym pierwszym rokiem, a szkoda. W tej chwili każdy grafik 3d robi też layouty, które trafiają do bazy, zostają najlepsze i z tych korzystają. Modele, które trafią do demo czeka jeszcze po skończeniu lokacji pass czyli dopracowanie 3d jak i texów - tak się to robi u tych, no... profesjonalnych "studiów" :D  W tej chwili mamy tylko jednego grafika, który zajmuje się tylko texami. Kiedy skończymy content 3d w pierwotnej wersji będzie już gotowa warstwa 2d do enviro - wtedy tylko podmienimy layouty i dopracujemy 3d jeżeli będzie taka konieczność.
Nie będę dokładnie pisał jak robimy architekturę, ale jest to mix patentu gutka, który wspólnie z nim dopracowaliśmy + kilka naszych dodatków - w każdym razie wygląda to całkiem nieźle.

---------------------------------------------

No to thoro mam z głowy - przynajmniej na jakiś czas ;]

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Czas napisać coś normalnego. (wdech)

Jestem przedstawicielem motłochu który moduje przeżytek nazywany Gothikiem. Tak. Tworzę modyfikacje do zasranego eksponatu muzealnego.

Thoro, narzekasz na to, że to właśnie mody do dzieła "Studia Jednego Tytułu" przyciągają większe zainteresowanie od modów do Wiedźmina. Dzieje się tak dlatego, że to forum jest forum Modyfikacji do Gothica, nie do M&B, TES czy wymienionego wyżej polskiego tytułu. Nie zmienią tego żadne próby sztucznego zaszczepienia tych gier w świadomości tutejszego ludu. Ludzie stąd modują Gothica. Wszyscy niemal newbie chcą modować właśnie tą grę. Musimy się z tym pogodzić. TheModders jest, było i będzie forum modderów tego tytułu. Poza tym jest też swoistą Tawerną Bibliotekarzy dla starej gwardii. Wszelkie próby wprowadzenia nowych nawyków do świadomości tutejszych spalą na panewce. Ludzie wpisują w google "Modding gothica" i to właśnie wtedy jako pierwsza ukazuje się witryna theModders. Ludzie zainteresowani TES-em mają Clockwork City, Adamantytową Wieżę, ludzie od Wiedźmina mają Djinnopedię czy jak to tam się nazywa. Ważne jest to, że trzeba skończyć z pierdoleniem o przestarzałości serii Gothic i zacząć akceptować fakt, że ludzie tą grę po prostu lubią. I będą ją modować przez następne 5 lat dopóki nie umrze w świadomości nowych pokoleń jak BG czy P:T.

Druga sprawa: BIT
Czy to jest forum BIT-u tudzież G G? Czy na każdym kroku muszę napotykać wyciąganie "teczek"
 i sprzeczki byłych i obecnych członków tego projektu? Robią obsrane modele? Pierdolcie to.  To nie jest wasza działka. Jeżeli odeszliście z projektu to znaczy chyba że was nie obchodzi. A jeżeli obchodzi - nie zabierajcie głosu w tej sprawie na tym forum. Mam do ludzi z teamu BF wielki szacunek, ponieważ realizują własną wizję o kilka kroków dalej niż my. Mimo nikłych (wg. mnie) szans powodzenia podejmują wezwanie.

Trzecia sprawa: Ograne schematy
Tak. Też nienawidzę obozów myśliwych, buntowników, gównoludzi, Xardasjan oraz Sebka z Sarniego Żniwa. Niestety taki jest los newbie. Trzymają się oklepanych schematów, boją się wypływać na głębsze wody. A i tak robią sto razy więcej niż większość towarzystwa z tM. To że ich projekty często upadają to akurat nie jest dla mnie problemem. Są bogatsi o nową wiedzę, którą mogą wykorzystać w kolejnych projektach bla bla bla. To prawda że właściwie nie ma odseparowanych od ogranej fabuły Gothica projektów (mój i... tyle?). Nie zraża mnie to. Owszem jest to monotonne dla nas - znudzonych patrzeniem jak kolejne malutkie modyfikacje przewijają się przez forum. Ale dla newbie to raj. A my powinniśmy im pomagać a nie pierdolić jak to źle i niedobrze że nie robią zajebistego moda z nową fabułą i nowymi animacjami.

(wydech)

Mam nadzieję, że ma to jakikolwiek sens.
Wasz 30-letni Root Admin,
Maybe

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
odnośnie Square, tak patrzę to w ekipie jest trochę osób które się znają, ale jeśli wkładają w to taką pracę jak przy innych projektach, to mod do wiedźmina nie ma za dużych szans wypalić. i jeszcze Dark, do którego nic nie mam, człowiek który był chyba przewodniczącym Soulfire, czyli grupy która się szczyciła swoimi osiągnięciami których właściwie nie mieli, zawsze dumni jak pawie, ale nigdy nie wiedziałem czemu, bardzo dużo osób mówiło o tym po kątach i nabijała się z SF właściwie za plecami, mi to jakoś tam zwisa
PS: Nie szczyćcie się ZNM bo to jest mod który 4 osobowy zespół zrobił by w tydzień.

Akurat tak się składa, że w SC pracują członkowie tylko czterech zespołów modderskich Gothica - Themodders, Soulfire, Złote wrota i Gniew Beliara (nie liczę ani Hmt ani Poziomkaz, oraz osób z zewnątrz a jakbyś popatrzył na ich folio może byś zmienił zdanie). Uwierz mi, że i Sentarion, Orc,  TOOL i Buła ciężko pracują nad modyfikacjami wraz ze swoimi teamami, a ci z ich członków którzy są w SC niekiedy są fundamentem prac w tych teamach. Mody tych grup to nie będą tylko addony, ale wprowadzą zupełnie nowe światy przez co pracy jest więcej (a potencjalnie to mają być dosyć długie mody) więc nie wiem o co ci chodzi. Wiedźmin to nie gothic, tutaj dodanie waypointu jest o wiele prostsze niż włączenie spacera. A jaką w to wkładamy prace? Popatrz na screeny, trailer, i inne materiały a to tylko mała próbka tego co stworzyliśmy i tworzymy. Ja szefem Soulfire? ...  ;]  Nigdy nim nie byłem, plotka tak samo idiotyczna jak oskarżanie Sf o kupowanie animacji 2 mieczy od Orca za ileś tam tysięcy złotych  :D  Faktycznie bardzo wiele osób nabijało się z soulfire, całe kilka osób... (a niektórzy zmienili zdanie, np. Thoro który jakiś czas temu pomagał mi przy tworzeniu Vaduz). Znm - tak dokładnie zrobiły go 4 osoby w niecałe 2 tyg. W odpowiednim momencie wyskoczymy z nowościami.
PS: Oczywiście nic do ciebie nie mam

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jestem przedstawicielem motłochu który moduje przeżytek nazywany Gothikiem. Tak. Tworzę modyfikacje do zasranego eksponatu muzealnego.

Thoro, narzekasz na to, że to właśnie mody do dzieła "Studia Jednego Tytułu" przyciągają większe zainteresowanie od modów do Wiedźmina. Dzieje się tak dlatego, że to forum jest forum Modyfikacji do Gothica, nie do M&B, TES czy wymienionego wyżej polskiego tytułu. Nie zmienią tego żadne próby sztucznego zaszczepienia tych gier w świadomości tutejszego ludu. Ludzie stąd modują Gothica. Wszyscy niemal newbie chcą modować właśnie tą grę. Musimy się z tym pogodzić. TheModders jest, było i będzie forum modderów tego tytułu. Poza tym jest też swoistą Tawerną Bibliotekarzy dla starej gwardii. Wszelkie próby wprowadzenia nowych nawyków do świadomości tutejszych spalą na panewce. Ludzie wpisują w google "Modding gothica" i to właśnie wtedy jako pierwsza ukazuje się witryna theModders. Ludzie zainteresowani TES-em mają Clockwork City, Adamantytową Wieżę, ludzie od Wiedźmina mają Djinnopedię czy jak to tam się nazywa. Ważne jest to, że trzeba skończyć z pierdoleniem o przestarzałości serii Gothic i zacząć akceptować fakt, że ludzie tą grę po prostu lubią. I będą ją modować przez następne 5 lat dopóki nie umrze w świadomości nowych pokoleń jak BG czy P:T.

Kyroman (3d): (Poniedziałek 06.07.2009 23:58)
lol, Maybe jak wypalił :D
Kyroman (3d): (Poniedziałek 06.07.2009 23:58)
w ogóle niezwiązane z tematem

out.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Thoro ty utrzymujesz stosunki z kyrem? Fuj! Mam tylko nadzieję, że nie organoleptyczne :D

Kurde, znowu napisałem coś niemądrego i pozory przyzwoitości szlak trafił... Ok, idę spać.

Narazie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Thoro ty utrzymujesz stosunki z kyrem? Fuj! Mam tylko nadzieję, że nie organoleptyczne biggrin.gif

tak. liżemy się po worach.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Serio? A to jest fajne? W sumie ciekawa sprawa. To poważny związek?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie wiem bo nastąpiła tragedia. jak otwieram psd z nowym logo czas zapłaty to nie chce się wczytywać tak więc nasz związek stoi pod znakiem zapytania :D

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Nie wiedziałem, bardzo mi przykro. A próbowałeś z silikonową nakładką na "peesa" - ekhm. to była taka metafora :D

Dobra to co udajemy poważnych ludzi, czy się dalej wynaturzamy? ;]

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ej ale to nie jest śmieszne. coś naprawdę się zjebało a ja nie robię kopii plików mimo że stara wielokrotnie mówiła abym kopiował psd  :D  mam 12 lat więc jestem już prawie dorosły więc olałem te rady bo to gówno.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No, racja. Trzeba czasem polegać na intuicji. Co prawda mają ją podobno tylko kobiety, choć z drugiej strony idealna kobieta jest tak naprawdę facetem [chodzi o poziom testosteronu].

Z resztą olej to logo, ktoś pisał, że i tak jest ciulowe, a ta nakładka na gimpa, zmieniające go w ps to w ogóle był straszny przekręt marketingowy - że niby używamy profesjonalnych i płatnych narzędzi przy robieniu moda. Wstydź się...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Co prawda mają ją podobno tylko kobiety

tylko kobiety potrafią wyrazić uczucia - tak mówi piotr rubik aka dżejms bąd w reklamie loterii tvp1. namieszałeś mi we łbie. sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć, kto ma racje, jaki jest sens istnienia...

to straszne

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
mam 12 lat więc jestem już prawie dorosły więc olałem te rady bo to gówno.
Zapomniałeś, że od 12 roku życia mieszkasz za granicą i można zapomnieć naszego jenzyka.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jestem przez was 1h w plecy a moje fale alpha właśnie na mnie krzyczą, żebym spadał spać.

Pozdrawiam i miłego pisania. Zajrzę tu jutro wieczorkiem.

Całuski i papatki jak zwykł mawiać mój przyjaciel z wojska - tak byliśmy parą, ale nie piszcie o tym zbyt głośno bo to taki mały, świntusi sekrecik.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Całuski i papatki jak zwykł mawiać mój przyjaciel z wojska

moi przyjaciele z marines giną w afganie :lol2:
życie to ból

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(odpowiadam na to tak późno, bo nie było mnie kilka dni)
Wybacz, że ośmielę się na te polemikę, ale wbrew pozorom trochę znam się na modowaniu. Całkiem nieźle idzie ci lvl design, nie powiem, dobra robota biorąc pod uwagę cały team.
No oczywiście, wpadłeś na forum po tym jak Piskor wysłał ci link, oblookałeś 3 tematy i już masz jak na dłoni kto ile u nas pracuje. Jakbyś dogłębniej po szpiegował to byś znalazł 2 takie działy gdzie jest pełna lista zrobionych rzeczy i sporo różnych materiałów, może wtedy doceniłbyś zapierdziel bardzo dużej grupy osób w tym teamie.

Wydajcie chociaż to... dziecko niespodziankę na jakimś poziomie, wtedy zyskacie w moich oczach wiarygodność - bo był to jeden z kilku powodów, dla których odszedłem z SQ .
Jak odszedłeś to tego moda nie było nawet w planach  :lol2:  

Znam większość z ekipy SQ i naprawdę mam obawy, że skończycie pełną wersję moda. To nie krytyka, tylko realna ocena na podstawie składu teamu i tego co widzę w tajnym [zapytaj darka dlaczego nadal mam tam dostęp].
Twoje zdanie, jednak na pewno na zemście wilka nie zakończymy kariery.

W sumie to ode mnie dostaliście biblioteki ST przed tym zanim nadeszła jasność i było wiadome co z krzaczorami robić - mam nadzieje, że na coś się to przydało.
Niestety nie, z wiedźminem działa tylko 1 wersja speedtree

A bez konia pociągowego nie zrobicie SQ tym bardziej, że obecny etap prac to szczyt bardzo wysokiej góry lodowej.
Czyt ty w ogóle czytałeś nasze forum  :lol2:  ?

btw. w ogóle wyciąganie jakiś faktów z tajnych for jest poniżej pasa, jeszcze w takim poetycko-niedoinformowanym stylu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry